Wszystko o Oriflame część VIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 06:39   #91
akaja_2004
Raczkowanie

GG do akaja_2004
Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

Cytat:
Napisane przez akaja_2004 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , czy wiecie może , które z kolorów tuszu do powiek Very Me ma brokat ?
ponawiam pytanie ...........
akaja_2004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:23   #92
malinaklb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
oo właśnie ją testuje, ciekawe jak się sprawdzi wczoraj pomalowałam paznokcie lakierem p.c. czerwonym i na to dałam tą emalie ii zobaczymy ile wytrzyma a ile u Ciebie się trzyma lakier z i bez niej?
Bez emalii takie zwykłe lakiery trzymają sie u mnie 2-3 dni, a z emalią około 5-6 nawet byłam zdziwiona kiedyś, pomalowałam zwykłym czerwonym lakierem paznokcie i miałam prawie tydzień. Ale zdarza się też, że po 3 dniach gdzieś się coś zepsuje:p Jednak dużą zaletą jest to, że lakier nie ściera się na końcówkach

Ja jestem zadowolona. A jak inne dziewczyny?

Jesteśmy razem...

malinaklb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:39   #93
just75
Zadomowienie

Polecacie korektor VeryMe, dobrze kryje? chciałam taki mniejszy punktowy.
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:43   #94
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

a co do podkladów to ja mam pytanie - który odcień jest najciemniejszy - honey amber w serii O.B czy Golden Beige albo Dark Beige w GG? Ja mam dość ciemna karnację i jak widzę podkład natural beige mamy to watpie zeby odcien o 2 kolory ciemniejszy był dla mnie odpowiedni, bo natural beige jest tak jasny..

Widział ktoś torebke Studded heart?
Stary 2011-01-04, 08:48   #95
annula22
Raczkowanie

GG do annula22

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Przyznam, że nie wiem skąd wzięłaś rabat 21% . Przecież to nie jest rabat od ceny produkty, tylko część OH grupy jaką dostajesz . I to może być przecież różna kwota .
Dokładnie tak jest ze ta kwota jest rozna i juz na poziomie 9% wynosi kolo 250zl rabatu a zakladajac ze masz zamowienie z katalogu na 100pp czyli mniej wiecej te 250zl to wychodzi za fakture prawie nic czyli grosze. i dlatego wlasnie ludzie sprzedaja te rzeczy po takich konkurencyjnych cenach na allegro

A co do tego rabatu 21% to mysle ze chodzilo Li O o to ze maksymalny zysk sponsora z obrotu grupy wynosi do 21% i dlatego chyba tak napisala. Ale zdecydowanie sposob rozliczania tego rabatu jest inny biorac pod uwage wartosc kosmetyku
Tak pociesza każdy mnie
Mówią- nie daj się, trzeba dzielnie trzymać się
Trzeba zacząć od początku, trzeba zamknąć drzwi"

[ori_bas]478720[/ori_bas]

[ori_ivo]478720[/ori_ivo]
annula22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:55   #96
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annula22 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jest ze ta kwota jest rozna i juz na poziomie 9% wynosi kolo 250zl rabatu a zakladajac ze masz zamowienie z katalogu na 100pp czyli mniej wiecej te 250zl to wychodzi za fakture prawie nic czyli grosze. i dlatego wlasnie ludzie sprzedaja te rzeczy po takich konkurencyjnych cenach na allegro

A co do tego rabatu 21% to mysle ze chodzilo Li O o to ze maksymalny zysk sponsora z obrotu grupy wynosi do 21% i dlatego chyba tak napisala. Ale zdecydowanie sposob rozliczania tego rabatu jest inny biorac pod uwage wartosc kosmetyku
Wiem . Dlatego napisałam LiO .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:03   #97
annula22
Raczkowanie

