![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybór dobrej karmy dla maltańczyka:)
Cytat:
To samo co Ty jesz, rowniez z hormonami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięso - Wolne od antybiotyków i hormonów nasze kurczaki są karmione ziarnem utrzymywane na lokalnych farmach (na wolnym wybiegu), posiadają certyfikat przydatności do spożycia przez ludzi i zawsze dostarczane są do nas w stanie świeżym - nigdy mrożone czy konserwowane. Ryby - Jeziorowy białoryb z rodziny łososiowatych, poławiany w lodowatych głębinach północnych jezior, zawiera więcej kwasów omega-3 niż różowy łosoś i trzy razy więcej niż troć. Północny sandacz odławiany w zimnych jeziorach Alberty i Saskatchewan jest znany ze swojej bogatej w składniki odżywcze tkanki tłuszczowej – dostarcza doskonałych, łatwo przyswajalnych białek. Całe jaja - Doskonałe białko świeżych jajek klasy A dostarczanych do nas z Calgary w Albercie. Dodatkowo dopisane jest: Składniki zwierzęce Acany są wolne od Ethoxyquin i pochodzą z kanadyjskich hodowli produkujących żywność dla ludzi. Nie zawierają: Kukurydzy, pszenicy i glutenu, oleju palmowego lub kokosowego, substancji ubocznych z produkcji zwierzęcej, dodatków hormonalnych, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów, genetycznie modyfikowanych składników. Brzmi zachęcająco, sama bym zjadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
eukanube mial raz,wiecej nie kupie. acana mu tak srednio podchodizla, ale to niejadek. niedlugo znowu kupie. jemu chyba royla najbardziej smakuje. co do barfa to ja nie jestem przekonana. nie dalabym maluszkowi surowego miesa- nawet nie wiem czy by chcial to zjesc. moze dla wiekszych psow tojest dobre. moj dostaje troche suchego plus troche mokrej puszki plus gotowany kurak lub troszke wedliny na zachete. inaczej nie zje;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
o tym że Eukanuba podobno w taki sposób testuje swoje karmy wiadomo już od jakiegoś czasu, myślałam że wiesz coś może pod kątem samej jakości odżywczej karmy. Ja swoją sunie karmie Pro Planem suchym, jeśli puszki to Animondy no i czasami gotowane mieso kurze i twarożek z jogurtem naturalnym.
Edytowane przez anetak Czas edycji: 2009-01-28 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
oj dajcie spokoj, nie kloccie sie kochani, to niewazne. kazdy ma swoj poglad i opinie i ma do tego sw. prawo. najwazniejsze, ze naszym psa pasuje i, ze ja jedza ze smakiem, i ze nie choruja. dyskusja robi sie troche bez sensu i na zly tor schodzi. mojemu dejzi tez royal najbardziej smakuje, a ze jest niejadkiem, to tez najczesciej go dostaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
mój maltańczyk również był karmiony Boshem, aczkolwiek ciężko dosta tą karmę we Wrocławiu... Racja - Bosh jest o wiele lepszą karmą od Royala. Gdy mój szczeniak pojawił się u nas w domu zaczęłam go karmic rozmoczoną Eukanubą. Jadł na początku, lecz po czasie, gdy w końcu zaczęły wyrastac mu ząbki (bo był strasznie młodziutki, jak go wzięłam) i przestałam ją namaczac to przestał ją jeśc.
teraz kupuję karmę Biomil - ma największą procentowo (40%) ilośc mięsa z suchych karm (mięsa znaczy się nie produktów pochodzenia zwierzęcego typu mielone chrząstki, skóra, itp, itd...) Pies wcina ją bardzo chętnie i jest stosunkowo niedroga - koło 17 zł za 100gr bodajże. Edytowane przez m13081987 Czas edycji: 2009-02-10 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
najłatwiej jest zjarzeć w skłąd- tam jest wszystko elegancko i najczęściel po polsku napisane. ok. 4% mięca mają marketówki, popatrz w skałd swojej karmy i porównaj. Nie wiem niestety ile mają inne ale to można znaleźć na telekarma.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
BAN stały
|
Dot.: Czy są tu miłośniczki i miłośnicy psów i znają się na psich karmach jak Eukanub
mowi niestety i to same zle rzeczy.odradzam ta karme,bo to syf i szkodzi pieska.
http://www.dogomania.pl/forum/f1008/...kanuby-106395/ |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
czym karmić małego buldog francuskiego?
Witam, od 2 dni jestem właścicielką małego ponad 6 tygodniowego buldoga francuskiego. Nigdy nie miałam takiego małego szczeniaczka i mam problem. Nie wiem co mu dawać do jedzenia. Hodowca od ktorego go kupiłam dał mi sucha karmę która to podobno szczeniaki juz sie zywily, ale coś mi się nie chce wierzyc, bo ten psiak nie potrafi jeszcze dobrze przegryzać....
