![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suchy szampon-czy warto?
mam takie pytanie do was:P musze codzeinnie myc glowe ,gdyz bardzo szybko mi sie przetluszczaja wlosy. szampon wysusza je wiec pomyslalam zeby stosowac ten suchy szampon co drugi dzien tzn ze raz szampon normalny a na drugi dzien suchy szampon lub ten talk dla dzieci
![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
na necie polecają też szampon, który składa się z kory kwilaji, białej glinki, pudru jedwabnego, skrobi ryżowej i ziemniaczanej.
http://www.ojon.com/products/N022-01-0001 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Wiecie gdzie można kupić suchy szampon klorane oprócz allegro w Krakowie?
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Może w jakiejś większej aptece?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Oriflame ma swój suchy szampon, nawet chciałam go sobie kupić na sytuacje awaryjne ale jakoś mi nie wyszło.
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...n-w-sprayu.htm poza tym ma słabe recenzje. Słyszałam, że talk do pupy dla niemowląt dobrze się sprawuje i lekko odświeża włosy. Mam w planach to wypróbować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
ja kupiłam suschy szampon w aptece pharma
byl dla włosow zwyczajnych i dla przetłuszczajacych się, kosztował ok 30 zł wyprobowalam pierwszy raz wczoraj,jestem bardzo zadowolona. nazwa firmy : KLORANE ; ) i dodam,ze jest w sprayu ![]() Edytowane przez cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d0ab40072d3e70b02c_5ea21df28819a Czas edycji: 2010-11-21 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Suche szampony w drogeriach?
Dziewczyny czy są suche szampony w Rossmannie albo Superpharm? wiem że są w Naturach ale niestety nie mam żadnej po drodze, a muszę kupić jakiś po zajęciach... ostatecznie znacie jakieś apteczne?
Z góry dzięki... ![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suche szampony w drogeriach?
Witam
![]() W Rossmanie - nie ma W SuperPharmie sprzedają kosmetyki firmy Toni & Guy która ma w ofercie suchy szampon, lecz nie wiem czy akurat jest on dostępny w tej drogerii ![]() Z tego co wiem to kosmetyki tej firmy także są w Douglasie... Ale jak wiadomo tam cena idzie do góry ^^" Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suche szampony w drogeriach?
Hej, ja kupiłam właśnie w SuperPharmie ten wyżej wymieniony suchy szampon, Toni&Guy, ale powiem szczerze, że jestem z niego średnio zadowolona...po spryskaniu nim włosków wyglądają fajnie, ale po jakiejś godzince kiepsko,ale mam raczej cienkie włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
suchy szampon
czy suchy szmpon uzywany co 2go dzien(na zmiane z mycuem, bo na chwile obecna musze myc codziennie) niszczy badz wplywa zle na wlosy;>
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: suchy szampon
wyszukiwarka prawde ci powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/Fryzury/Porady-m.../Suchy-szampon
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie jest napisane czy uzywany co 2go dzien,znaczy czesto,szkodzi wlosom w jakis sposob..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Suchy szampon stosujemy w sytuacjach awaryjnych - jednak nie zastąpi normalnego mycia. Jeśli masz taką właśnie awaryjną sytuację
możesz spróbować i wtedy przekonasz się jakie ma działanie w twoim konkretnym przypadku.
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten szampon na mnie dziala , probowalam, tylko boje sie skutkow ubocznych(jesli takie sa??)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Napisz skład szamponu to go zanalizuję, wystarczy 4 pierwsze składniki.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Butane, Isobutane, Oryza Sativa (rice) Starch, Propane, Alcohol Denat., Parfum (Fragrance), Disteryldimonium Chloride
dzieki ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
travis - ubiegne kathy i napisze - to przeciez zwykla skrobia ryzowa.