GG do annula22

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość

Ale OH to jest CH pomniejszone o 22%. Zatem rabat liczony jest również od osobistej sprzedaży produktów. Jak konsultant nie ma nikogo pod sobą, a zrobi 200PP to też dostaje 3% od OH. Tak samo dyrektor na poziomie dostaje 21% od OH ze sprzedaży osobistej. Jeśli ktoś sprzedaje poniżej kosztów produktu wykorzystując przy tym resztę rabatu uzyskane od OH z grupy, to po co w ogóle mu ten rabat? Równie dobrze mógłby być zwykłym szeregowym konsultantem. To jest syzyfowa praca - nabić sobie rabat, a potem sprzedawać produkty poniżej kosztów żeby wyjść na zero
LiO przeciez jak rabat konsultanta z jego sprzedazy i obrotu grupy jest taki duzy ze pokrywa wartosc co najmniej jednej faktury czyli te min 250zl to te kosmetyki wychodza praktycznie za darmo i taki konsultant po sprzedaniu ich ma gotowa kase w kieszeni - uwierz mi ze na pewno nie chodzi tutaj o wychodzenie na zero- on te 250zl ma w swojej kieszeni po sprzedaniu kosmetykow

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez arsuper Pokaż wiadomość
Któras z was pisała o pdkładzie ujędrniajacym na allegro za 7,5 - jest mnóstwo takich aukcji, tylko że to jest 30 ml w 10 próbkach. Dziewczyna kupuje próbki za 5 zł i odsprzedaje z zyskiem 2,5 - kurcze, sporo musi tego sprzedać żeby "coś" zarobić.
Podziwiam czasem, ze im sie chce....
Ta aukcje ktora widzialam to byl normalny adaptacyjny podklad w buteleczkach jak w katalogu
Tak pociesza każdy mnie

Stary 2011-01-04, 09:06   #98
Tyris
Rozeznanie

LiO bo masz racje ze sa konsultantki...i konsultantki. Naprawde garstka dziewczyn traktuje te forme sprzedazy serio. Czesc sprzedaje te kosmetyki tylko po to zeby miec kosmetyki dla siebie taniej i im nie zalezy az tak bardzo. Ja sama bylam kiedys, dawno temu(wstyd mowic jak dawno bo wyjdzie ze stara jestem ) konsultantka avonu i jakos wiekszosc probek mialam, ale bylam strasznie napalona jako nastolatka na jakikolwiek wlasny zarobek.

Pan mi odpisal w mailu ze podkad na 100% jest nowy i ze jak chce to moze mi wymienic na drugi. No ale ja nie wiem Przyznam sie ze aprawde, podklad na mnie zle lezy. Nie chce robic zamieszania bo biore poprawke na moja atopowa skore Ale dziewczyny na prawde nie podkresla wam suchych skorek? bo mi okropnie.. wygladalam jakbym miala lupiez na twarzy
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:15   #99
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
Osoby ktore sprzedaja kosmetyki avon/oriflame na allegro to przeciez tez konsultanci, bo skad by mieli caly asortyment tych produktow. Nie mam mozliwosci zwrotu.. ale nie zaplacilam tez katalogowej ceny.
Faktycznie moze to byc fabryczny ubytek, moze niepotrzebnie sie unioslam. Ciekawa jeszcze jestem co tan pan odpisze... jezeli napsize ze produkt byl napwno nowy i nieruszany to nie bede sie z nim klocic bo chyba nie mam podstaw.

