![]() |
#91 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Dot.: Loreal Sublime Mousse pianka koloryzująca
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
a czy któraś z Was używała 'subtelnego zamrożonego kasztanu nr 41'? w reklamach niby Evangeline Lilly 'używa' tego odcienia, co prawda piękny kolor ma na włosach, ale jak w rzeczywistości wychodzi ?
![]() i jeszcze jestem ciekawa koloru 'słoneczny złocisty brąz nr 53'. czy wychodzi na ciemniejszych włosach czy szkoda pieniędzy wywalać na tą farbę ? i czy chwyci na farbowane włosy ? bo niekażda działa na farbowane. niestety, perfect mousse u mnie nie zadziałał wcale, tyle co na odrost, czyli naturalne włosy! Edytowane przez kaarolinaa Czas edycji: 2011-04-14 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
karolinko - nie sugeruj sie reklama - bo ona ma to do siebie, ze ma zachecic potencjalnego klienta do zakupu.
Ja tez zasugerowalam sie jej kolorem wlosow jak reklamowala mrozna czekolade z gamy lsniacych brazow. Kolorek wygladal na zdjeciach bajecznie, tylko, ze jak kupilam ten odcien to wogole nie pokrywal sie ze zdjeciami - wyszlo cos pod ciemny braz , wpadajacy w czern z czerwonym refleksem - pod ostrym swiatlem wlosy wpadaly w czerwien!!!!! Widzialam reklame tych pianek i kolorek byl ladny, ale wydaje mi sie , ze kolor nie bedzie odpowiadal temu na reklamie. Poniewaz jest z przedzialu 4 - wiec wyjdzie o ton ciemniejsza od mojego subtelnego brazu - czyli wyjdzie prawie czarna a w spotach reklmowych prezentuja piekny brazik. Wydaje mi sie, ze to bedzie cos pod castingowski : mrozny kasztan. Bo juz ktoras z dziewczyn pisala tutaj na watku o tym kolorku, ze wychodzi chyba z czerwona poswiata. Na stronie drugiej Kate25 - wstawiala fotki i opisywala wrazenia po farbowaniu. Wiec jezeli nie lubisz czerwonych refleksow a potem wlosow spierajacych sie na rudo alla taki kasztan to sie zastanow porzadnie przed farbowaniem. Nie sugeruj sie opakowaniem a juz tym bardziej reklama hollywodzkiej gwiazdy, bo ona napewno nie uzywa castingow ![]() Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2011-04-14 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
to chyba jednak daruję sobie ten kasztan. nie chcę potem znowu rozjaśniać stopniowo włosów, co dla mnie jest udręką ;p
a co myślisz o tym słonecznym brązie ? wyjdzie na włosach średniociemny brąz z rudym refleksem ? właśnie widziałam, ile napisałyście przez 3 dni, bo ostatnio wtedy zaglądałam. a teraz nadrobiam Waszą lekturę o tej farbie ! ;p Edytowane przez kaarolinaa Czas edycji: 2011-04-14 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Sloneczny braz jest z poziomu 5 - czyli tego z ktorego ja korzystalam.
On wychodzi najczesciej po farbowaniu ciemno brazowy a potem szybko splukuje sie do jasnego brazu. Na drugim miejscu jest cyferka 3 - cos jak pralina ( ze starego castinga, ona miala wlasnie taki zloty polysk ). Napewno wyjdzie jasniejsza od tego zmrozonego kasztanu. vanilla kate - testowala ten kolorek i wczesniej opisywala swoje wlosy jako ciemno brazowe i kolor jej wyszedl i byla bardzo zadowolona z efektow. Wstawila fotke 2 tygodnie po farbowaniu. Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2011-04-14 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
oooo to chyba skuszę się jednak na ten słoneczny brąz i potem Wam zdam relację co i jak. do farbowania będę przykładać się najpewniej w poniedziałek ;p
@uwielbiam_owoce22: skąd Ty masz takie pojęcie o tym wszystkich numerach? ja nieraz próbowałam do tego podejść i rozwikłać tą zagadkę dla mnie, ale z marnym skutkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny.
W carefourze pianka ta jest w cenie 22 zł a dokladnie mowiac 21,89 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Kurcze jak czytam te wypowiedzi, że tak się wypłukuje to jakoś dla mnie to mało prawdopodobne.. myłam już dwa razy i nadal ciemne jak cholera.. dzisiaj będe myć 3 raz mam nadzieje, że jednak trochę się wypłucze bo niby brązowe, a wyglądają jak czarne ;/ już nawet sobie płukanke z rumianku i cytryny zrobiłam, żeby to się jakoś rozjaśniło. A tak poza tym to pianka jest do bani jeśli chodzi o o nadkładanie, jednak wole tradycyjne farby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj myć włosy head&shoulders mentolowym z dodatkiem sody oczyszczonej (taka kuchenna). Potrzymaj 5 minut na włosach i powtórz kilka razy. Mnie naprawdę farba trochę zeszła z kruczoczarnych, a miałbyć szatyn. Tylko że po tym to są straszne kołtuny na głowie i ciężko rozczesać, to duuużo odżywki zastosuj. Nie wiem, ile w tym sposobie prawdy jest i skuteczności, ale mi pomogło. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Bernadka ja chciałabym uzyskać kolor po 62 taki jak po Toscane z Preferance, albo po Bursztynie z Castingów
![]() Ceny robią się coraz bardziej przystępne-22 zł to zawsze mniej niż 30 zł przy farbowaniu co miesiąc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Ja wam powiem tak, z tymi farbami jest roznie, moj subtelny braz (50) juz po tygodniu byl jasniejszy. Kolezanki mi nawet mowily, ze z kazdym tygodniem wlosy sa coraz jasniejsze.