w skaldzie (oprocz skrobii) masz gazy, typowe dla wszelkich kosmetykow zamykanych w psikanych puszkach (pianki, lakiery itp), alkohol, zapach i jeden srodek zmiekczajacy wlosy. byl ostatnio watek o uzyciu talku zamiast suchego szamponu - i jesli chodzi o sklad - to chyba lepiej kupic mąkę niz przeplacac za takie wynalazki :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
4.Substancja antystatyczna 5.środek rozpuszczający, humektant.5.Alkohol denaturowany 6.Perfumy7.surfactant Główną rolę w tym szamponie odgrywa Oryza Sativa (rice). Nie podoba mi się ten alkohol na 5 miejscu który może w pewnym sensie podrażniać ale nie musi więc trzeba obserwować czy nie powoduje przesuszenia. Ogólnie nie ma zastrzeżeń, wiadomo ,,gaz i ekologia gryzie się,, - no ale w tego typach produktów to nieuniknione.
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
wielkie dzieki
![]() Czytalam o skrobi i jakis domowych sposobach na wybrodukowanie szamponu suchego,ale boje sie efektu siwych wlosow na moich ciemnych klaczkach ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=12246939 Jeszcze jedno kiedyś doradziłam jednej dziewczynie co miała podobny problem jak ty (przetłuszczające się włosy) szampon ziołowy Fitomed - była bardzo zadowolona.
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
można zajrzeć tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85547
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
A ja proponuję tez zajżeć tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494869
![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej! mam pytanie, czy któraś z Was używała kiedykolwiek tego szamponu, firmy Frotte? Pojawił się on ostatnio w Rossmannie w moim mieście i zastanawiałam się czy go nie kupić. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć opinii na jego temat.
Czekam na odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Frotte suchy szampon
Cytat:
Wcześniej używałam tego z Klorane, ale szybko się skończył i ta cena... Frotte jest trochę inny ![]() ![]() Efekt jest na prawdę super. Włosy nie dość, że są odświeżone, ale też uniesione u nasady. Efekt objętości u mnie trzyma się cały dzień (mam włosy do połowy pleców). Polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
odgrzebuje
a widział/używała któraś z Was tych szamponów w wersji kolorowej? Ciekawi mnie czy tam też jest skrobia ryżowa czy jakiś inny składnik czynny http://allegro.pl/batiste-suchy-szam...778248242.html Edytowane przez Villemo. Czas edycji: 2011-08-23 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Wczoraj byłam z mamą w rossmanie i kupiła sobie właśnie ten suchy szampon z 'syoss'.
Ja nie wierzyłam w takie wynalazki więc sobie odpuściłam. Jednak moje włosy bardzo szybko się przetłuszczają więc potraktowałam moje przetłuszczone włoski właśnie zakupem mamy ![]() I o dziwo to działa!! Jednak na moich ciemnych włosach był widoczny taki biały pył (przy mocnym łazienkowym świetle). Ja osobiście polecam. Nieraz byłam w takiej sytuacji gdzie nie mialam czasu umyc włosków a kumpela wymyśliła spontanicznie zakupy bądź kawę. Dlatego sama muszę się uzbroić w to cudo ![]() Aha! I włosy po tym szamponie jakby nabrały objętości i były puszyste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
![]()
Wprawdzie, woodstock dopiero za półtora miesiąca, ale ja pytam już teraz, bo potem zapomnę. Wiadomo, że trudno tam trochę o wodę, jest dużo kolejek itd, a moje włosy są przyzwyczajone do codziennego mycia. Dlatego pomyślałam o suchym szamponie, i chciałam Was zapytać - czy jest on skuteczny i czy nie niszczy bardzo włosów? Czy któraś z Was go wypróbowała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Dot.: Suchy Szampon
Od grudnia używam co jakiś czas w nagłych sytuacjach suchego szamponu i mogę stwierdzić z całkowitą pewnością, że nic złego włosom nie robi a jest niekiedy dużym wybawieniem
![]() ![]() Polecam z firmy Klorane, jest rewelacyjny. Miałam raz Isanę z Rossmana, ale to była tragedia - poleciała do kosza na śmieci. Najgorszy produkt jaki miałam. Innych nie testowałam, ale ciekawa jestem jak działają. Może ktoś inny się wypowie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.