A co do probek..to bardziej mi sie oplacalo kupic pelnowymiarowe opakowanie niz probki za ktore bym zaplacila z przesylka prawie tyle samo.
Zgodnie z art 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny przysługuje Ci prawo zwrotu towaru.
Konsument, który zakupił towar przez internet za podaną cenę - to znaczy nie w licytacji, może odstąpić od umowy sprzedaży bez podania przyczyny. W tym celu powinien wysłać do sprzedawcy oświadczenie o rezygnacji z zakupu towaru w ciągu 10 dni, licząc od daty otrzymania tego towaru. Jeśli konsument złoży takie oświadczenie w terminie, to umowa sprzedaży uległa rozwiązaniu, niezależnie od stanowiska sprzedawcy towaru w tej sprawie. Odstąpienie od umowy zawartej przez internet jest bowiem jednostronną czynnością prawną. Gdy kupujący spełnia przesłanki wskazane w ustawie, czyli wysyła oświadczenie w ciągu 10 dni, to do rozwiązania umowy nie jest potrzebna akceptacja sprzedawcy. Po odstąpieniu od umowy strony mają 14 dni na zwrot tego, co sobie wcześniej przekazały. Kupujący odsyła więc towar, zaś sprzedawca ma obowiązek zwrócić jego cenę. Jeśli kupujący odesłał towar w takim stanie, w jakim go otrzymał, to ma prawo domagać się od sprzedawcy zwrotu jego ceny z odsetkami liczonymi od daty przekazania pieniędzy na konto sprzedawcy. Jeśli sprzedawca nie zapłaci, kupujący może skierować sprawę do sądu.

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
Najlepiej to jakbyś znalazła konsultanta u siebie w mieście - nie musiałabyś płacić za przesyłkę.
A co do podkładu to nie miałam nigdy podkładu w buteleczce, a powiedzcie mi dziewczyny, czy się opłaca? bo mi się wydaje, że pod koniec to już go trzeba wygrzebywać z tej buteleczki bo pompka może już nic nie dać. Jak to jest z nimi?
Opłaca się mimo wszystko Podkłady GG ( tylko te mają szklaną buteleczkę ) są dobrej jakości. Zawiodłam się tylko na jednym - adaptacyjnym, pozostałe są ok.
Mam też bazę GG w buteleczce i ona z kolei fajnie spływa po ściankach stąd też nie ma problemu z jej całkowitym zużyciem

Cytat:
To nie są konsultanci, bo konsultanci nie mogą sprzedawać na allegro Jeśli to robią to łamią regulamin. Poza tym nie chodzi o to czy są czy nie, ale o formę sprzedaży. Jeśli konsultant przychodzi do ciebie do domu (lub w inne dowolne miejsce jakie tobie będzie pasowało) to może ci doradzić, dać darmową próbkę, a w razie gdyby produkt się nie spodobał, lub było z nim coś nie tak możesz go zwyczajnie zwrócić. Nawet nie musisz podawać przyczyny. Masz 10 dni od otrzymania produktu i możesz z niego zrezygnować, a w zamian konsultant zobowiązany jest do zwrotu całości ceny produktu lub wymiany na inny produkt o tej samej wartości.

Jakbyś się skontaktowała z konsultantem, to próbki dostałabyś za darmo

Z ciekawości: zapłaciłaś za niego 20 zł z przesyłką czy bez? Ile w sumie wyniósł cię cały koszt podkładu? Bo tak się zastanawiam... Komu opłaca się sprzedawać za 20 zł, skoro my konsultanci musi za niego zapłacić więcej?!?
Nie każdy konsultant daje próbki za darmo i nie każdy też je ma, chociaż dbając o swój biznes powinien mieć 36.90 a 20 zł to spora różnica nawet doliczając koszt przesyłki to i tak wychodzimy na plusie. Tym bardziej, że zazwyczaj nie kupuje się jednego przedmiotu a więcej (np. z koleżanką) a koszty przesyłki pozostają be zmian.
Jako konsultant oczywiście potępiam takie działania, gdyż są one sprzeczne z regulaminem a tym samym z porządkiem prawnym. Z kolei jako zwykły konsument chętnie skorzystałabym z takiej okazji i oszczędziła parę groszy, oczywistym przecież jest, że każdy chce kupić jak najtaniej.