A jezeli chodzi o game casting creme gloss to wlasnie jak malowalam sie ciemnym blondem to szybko sie wyplukal a mrozna czekolada trzymala sie ponad 3 miesiace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bede robic moze w niedzielę ? :P Dokładnie te ceny juz powoli maleją. Tak jak z ceną cukru...:x Cytat:
A rozjaśniałas w ostatnim czasie swoje włosy ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Bernadka i jak pomalowalas tym smakowitym kasztanem?? wyszły duzo ciemniejsze czy nie? u mnie jasny naturalny brąz wyszedł jak prawie czarny ;/ ale jeszcze nie mylam wlosłów od farbowania wiec mam nadzieje ze sie wypłucze, szczególnie grzywka wyszła mi bardzo ciemna (ciemniejsza od reszty), po kilku myciach wstawie fotki po i przed
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Nie. Jeszcze nie robilam. W niedziele bede robic albo w poniedzialek.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
✌
|
Ja pofarbowałam z dwa tygodnie temu głębokim ciemnym brązem. Nie wyszedł tak czarny jak się obawiałam, jedynie końce grzywki i całych włosów są bardzo ciemne, odrosty już zauważyłam. ;/ Chyba nie kupię go więcej bo tak szybko się spiera , że szkoda gadać. Wolę o sto procent Casting.
![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
uwielbiam_owoce22
mi kiedyś kolor po farbowaniu dłużej się trzymał, ładnie wychodził bursztyn taki zgaszony rudy, coś pomiędzy rudym a brązem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miodowy karmel wychodzil mi pod brąz. 2 mycia i widac bylo refleksy karmelu. (byly wakacje to troche promienie słoneczne miały tez wplyw)i tak długo mi sie trzymał karmel. Jednak zawsze tesknilam do Bursztynu. U mnie wychodził normalnie jak z opakowania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
wklejam zdjęcia po nałozeniu na "sprany" bursztyn odcienia 62
Zdjęcie0325.jpg Zdjęcie0342.jpg Zdjęcie0343.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Ja też postanowiłam wypróbować tą piankę i mam mieszane uczucia. Włosy są po niej matowe, po poprzednich koloryzacjach były błyszczące. Kolor Słoneczny złocisty brąz wyszedl ciemniejszy niz na opakowaniu.
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Hym... tak na marginesie jak kupywałam tą pianke to zdawało mi się, że było napisane, że to trwała farba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
No pytam dlatego bo dziewczyny piszą, że się tak wypłukuje..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
marta200
Ile trzymałaś ta farbę ? Bo jak tyle ile zalecano to ja 15 - 20 min ją będę trzymać ![]() Kurcze ciemno wyszla...;x |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Bernadka trzymałam 30 min i mam wrażenie,że wyszedł mi wiśniowy połysk
nie wiem czy tylko mi tak wyszło,ale pianka mi się chyba dobrze nie rozrobiła, bo zamiast bialutkiej była brązowo-biała Ogólnie jestem w miarę zadowolona,zobaczymy jak się będzie spłukiwać. Tylko następnym razem jak będę robiła odrosty to więcej nałożę na odrost i końcówki, bo zwyszły mi prześwity po tych nieszczęsnych pasemkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond. Obecnie mam średni blond. Kupiłam farbę w odcieniu 53 Słoneczny Złocisty Brąz. Chciałabym przyciemnić włosy, ale z opinii tu zamieszczonych wynika, że włosy mogą mi wyjść prawie czarne. Myślę o dokupieniu odcienia 83 Słoneczny Złocisty Blond i wymieszaniu go z nr 53 pół na pół, żeby włosy nie wyszły czarne. Czy te odcienie można ze sobą łączyć? Bardzo proszę o odpowiedź, gdyż nie chciałabym uzyskać np. zielonego odcienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Gosiak
Ja bym odpuscila z mieszaniem. Nie boj się farba się wypłukuje ![]() ![]() marta200 Mozliwe, ze Bursztyn sprany przebija... U mnie kolor troche spłukany jasny złocisty migdałowy brąz z Natural & Easy. Nie wiem co u mnie wyjdzie. Jutro będę robić bądź w poniedziałek. Wszystko zależy od tego czy siostrze się bedzie chciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
pianki mają to do siebie, one nie będę białe, jeśli wybrałaś ciemny kolor to gdzieś ten barwnik musi się podziać, w tym przypadku zostaje w piance, która farbuje włosy. Edytowane przez xyz_xyz Czas edycji: 2011-04-17 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Podczytywałam Was od paru dni bo bardzo ciekawiła mnie ta pianka, ciekawość wygrała; pognałam do sklepu i zakupiłam "smakowity jasny kasztan" (62). Mój poprzedni kolor był w czymś rodzaju "zgaszonego" rudego, farba pokryła mi je w całości...no może pod spodem są lekkie prześwity ale zapewne to wina tego że sama po raz pierwszy nakładałam sobie farbe, a co do kolorku to wyszedł mi taki ciemny jak w przypadku "marta200". Ogólnie jestem zadowolona, choć podobny do tego z opakowania nie jest ani trochę więc bierzcie na to poprawkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Witajcie !!!
Kupiłam w ubiegłym tygodniu piankę nr 50. Nie ukrywam, że mimo świadomości, że kolor na opakowaniu to działanie komputerka, skusiłam się. Wczoraj ją nakładałam, mimo strachu po przeczytaniu opinii z tego forum (no, ale jak już kupiłam to co zrobić... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.