![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem zadowolona. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Polecacie korektor VeryMe, dobrze kryje? chciałam taki mniejszy punktowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
a co do podkladów to ja mam pytanie - który odcień jest najciemniejszy - honey amber w serii O.B czy Golden Beige albo Dark Beige w GG? Ja mam dość ciemna karnację i jak widzę podkład natural beige mamy to watpie zeby odcien o 2 kolory ciemniejszy był dla mnie odpowiedni, bo natural beige jest tak jasny..
Widział ktoś torebke Studded heart? ![]()
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tego rabatu 21% to mysle ze chodzilo Li O o to ze maksymalny zysk sponsora z obrotu grupy wynosi do 21% i dlatego chyba tak napisala. Ale zdecydowanie sposob rozliczania tego rabatu jest inny biorac pod uwage wartosc kosmetyku
"Na zakręcie jestem życia Taki przyszedł czas Jutro też jest dzień Tak pociesza każdy mnie Mówią- nie daj się, trzeba dzielnie trzymać się Trzeba zacząć od początku, trzeba zamknąć drzwi" [ori_bas]478720[/ori_bas] [ori_ivo]478720[/ori_ivo] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
"Na zakręcie jestem życia Taki przyszedł czas Jutro też jest dzień Tak pociesza każdy mnie Mówią- nie daj się, trzeba dzielnie trzymać się Trzeba zacząć od początku, trzeba zamknąć drzwi" [ori_bas]478720[/ori_bas] [ori_ivo]478720[/ori_ivo] |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
LiO bo masz racje ze sa konsultantki...i konsultantki. Naprawde garstka dziewczyn traktuje te forme sprzedazy serio. Czesc sprzedaje te kosmetyki tylko po to zeby miec kosmetyki dla siebie taniej i im nie zalezy az tak bardzo. Ja sama bylam kiedys, dawno temu(wstyd mowic jak dawno bo wyjdzie ze stara jestem
![]() ![]() Pan mi odpisal w mailu ze podkad na 100% jest nowy i ze jak chce to moze mi wymienic na drugi. No ale ja nie wiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Konsument, który zakupił towar przez internet za podaną cenę - to znaczy nie w licytacji, może odstąpić od umowy sprzedaży bez podania przyczyny. W tym celu powinien wysłać do sprzedawcy oświadczenie o rezygnacji z zakupu towaru w ciągu 10 dni, licząc od daty otrzymania tego towaru. Jeśli konsument złoży takie oświadczenie w terminie, to umowa sprzedaży uległa rozwiązaniu, niezależnie od stanowiska sprzedawcy towaru w tej sprawie. Odstąpienie od umowy zawartej przez internet jest bowiem jednostronną czynnością prawną. Gdy kupujący spełnia przesłanki wskazane w ustawie, czyli wysyła oświadczenie w ciągu 10 dni, to do rozwiązania umowy nie jest potrzebna akceptacja sprzedawcy. Po odstąpieniu od umowy strony mają 14 dni na zwrot tego, co sobie wcześniej przekazały. Kupujący odsyła więc towar, zaś sprzedawca ma obowiązek zwrócić jego cenę. Jeśli kupujący odesłał towar w takim stanie, w jakim go otrzymał, to ma prawo domagać się od sprzedawcy zwrotu jego ceny z odsetkami liczonymi od daty przekazania pieniędzy na konto sprzedawcy. Jeśli sprzedawca nie zapłaci, kupujący może skierować sprawę do sądu. Cytat:
![]() Mam też bazę GG w buteleczce i ona z kolei fajnie spływa po ściankach stąd też nie ma problemu z jej całkowitym zużyciem ![]() Cytat:
![]() Jako konsultant oczywiście potępiam takie działania, gdyż są one sprzeczne z regulaminem a tym samym z porządkiem prawnym. Z kolei jako zwykły konsument chętnie skorzystałabym z takiej okazji i oszczędziła parę groszy, oczywistym przecież jest, że każdy chce kupić jak najtaniej. Sprawa już pewnie przedawniona, ale tak na przyszłość warto wiedzieć, że jest na to sposób. Wystarczy zadzwonić do Warszawy z prośbą o anulowanie zamówienia. Wtedy wszystkie uprzednio zamówione produkty wracają do koszyka i trzeba je zamówić ponownie wraz z przedmiotem, który chcemy jeszcze domówić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez SdC Czas edycji: 2011-01-04 o 09:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a doradzcie mi w sprawie podkladow very me bo w katalogu tylko porcelanowy sie wyroznia a te trzy pozostale to wygladaja tak samo mam podklady z gg to jakby ktoras wiedziala jak by je mozna kolorystycznie przystawic do tych z gg to bylabym wdzieczna
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyris zapłaciła 25 zł z przesyłką i teraz jest niezadowolona. Szczerze mówiąc ja kupując nawet na allegro, wolałabym kupić od takiego sprzedawcy, który miały drożej o te 12 zł, ale byłby pewny i dawałby gwarancje zwrotu, niż wydać 25 zł w błoto ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
To akurat jest oczywiste mam nadzieję dla każdego
![]() Ja dzwoniłam do Wawy, bo tam pakowali mi paczkę ![]() Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2011-01-04 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
No tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Ale na dom z Katowic? Hmmm... A skąd wiesz, że to było w Katowicach? Zawsze jestem ciekawa jak oni maja te magazyny, bo mi znowu osoba z biura mówiła, że dla biura wszystko załatwiają przez Poznań
![]()
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
#110 |
Zakorzenienie
|
czy wie ktos juz może jaki będzie nowy PL? chyba, że coś przeoczyłam..
