Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :> - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-02-08, 12:57   #91
Anolis
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Cytat:
Napisane przez Saligia
Macie mo¿e dziewczyny jakie¶ sprawdzone dietkowe przepisy?
Tak naprawdê to prawie ka¿d± potrawê mo¿na przyrz±dziæ tak, ¿eby by³a dietetyczna (o obni¿onej warto¶ci od¿ywczej)
Ja np. zastêpuje sma¿enie na oleju sma¿eniem na teflonie (bez lub z niewielkim dodatkiem t³uszczu), kotlety robiê bez panierki, z miês jadam g³ównie drób, mielone wieprzowe zastêpuje chudszym drobiowym, nie zabielam sosów i zup ¶mietan±, do sa³atek zamiast majonezu dodajê jogurt naturalny .
Niby nic takiego a jednak kalorii mniej

Cytat:
Napisane przez anamoi Poka¿ wiadomo¶æ
Za³ama³am siê dziewczyny
zmierzy³am siê i wysz³o mi, ¿e w talii mam 84 cm w pasie na wysoko¶ci pêpka 95, a w ty³ku(najszersze miejsce ) 107 nie chce mi siê ¿yæ
Anamoi, nie za³amuj siê, pomy¶l sobie raczej, ¿e to ju¿ ostatni raz, gdy widzisz tak du¿e cyferki po zmierzeniu siê!

Ja dzisiaj na ¶niadanie zjad³am dwie kromki chleba pe³noziarnistego z bia³ym serkiem i pomidorem, na drugie owsiankê z otrêbów owsianych z jab³kiem a na obiad planujê pier¶ z kurczaka z piekarnika i warzywa gotowane.

No i wczoraj zmobilizowa³am siê i by³am biegaæ - pó³ godzinki na dobry pocz±tek. No i dzisiaj wybieram siê znowu
Anolis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:33   #92
Saligia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Cytat:
Za³ama³am siê dziewczyny
zmierzy³am siê i wysz³o mi, ¿e w talii mam 84 cm w pasie na wysoko¶ci pêpka 95, a w ty³ku(najszersze miejsce ) 107 nie chce mi siê ¿yæ
Nie martw siê Pomy¶l, jakie bêdziesz mia³a wymiary po skoñczeniu diety

A jak tam wam w ogóle, dziewczyny, dzieñ mija?
Stary 2011-02-08, 15:28   #93
natalq7
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

dokladnie nie ma co sie martwic

wlasnie nie dawno wroci³am z zajec ... i siedze licze kalorie ;] jak na razie zjadlam tylko 635 ... o ile trafilam na dobra tabele kaloryczna. znacie moze jakies sprawdzone ? ja korzystam z tej ....

http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm
Stary 2011-02-08, 15:52   #94
anamoi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 314

Dziêki dziewczyny
macie racjê- ju¿ nigdy wiêcej tej wagi i tych wymiarów

83-80-79-78-77-76-75 -74-73-72-71-70

cel I 75kg/176cm

anamoi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:02   #95
murka04
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 762

i tak trzymaæ
ja o 15 wróci³am ze szko³y i do teraz æwiczonka by³y, a zaraz orbitrek trzeba wypróbowaæ
murka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:26   #96
blania94
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Cze¶æ wszystkim !
Ja te¿ ju¿ od d³u¿szego czasu próbujê wróciæ do mojej idealnej diety ;D. W tamtym roku schud³am dziêki niej 9 kg i ci±gle chodzi³am szczê¶liwa. Wystarczy³ miesi±c, ¿eby siê odzwyczaiæ ...wróci³y 2 kg (na szczêscie tylko dwa) ... próbujê zacz±æ od nowa, ale to ciê¿kie samemu. Mogê siê do³±czyæ ?
blania94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:28   #97
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 253

mogê siê przy³±czyæ, w prawdzie jestem ju¿ na paru forach, ale motywacji nigdy brak ?
jest: 62kg
bêdzie: 58kg

trenujê Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
robiê 100 brzuszków, 50 przysiadów, 20 pompek
ZeroSatysfakcji jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 20:39   #98
murka04
Zadomowienie

pewnie ¿e tak, zapraszamy wszystkich
Stary 2011-02-08, 20:42   #99
blania94
Przyczajenie

