![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2
slodka_kicunia_17_wera - Hmm jak u Ciebie sprawdził się Kallos Latte ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
U mnie wysusza i podrażnia skórę głowy. Fale są po nim "bardziej rozprostowane", ale bardzo śliskie. Nie lubię go i chyba komuś oddam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Moja aktualna
![]() W butelece po syropie jest olej łopianowy, własnoręcznie robiony ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;26724767]Moja aktualna
![]() W butelece po syropie jest olej łopianowy, własnoręcznie robiony ;d[/QUOTE] Bardzo ładna kolekcja ![]() Którą maskę najbardziej sobie chwalisz i dlaczego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Najbardziej chwalę sobie absolut repair, bo działa faktycznie jak maska, bardzo silnie odżywia, dlatego nie używam jej częściej niż raz na 2 tyg. Poza tym ma cudowną konsystencję masełka i jest bardzo wydajna
![]() Scandic jest dla mnie za słaby, ale często mieszam go z miodem i olejem kokosowym i wtedy sprawuje się o wiele lepiej, natomiast Wax ładnie rozświetla włosy ![]() W najbliższym czasie mam zamiar kupić maskę Alterry i maskę Artego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;26724767]Moja aktualna
![]() W butelece po syropie jest olej łopianowy, własnoręcznie robiony ;d[/QUOTE] Świetna kolekcja ![]() Jak sprawuje się u Ciebie własnoręcznie robiony olej z korzenia łopianu? (może ja też przerzucę się na własnoręcznie robiony, bo żal mi pieniędzy na następne opakowanie tego z ziołami, a jest cudowny). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
bardzo dobrze
![]() Choć ja częsciej używam olei na długość, nie na skalp (ew. na zakola i czubek głowy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Dzięki za opinię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;26725085]Najbardziej chwalę sobie absolut repair, bo działa faktycznie jak maska, bardzo silnie odżywia, dlatego nie używam jej częściej niż raz na 2 tyg. Poza tym ma cudowną konsystencję masełka i jest bardzo wydajna
![]() Scandic jest dla mnie za słaby, ale często mieszam go z miodem i olejem kokosowym i wtedy sprawuje się o wiele lepiej, natomiast Wax ładnie rozświetla włosy ![]() W najbliższym czasie mam zamiar kupić maskę Alterry i maskę Artego ![]() Dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Jakie wyczerpujące odpowiedzi, gimli666.
Nie żeby mi to przeszkadzało, bynajmniej, nawet mi to na rękę - zaciekawiłaś mnie olejem łopianowym. Wskakuje na moją listę życzeń. I od jakiegoś czasu korci mnie przy zamówieniach, aby wziąć olejek z drzewa herbacianego. Naprawdę odczuwasz tak dużą różnicę w porównaniu z innymi olejami eterycznymi? Wiem, że działa dosyć silnie, ale sensualnie jeszcze tego nie doświadczyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
tatty Lubię opisywać dokładnie jakie mam odczucia co do danego kosmetyku, bo sama cenię rzetelne recenzję i zdaję sobie sprawę, że dużo łatwiej wtedy podjąć decyzję.
Jeśli chodzi o olejek herbaciany, to przez pewien czas byłam nim naprawdę zachwycona(teraz używam rzadziej na rzecz innych). Jak wiadomo ma działanie antybakteryjne i to, jak już wspomniałam, czuć na skalpie. Jest bardzo przyjemny w użytkowaniu- znalazłam nawet informację na temat tego, że to jeden z nielicznych olejków, którego nie trzeba rozcieńczać(mimo wszystko mieszam go z innymi olejami). Sama polecam spróbować. Bardzo chętnie do niego wracam, zwłaszcza, że sprawdza się u mnie także dodawany do kremu, gdy mam jakieś problemy skórne(krostki znikają). Znalazłam cytat "potwierdzający" informacje na temat braku konieczności rozcieńczania olejku: "Przy stosowaniu olejków eterycznych należy pamiętać o kierowaniu się kilkoma zasadami. Nie należy ich przyjmować doustnie. Alergicy powinni przed użyciem zrobić test uczuleniowy. Nie można stosować olejków bezpośrednio na skórę (jedynie olejek z drzewa herbacianego i lawendowy)" źródło: http://www.opcja.vot.pl/?p=230 Ale nigdy nie wiadomo na ile można ufać takim stwierdzeniom. Lepiej nie ryzykować. A olej z korzenia łopianu polecam z czystym sumieniem. Jestem nawet skłonna stwierdzić, że sprawdzi się na skalpie każdego. Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-05-06 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Bez przesady, jak wylejesz sobie na skórę kilka mililitrów olejku herbacianego, pokrzywka i tym podobne przyjemności gwarantowane. Nie wierzę, że przy swoim silnym antyseptycznym działaniu jest zarazem nadzwyczaj łagodny.
