![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy oczekujące /mające dziecko ,nie" bejbika"i z piersiami zamiast "cyciusió
Ja własnie przez atrakcje dodatkowe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy oczekujące /mające dziecko ,nie" bejbika"i z piersiami zamiast "cyciusió
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ja najtansze jakie znalazłam były za 159 zł i nie powalały jakością. Ale taki urok tego miasteczka,ze ceny ma wywindowane "pod Niemców"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja kupiłam na samym początku rybaczki ciążowe i sztruksową ciążową spódnicę, wydałam ponad 200zł. No, ale ok, chodziłam do pracy, jakoś chciałam wyglądać. Potem w ciuchlandzie za 12 zł dorwałam jeansy ciążowe, które nosiłam chyba do końca 6 miesiąca, i też jakoś zimą jeszcze kupiłam jeansową bombkę spódnicę, też koło 100zł dałam, ale cholernie mi się spodobała i ją do końca nosiłam. Natomiast bluzki to polecam ze sklepu BUTIK, taki młodzieżowy, ale mają fajne bawełniane za 20-30zł, w wielu kolorach i fasonach, no i po ciąży też je noszę. Przylegają do ciala, ale nie jakoś strasznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ceny ciuchów ciążowych są koszmarnie wysokie. I niestety większość tych ubrań jest obliczona na chudzinki z małymi piersiami i brzuchem wielkości pomarańczy. Pamiętam, że chciałam sobie kupić sukienkę na wigilię. Mierząc doszłam już do rozmiaru 48 a i tak nie dopinała się w biuście. Normalnie nosiłam rozmiar 42 i takowy kupowałam wszędzie. A tu???
Osobiście zainwestowałam w dwie pary ciążowych spodni i jedną bluzkę i to też wybrałam się na targ a nie do sklepu. Za 1 szt spodni zapłaciłam 79zł a za bluzkę 89 albo 98 zł ![]() ![]() A sama ciąża? Tragedia od początku do końca. Potrafiłam rzygać(inaczej tego się nazwać nie da), po 30 razy na dobę. Właśnie z powodu takich wymiotów wylądowałam 4 razy na patologii ciąży. Snułam się pod domu jak trup i czekałam na następny seans nad muszlą klozetową. Mąż już chyba miał mnie dość i wiał do komputera i gdzie tylko sie dało. Gdybym jednak mogł, to z chęcia zaczęłabym starania o drugą dzidzię ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja w sklepie dla ciezarnych nawet nie bylam :P Do 7 miesiaca miesciłam sie bez problemu w bluzki z przed ciazy mimo brzuszka. Potem kupowałam własne tak jak wy odcinane po biustem, luzniejsze, ktorych teraz masa byla w sklepach. I chodze do dzis w nich.
A spodnie to albo leginsy mialam wlasnie i dluzsza bluzke tunike, albo pumpy. Zeby nie bylo ciasno. Wiec nawet spodni ciazowych nie mam ![]() ![]() A ciaze ja przechodzilam dobrze, moze z dwa razy zwymiotywałam, troszeczke. Potem tylko mi zgaga dokuczała dosc mocno i na sam koniec plecy, a to pewnie byly skurcze tylko ze krzyzwe i nawet nie wiedzialam :P Przy samym porodzie bolalo tak samo w plecach tylko ze kilka - nascie razy mocniej.
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Generalnie latem chodzi się super w ciąży
![]() teraz mam nisko bardzo brzuch to wada wielka + tona tych ubrań na sobie spodnie mam z szeroką gumą nie lubie tych z bawełna na brzuchu modele z H&m mam takie ale tylko dlatego ze kupiłam je za bezcen na lumpku. na szczęście jest moda na długie bluzki i leginsy więc jest ich sporo w zwykłych sklepach i to mnie ratuje ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ostatniej ciąży, tak dla mnie był to okres koszmarny, pierwsze 4 miesiące był jeden wielki rzyg ( było mi niedobzre non-stop, w dzien i w nocy) i cheć spania, czułam w domu, co sąsiad z pietra nizej na obiad gotuje (normalnie mam bardzo dobry wech, a w ciąży prawie jak pies ![]() Pierwszą ciażę przechodziłam lepiej, łatwiej, prawie bezboleśnie. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-11-16 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Jatka oj jakbym czytała o sobie miałam nadzieję że 2 ciaża będzie tak fajna jak pierwsza a tu 4 m dzień i noc rzyg zapachy nie do zniesienia szczególnie mokre pranie + miałam akurat miot szczeniaków nie mogłam znieść ich zapachu
![]() teraz mam mega brzuch, każdy kopniak malucha to mega ból brzucha, a schody to mega wyzwanie mimo, ze to dopiero 28 tydzień ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w ciąży wyglądałam jakby mi ktoś ogromną piłkę dokleił. cyce mikroskopijne, ramiona rozmiar xs. i wieeelki brzuchol odstający z przodu (jak ktoś na mnie patrzył od tyłu to nawet by sięnie domyślił że w ciąży jestem ![]() kurde... u mnie pogoda do bani. mgła jak śmietana, deszcz nawet nie pada, tylko mżawka perfidnie się unosi, tzn parasol nic nie da. siedzimy w domu... ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2327042 0]ja mam podobne odczucia ![]() w ciąży wyglądałam jakby mi ktoś ogromną piłkę dokleił. cyce mikroskopijne, ramiona rozmiar xs. i wieeelki brzuchol odstający z przodu (jak ktoś na mnie patrzył od tyłu to nawet by sięnie domyślił że w ciąży jestem ![]() Ja też, z tym, że dochodził do tego duży biust. I tak - cienkie ramionka, duże piersi, ogromny brzuchal i szczuplutkie nogi. Normalnie jak jakaś karykatura ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak ja będę wyglądać jak mnie porządnie wybrzuszy
![]() Normalnie na dole mam rozmiar 40-42 ,na górze zwykle 38. Teraz mam większe piersi,ale nie jakieś giganty,tylek torchę zmalał,ale znając zycie jeszcze zdaży urosnać ![]() Będzie taka chodząca piramida z brzucholem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
ja tam miałam w ciazy wszystko duze.
