|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Wiesz co, siostra chwaliła te z Kauflandu - Wickers.
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co prawda jeszcze sie nie wazylam, bo jakos tak mi nie po drodze do wagi ![]() Cytat:
![]() Aja juz uzupelniam.Mialam dzis troche zajecia z malym, ale juz chyba wreszcie spokoj....chyba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki, tak zajrzałam do Was jak Wam idzie na odchowalni
![]() ![]() mam nadzieje, że niedługo dolacze do Was.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja już też się czaję,ale jakoś kiepsko mi idzie
![]()
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Patrycja - jakiego rozmiaru używasz? Może spróbuj większych o jeden rozmiar. A może krzywo zakładasz, mi się też to zdarza, jak krzywo chodź o centymetr założę, to potem wszystko mokre jest.
Jok3r - patrzę, że to w dużej mierze zależy od cięcia i od szycia. Bo nie każdy tak dobrze znosi CC. Chodź ja tak jak ty, po zdjęciu szwa było dużo lepiej i po 3 tygodniach wcale nie pamiętałam, że miałam cesarkę, a nawet krócej. Chodź długo bałam się nosić ciężkich rzeczy i się wysilać, to normalnie funkcjonowałam. A po 3 miesiącach nawet zaczęłam ćwiczyć i robić brzuszki. Teraz widać tylko kremowo brązową linię i wsio.
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuski!!
OGROMNE OGROMNE GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAM!!! ![]() ![]() ![]() Nareszcie jakiś ruch tu się zrobił ![]() ![]() My tez uzywamy pampers premium care i uwaga - ostatnia paczka 1 u nas schodzi i za pare dni Ola awansuje na rozmiar 2 ![]() Wczoraj na dzien kobiet zafundowalismy malej szczepionke na rota wirusa (300zl jedna dawka a trzeba dwie) - normalnie prezent jak sie patrzy, ale podobno bardzo skuteczna ![]() Montii gratulacje za obcinanie - a nie jest to prosta sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Też teraz używam Pampers Premium Care.
Znalazłam chyba powód przeciekania i nie jest to przez pieluszkę. Przykładam teraz większą wagę do tego żeby siusiaczek był do dołu i jest ok ![]() Mam nadzieję, że nie zapeszę ale już 6 pieluszek zmieniałam i żadna nie przeciekła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
dzielna mama !
![]() ale często pupe wietrzę bo widzę zaczerwienienia mimo iż często zmieniam pampka... ![]() kolba, ręce mi drżały ![]()
#101 |
Zakorzenienie
|
U nas powodem przecieków było chyba to, że mały często siusia i pielucha nie daje rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Laski, a uzywacie juz laktatorow?, bo ja nadal szukam jakiegos cichego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, w przyszłym tygodniu wypróbuję, żeby zobaczyć ile ml mały je.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie polecam ręcznych. Po pierwsze bardzo niewygodne, po drugie trochę boli jak się ściąga, i strasznie szybko uszczelka się zużywa, chodź jest wymienna. Po 3 miesiącach nie nadawał się do niczego.
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
melduje sie i ja z Filipkiem na odchowalni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
my używamy niedrapek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- dziewczyny karmiace piersia - spicie w biustonoszach? boja strasznie nie lubie i zakladalam sobie na noc taka bardziej obcisla koszulke na ramiaczkach i wkladalam wkladki laktacyjne ale coraz bardziej mnie w nocy zalewa ichyba musze przemoc sie do stanika ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- a czy Wasze dzieciulki jak sa glodne to tez sie tak denerwuja? bo moj jak glodny po dluzszym spaniu to musze z nim troche powalczyc zanim zassie cyca, krzyczy i pcha piastki do buzi, jak wezmie cyca to jeszcze z 3 razy wypluje zanim dobrze zassie.. i wtedy i on sie denerwuja i ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja śpię w staniku, bo mnie cycki bolą. A niedrapek nie używam jakoś, wolę jak sobie rusza całymi raczkami swobodnie. Aha! i mam problem, bo Lilianka na suchą skórę na stopkach i trochę a dłoniach. Smaruję Linomagiem, ale jakoś specjalnie to sie nie poprawia...
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A paznokcie faktycznie same się obkruszją. Powiedziała, żeby obcinać dopiero po 3 tygodniu, bo wtedy trochę twardnieją. niedrapek nie używam, bo się mały nie zadrapuje. Cytat:
A mój mały też się strasznie denerwuje jak jest głodny. Otwiera buzię, mlaska językiem i krzyczy. Ale zazwyczaj od razu zasysa, tylko, że to kapturek, cyca parę razy zasysa i się wkurza..., ale może on leniwy jest i mu się nie chce... ![]() ![]() mokra mój też ma strasznie suchą skórę, wczoraj mąż kupił balsam nivea nawilżający i troszkę jest lepiej, ale na stópkach to strasznie mu się łuszczy. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-03-10 o 12:10 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
czeeeeść medluje sie jako MAMUŚKA !!!!!
