![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Zamknęli na czas remontu, niestety
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na Staszica były przynajmniej w 2009 odwiedziny w salach, z jednej strony fajnie bo ja nie mogłam za bardzo chodzić tak mnie tyłek bolał na początku więc bym pewnie nie wyszła do salki obok a z drugiej tam były takie wąskie sale 4 osobowe, że jak przyszły dwie osoby to już był tłok i człowiek się krępował (bo wiadomo krocze dobrze byłoby wietrzyć ale przy ludziach nie ma jak)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Witam. Choć termin mam w zasadzie dosyć odległy, bo dopiero 12-13 sierpnia, to juz wiem, że będę rodzić w szpitalu przy Krasnickich. Do lekarza chodzę prywatnie, ale to ze względu na to, iż przez długi, długi czas staraliśmy się o Maleństwo i właśnie dzięki niemu się udało. Na szczęście - lekarz dobrze się mną opiekuje w ciązy, a na Kraśnickich ma dyżury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wspominałam wcześniej, moja koleżanka z terminem na drugą połowę marca właśnie rozpoczęła zajęcia (w swoim 30tc) a w raz z nią inne marcowe mamy, jak dla mnie to trochę za późno skoro szkoła trwa ok 9 tygodni. Choć może to jakaś tura, która zapisała się za późno na wcześniejsze marcówki albo tyle było chętnych, że podzielili ![]() Jak się czegoś dowiem, to dam znać, w każdym razie w ostatnich tygodniach ciąży wolałabym już nie zawracać sobie głowy chodzeniem na zajęcia ![]() Jeśli chodzi o poród w innym mieście, to dla mnie ostateczna ostateczność. Niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę, wiele osób bagatelizuje ten fakt ale potem takie miejsce urodzenia ciągnie się za całe życie, jest zawsze podawane w dokumentach urzędowych itp. Mam taki przykład w rodzinie i wiem, jakie upierdliwe jest mieć miejsce urodzenia, z którym nie ma się nic wspólnego, ani rodziny ani nigdy nawet się w nim potem nie było. A niestety w naszych dokumentach rubryka "miejsce urodzenia" jest dość reprezentatywna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
No ja to chyba jednak w pierwszej kolejności Jaczewskiego a jak nie tam to...zobaczymy,chociaż jak mnie odeślą to nie będzie za dużo czasu na myślenie-nie ma chyba co do ostatniej chwili siedzieć w domu, ponieważ prawdopodobnie porodówki w Lublinie akurat teraz są przepełnione, a moja dzidzia chyba już chciałaby wyjść coś tak czuje...boje się już każdej nocy, nie wiem co jest dla mnie gorsze sam poród czy sam pobyt w szpitalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
witam, pretorianie ja też bedę rodzić na krasnickich pod koniec lutego i też o maleństwo staraliśmy się dłuuugo no i się w końcu udało. Tak się zastanawiam czy nie chodzimy do tego samego lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
hej viviana90
![]() Ja chodzę do dr W. u niego też się leczyliśmy ![]() Pierwsze tygodnie ciąży przebiegały mi "bezboleśnie" ale od ok. 8 tc męczą mnie całodniowe, nieustające mdłości. Oczywiście schudłam, na jedzenie patrzeć nie mogę, choć z głodu to czasem wytrzymac już nie mogę. A jak u Ciebie? Chodziłaś do szkoły rodzenia na Krasnickich? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
hej, pretorianie to chodzimy do tego samego lekarza, ja na początku miałam identycznie jak ty, schudlam 6 kg, i też miałam mdłości tak od 8 tyg. do ok. 16 tyg. i od tamtej pory to już jest super, tylko ostatnio już zaczynam odczuwać wagę maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Hej,
Postanowiłam się dołączyć do Waszego wątku ![]() Ja mam termin na początek czerwca 2011. Moją ciążę prowadzi dr. Wdowiak i z tego względu zamierzam rodzić na Kraśnickiej. Na USG chodzę do dr. Błażukiewicza - ponoć jeden z najlepszych specjalistów w tej dziedzinie. Lada chwila zamierzam zapisać się do SR do Lidii Ruty. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z wymienionymi przeze mnie osobami? Jeśli tak, to chętnie dowiem się czegoś o nich - jeśli nie na forum to na priva ![]()
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
o szkole Lidii Ruty już chyba ktos tu pisal...