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Już była mowa o tym, że pomyliło mi się i rzeczywiście Urban Lovers nie jest podobny do LOVE STORY
![]() ![]() Program lojalnościowy będziemy znać dopiero w mailu informacyjnym do K2, zawsze tak jest... ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Nie rozumiem i dziwią mnie Konsultanci, którzy na stanie nie mają choć jakiejś części próbek (szczególnie perfumy i podkłady)... To śmieszne. Jak chcą coś sprzedać, skoro nie mają nawet pokazać klienteli do wypróbowania. Potem dziwiota, że takie Konsultantki nie mają próbek... Bo jak nie mają z czego zarobić, to nie mają za co ich kupić = są sobie same winne. ![]() Ja mam WSZYSTKIE perfumy w próbkach do pokazania tylko (w etui). A takich na rozdanie, pod ręką, to zawsze mam około 100 próbek. ![]()
![]() Edytowane przez mlody9218 Czas edycji: 2011-01-04 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aktualnie mam ok 70 próbek perfum do pokazywania i jakieś 40 do rozdawania. Do tego mam około 50 próbek pomadek (nie mam wszystkich, bo niektóre kolory nie są chodliwe - jeśli będzie trzeba to zamówię). Jakieś 20 saszetek, bo ostatnio założyłam nowe konto i dostałam 10 za 1 zł, a kilka dokupiłam, bo zamierzam rozdać w K2. Większość z tych próbek kupiłam po 50 gr (w biurze, za pośrednictwem mojej liderki, albo sama miałam Biznes Klasę). Część dostałam do zamówień za darmo, trochę miałam po 10 gr z BK. Poza tym w danym katalogu rzadko bywa więcej niż 5 nowości. Załóżmy że są 2 wody toaletowe (damska i męska), 2 kremy (na dzień i na noc) i nowa seria pomadek w 10 kolorach. Kupuję zatem próbki: - 5 damskich wód (4 do rozdania) - 2 męskie (1 na wszelki wypadek) - 3-5 kremów na noc (w zależności jaki krem, bo klientki mam różne) - 3 na dzień (większość klientek nie używa kremów na dzień) - 10 pomadek W sumie mam 25 próbek, które zdobywam po 50 gr, więc płacę za nie 12,50. 12,50 to mój rabat z 3% od OH, więc nawet zysku na tym nie tracę. Na początku faktycznie wydawałam po 20-30 zł na próbki, bo nie miałam nic, ale to były pierwsze katalogi. Teraz normalnie w katalogu to wyjątkowo rzadko wydaję ponad 10 zł na próbki. Tak czy inaczej to wszystko kwestia chęci ![]() Jeśli twoje koleżanki to takie nieudane konsultantki, to poszukaj takiej jak ja ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
U mnie 200pp to rzadkosc bo glownie skupiam sie na innnych sprawach i mysle zeby tylko miec 100pp ale probki mam a przynajmniej staram sie miec prawie wszystkie bo to rzeczywiscie wstyd nie miec i uwazam ze jezeli ktos nie ma tych 200pp to powinien poprosic o pomoc swojego sponsora, lidera, dyrektora. Mi dyrektorka zamawia probki bez zadnego problemu
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Nie golę nóg.
![]() ![]() Co do próbek, to nie trzeba mieć 200 PP i nie przesadzaj. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Obiło mi się o uszy, że już ich nie będzie. Jak wiemy, była to seria limitowana, a z tego, co wiem, to nie pojawi się już w magazynach.
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
uzbierac probki nie jest trudno. na poczatek dobrze zakupic zestaw startowy czy jak sie to tam nazywa ( probki, kremy i etui do tego). to dobry poczatek i niedrogi. potem mozna sie poswiecic i kupowac chociazby po jednej dwoch probkach na katalog, ori czasem samo dodaje cos gratis. jesli sie uda uzbierac 200 pp przybieram wiecej probek. teraz mam prawie wszystkie, uzupelniam na bieżąco nowe zapachy. mysle ze ciezko jest sprzedawac regularnie perfumy jesli sie nie ma jak ich zaprezentowac klientom.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.