Smile Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

To napisze jak u mnie
by³o 61kg (w tamtym roku) -->52kg (przed wakacjami)-->54kg (teraz)-->50kg idealnie
Stary 2011-02-08, 20:45   #100
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
pewnie ¿e tak, zapraszamy wszystkich

okej, dziêki

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez blania94 Poka¿ wiadomo¶æ
To napisze jak u mnie
by³o 61kg (w tamtym roku) -->52kg (przed wakacjami)-->54kg (teraz)-->50kg idealnie

³adnie, jeszcze tylko 4 kilo, dasz radê

trenujê Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
Stary 2011-02-08, 20:49   #101
blania94
Przyczajenie

W czym najtrudniej jest siê wam pilnowaæ podczas diety ??

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 20:56   #102
murka04
Zadomowienie

przed s³odyczami, bo tak to jem wszystko co chcê
Stary 2011-02-08, 20:59   #103
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

ja jak zjem np obiad, to potem bym jeszcze jad³a i skonczyæ je¶æ nie umiem ;d

trenujê Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
Stary 2011-02-08, 21:02   #104
murka04
Zadomowienie

te¿ mia³am ten problem ale siê ju¿ przyzwyczai³am, gorzej wieczorem jak wiem ¿e ju¿ pó¼no ale i tak bym co¶ przegryz³a
Stary 2011-02-08, 21:04   #105
blania94
Przyczajenie

o tak...ja te¿, wracam do domu po 16...dumna z siebie, bo od rana trzyma³am siê diety, potem niby zdrowy obiadek...a tu to i owo dobrego lezy w kuchni. A potem wieczorem najwieksza chêæ na co¶.... ehh.... Moje postanowienie nr 1: Nie jesæ po 18 :P
Stary 2011-02-08, 21:47   #106
Natyyy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

Hejj Ja w³a¶nie te¿ walczê z wieczorn± ochot± na co¶ ale nie dam siê i ju¿ czujê satysfakcjê , chociaz dzisiaj w kinie skusi³am siê na popcorn karmelowy- od wieków za mn± chodzi³.. ale za to nie zjad³am ju¿ kolacji i bilans kalorii jest mniej wiêcej ok, zw³acza ¿e w po³udnie ostro æwiczy³am. Mo¿ecie byæ dumne bo w awiarni wypi³am gorzk± kawe i odmówi³am wielkiego deseru lodowego!!

Na marginesie polecam film "jak pozbyc siê celulitu" , posz³am bez przekonania bo my¶la³±m ¿e to kolejna genialna polska komedia ale u¶mia³am jak nie wiem

anamoi- teraz siê bede ba³a zmierzyæ ale zrobiê to jutro.. bêdziemy z tym stanem rzeczy porównywaæ nasze efekty wiêc g³owa do góry
Dobrej nocy chudzielce

.. a je¿eli wydaje ci siê, ¿e co¶ jest niemo¿liwe..
to wiesz co robiæ....
Natyyy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:19   #107
Saligia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125

Witam nowe uczestniczki w±tku
U mnie dzisiaj bez ¿adnych grzeszków. I jeszcze skusi³am siê na wieczorny spacerek
Dobranoc i powodzenia jutro w dietkowaniu.
Stary 2011-02-08, 23:27   #108
Mary Louu
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 813

Witajcie , te¿ siê przy³±czam do was , dobrze ??
Wzrost 160 ...waga 63kg

na "diecie" od pocz±tku listopada ( z ma³ymi przerwami na ¶wiêta i inne okazje ). Uda³o mi siê zej¶æ z 68 kg

Nie jem s³odyczy ( a bardzo je kocham)
Nie jest bia³ego pieczywa
Makaron z sosem mia³am od listopada tylko raz
Moim celem jest na dzieñ dzisiejszy wy¶wietlacz wagi pokazuj±cy cyfrê 5 jako pierwsz± , druga nie wa¿na na razie
A potem d±¿ê do 55 kg

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:28   #109
anamoi
Raczkowanie