Cytat:
Napisane przez WeWlasnejOsobie Pokaż wiadomość
witam
ja też z pytaniem jeśli zamówiłam coś powiedzmy godzinę temu i teraz bym jeszcze chciała coś domówić to to bedzie w jednej paczce?
Sprawa już pewnie przedawniona, ale tak na przyszłość warto wiedzieć, że jest na to sposób. Wystarczy zadzwonić do Warszawy z prośbą o anulowanie zamówienia. Wtedy wszystkie uprzednio zamówione produkty wracają do koszyka i trzeba je zamówić ponownie wraz z przedmiotem, który chcemy jeszcze domówić.

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:23   #100
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Zgodnie z art 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny przysługuje Ci prawo zwrotu towaru.
Konsument, który zakupił towar przez internet za podaną cenę - to znaczy nie w licytacji, może odstąpić od umowy sprzedaży bez podania przyczyny. W tym celu powinien wysłać do sprzedawcy oświadczenie o rezygnacji z zakupu towaru w ciągu 10 dni, licząc od daty otrzymania tego towaru. Jeśli konsument złoży takie oświadczenie w terminie, to umowa sprzedaży uległa rozwiązaniu, niezależnie od stanowiska sprzedawcy towaru w tej sprawie. Odstąpienie od umowy zawartej przez internet jest bowiem jednostronną czynnością prawną. Gdy kupujący spełnia przesłanki wskazane w ustawie, czyli wysyła oświadczenie w ciągu 10 dni, to do rozwiązania umowy nie jest potrzebna akceptacja sprzedawcy. Po odstąpieniu od umowy strony mają 14 dni na zwrot tego, co sobie wcześniej przekazały. Kupujący odsyła więc towar, zaś sprzedawca ma obowiązek zwrócić jego cenę. Jeśli kupujący odesłał towar w takim stanie, w jakim go otrzymał, to ma prawo domagać się od sprzedawcy zwrotu jego ceny z odsetkami liczonymi od daty przekazania pieniędzy na konto sprzedawcy. Jeśli sprzedawca nie zapłaci, kupujący może skierować sprawę do sądu.
Tylko wtedy, gdy sprzedawca jest przedsiębiorcą.

Cytat:
Sprawa już pewnie przedawniona, ale tak na przyszłość warto wiedzieć, że jest na to sposób. Wystarczy zadzwonić do Warszawy z prośbą o anulowanie zamówienia. Wtedy wszystkie uprzednio zamówione produkty wracają do koszyka i trzeba je zamówić ponownie wraz z przedmiotem, który chcemy jeszcze domówić.
Ja dzwoniłam do Katowic.

Edytowane przez SdC
Czas edycji: 2011-01-04 o 09:30
Stary 2011-01-04, 10:01   #101
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annula22 Pokaż wiadomość
LiO przeciez jak rabat konsultanta z jego sprzedazy i obrotu grupy jest taki duzy ze pokrywa wartosc co najmniej jednej faktury czyli te min 250zl to te kosmetyki wychodza praktycznie za darmo i taki konsultant po sprzedaniu ich ma gotowa kase w kieszeni - uwierz mi ze na pewno nie chodzi tutaj o wychodzenie na zero- on te 250zl ma w swojej kieszeni po sprzedaniu kosmetykow
Zupełnie mnie nie rozumiecie dziewczyny Ale nie będę już tego tłumaczyć, bo nie ma sensu się nad tym rozdrabniać Sama kombinuję jak mogę mimo, że wcale tego nie pochwalam
Stary 2011-01-04, 10:02   #102
in bloom
Zadomowienie

