![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Ja w pracy 10-22 dzis ale jutro offa wzielam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za granicą żyjemy, jednak w miejscu nie staniemy ;)
Zariah- pociesze Cie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ja mialam miec jutro off i posiedziec troche w domu z Moim ale niestety koleżanka chora ( naprawdę chora
![]() ![]() Ale nie ma tego złego ![]()
Zakochana od - 18.12.2008 ![]() Zaręczona od - 3. 10.2009 ![]() Tak, jestem kobietą. Jestem wredna, wścibska, zazdrosna, lubię komplementy, dostawać kwiaty i oczekuję, że będziesz się wszystkiego domyślał ツ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
A ja niestety caly tydzien grzecznie w pracy siedze.
Ale w sobote mam wolne ![]() i jade w odwiedzinki do szwagierki wiec bedzie fajnie ruszyc sie z domku dla odmiany. ![]() Sugar rzeczywiscie pocieszajace ![]() ![]() W PL mam mieszkanie. Ale pracy nie mam. Dziecko planujemy w tym roku (tzn. rozpoczecie staran) i tak sobie pomyslalam ze fajnie by bylo zeby sie w PL wychowalo. No i tesknie do przyjaciolki mojej bardzo. Ale moj TZ mowi to samo co Ty i juz mnie nie raz do lez doprowadzil tym. Chociaz wiem ze ma racje to jak mysle o tym ze juz do PL nie wroce na stale, nie pojede z przyjaciolka na kawe i nasze dzieci nie bede sie razem bawic to mi sie "oczy poca" ![]() Ale co racja to racja powrot do PL to duze ryzyko. Milego dnia dziewczyny. Mam nadzieje ze slonko Wam dopisuje. U mnie swieci na calego. Wiosna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
u mnie tez
![]() ja mam wolne i odpoczywam wczoraj nadgodziny robilam i padam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja codziennie stawiam sobie to pytanie i rozwazam plusy i minusy ![]() i wiem, ze chce wracac ![]() ![]() My mieszkanie mamy w Pl, ale to mieszkanie mojej mamy, jednak powiedziala,ze jak jej kupimy kawalerke to oddaje nam swoje 3 pokojowe, wiec chyba na tym przystaniemy ![]() Ale martwi mnie praca ![]() ![]() Sugar co do tego euro...to sa spekulacje ze to nie przejdzie...Polska jest za biednym krajem... co do pomagania przez panstwo...jestem za jezeli naprawde ludziom tego potrzeba, staraja sie, szukaja pracy, amja ciezka sytuacje materialna, mieszkaniowa itp. ale nie jesli pobieraja wszelkie zasilki nic nie robiac, bo łatwiej zyc na zasilkach i dostac cos od panstwa niz pracowac...takiego myslenia nie rozumiem i uwazam, ze trzeba zasłuzyc by cos dostac ![]() Mnie najbardziej przerazaja w Polsce ceny...a przede wszystkim stosunek cen do wypłat ![]() ![]() ![]() Kacha odpoczywaj ![]() Ja dzis po nocce, tez odpoczywam, synek spi i mam troszke czasu ![]() U mnie teraz slonecznie, ale bylismy na spacerze i zlapal nas deszcz ![]() Miłego dnia!
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
moi rodzice cale zycie w gospodarstwie pracuja ciezko i dorabiali w niemczech by za kombajn etc nawoz dorobic bo nawte ta kasa z unii to za malo by wyjechac w pole nawet a przy tych cenach ropy
![]() i jak wyliczyli ze 200euro na miesiac dostali to co zalamali sie jak za to wyzyc pytam sie ![]() ceny ida w gore ale place juz nie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka jest czwarty rok w Holandii. Przez pierwsze dwa lata rodzina bardzo naciskała, by wróciła a teraz, kiedy rozważa powrót to rodzina jej odradza, że nie ma do czego wracać, że niech lepiej już siedzi tutaj skoro ma pracę, dach nad głową i dobrze się tu czuje.
Ja, jak już wcześniej pisałam, boję się samej myśli o powrocie. Mąż pracę znajdzie na pewno, bo ma dobry zawód i dostaje do teraz propozycje pracy z Polski, także chociaż to jest pocieszające. Ja problemy ze znalezieniem będę miała na sto%, bo mieszkam w mieścinie bez żadnych perspektyw, gdzie są jedynie dwa duże zakłady, w których już pracowałam.