Natyyy dziêkujê za mi³e s³owa

w³a¶nie zaliczy³am swoj± trzeci± godzinê z Tracy Anderson i padam na twarz

Dobranoc chudziny

cel I 75kg/176cm

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 23:34   #110
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blania94 Poka¿ wiadomo¶æ
W czym najtrudniej jest siê wam pilnowaæ podczas diety ??
zdecydowanie przed s³odyczami. tym bardziej , ¿e jestem taka, ¿e jak zjem jedno ciastko to za chwilê po¿eram ca³± paczkê No i mam tak ze wszystkim

Stary 2011-02-09, 08:37   #111
orchideaQ
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 152

witam,moge podietkowaæ z Wami...?
co prawda pisze na kilku watkach,ale wiecie,ze róznie z tym bywa,a potrzebuje wsparcia..
Stary 2011-02-09, 10:43   #112
noemi4
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Witam! Mogê i ja do³±czyc? Czujê, ¿e w grupie bêdzie mi ra¼niej chyba wa¿ê najwiêcej z was wszystkich, bo a¿ 91kg. przy wzro¶cie 162. Niestety po ci±¿ach mam 20kg dodatkowe. Od koñca grudnia mam siln± motywacjê, ¿eby schudn±æ, jak na razie schud³am tylko kilogram, nie jem chleba tylko wafle ry¿owe , albo kukurydziane (s± smaczniejsze od ry¿owych), pijê przynajmniej 3 razy dziennie czerwon± herbatê i æwiczê , polecam tzw kiwanie na boki ja robiê minimum 3 serie po 60 razy dziennie, po dwóch miesi±cach widaæ ju¿ efekty, nawet przy mojej wadze jest lekkie wciêcie w talii, plus æwiczê na lag magic nogi dziêki temu mam pupê w gorze no i nogi straci³y 2cm. Zauwa¿y³am, ¿e od kiedy nie jem chleba i ziemniaków moje spodnie s± mnniej opiête, niestety gubi± mnie s³odycze, które jem codziennie nie umiem sie ich pozbyæ z jad³ospisu , ale postanowi³am, ¿e od dzisiaj zacznê zaznaczaæ dni w kalendarzu, kiedy ich nie jem wcale, jak wytrzymam miesi±c w nagrodê pójdê do kosmetyczki na jaki¶ ekstra zabieg, na który zawsze mi szkoda pieniêdzy w koñcu zaoszczêdzê na s³odyczach No zobaczymy czy mi siê uda Najgorsze jest to, ¿e obecnie jestem na urlopie wychowawczym z niuni± i du¿oooo czasu spêdzam w kuchni i jeszcze mamy zwyczaj coniedzielnego pieczenia ciast, ajjjjj czeka mnie ciê¿ka przeprawa, ale mo¿e mi siê wreszcie uda Pozdrawiam wszystkie Was walcz±ce z wag± Mi³ego dnia
Stary 2011-02-09, 11:16   #113
anamoi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mary Louu Poka¿ wiadomo¶æ
zdecydowanie przed s³odyczami. tym bardziej , ¿e jestem taka, ¿e jak zjem jedno ciastko to za chwilê po¿eram ca³± paczkê No i mam tak ze wszystkim
Mam to samo zjem do ostatniego kawa³eczka

Pamiêtam jak ostatnio mia³am tak± akcjê, ¿e kupi³am pierwszy raz od kilku miesiêcy czekoladê i tym razem postanowi³am ,,rozplanowaæ" j± na parê dni <taaa> a tego samego dnia wpad³a do mnie kole¿anka i za pomoc w nauce wrêczy³a mi równie¿ czekoladê. Podsumowuj±c jednego dnia mia³am nagle 2 czekolady i w swoim starym stylu zjad³am obie w godzinê

noemi4 i orchideaQ witamy

cel I 75kg/176cm

Stary 2011-02-09, 13:19   #114
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo zjem do ostatniego kawa³eczka