![]() A że można stosować na skórę bezpośrednio to prawda, jednak tylko punktowo i w niedużych ilościach. Haha, przynajmniej teoretycznie, bo znowu mówię tylko o wiedzy wyczytanej skądś tam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Właśnie z takich obaw sama na sobie nie próbowałam. Każdą znalezioną w internecie "poradę", przed zastosowanie się do niej, sprawdzam - nie trudno w końcu zrobić sobie krzywdę, chcąc dobrze(swoją drogą, to jestem w tym całkiem niezła
![]() Nie wiem czy odważyłabym się nałożyć olejek herbaciany, nawet punktowo, bo zdarza się, że i po rozcieńczeniu moja skóra odzywa się z pretensjami. Ale chciałam się podzielić informacjami i skonsultować. Skoro ponoć można, to pewnie niektórym służy. Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-05-06 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Moja, dosyć skromna kolekcja
![]() ![]() ![]() ![]() 1. Szampon i odżywki(2 Alterry, bo mój chłopak najpierw kupił mi to maleństwo i musiałam pofatygować się sama po większą ![]() 2. Maski, dodatki do nich, ochrona końcówek i oleje- w tym białym słoju jest olej kokosowy Parachute. 3. Jakże wielkie i ogromne zapasy ![]()
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
kurcze dziewczyny macie tego straaaaaaaanie dużo
![]() i czy sądzicie, że częste zmiany masek/odżywek są lepsze dla włosów czy raczej stosowanie jednej i tej samej wciąż? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co powiesz o tej odżywce z Alterry i masce Bingo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywkę Alterry bardzo lubię, chociaż nie zużyłam nawet tej próbki ![]() ![]() ![]() ![]() Maska Bingo jest baaaardzo podstawową maską. Ma dobrą konsystencję, nie obciąża włosów, ale też solo nie robi z nimi nic zachwycającego. Używam jej jako bazy do mieszanek z żelem aloesowym i gliceryną- wtedy efekt jest zdecydowanie lepszy ![]() ![]() ![]() Zdecydowanie Mypę ![]() ![]() Mypa ma baaaardzo gęstą, maślaną konsystencję, którą wprost ubóstwiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Żel aloesowy z Lidla jest w stałej ofercie, czy tylko raz na jakiś czas?
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Po raz kolejny widzę 'body gel' z Cien. To jest ten osławiony żel aloesowy?
Jak działa na włosy? Jest wegański? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2679132 2]Po raz kolejny widzę 'body gel' z Cien. To jest ten osławiony żel aloesowy? Jak działa na włosy? Jest wegański?[/QUOTE] Tak, to ten żel aloesowy ![]() Nie ma na nim żadnej informacji o tym, czy jest wegański, ale szczerze w to wątpię. Musiałabyś poszukać informacji w Internecie, czy Cien jest przyjazną dla zwierząt firmą.
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Pragnę wzbogacić moją kolekcję o oleje Amla Gold, Vatika, jojoba, rycynowy, lniany itd. Naturalne kosmetyki do pielęgnacji włosów
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
CORELIPS
|
Radosnie infomuje, ze przesylka z helfow doszla! Henna a&j i kochana SESA
![]() Na noc sie nia wysmaruje i jutro sprobuje zmyc i zobaczyc efekt! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Moja kolekcja
![]() 1. Szampony 2. Odżywki + żel aloesowy 3. Maski 4. Wcierki + odżywki b/s 5. Oleje |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Karmen
JAk sie sprawuje u Ciebie Wella, L'oreal Absolut Repair ? A to co masz z Alfaparfu - niebieski spray, to uzywa się go do trwałego prostowania chemicznego :P Namiętne usta Jaka kolekcja :PP Gliss Kur ? - Dobry skład ? Jakie działanie ? Mypa z Aloesem ? I Nivea Long Hair ? Jak się to wszystko u Ciebie przedstawia ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
CORELIPS
|
Toś sobie narobiła! Teraz, namieteusta - prosimy o relacje z tych olei
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.