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Kachaaa ale fajnie, wolne
![]() ![]() blonde_hair jak często pracujesz na nocki? kobietki fajnie wiedzieć, że nie jestem sama, że dużo osób ma podobne obawy i rozważania o przyszłości. ![]() ![]() ![]() Moi rodzice ciężko pracują całe życie i mama sobie ostatnio doliczyła, że jak dobije do emerytury to w najlepszym wypadku 800zł dostanie ![]() ![]() Dramat. Nie wierzę, że euro wejdzie do PL w ciągle najbliższych 10 lat...Ale ceny faktycznie w ojczyźnie już całkiem Euro (pejskie.) ![]() ![]() Ostatnio w Łodzi wykupili cały cukier z jednego z supermarketów podobno bo był w promocji (po 3,90zł! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 29 kwietnia lecimy do Pl ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
ja chcialam w maju, w kwietniu roczek chrzesnicy [tutaj] i przeprowadzka i kasy ciagnie;/
a w maju komunia i tak chcialam dojecha c ale zaley od kasy ;[ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
No ja glównie to na Komunie chrzesniaka lece
![]()
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Ja się narazie do Polski nie wybieram. Byłam w grudniu i tęsknota mi jeszcze aż tak bardzo nie dokucza. A jeśli chodzi o ceny to czytałam że w Polsce teraz " Gośc w dom, cukier do kredensu" hahaha ![]() Mam dzis wooooolne nareszcie po dwóch tygodniach. Cieszę się niesamowicie, mam tyle planów na dzisiejszy dzień, że pewnie i tak nie zrobię wszystkiego ;P Kiedy mam dzień wolny to moja motywacja do pracy i robienia czegokolwiek maleje o 100% :P Czy wy też tak macie ? ![]()
Zakochana od - 18.12.2008 ![]() Zaręczona od - 3. 10.2009 ![]() Tak, jestem kobietą. Jestem wredna, wścibska, zazdrosna, lubię komplementy, dostawać kwiaty i oczekuję, że będziesz się wszystkiego domyślał ツ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
Ja jak mam wolne wrocic mi do pracy ciezko lenia dostaje :P
Ja do Pl odwiedzic tesknie ale na stale nie. TZ mam stad tez to co by w Pl zrobil juz wogole zadnej pracy by nie znalazl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
nie poszlam do pracy zle sie czuje albo stres albo grypa jelitowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czym sie stresujesz? Zeby szybko przeszlo ![]() Czarnuleczka ![]() Ja moglabym do POlski latac bardzo czesto ![]() Ostatnio bylismy w 3 we wrzesniu(na Nasza 3 rocznice slubu)i zawsze jak odlatujemy to mam szklane oczy...bardzo mi brakuje rodziny... Ale taki wyjazd rodzinny do Pl jest drozszy niz wycieczka zagraniczna ![]() Synek spi, ja buszuje po necie ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
tak ale tu ma dobra prac jest administratorem w firmie a w pl za co...i bez zadnej znajomosci polskiego by nie znalazl pracy ani jesli nie ma nauczycielskiego wyksztalcenia zadnego..
a tu mi na razie dobrze tyle ze za rodzina tesknie ale bede miala za kilka lat swoja i bedzie inaczej troszke ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- a stresuje sie juz 1,5 tyg bo czekamy na odp co z tym mieszkaniem bo musimy sie z obecnego pokoju wyprowadic w zeszly pon papiery do agencji poszly a cisza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jesli Tobie tu dobrze, to nie ma po co wracac... A nie mozecie sie pzrejsc do tej agencji i zapytac?1,5 tyg to juz bardzo długo?
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
dzwonilismy wczoraj i mowili ze niby ok ze dadza dzis znac a tu jest juz po drugiej i nic;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
mamy mieszkanie agent powiedzial ze flat is definetely ours tylko skontaktuje sie z nami jesczez co do ustalenia dnia wprowadzki
![]() ![]() trakze zaraz na meble sie splukamy kompletnie bo nie umeblowane ![]() ale damy rade [chyba] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
teraz schiza o meble i wsyztsko bedze bo nic nie mamy od zera zaczynamy le pomalu damy rade chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Kachaaa gratuluje mieszkania
![]() ![]() Blonde_hair a ile synek ma lat albo miesięcy?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
tzn wynajem oczywiscie nie kupilismy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
To slodziak napewno
![]() ![]() ![]() Nie wiem co jej kupic macie pomysly moze? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluje. Nie bylo mnie wczoraj i przegapilam. ja tez swojego czasu wynajmowalam przez agnecjei tez czekalam dlugo na wyniki. Z mojego doswaidczenia: zrob zdjecia calego mieszkania (bardzo dokladne), kadzej ryski na scianie, drzwaich. Kazdej obluzowanej klamki (ja zrobilam ponad 100 fotek). Bo oni niby robia inventory check in ale to jest sciema. ![]() Zrob fotki sama. ![]() Zrob fotki, zanies do agencji i kaz im podpisac kopie. Ja tak zrobilam i jak sie wyprowadzalam to odzyskalam caly depozyt! Calutenki ![]() A probowali mi wmowic ze porysowalam sciane i takei tam. Chciecli mi zabrac 400 funtow w sumie. ![]() ![]() Take przezorny zawsze ubezpieczony. Cytat:
![]() Az sie czasem zastanawiam jak to mozliwe... ![]() I faktycznie wycieczki wychodza taniej czasem ![]() Cytat:
![]() Jak byl malutki to kupilam mu taki zestaw ksiazeczek miekkich ktore wydawaly dziweki. Mogl sobie "czytac" ![]() ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-03-16 o 09:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Nie wiedzialam nawet o tym ale 100 zdjec wywolywac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
W bootsphoto online mozna przez internet zamowic i wychodzi 5 p. za zdjecie.
Ale ja wydrukowalam po prostu na domowej drukarce. (4 fotki na stronie) i nie wyszlo tak zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.