Pamiêtam jak ostatnio mia³am tak± akcjê, ¿e kupi³am pierwszy raz od kilku miesiêcy czekoladê i tym razem postanowi³am ,,rozplanowaæ" j± na parê dni <taaa> a tego samego dnia wpad³a do mnie kole¿anka i za pomoc w nauce wrêczy³a mi równie¿ czekoladê. Podsumowuj±c jednego dnia mia³am nagle 2 czekolady i w swoim starym stylu zjad³am obie w godzinê
U mnie stoi na pó³ce nieotwarte Ptasie Mleczko i bojê siê je otworzyæ bo wiem , ¿e jak wezmê jedn± to zaraz ogarnê ca³e. A jedna kostka ptasiego ma 6g cukru wiêc podziêkujê
Muszê mieæ ³adn± figurê. Zaraz dosiadam mój rowerek stacjonarny i ¶migam przez 30 min

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez noemi4 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam! Mogê i ja do³±czyc? Czujê, ¿e w grupie bêdzie mi ra¼niej chyba wa¿ê najwiêcej z was wszystkich, bo a¿ 91kg. przy wzro¶cie 162. Niestety po ci±¿ach mam 20kg dodatkowe. Od koñca grudnia mam siln± motywacjê, ¿eby schudn±æ, jak na razie schud³am tylko kilogram, nie jem chleba tylko wafle ry¿owe , albo kukurydziane (s± smaczniejsze od ry¿owych), pijê przynajmniej 3 razy dziennie czerwon± herbatê i æwiczê , polecam tzw kiwanie na boki ja robiê minimum 3 serie po 60 razy dziennie, po dwóch miesi±cach widaæ ju¿ efekty, nawet przy mojej wadze jest lekkie wciêcie w talii, plus æwiczê na lag magic nogi dziêki temu mam pupê w gorze no i nogi straci³y 2cm. Zauwa¿y³am, ¿e od kiedy nie jem chleba i ziemniaków moje spodnie s± mnniej opiête, niestety gubi± mnie s³odycze, które jem codziennie nie umiem sie ich pozbyæ z jad³ospisu , ale postanowi³am, ¿e od dzisiaj zacznê zaznaczaæ dni w kalendarzu, kiedy ich nie jem wcale, jak wytrzymam miesi±c w nagrodê pójdê do kosmetyczki na jaki¶ ekstra zabieg, na który zawsze mi szkoda pieniêdzy w koñcu zaoszczêdzê na s³odyczach No zobaczymy czy mi siê uda Najgorsze jest to, ¿e obecnie jestem na urlopie wychowawczym z niuni± i du¿oooo czasu spêdzam w kuchni i jeszcze mamy zwyczaj coniedzielnego pieczenia ciast, ajjjjj czeka mnie ciê¿ka przeprawa, ale mo¿e mi siê wreszcie uda Pozdrawiam wszystkie Was walcz±ce z wag± Mi³ego dnia
trzymam za ciebie kciuki. Ja te¿ miewam napady na s³odkie ale zaspokajam te pragnienie
col± light i jem te¿ p³atki nestle fitnes 14 dni czy co¶ takiego. Nie wiem czy one s± dietetyczne ale zawsze to s³odkie . Pijê te¿ kawê pos³odzon± s³odzikiem no i te¿ mi trochê pomaga.
bardzo dobrze , ¿e æwiczysz, ja sobie te¿ obieca³am regularno¶æ i zaraz poczytam w necie o leg magic. Mo¿e te¿ sobie kupiê bo mi siê rowerek znudzi³. Co do dzidziusia te¿ znalaz³am plus Zawsze mo¿esz chodziæ z wózeczkiem na d³ugie spacery to przecie¿ te¿ sprzyja odchudzaniu.

noemi4 przestañ tyle ciast piec , bo po pierwsze to diecie nie sprzyja a po drugie jak czytam s³owo ciasto to mój ¿o³±dek mówi : przecie¿ ty te¿ kiedy¶ piek³a¶ ciasta, a w domu wszystkie sk³adniki s±

Stary 2011-02-09, 14:03   #115
murka04
Zadomowienie

w³a¶nie zjad³am obiad i ju¿ ju¿ mia³am siêgaæ po kanapkê z d¿emem, ale przypomnia³ mi siê ten w±tek i nasza wczorajsza dyskusja i powstrzyma³am siê
Stary 2011-02-09, 14:09   #116
blonde_hair
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 395