![]() i tez chyba bym nie chciala w upaly byc w ciazy... a, i jescze od jakiegos 5 m-ca nie spalam w nocy, bo nie moglam. zatem juz od ok. roku eni pzrespalam calej nocki:-/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli wiosna będzie wiosną a nie wyskoczy z 30 stopniami to moze jakos... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no a teraz tęsknię za latem, mała chyba też bo szału dostaje jak ubieram ją w bluzę i kurtkę, nie wiem jak ona, ale ja już wolę upały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za to potem upały faktycznie dupa, tyle, że z ubraniem nie ma problemów - młoda jeżdziła w pampersie i bodziaku samym bez rękawów, ew. przykryta tetrówką, spała albo w takimż bodziaku, albo w pielusze samej. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Aha, cc było późnym wieczorem, a potem w nocy z dziewczynami na sali tylko słuchałyśmy piorunów i lania deszczu i wichury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
to ja dziwna jestem mi sie tam super chodziło w upały
![]() ![]() teraz ubierz kozaki rajstopy ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2327369 4]no to ne wiem czy cię to pocieszy co napiszę... ja rodziłam 9 czerwca. zachaczyłam o jakieś 2 dni upałów, zniosłam to nieźle. za to potem najgorsza fala była upierdliwa dla dziecka. mała się pociła, miała masę potówek, ledwo oddychała, ciągle chciała pić. w dzień leżała w zasadzie tylko nakryta cienką tetrową pieluszką - na golasa. a na spacery chodziliśmy raczej wieczorem. na szczęście to nie trwało długo.
no a teraz tęsknię za latem, mała chyba też bo szału dostaje jak ubieram ją w bluzę i kurtkę, nie wiem jak ona, ale ja już wolę upały ![]() ja nienawidzę upałów, już wolę temp. na minusie i pełno śniegu. Dla mnei optymalna jest pogoda jak np. srednią wiosną, kwiecień, jakies 15-17 stopni. Po rpostu czuje sie wtedy jakbym umierała, nie moge funkcjonować. Nienawidzę takiego strasznego lata, po prostu mam ochotę wtedy położyc sie na sniegu ![]() ja też rodziłam, jak była brzydka pogoda i 10 stopni w dzień, w ogóle ejstem bardzo cieta na pzregrzewanie - i siebie, i dzieci, i meża. Mój maż zresztą w morzu sie kąpał kiedys w Święta Bożego Narodzenia. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-11-16 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja stricte przegrzewania też nie znoszę, nie opatulam się, dziecka w żadnym wypadku też ponad miarę staram się nie ubierać. aaale w przypadku temperatur na dworze wolę ciepełko ![]() ![]() i nie ważne czy słońce, czy burza, byle było ciepło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2327042 0]ja mam podobne odczucia
![]() w ciąży wyglądałam jakby mi ktoś ogromną piłkę dokleił. cyce mikroskopijne, ramiona rozmiar xs. i wieeelki brzuchol odstający z przodu (jak ktoś na mnie patrzył od tyłu to nawet by sięnie domyślił że w ciąży jestem ![]() kurde... u mnie pogoda do bani. mgła jak śmietana, deszcz nawet nie pada, tylko mżawka perfidnie się unosi, tzn parasol nic nie da. siedzimy w domu... ;([/QUOTE] u mnie to samo ![]() w ciążowe ubranka zaopatrzyłam się głównie w szafie siostry ![]() miałam szczęście bo przy małym rozmiarze wystarczyło kupic rozmiar wiekszy ciuszek, a pozniej nawet 2 rozmiary do przodu....najwiekze upały tegoroczne przechodziłam w ciązy, jedyny ratunek to ultralekkie sukienki - tuniki, zreszta na koniec to i tak czułam sie jak wieloryb na plazy, ale pozatym to ciaze znosiłam swietnie zero mdłosci, zachcianek itp ![]() Filip 2 tygodnie czekał na imie, więc był Bąbelkiem, Małym, Młodym, Serduszkiem, Czasoumilaczem, Kolkowcem