ja tez na krasnickie sie wybieram , dzis po wizycie u gina, termin generalnie na 4 luty... ale nic nie gotowe... 8 mam przyjsc na IP i jesli bedzie wszystko wygladalo jak dzis, to wszystko rozwiaze sie w granicach walentynek ![]() no i mialam dzis masaż szyjki myslalam ze sie porycze ![]()
![]() |
#100 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ann2003 ja też chodzę do tego lekarza i jestem b. zadowolona natomiast na usg chodziłam do dr Barana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mogę się przyłączyć? Jestem w 14 tygodniu ciąży Termin porodu mam na 10 lipca według OM a według USG na 27lipca ![]() Zamierzam rodzić na Jaczewskiego. Do lekarza chodzę do polikliniki dr.Kozicki Niestety teraz idzie na urlop a ja planuje usg na luty i chcę się wybrać do doktora Bartosiewicza na Chodźki, byłam tam z koleżanką na jej usg lekarz nam wszystko ładnie pokazywał tłumaczył. Sa tu dziewczyny które rodziły badź są zdecydowane na SPSK nr 4?
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na USG też chodziłam do Bartosiewicza i polecam, fajny, konkretny facet ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Jak tam wygląda poród, chodzi mi o sale jednoosobowe? nie ma problemu z miejscem (poród rodzinny) interesują się pacjentką ? Czy pomoc jakaś potem jest przy dziecku ktoś coś tłumaczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dziś doktorka powiedziała, że jeszcze dwa tygodnie i daje nam zielone światło na rozpakowanie się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widze ze ty mozesz wczesniej ur niż ja co termin za 2 dni ![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
witam,
chciałam Was zapytać czy lekarze prowadzący zlecali wam wykonanie posiewu w kierunku paciorkowaca Streptococcus agalactiae, czy moze któraś z was go miała wykrytego przed porodem, jak się go leczy???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mialam zlecone przez mojego gina, robilam sama sobie wymaz z pochwy w luxmedzie za 35 zl... u mnie na szczescie czysciutko wiem na bank ze robia badania jak sie rodzi na lubartowskiej... leczenie polega na tym ze dziecku po ur podaje sie antybiotyk chyba penicyline tego nie jestem pewna akurat... matki ciężarnej sie nie leczy...
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Witajcie, mam termin na maj
![]() Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok..ale zawsze to jakas niepewnosc... ..przygotowuje wyprawke dla mojego malenstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Ja to tej pory wątpię, by znajomości cokolwiek pomogły. Przecież jak jest komplet, to nie wyrzucą nikogo, tylko dlatego, że przybyła pacjentka danego lekarza.
W końcu nigdy nie wiadomo, kiedy zacznie się rodzić. Jedynie w przypadku planowanej cesarki mogą "zarezerwować" łóżko. Bo chyba nikt nie zrobi tego na 2 tygodnie po i przed datą danej pacjentki, która w jakoś w tym terminie może zacząć rodzić ![]() Sprawa jest dość paradoksalna, bo jak już są skurcze co 5 min, to też nie ma czasu jeździć i szukać innego szpitala, gdzie łaskawie przyjmą, a znów jak skurcze są w fazie początkowej to niby nie warto jeszcze jechać bo odeślą. Ech... Mnie też to przeraża ale cóż zrobić - liczyć na szczęście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie 2011
![]() Yoolia, miss.hot witajcie znowu ![]() ![]() Termin porodu mam na 26 lipca. Do lekarza chodzę na Jaczewskiego do Polikliniki i tam zamierzam rodzić ![]() Chętnie dołączę do tego wątku jeśli tylko się zgodzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Dołacze sie do Was
![]() Od 10 lutego uczestnicze w szkole rodzenia Aktywna mama (za darmo!). Polecam, jest bardzo fajnie ![]()
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a mnie od paru dni ciężko... strasznie łupie mnie w krzyżu po tym jak się położę, wstać nie mogę, przekręcić się na bok ciężko, w nocy bolą mnie biodra i mam wrażenie wszystkie gnaty łącznie... :/ ogólnie osłabiona jestem i jakaś ospała.. ![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
A ja złapałam chyba jakąś infekcje. mój ginekolog na zwolnieniu 3 tygodnie i nie wiem co mam zrobić. Strasznie mnie piecze , jestem zdołowana.
Macie jakiegoś lekarza na jaczewskiego który przyjmuje w poniedziałek i jest sympatyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.