![]() ![]() ![]() muszę was nadrobić, nie ma dużo stron to spoko, ![]() ![]() my jesteśmy od wczoraj w domku. maleńka kochana, ja mam dużo pokarmu i chodzę z kapustą w staniku ![]() ![]() i też nie odbija jej sie po jedzonku, predzej piernie niz jej sie odbije ![]() no ale chyba dzieci karmione piersia tak maja ![]() fajnie, ze juz nas wiecej tutaj i gartuluje kazdej z was tych pieknych istotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
mojemu tez schodzi skorka na stopkach, polozna mi powiedziala ze to normalne bo teraz ta skorka sie zmienia i ta musi zejsc i zeby tylko oliwka smarowac
![]() ja nie moge uzywac tych kapturkow silikonowych bo jakos mi nieprzyjenie jak skora dotyka tego silikonu, lepiej mi po masciach, teraz mam Maltan i szybko ranki sie goja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
A Wasze dzieci też się czasami krztuszą przy karmieniu? Mój chyba za łapczywie je. Już się zaczęłam martwić, że kaszle, ale czasami tylko w trakcie karmienia i po mu się zdarza.
Do tego jak je to sapie jak lokomotywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do niedapek to ja użyłam raptem parę razy i faktycznie na początku paznokietki same się łamały i wystarczyło leciuteńko pociągnąć to odpadały, ale teraz już są mocniejsze i obcinam. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() Jeśli chodzi o karmienie, to u nas dopiero od niedawna jest ok, tzn ze Ola chwyta bez problemu. Na początku miałyśmy dokładnie tak samo. Dzieciaczki bardzo chcą ssać, ale nie mają jeszcze siły i nie są skoordynowane i nie wiedzą, że po otwarciu buzi trzeba chwilkę poczekać, aż zdążymy im główkę do piersi przystawić - tak mi położne mówiły. Także cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość i będzie super!!!! Trzymam kciuki!! ![]() P.S. Ale się wymądrzam, aż mi głupio, ale jak Was czytam to sobie przypominam, że u mnie było identycznie dwa miesiące temu. A swoją drogą nieźle ten czas zapiernicza!! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Aaaaaa co do schodzącej skórki, to Ola tez tak miała i pielęgniarka poleciła balsam AVENE PEDIATRIL (nowa seria, w niebieskich opakowaniach). Zadziałało super, nawet nie zdążyłam zużyć do końca i już ma piękne, różowiutkie ciałko
![]() Co do krztuszenia przy jedzeniu też to przeżywamy. Po prostu za łapczywie je. Tity uważaj, bo przez takie jedzenie łyka powietrze i potem są bóle brzuszka z powodu nagromadzonych gazów - walczę z tym od 2go tygodnia życia Oli. Te które karmią piersią mogą sobie kupić butelkę MEDELI CALMA (już pisałam o niej wcześniej). Żeby napić się mleczka dzidziuś musi się namęczyć tak jak przy cycu i dzięki temu mniejsze ryzyko zakrztuszenia, a po drugie nie rozleniwia się i spokojnie można karmić raz tak, raz tak (Montii wiem, że Ty będziesz karmić na zmianę). Polecam, bo naprawdę warto!! |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i właśnie, pokaż jakieś fotki tej swojej Kruszynki, bo ona już duża jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
hejka, postanowiłam zajrzec, bo moja mała cos uparta jest, nie chce wychodzić
![]() ![]() bardzo fajnie sobie radzicie ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||||||
Zadomowienie
|
hej mamuśki
![]() oficjalnie meldujemy się na odchowalni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeżeli chodzi o krwawienie to ja chociaż po SN też mam bardziej plamienie niż krwawienie i zastanawiam się czy wszystko ok bo nasłuchałam się że krwawienie trwa i trwa Cytat:
ja 5 dni po porodzie warze 57 kilo czyli jeszcze 3,5 kilo do wagi wyjściowej ![]() ![]() Cytat:
ja pampersy 1 i na razie nic mała nie przesilała, mam jeszcze do wypróbowania huggisy i wtedy napisze czy dla nas są ok kolba ile twoja mała już waży że przechodzisz na rozmiar 2 ja mam wrażenie że jedynki są za duże na córcie Cytat:
ja używam ręcznego babyone i sobie chwale (kupiony przez męża jak mi małą wzięli do naświetlania) ale tylko do ratowania piersi bo mam straszny nawał i piersi mam twarde co godz a mała je co 3-4, ściągam tylko tak na dno butelki do uczucia ulgi w piersi, mam nadzieje że za niedługo nie będę musiała go używać ![]() Cytat:
niedrapki u nas używamy tylko przy przebieraniu bo wtedy mała nerwowa i jeździ paluszkami po buzi strasznie się drapiąc emilia ja śpię w biustonoszu ![]() mam do was pytanie czy smarujecie czymś dzieciaczki po kąpieli ? bo zastanawiam się czy używać oliwki czy coś innego kupić
![]() |
#119 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja używam ale też za cichy nie jest
![]() nie wiem czy jakiś elektryczny będzie cichy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze Fabian tylko przy piersi by zasypiał ![]() w łóżeczku ciezko,przy mamie najlepiej.. albo na klacie taty, byle nie sam, a ja nie moge byc przeciez usypiaczem..
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja staram się odkładać małego do łóżka. Chociaż na spanko najczęściej dostaje cyca, ale jak go kładę to zawsze prawie ma oczka otwarte i chwilę przy nim stoję, albo lulam już w łóziu, żeby sobie zasnął. Ale najlepiej pewnie by mi się spało przy mnie tak jak w szpitalu. Ale niestety boję się, że go zgnieciemy w nocy, więc spanie z nami odpada...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.