Cytat:
w³a¶nie zjad³am obiad i ju¿ ju¿ mia³am siêgaæ po kanapkê z d¿emem, ale przypomnia³ mi siê ten w±tek i nasza wczorajsza dyskusja i powstrzyma³am siê

ja mialam dzis pomidorowa z brazowym makaronem

Ja niestety tez tak mam, ze jak juz cos dobrego zaczne to musze zjesc do konca, wtedy czuje sie pe³naale koniec z tym
Stary 2011-02-09, 14:36   #117
Natyyy
Raczkowanie

Cytat:
Jestem dumna!! tak trzymaæ! MI te¿ jaka my¶l pomaga.

noemi4- trzymam mocno kciuki ¿e sie uda uczyniæ nastêpny krok z tymi s³odyczami, s± te¿ moj± zmor± . Te¿ zaczê³am metod± ma³ych kroczków, najpierw ruch, potem chleb iii teraz te s³odkie.. Ciê¿ko ale staram siê nie traciæ rozs±dku i pamiêtaæ ¿e co z tego ¿e s± pyszne skoro mi szkodz±, i przyczyniaj± siê do tego co mnie unieszczê¶liwia.. Kilka razy sobie zda³am ju¿ sprawe ¿e napchanie siê czekolad± w niczym mi nie ul¿y ale jeszcze pogorszy sprawê. Raz na jaki¶ czas ma³ego na smak jest ok i mam nadzieje ¿e tak zostanie (tj. co¶ bez rzucania siê na wiêcej), bo przecie¿ nie mo¿na sobie wszystkiego odmawiaæ bo bêdziemy czu³y ¿e co¶ nas omija a to te¿ nie o to chodzi.

Dzisiaj mój 3 dzieñ- ten w którym zawsze nastêpowa³ u mnie kryzys:/
Niby jak na razie jest w porz±dku ale czujê siê ospa³a i mam zero energiiZaraz wskocze do ³ó¿ka.. Mam nadzieje ¿e nie robie niczego zle, i ¿e to minie bo jak przyjdzie mi sie uczyc i pracowac za tydzieñ, w tym stanie nie ma szans..

to wiesz co robiæ....
Stary 2011-02-09, 14:42   #118
Mary Louu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natyyy Poka¿ wiadomo¶æ

Dzisiaj mój 3 dzieñ- ten w którym zawsze nastêpowa³ u mnie kryzys:/
Niby jak na razie jest w porz±dku ale czujê siê ospa³a i mam zero energiiZaraz wskocze do ³ó¿ka.. Mam nadzieje ¿e nie robie niczego zle, i ¿e to minie bo jak przyjdzie mi sie uczyc i pracowac za tydzieñ, w tym stanie nie ma szans..
ja te¿ tak mia³am na pocz±tku mojego odchudzania- nie wiem czy akurat senno¶æ i zmêczenie by³y wynikiem odstawienia s³odyczy i innych produktów. Ale dla mnie by³ to bardzo niekorzystny okres. Nie mog³am siê na niczym skupiæ , jakie¶ lenistwo mnie ogarnê³o i brak motywacji do robienia czegokolwiek

Stary 2011-02-09, 14:45   #119
Natyyy
Raczkowanie

aaa zapomnia³am dodaæ, ¿e odwa¿y³am siê zmierzyc a wiêc:
Biust- 94
Talia- 77
Brzuch- 87 (przeklête boki)
Biodra- 103
Udo- min44-max62
£ydka -max 38
Przedramiê- 30

Mia³am ochotê naci¡¡±±±gn¡¡A±æ ten centymetr krawiecki ale nie oszukujmy siê Dziwne jakie¶ te wymiary lol, chyba muszê siê pogodziæ ¿e o 90-60-90 to mogê sobie pomarzyæ aleee oby ubywa³o..

to wiesz co robiæ....
Stary 2011-02-09, 14:47   #120
murka04
Zadomowienie

Natyyy na pewno bêdzie ubywa³o i te wymiary z dnia na dzieñ bêd± siê zbli¿a³y do tych wymarzonych
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.