dziewczyny a doradzcie mi w sprawie podkladow very me bo w katalogu tylko porcelanowy sie wyroznia a te trzy pozostale to wygladaja tak samo mam podklady z gg to jakby ktoras wiedziala jak by je mozna kolorystycznie przystawic do tych z gg to bylabym wdzieczna
Stary 2011-01-04, 10:13   #103
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie każdy konsultant daje próbki za darmo i nie każdy też je ma, chociaż dbając o swój biznes powinien mieć 36.90 a 20 zł to spora różnica nawet doliczając koszt przesyłki to i tak wychodzimy na plusie. Tym bardziej, że zazwyczaj nie kupuje się jednego przedmiotu a więcej (np. z koleżanką) a koszty przesyłki pozostają be zmian.
Jako konsultant oczywiście potępiam takie działania, gdyż są one sprzeczne z regulaminem a tym samym z porządkiem prawnym. Z kolei jako zwykły konsument chętnie skorzystałabym z takiej okazji i oszczędziła parę groszy, oczywistym przecież jest, że każdy chce kupić jak najtaniej.
Pisałam z własnego doświadczenia Ja daję próbki za darmo i zawsze staram się mieć wszystkie próbki zapachów i pomadek. Saszetek nie mam wielu, bo raczej daję wedle uznania, ale jak klientka wyrazi chęć wypróbowania, a akurat nie mam danej saszetki, to max do tygodnia dostaje próbkę (o ile nie jest w brakach)
Tyris zapłaciła 25 zł z przesyłką i teraz jest niezadowolona. Szczerze mówiąc ja kupując nawet na allegro, wolałabym kupić od takiego sprzedawcy, który miały drożej o te 12 zł, ale byłby pewny i dawałby gwarancje zwrotu, niż wydać 25 zł w błoto Ostatnio kupowałam baterię do laptopa i kupiłam o 30% droższą, ale mam pewność, że nie kupiłam bubla, który spali mi laptop. W razie gdyby było coś z baterią nie tak mam na nią roczną gwarancję, a nie jak przy tych tańszych tylko na miesiąc... No ale co kto woli
Stary 2011-01-04, 10:26   #104
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Tylko wtedy, gdy sprzedawca jest przedsiębiorcą.
To akurat jest oczywiste mam nadzieję dla każdego

Cytat:
Ja dzwoniłam do Katowic.
Ja dzwoniłam do Wawy, bo tam pakowali mi paczkę

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2011-01-04 o 10:33
Stary 2011-01-04, 10:57   #105
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat jest oczywiste mam nadzieję dla każdego

No właśnie czasem mam wątpliwości co do tego . Nie mówię akurat o Tobie, ale tak ogólnie wolałam napisać .

Ja dzwoniłam do Wawy, bo tam pakowali mi paczkę
Ja do Katowic, bo tam moją pakowali . Więc to zależy .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 11:01   #106
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
No tak W każdym bądź razie nie ważne gdzie, nie ważne kiedy, ważne by anulowali :P

27.09.2014r.
Stary 2011-01-04, 11:37   #107
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale na dom z Katowic? Hmmm... A skąd wiesz, że to było w Katowicach? Zawsze jestem ciekawa jak oni maja te magazyny, bo mi znowu osoba z biura mówiła, że dla biura wszystko załatwiają przez Poznań
Stary 2011-01-04, 11:46   #108
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na dom z Katowic? Hmmm... A skąd wiesz, że to było w Katowicach? Zawsze jestem ciekawa jak oni maja te magazyny, bo mi znowu osoba z biura mówiła, że dla biura wszystko załatwiają przez Poznań
Na filię .
Stary 2011-01-04, 12:09   #109
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Na filię .
No to zmienia postać rzeczy
Stary 2011-01-04, 13:54   #110
AsiaW**
Zakorzenienie

czy wie ktos juz może jaki będzie nowy PL? chyba, że coś przeoczyłam..

