|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tolerancja na zachodzie.
Cytat:
Mogę napisać o nich wiele, ale na pewno nie to. Po co zaczynasz dyskusję, skoro nie masz nic do powiedzenia i kończysz temat?
|
|
|
#92 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-11
|
Czy ja powiedziałem że ich nie toleruję ?
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w UK muzułmanie są często lepiej traktowani niż katolicy ![]() aha i stanowią coraz większą mniejszość wynzaniową ![]() co do pomieszanego podejścia Mateusza do tolerancji to się generalnie zgadzam, ale uważam, że wynika to z braku dojrzałości i tego, że woli siedzieć i czerpać wiedzę z forum niż pojechać, zobaczyć poznac
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Secundo - stare kraje UE maja troche problem ze schizofrenia tolerancyjna - chca tolerowac wszystko i wszystkich, ale do tego stopnia maja nieraz rozmyta wlasna tozsamosc kulturowa, ze dane mniejszosci pozwalaja sobie na bycie nietolerancyjnymi w stosunku do wiekszosci "gospodarzy". Tak jest nieraz z niektorymi grupami homoseksualistow, jak i muzulmanow. Smaczku calej sytuacji dodaje fakt, ze sie dwie ww grupy dosyc gryza - bo jedni beda w oku niektorych obserwatorow "zboczencami", a inni "zacofanymi fanatykami". Mi jedynie nie odpowiada wizja, ze jakas mniejszosc narzuca/narzucalaby swoje zasady wiekszosci, szczegolnie gdy to jest mniejszosc imigrantow. Czy musisz mowic, ze ich nie tolerujesz, skoro z Twoich wypowiedzi to wynika ?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#95 |
|
SPAMER
|
Myślisz, że w moim wieku tak łatwo jest wyjechać sobie gdzieś za granicę i poznawać tam odmienną kulturę? Jeżeli wyjazd, to tylko wakacje- bo mam szkołę. Ale żeby wyjechać, trzeba: mieć pieniądze, znać komunikatywnie język, mieć zgodę rodziców/opiekunów. To nie jest takie łatwe.
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np. do pracy: płatnej lub w ramch wolontariatu. Kultura to nie tylko muzea itd., to równiez to czego w telewizji nie widać. Nauczyć się można naprawdę wiele. A jeszczemam taką radę: przestać o tej znajomosci języka. Angielskiego uczysz się od dziecka, powinno wystarczyć. ![]() Poprostu wiecej pewnosci siebie.
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odkładać troche pieniędzy na bilety/żarcie. Jest strona gdzie oferują się ludzie że przekimają kogoś, możesz napisać do paru takich osób i na pewno będziesz miał gdzie spać za darmo. http://www.couchsurfing.org/
|
|
|
|
#99 |
|
SPAMER
|
Ooo.. dzięki
Jeżeli się uda, to wyjadę gdzieś na wakacje za granicę do pracy Chociażby pilnowanie dzieci... Chociaż za dziećmi nie przepadam, ale to chyba niezbyt ciężka praca A gdzie mogę podszkolić swój angielski? Tylko Anglia? Jakoś nigdy mnie tam nie ciągnęło, wolałbym chyba gdzieś na 'stałym lądzie'
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Angielski podszkolisz wszędzie, gdzie mówią też po angielsku.
Oglądaj filmy bez polskiego lektora, najwyżej z polskimi napisami i dużo się nauczysz ze słuchu. Z dziećmi jest ciężka praca, zwłaszcza jak ich nie lubisz i nie masz doświadczenia. Nie ma tak, że odbierzesz z przedszkola, dasz jeść i dziecko same sobą się zajmie. Powinieneś znać zasady pierwszej pomocy gdyby dziecku coś się stało, różne zabawy i przede wszystkim mieć podejście do dziecka i dużo cierpliwości.
Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-11-22 o 17:09 |
|
|
|
|
#101 |
|
SPAMER
|
PS. Wiem, że to durne pytanie, jednak chciałbym mieć możliwość komunikowania się raczej w języku angielskim, przy czym fajnie byłoby załapać też inny język jednocześnie. Osobiście marzy mi się Francja, ale sami mówiliście, że tam dość trudno jest komunikowac się po ang
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Mam zrobiony kurs pierwszej pomocy z PCK, a ponadto przechodzę kurs pierwszej pomocy po którym dostanę pełnoprawny certyfikat [z Poznania bodajże], że posiadam takie umiejętności Dzieci rzeczywiście są trudną sprawą. A co do Francji... przeczytałem przed chwilą w internecie, że we Francji można pracować legalnie dopiero od 18stego roku życia ![]() A filmy oczywiście oglądam z napisami, zabrałem się ostatnio nawet za jakąś angielską książkę [co trzecie4 słowo sprawdzam w słowniku ] w pół godziny przeczytałem trochę ponad 2 strony ![]()
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Dla chcącego i nic trudnego. Podam przykład mamy mojego narzeczonego:
W wakacje jeździła do Włoch do pracy do zajmowania się domem i opiekowaniem starszą osobą. Nie umiała nic po włosku i z resztą innego języka też nie znała, ale że musiała się nauczyć to się nauczyła. Słownik pod pachę i jazda, zapisywanie zdań, zwrotów i po pewnym czasie nauczyła się tak, że mogła wszędzie się dogadać.
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
We Francji dogadasz się po angielsku, ale jeśli chcesz tu pracować to niestety musisz znać francuski i to na dobrym poziomie.
|
|
#104 |
|
SPAMER
|
gsk - motywujące
maronelle - No ale np. do sprzątania jest wymagany ten francuski?? |
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli chesz pracowac za granica, to raczej wszedzie musisz miec skonczone 18 lat, albo pelnoletniego opiekuna. z tego co piszesz wnioskuje ze angielskim tez sie nie poslugujesz w stopniu komunikatywnym, wiec jak chcesz sie dogadac gdziekolwiek, zwlaszcza tam gdzie angielski nie jest jezykiem urzedowym ? proponuje ci najpierw nauczyc sie jednego jezyka porzadnie. nie odbierz mojej wypowiedzi jako atak, tylko dobra rade ciezko jest pracowac za granica, zwlaszcze bez znajomosci jezyka. ludzie przyjezdzaja tutaj z bardzo dobrym jezykiem i czesto ciezko im znalezc prace, nawet przy sprzataniu, wiec musisz sie liczyc z tym ze gdziekolwiek pojedziesz, nikt nie cie nie bedzie blagal na kolanach zebys u niego pracowal. ale z drugiej strony jest to swietne doswiadczenie, wiec warto sprobowac, jesi oczywiscie madrze to sobie zaplanuejsz ![]() powodzenia |
|
|
|
|
|
#106 |
|
SPAMER
|
Dzięki ;-) W stopniu komunikatywnym powinienem się dogadać... Angielskiego ucze się ciągle, choćby poprzez oglądanie filmów z napisami czy czatowanie z zagranicznym znajomymi
zacząłem też francuski, ale nie wiem czy nie przerzucić się na włoski bo podobno łatwiejszy i myślę też o studiach w tym kraju..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.