Wczoraj podłam mu troszke twarogu (przeczytalam w sieci ze mozna podawac po 6 tyg) ale nie chciał jesc. Właściwie to mam wrazenie ze on tylko pije. Ma ta sucha karme w miseczce, ale chyba jej wogole nie ubywa ![]() Gdzies wyczytalam ze mozna podawac kleik ryżowy, wiec zrobiłam mu dzisiaj taki, na wodzie , zeby nie byl na mleku, ale tez nie chce tknac ... Gotuje mu teraz miesko kurze z marchewką, moze to wetnie.... Gdzies wyczytalam ze mozna ta sucha karme (ROYAL dla juniorów) rozmiękczyć w wodzie , i podawac szczeniakowi. Wiec tez się juz moczy. Sama nie wiem.... Nie chce zeby mi głodowało malenstwo no... Porsze o porade.
#107 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czym karmić małego buldog francuskiego?
kurczak/indyk/cielęcina + marchew i ryż, może być rozmoczona karma, od czasu do czasu żółtko jajka kurzego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedz. właśnie go nauczyłam jeść z mieseczki bo chyba tego też nie umiał. zjadł troche rozmocznej karmy z kleikiem. Ile taki mały szczeniak je w jednej porcji ?
#109 |
Zakorzenienie
|
mi wet kazał dawać 5 razy dziennie po małej garstce i co miesiąc zmniejszać częstotliwość, a powiększać porcje. aż dojdzie się do 2 dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
haha to chyba sie przeliczylam i dalam mu porcje owczarka
![]() Ale i tak cie zjadl wszystkiego, sam sobie dozuje. Martwilam sie tylko ze moze za malo zjadl.
#111 |
Zakorzenienie
|
moja buldożerka miała 9 tygodni jak u nas zamieszkała
![]() lepiej dawać często i mniej, żeby brzuchacz nie chorował z przejedzenia ![]() aaa i takie maluchy jedzą ile wlezie, więc to dozowanie przyjdzie dopiero za kilka tygodni. trzeba samemu o to dbać. Edytowane przez wersta Czas edycji: 2009-08-03 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
ok dzięki wielkie, ma caly czas miskę pod nosem, jak bedzie chcial to ma do niej dostep. Tylko chyba jednak będe musiala go podstawiac pod ta miske co jakis czas bo biedak jeszcze nie kuma o co chodzi
![]()
#113 |
Zakorzenienie
|
misa nie powinna stać cały czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
ale chodzi o swiezosc jedzenia czy o to zeby pies nie jadl kiedy popadnie - tylko w wyznaczonych porach ?
#115 |
BAN stały
|
Dokładnie tak --- wtedy będzie zdyscyplinowany co do jedzenia i łatwiej będzie ci przypilnować wychodzenie na załatwianie się !!
Napisz coś więcej o pieseczku , jak się nawywa z jakiej hodowli pochodzi , jaki ma charakter ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej poradź się weterynarza.
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nie wiem, czy Hodowla wyda psiaka jak ma 6 tygodni, więc chyba nie za bardzo jest o czym pisać ![]() No i radzę tak jak Fresa, do weterynarza (ten psiak nie powinien u Ciebie w ogóle być, bo jest za młody), on Ci powie dokładnie jak się zająć takim młodym szczeniakiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ni ejestem hodowca, więc sie nie upieram, ale wszedzie czytam ze po ukonczeniu 6 tyg i po pierwszym szczepieniu psa mozna juz odłączyc od matki. Jasne ze im dluzej z nia jest tym lepiej, jednak hdowca wydał mi go bez mrugniecia okiem, dodatkowo tak jak wspomnialam wyczytalismy ze po 6 tyg mozna psa wziąć , dlatego sie zdecydowalismy. Hodowca prosil tylko o zachowanie kwarantanny przynajmniej do drugiego szczepienia.
Powiem szczerze ze przez moment zalowalam widzac ze psiak jednak jest nieporadny, ze jednak troche nieswiadomie moze, wzielam go zbyt wczesnie. No ale jakie bylo wyjscie z obecnej sytuacji? Przeciez nie zwrot matce na kolejny tydzien.... Dzisiaj zaczal jesc z miski i przegryzac Royala. Nie wiem czy tak szybko sie nauczyl czy oszukiwal wczesniej ![]() Do wet. idziemy dopiero na drugie szczepienie.
#119 |
BAN stały
|
Koniecznie namaczaj mu Royala albo ciepłą wpodą albo rosołkiem !!
Podawaj też ugotowane mięsko i warzywka !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Nawet jesli Royal jest dla juniorów ?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.