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:39   #111
Tyris
Rozeznanie

Cytat:
Tyris zapłaciła 25 zł z przesyłką i teraz jest niezadowolona. Szczerze mówiąc ja kupując nawet na allegro, wolałabym kupić od takiego sprzedawcy, który miały drożej o te 12 zł, ale byłby pewny i dawałby gwarancje zwrotu, niż wydać 25 zł w błoto Ostatnio kupowałam baterię do laptopa i kupiłam o 30% droższą, ale mam pewność, że nie kupiłam bubla, który spali mi laptop. W razie gdyby było coś z baterią nie tak mam na nią roczną gwarancję, a nie jak przy tych tańszych tylko na miesiąc... No ale co kto woli
LiO .. ale kupowanie u konsultantki bezposrednio z katalogu to dokaldnie takie samo kupowanie w ciemno >>>>>>>> I wtedy bym wyrzucila 39zl a nie 25 Fajnie ze ty dbasz o sowich klientow i masz probki ale uwierz, ze wiekszosc dziewczyn ich nie ma. Wez pod uwage ze zeby zaopatrzyc sie w kazdy rodzaj podkladu na same probki bezplatne dla klientek wydala bys majatek..bo trzeba miec przynajmniej po 2 szt kazdego koloru. A kremy.. a perfumy... ? Jezeli chcesz tak inwestowac to tylko ci sie chwali. Moje znajome to w wiekszosci studentki wiec chyba tlumaczyc nie musze Napewno zadna z nich nie miala probek podkladu... wiec dla mnie to bez roznicy czy zamawiam w ciemno od konsultantki czy w ciemno przez internet gdzie mam o ponad 10zl taniej. Ten pan mi odpsial ze jezeli chce to moge zwrocic towar, ale juz sobie darowalam... moze sie jeszcze przekonam do podkladu...a jak nie to go odsprzedam.
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:42   #112
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
LiO .. ale kupowanie u konsultantki bezposrednio z katalogu to dokaldnie takie samo kupowanie w ciemno >>>>>>>> I wtedy bym wyrzucila 39zl a nie 25 Fajnie ze ty dbasz o sowich klientow i masz probki ale uwierz, ze wiekszosc dziewczyn ich nie ma. Wez pod uwage ze zeby zaopatrzyc sie w kazdy rodzaj podkladu na same probki bezplatne dla klientek wydala bys majatek..bo trzeba miec przynajmniej po 2 szt kazdego koloru. A kremy.. a perfumy... ? Jezeli chcesz tak inwestowac to tylko ci sie chwali. Moje znajome to w wiekszosci studentki wiec chyba tlumaczyc nie musze Napewno zadna z nich nie miala probek podkladu... wiec dla mnie to bez roznicy czy zamawiam w ciemno od konsultantki czy w ciemno przez internet gdzie mam o ponad 10zl taniej. Ten pan mi odpsial ze jezeli chce to moge zwrocic towar, ale juz sobie darowalam... moze sie jeszcze przekonam do podkladu...a jak nie to go odsprzedam.
Nie wyrzucasz 39 zł, bo masz prawo zwrócić towar, za który dostajesz zwrot gotówki 39 zł i nie płacisz za przesyłkę do sprzedawcy .
Stary 2011-01-04, 14:59   #113
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Już była mowa o tym, że pomyliło mi się i rzeczywiście Urban Lovers nie jest podobny do LOVE STORY Pomyliło mi się z innymi perfumami, nie z Oriflame widocznie.

Program lojalnościowy będziemy znać dopiero w mailu informacyjnym do K2, zawsze tak jest...

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Nie rozumiem i dziwią mnie Konsultanci, którzy na stanie nie mają choć jakiejś części próbek (szczególnie perfumy i podkłady)... To śmieszne. Jak chcą coś sprzedać, skoro nie mają nawet pokazać klienteli do wypróbowania.

Potem dziwiota, że takie Konsultantki nie mają próbek... Bo jak nie mają z czego zarobić, to nie mają za co ich kupić = są sobie same winne.

Ja mam WSZYSTKIE perfumy w próbkach do pokazania tylko (w etui). A takich na rozdanie, pod ręką, to zawsze mam około 100 próbek.

Edytowane przez mlody9218
Czas edycji: 2011-01-04 o 15:01
mlody9218 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 15:16   #114
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlody9218 Pokaż wiadomość
Już była mowa o tym, że pomyliło mi się i rzeczywiście Urban Lovers nie jest podobny do LOVE STORY Pomyliło mi się z innymi perfumami, nie z Oriflame widocznie.