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() więc na wstępie powiedz mi, gdzie napadasz na lumpki? bo pisałaś że i ciuszki dla małego tam kupowałaś, i dla siebie. to ja się pytam gdzie? ![]() ![]() ja z kolei mnóstwo ciuchów dla małej kupiłam w dzieciuszku na zana. najtańsze nie są jak na używki, ale większość w świetnym stanie, a można też trafić nówki z metką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2327042 0]ja mam podobne odczucia
![]() w ciąży wyglądałam jakby mi ktoś ogromną piłkę dokleił. cyce mikroskopijne, ramiona rozmiar xs. i wieeelki brzuchol odstający z przodu (jak ktoś na mnie patrzył od tyłu to nawet by sięnie domyślił że w ciąży jestem ![]() kurde... u mnie pogoda do bani. mgła jak śmietana, deszcz nawet nie pada, tylko mżawka perfidnie się unosi, tzn parasol nic nie da. siedzimy w domu... ;([/QUOTE] Ja tak samo wygladałam ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Emerald sea - dla siebie ciuchy to w lumpkach gdzie popadnie, po prostu cos mi w oko wpadnie i tyle - czesto na narutowicza, obok szkoły nauki efekt, zreszta mama dla mnie tez sporo wyszperała,
dla dzieciaczka - to głównie u mnie na osiedlu, czyli na Kruczkowskiego, jest tu 6 małych lumpków, w tym 2 dla dzieci (jeden przerobil sie teraz na komis) - to sporo jak na takie małe osiedle, a troche dalej na kunickiego tez jest pare lumpków... juz na poczatku ciązy chodziłam i wybierałam fajne rzeczy, a poza tym polowałam na dni 'wyprzedaz 50%', likwidacja sklepu, bo akurat się zamykał jeden sklep.. dobrze zakumplowac sie ze sprzedawczyniami, chociaz ja sie nie kumplowałam a i tak kupowałam fajne rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak bywam tam u dziadków to faktycznie wpadam do tamtejszych komisów. ale ja mieszkam koło tesco, a tu na prawdę posucha w tym temacie. włacha... byłam dziś w tesco i szaleństwo prezentowe już panuje. masa zabawek, myślałam, że ślinotoku dostanę... skończyło się na klockach, czekam aż wyłożą resztę towaru bo chciałam małej kupić jeszcze parę rzeczy a nie było... no i oczywiście bodziaki i pajace świąteczne, z reniferami i np takie z napisem "santas little helper"... masakra... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Emerald sea - hmm, koło tesco to ja mam z kolei babcię
![]() mi jakoś umkneło, że do świat to juz niedługo- strasznie sie zdziwiłam jak zobaczyłam w gazetkach z supermarketów akcję święta, nigdzie na cmentarzu nie byłam na zaduszki a to taki ostatni oddech przed świątecznym szalenstwem w supermarketach Patrilla - w wątku 'apteczka dla dziecka i mamy' pisałaś zeby jeść sporo straczkowych i napoje sojowe, po kolkach mojego synka strasznie boje się strączkowych, a soja też podobno uczula (w ogóle to wszystkiego boję sie jeść co nie jest kaszą, ryżem, ziemniakami, buraczkami, marchweką, drobiem i pieczywem oraz bananami) - czy może sama to przerabiałaś? - (jedzenie straczkowych), napisz cos więcej prosze
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
nadal minimalnie mleka, bo jesteśmy całą rodzina uczuleni
![]() np moją córkę uczula marchew i wieprz ![]() ![]() ![]() Polecam kasze jaglaną i gryczaną oraz sklepy z żywnością bezglutenową gro produktów bezmlecznych i bezjajecznych (my bezglutenowe także) u nas nietypowo, bo jadłam karmiąc pomiodory i truskawki, selera, a cytryna i pestkowe to totalny wróg ![]() Powiem Ci że pieczywo takie sklepowe za bezpieczne nie jest i weź też pod uwagę że konserwanty mogą go tak wzdymać u nas tak było po części ... proponuje indyka (wędlinę tylko pierś wędzona z Lidla) najmniej faszerowany zwierzak jak masz dostęp to królika. trzymaj się !! Pola 80% alergii ma już za sobą ![]() A maluchowi probiotyk podajesz u nas to był strzał w 10
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.