![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: najczęściej popełniane błędy w związkach
Pewnie było, ale najgorsze według mnie jest kochanie za bardzo i mimo wszystko. Nie dość, że facet się rozleniwia, przestaję się starać to jeszcze myśli że będzie się z nim choćby był nie wiadomo jakim burakiem.
edit: a i kochanie za bardzo i mimo wszystko bardzo niszczy nas samych.
*** ![]() Edytowane przez menorka Czas edycji: 2011-03-12 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Piszę z moim problemem tu, ponieważ temat wydaje mi się najbardziej do tego odpowiedni. Miałam się dzisiaj spotkać ze swoim chłopakiem, ale od rana strasznie mnie denerwował, pytam więc smsowo, czy widzimy się czy nie, po dłuższym momencie zaproponował spacer albo siedzenie w domu, bo nic innego mu się nie chce. Po tonie głosu w słuchawce straciłam ochotę, żeby w ogóle go dzisiaj zobaczyć, to właśnie dziś jest taki dzień, że najchętniej pobiłabym go za to, że w ogóle oddycha :/ Ja siedzę teraz w domu, zaraz pójdę odwiedzić chorą kumpelę. A on? On oświadczył, że nabrał ochoty i idzie na grilla do koleżanki. Kiedy zapytałam, dlaczego od razu nie wyskoczył z propozycją, żebyśmy tam poszli razem, to nic nie odpowiedział. Mam wrażenie, że on się mnie wstydzi, że nie chce się ze mną publicznie pokazywać. Fakt, mam wybuchowy charakter skłonny do fochów, najpierw coś mówię, a potem myślę, może się boi że palnę coś w towarzystwie jego znajomych? Dodam, że jestem z nim od ponad roku, mamy ponad 20 lat i jest to wszystko dla mnie maksymalnie chore. To nie jest tak, że naskakuje na wszystko co żyje, bo możecie takie odnieść wrażenie... Nie oceniam ludzi na starcie, lubię ich poznawać. Czuję też, że w pewnym sensie to moja wina... Ostatnio mieliśmy kryzys właśnie przez jego kumpli, którzy ciągle namawiają na picie, jaranie, oczerniają dziewczyny swoich kumpli. Zrobiłam raz awanturę o to, było jeszcze gorzej, bo jego kumple totalnie przestali mnie akceptować... A ja chciałam, aby mój tż się tylko ogarnął, wziął za siebie. Dodam, że wyciągnęłam go z takiego syfu jakim były cotygodniowe weekendy na totalnym zgonie, trawa, alkohol, ładowanie się w kłopoty. Myślę, że to wszystko jest przeze mnie ![]()
bo szczęście ma zapach cynamonu. Edytowane przez agusia327 Czas edycji: 2011-03-12 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
-wieczne czekanie
Błąd ten często jest popełniany, gdy mężczyzna ma dużo zajęć , a dziewczyna nie bardzo. Ciągle czeka się, aż mężczyzna odpisze na smsa/zadzwoni/zaproponuje spotkanie. -zbyt dużo miłości Obdarowywanie prezencikami, prawienie komplementów, wyręczanie w wielu czynnościach bo ''misiu ma i tak ciężko''. -przytakiwanie we wszystkim. Nawet jeśli mężczyzna coś zrobie źle to kobieta mu powie:koteczku,ten zły szef/twoja chora matka/ chora reszta świata spowodowała,że znów ci się nie udało -brak jakichkolwiek wymagań czyli kocham Cię za to jaki jesteś. Nie musisz pracować, nie musisz inwestować w nasz związek. Oprawię Cię w ramkę i będę się przyglądać bo jesteś taaaaki śliczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
jak przeczytałam Wasze wypowiedzi, to już nawet nie mam co dodać, chyba wszystko zostało wymienione. Ja na szczęście mam normalny związek, żadnego picia, bicia, itd, ale błędy też były oczywiście, chyba głownie poświęcanie się i przejmowanie z czasem Jego poglądów itd. Do czasu. Kiedys się wściekłam, sama na siebie, bo nie była to przecież wina Tżta, tylko moja, że tak automatycznie się stało, więc zaczęłam zastanawiać czemu tak się stało, ale uważam,że przyszło to naturalnie, nawet nie zauważałam kiedy słuchałam takiej muzyki jak On itd, ale postanowiłam to zmienić, bo w pewnym momencie nie wiedziałam juz czy niektóre poglądy są moje własne, czy zaczerpnięte odmojego Tżta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem pewna w 100% czy o tym nie było już jakiegoś posta, ale - przypisywanie facetowi dobrych intencji . Na zasadzie - o tak, palnął coś durnego, ale na pewno tak nie myślał, nie będę przecież przewrażliwiona. Bardzo często błąd w moim poprzednim związku. A trzeba było się natychmiast odwrócić, powiedzieć: "takie teksty to Ty możesz kolegom mówić, ja sobie wypraszam takie traktowanie i czekam na przeprosiny". Teraz sobie pluję w brodę, że nie zauważyłam na czas, że koleś mnie nigdy tak serio nie przeprosił za najgłupsze teksty świata. Oczywiście nigdy mnie nie znieważał ani nic, ale za jakieś głupie teksty nie na miejscu też powinnam dać mu ostro do zrozumienia, że ja sobie w związku czegoś takiego nie życzę.
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha mój tekst "takie teksty to Ty możesz sobie kolegom mówić" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Najczęstszym błędem w związku, który ja popełniałam, to było robienie chłopakowi aktów zazdrości. Wiadomo- zdrowa zazdrość jest ok, utrzymuje związek w świeżości, dodaje kolorytu. I teraz jak czuję lekkie ukłucie, że np. mój chłopak poszedł z koleżanką w przerwie między wykładami do McDonald's
![]() ![]() Poza tym uważam za duży błąd siedzenie w domu jak stare małżeństwo. Człowiek popada w rutynę i zaczyna się zastanawiać, czy chce takiego związku, że może to już przyzwyczajenie, męczy się. Straszne. Izolowanie się od znajomych na rzecz faceta- standard. A potem związek się kończy i rozpacz- zero znajomych, brak faceta. Duszenie w sobie emocji i wygarnianie wszystkiego przy najbliższej kłótni. Zamiast sprzeczki robi się awantura z dniami milczenia. Dzięki Bogu nie mam tego problemu, bo jak coś mi się nie podoba, to się nie pierdzielę- mówię co mi na sercu leży, załatwiam z facetem sprawę na bieżąco i problem z głowy. Ale z opowieści koleżanek- istna masakra, ile można w sobie coś dusić. Wypominanie dawnych dziejów- wiem po sobie, mam ku temu skłonności. W końcu facet zaproponował mi zabawę, żebyśmy sobie nawzajem powypominali. Przystopowało mnie to skutecznie i problem zniknął, nic nie rozpamiętuję, nie gdybam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Oj mi też zdarzają się błędy...
Największym było, to że przebywałam z Tż 24h na dobę ok 5-6 dni w tygodniu...praktycznie brak czasu dla siebie, a co dopiero dla znajomych, kumpeli... Pracowalam w tygodniu, ale stwierdziłam, że wtedy będę się z nim krócej widzieć więc z tego zrezygnowałam...Cały dzień ustawiałam pod niego, nie dawałam mu wolnej chwili... Ale ogarnęłam się, w sumie z jego pomocą. Teraz widzimy się co dwa dni, lub codziennie, ale krócej. Ja mam czas dla koleżanek, on może iść na siłownie. Przez to czuje sie bardziej swobodnie i myślę, że związek na tym może tylko skorzystać. Drugim błędem jest zbytnia zazdrość. Mimo tego, że nigdy mnie nie zdradzil i nic nie zrobił wbrew mnie czasem jestem zbyt zazdrosna. Może to dziwnie zabrzmi, zaufanie do niego mam, ale nie mam do niektórych kobiet ![]() Ale pracuję nad charakterem i widzę pewne postępy ![]()
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam, bo z racji braku doświadczenia nie wiem, jak odebrać słowa swojego TŻ, który przyznał ostatnio, że zmęczyło go ciągłe siedzenie ze mną w domu, niewychodzenie do ludzi itp. itd. Dla mnie z jednej strony oznacza to, że skoro bieżące funkcjonowanie ze mną go nudzi i frustruje, to nasz związek nie ma szans na przetrwanie...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po części tak po czesci nie. Malzenstwo to nie tylko lezakowanie przed tv jak to najczesciej jest w zwiazkach. W malzenstwie sa obowiazku (pranie, gotowanie, sprzatanie, dom, dzieci, praca) i kiedy pojawi sie mozliwosc swobodnego poleniuchowania wspolnie jest jest nuda czy rutyną ale nagrodą i przyjemnoscią. Bedac zwiazku i spedzajac czas leniuchujac faktycznie mozna sie znudzic, tym bardziej jesli ludzie sa mlodzi i towarzyscy.
![]() |
![]() |
#102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
mnie tylko zastanawia czemu my, kobiety potrafimy wymienić tysiące ewentualnych błędów w związku, a faceci najczęściej nie wiedzą o co nam chodzi
![]()
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście jak się jest z kimś z takim nastawieniem, to dużo lżej o kompromisy w stylu spędzanie czasu osobno, sama czasami już męża wysyłam, żeby się spotkał ze znajomymi niż jak się ma kogoś w stylu: wiesz co, znudziło mi się siedzenie z Tobą, idę na imprezę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Mojemu TŻowi chodziło o to, że brakuje mu wspólnego wychodzenia do ludzi, o to, że na dobrą sprawę nie robiliśmy nic innego tylko uskutecznialiśmy ciągłe siedzenie w domu, rutynę.
Gdy powiedziałam mu, że jest mi przykro po tym, co usłyszałam bo dla mnie oznacza to jedno - ma dość naszego związku, TŻ powiedział, że naprawdę nie mam czym się martwić, że między nami (w kategorii bycia ze sobą) wszystko jest ok. Z resztą jego zachowanie tylko mnie w tym później utwierdzało. W każdym razie dziękuję za wypowiedzi. Byłam ciekawa zdania kobiet, które patrzą na związek trzeźwiejszym okiem niż ja. I żeby nie robić OT: - błędem jest "wpuszczanie" ex TŻta do swojego związku - porównywanie się pod względem osobowości, wyglądu, umiejętności łóżkowych itd. (skutek: bezsensowna walka z samą sobą i z przeszłością faceta, której i tak nie da się zmienić).
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą świetny wątek ![]() Edytowane przez patrzacwniebo Czas edycji: 2011-03-19 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, że normalny facet powinien sam wiedzieć, że przesadził z żartem, ale wiadomo, że czasem każdy coś palnie, dla żartu, co może okazać się niewypałem, ale to jest normalne, a jak słyszę jak niektóre dziewczyny opowiadają o swoich patologicznych związkach, to nie wiem komu współczuć-dziewczynie,za to jak jest traktowania, albo za to, że nie ma dość szacunku do siebie żeby coś z tym zrobić, albo może facetowi, który nie umie się z szacunkiem odnosić do swojej wybranki ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
najczęściej popełniane błędy w związkach występują na początku związku i nie da się ich uniknąć,ale mądra kobieta jak się zorientuje,że je popełnia to zaczyna powolutku się zmieniać.Kiedyś szalałam w kuchni robiąc dla misia przysmaki,a teraz szaleję na myśl,że ja się miotam w garach kiedy on obsługuje pilota.Wciągam go powolutku np.nikt tak nie doprawi sosu i że artystycznie obiera kartofelki,a jak zmyje gary to błyszczą.On to łyka z próżności albo uprzejmości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Świetny, edukacyjny wątek
![]() Dodałabym od siebie - zbytnie zamartwianie się o tż-a. Czy zjadł śniadanie? Czy mu nie za zimno/ciepło? Nie odzywa się, bo coś mu się stało! Nadmierna troska zamęczy i jego i nas. W końcu nie jesteśmy ich matkami, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
No właśnie, moim zdaniem największe błędy to robienie fochów i tzw. "z igły widły"
Skończyłam właśnie taką książkę "Weranda pełna słońca" - tam kobieta układa sobie życie na nowo po śmierci męża. Dzięki tej lekturze staram się teraz bardziej cieszyć tym co mam, zamiast szukać dziury w całym, bo póki wszyscy zdrowi i się kochają, to więcej do szczęścia nie trzeba. Edytowane przez fooosy Czas edycji: 2011-03-22 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się foosy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bayka napisała mnie tylko zastanawia czemu my, kobiety potrafimy wymienić tysiące ewentualnych błędów w związku, a faceci najczęściej nie wiedzą o co nam chodzi ![]() celne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciagle cos chca usprawniać, zmieniać, szlifować. Czasem zupełnie niepotrzebnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno dla kobiety nigdy nie będzie wystarczająco idealnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z tym wolę mieć coś lub kogos nie d końca idealnego, niż nie mieć nic to tez nie można przeginać. Trzeba jednak zachowac trzeźwośc osądu i gdy dzieje się źle w związku -czyli gdy zamiast milości, szczęscia jest płacz i walka, to trzeba wiać a nie chwalić Boga, że portki są u boku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.