Program lojalnościowy będziemy znać dopiero w mailu informacyjnym do K2, zawsze tak jest...

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Nie rozumiem i dziwią mnie Konsultanci, którzy na stanie nie mają choć jakiejś części próbek (szczególnie perfumy i podkłady)... To śmieszne. Jak chcą coś sprzedać, skoro nie mają nawet pokazać klienteli do wypróbowania.

Potem dziwiota, że takie Konsultantki nie mają próbek... Bo jak nie mają z czego zarobić, to nie mają za co ich kupić = są sobie same winne.

Ja mam WSZYSTKIE perfumy w próbkach do pokazania tylko (w etui). A takich na rozdanie, pod ręką, to zawsze mam około 100 próbek.
Wybacz, ale jeśli ktoś nie ma 200 pkt. i musi płacić po 2 złote za próbkę, to akurat się nie dziwię, że nie ma.
Stary 2011-01-04, 15:59   #115
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie to samo, bo u konsultantki możesz zwrócić bez problemu i odzyskałabyś całą kwotę. Tej możliwości nie masz nawet w drogerii
Aktualnie mam ok 70 próbek perfum do pokazywania i jakieś 40 do rozdawania. Do tego mam około 50 próbek pomadek (nie mam wszystkich, bo niektóre kolory nie są chodliwe - jeśli będzie trzeba to zamówię). Jakieś 20 saszetek, bo ostatnio założyłam nowe konto i dostałam 10 za 1 zł, a kilka dokupiłam, bo zamierzam rozdać w K2. Większość z tych próbek kupiłam po 50 gr (w biurze, za pośrednictwem mojej liderki, albo sama miałam Biznes Klasę). Część dostałam do zamówień za darmo, trochę miałam po 10 gr z BK. Poza tym w danym katalogu rzadko bywa więcej niż 5 nowości. Załóżmy że są 2 wody toaletowe (damska i męska), 2 kremy (na dzień i na noc) i nowa seria pomadek w 10 kolorach. Kupuję zatem próbki:
- 5 damskich wód (4 do rozdania)
- 2 męskie (1 na wszelki wypadek)
- 3-5 kremów na noc (w zależności jaki krem, bo klientki mam różne)
- 3 na dzień (większość klientek nie używa kremów na dzień)
- 10 pomadek
W sumie mam 25 próbek, które zdobywam po 50 gr, więc płacę za nie 12,50. 12,50 to mój rabat z 3% od OH, więc nawet zysku na tym nie tracę. Na początku faktycznie wydawałam po 20-30 zł na próbki, bo nie miałam nic, ale to były pierwsze katalogi. Teraz normalnie w katalogu to wyjątkowo rzadko wydaję ponad 10 zł na próbki. Tak czy inaczej to wszystko kwestia chęci

Jeśli twoje koleżanki to takie nieudane konsultantki, to poszukaj takiej jak ja A jeszcze jedno: pan z Allegro nigdy cię nie widział (tak zakładam) i raczej nie doradzi ci, że do atopowej suchej cery powinnaś wybrać podkład lekki i niewysuszający. Ten mineralny GG jest troszkę pudrowy, więc może dlatego osadza ci się na skórkach. Osobiście poleciłabym wypróbowanie adaptacyjnego GG, dotleniającego O.B. lub skin perfect. Ale skoro masz już ten mineralny, to może na 5 minut przed jego użyciem nałóż na twarz krem nawilżający?
Cytat:
Wybacz, ale jeśli ktoś nie ma 200 pkt. i musi płacić po 2 złote za próbkę, to akurat się nie dziwię, że nie ma.
Nie musi Zawsze można zwrócić się o pomoc do sponsora, lidera, dyrektora lub jak w placówce ludzie są ok, to też chętnie pomagają
Stary 2011-01-04, 16:02   #116
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musi Zawsze można zwrócić się o pomoc do sponsora, lidera, dyrektora lub jak w placówce ludzie są ok, to też chętnie pomagają
Statystycznie rzecz biorąc podejrzewam, że musi. Mało jest tak naprawdę PRAWDZIWYCH sponsorów, wiele osób nie wie o pozostałych możliwościach . Ale oczywiście - dla chcącego nic trudnego .
Stary 2011-01-04, 16:06   #117
annula22
Raczkowanie

GG do annula22

Cytat:
U mnie 200pp to rzadkosc bo glownie skupiam sie na innnych sprawach i mysle zeby tylko miec 100pp ale probki mam a przynajmniej staram sie miec prawie wszystkie bo to rzeczywiscie wstyd nie miec i uwazam ze jezeli ktos nie ma tych 200pp to powinien poprosic o pomoc swojego sponsora, lidera, dyrektora. Mi dyrektorka zamawia probki bez zadnego problemu
Tak pociesza każdy mnie

Stary 2011-01-04, 16:35   #118
solaris1990
Rozeznanie

Cytat:

A przy tym zamówiłem żele pod prysznic, balsamy... Jeju, ile ja kasy wydaję na to! To choroba!!! :P
hm.. a zawsze mnie ciekawiło, jak faceci balsamują sobie nogi ?... nie przeszkadzają włosy ? no chyba że ty golisz i mi nie powiesz :PP

Cytat:
[/COLOR]Ten krem pojawił się na początku katalogu 17. I został szybko wyprzedany. Widocznie mają problem z dostaniem go na magazyny, bo nie ma go już dłuższy czas.
Nie masz czego żałować, dla mnie, to śmierdzi... A nie pachnie ;D (oczywiście moja subiektywna opinia ;P)
a wiecie może coś na temat tych balsamów z tej serii ? są dostępne? i czy są w katalogu 1 i 2 bo nie pamiętam, wzięłam chyba z 17
solaris1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:50   #119
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Nie golę nóg. Smaruję się normalnie, włosy ciągną, ale staram się być delikatny, hee ^^ (dlatego używam rzadszych balsamów, bo nie ciągną tak ;P np. ze zbożami w butelce ;P). Ogólnie mam duży problem ze skórą ciała, bo zimą robi mi się biała skóra (sucha) i muszę smarować

Co do próbek, to nie trzeba mieć 200 PP i nie przesadzaj. Od czego mamy BR? No chyba, że ktoś nie ma takiego biura. Ale nie mów i tak, bo znam 8/10 konsultantek, które zawsze mają BK, a nie zamówią próbek, bo szkoda... Bo liczy się zarobek i jak ma ktoś do zapłacenia u nich za kosmetyki 22,10 zł, to nawet nie popuszczą tych 10 groszy. Wiem, co mówię. Ludzie są strasznie skąpi... w większości. (NIE WSZYSCY :P).

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez solaris1990 Pokaż wiadomość
a wiecie może coś na temat tych balsamów z tej serii ? są dostępne? i czy są w katalogu 1 i 2 bo nie pamiętam, wzięłam chyba z 17
Obiło mi się o uszy, że już ich nie będzie. Jak wiemy, była to seria limitowana, a z tego, co wiem, to nie pojawi się już w magazynach.
Stary 2011-01-04, 19:38   #120
asia27100
Zakorzenienie

uzbierac probki nie jest trudno. na poczatek dobrze zakupic zestaw startowy czy jak sie to tam nazywa ( probki, kremy i etui do tego). to dobry poczatek i niedrogi. potem mozna sie poswiecic i kupowac chociazby po jednej dwoch probkach na katalog, ori czasem samo dodaje cos gratis. jesli sie uda uzbierac 200 pp przybieram wiecej probek. teraz mam prawie wszystkie, uzupelniam na bieżąco nowe zapachy. mysle ze ciezko jest sprzedawac regularnie perfumy jesli sie nie ma jak ich zaprezentowac klientom.

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości