|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki + Pielegnacja: Wielka Brytania, Londyn
Taka wymiana by mi odpowiadala tylko dla pewnosci spojrze w domu ile tych moich cieni dokladnie zostalo, dawno do nich nie zagladalam choc od zrobienia zdjec ich nie uzylam ani razu, i porobie zdjecia i cieni i olejku. Chcialabym zebys byla zadowolona z wymiany a zdaje sie ze olejku chyba kilka razy na twarz uzylam ale to i tak ubytek maly.
Czy moze bylabys potencjalnie chetna na cos jeszcze z mojego watku bo moze moge cos dorzucic? Edytowane przez zwierzun Czas edycji: 2011-05-26 o 13:17 |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na wymiankę chętna
A nie zamieniłabyś mi bronzera TBS na Superbalm Clinique?
|
|
#93 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki + Pielegnacja (UK)
Odpisane.
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
Dot.: Clinique, Lancaster, Molton Brown
ok to ja Ci powiem co mi się podoba a Ty napisz co byś mogła oddać za spodenki:
Molton Brown Moisture-drench Rosella, odzywka do wlosow nawilzajaca 300ml Balsam do ciala Blissful Templetree Balsam do ciala Yuan Zhi Balsamy do ciala Cowshed Moroccan Oil, pielegnacyjny olejek do wlosow 100ml z pompka Bioderma Sebium Plyn Micelarny 250ml z tego co wyczytałam to to mi wpadło w oko ale szczerze? Nie siedzę długo w kosmetykach dlatego pewnych rzeczy nie rozumiem więc zapytam wprost czy nie masz czasem rzeczy których teraz szukam: -podkładów w płynie <zazwyczaj używam tych najjaśniejszych!> -bazy pod podkład -różów do policzków ale takich jaśniejszych (mam jasna karnację mimo iż jestem szatynką) -odżywki do włosów suchych -kremów, toników, żelów, maseczek do mycia twarzy z tych lepszych firm -kosmetyków do cery trądzikowej Preferuję większe wymianki dlatego jeśli coś jeszcze byś znalazła u mnie to bardzo chętnie ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- jeszcze to mi sie podoba La Roche-Posay, Anthelios XL, Fluide Extreme 50 + napisz co możesz oddać ewentualnie ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- a jaka nosisz rozmiarówkę ubrań? to ci powiem czy będą pasować bluzę housa chętnie oddam bo mam długie ręce i troszeczkę już z niej wyrastam, stradivariusa oddam ale bardziej niechętnie bo mam go z wymianki i jeszcze nigdzie w nim nie byłam bo nie było okazji a strasznie mi się podoba jeśli nosisz M to będzie on jako zwykła luźna przewiewna bluzeczka, jeśli S to będzie to taki fajny oversize, na mnie aż zbyt luźny bo ja noszę xs i jestem dość koścista u góry dlatego na mnie troszkę wisi ale i tak jest fajny zdjęcia może zrobię jutro to ci podeślę wolę większą wymiankę bo za jedną rzecz nie opłaca mi się wysyłać, szczególnie tak daleko
|
|
|
|
|
#97 |
|
Rozeznanie
|
Dodaje zdjecia jak obiecalam. Cienia bialego jest mniej bo kiedys zrobilam z niego mala odsypke. Generalnie to one byly napelnione dosc sporo ponizej brzegu pudeleczka a ja ich dosc malo uzywalam. Sa mega wydajne i na pewno starcza Ci jeszcze na dlugo.
Maseczke saszetkowa chetnie doloze. Krowka podoba mi sie ta: - uwodzicielska Horny Cow Korresa b. chetnie potestuje bo nigdy jeszcze nic od nich nie mialam. A pokiereszowana butelka micela mi nie przeszkadza kompletnie ![]() Jesli jestes zdecydowana to daj znac i przejdziemy na PW. |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wiem wiem nie zapomniałam
![]() Jeszcze przejrzałam Twój watek już piszę co mi jeszcze wpadło w oko Moroccan Oil, pielegnacyjny olejek do wlosow 100ml z pompka Bioderma Sebium Plyn Micelarny uwodzicielska Horny Cow (rose absolute, patchouli i cynamon).Molton Brown Moisture-drench Rosella, odzywka do wlosow nawilzajaca 300ml (nowa) No i oprócz tego Clinique Blended Face Powder 4.5g, kolor 20 invisible blend (nowy). Opakowania promocyjne (niepelnowymiarowe)! Molton Brown Shimmering Oil, rozswietlajacy olejek do ciala o egzotycznym zapachu gingerlily, eleganckie pudeleczko 100ml (nowy, w folii) (RRP 31 funtow). All about eyes sloiczek 5ml Kosmetyczka Clinique i może jeszcze błyszczyk Może bym wzięła i mydełko i skinfresh z tego Molton Brown Nazbierało się tego
Edytowane przez kucyk ponny Czas edycji: 2011-05-26 o 20:41 |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie. Zapach tego olejku faktycznie jest obledny!
Nie mam nic wiecej z L'biotici Mam cere sklonna do pekajacych naczynek, w miare normalna tzn. ani sucha ani tlusta, no moze lekko mieszana w strefie T. Z zalozenia nie uzywam niczego co moze podraznic mi naczynka np. alkohol denat czy kwasy AHA. Jaka przesylke proponujesz? |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
No trudno
W takim razie zrezygnuje z krówki i biodermy(szkoda bo szukałam płynu miceralnego).Jestem zdecydowana na All about eyes sloiczek 5ml Kosmetyczka Clinique mydełko Molton Brown Błyszczyk Clinique Możesz zrobić zdjecie Molton Brown Shimmering Oil jak sie prezentuje na skórze?Raczej nie oddam bokserki HCo z kwiatkami za kosmetyki wolałabym ją zamienić na jakiś ciuch tej samej firmy. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Nie ma potrzeby, sama już kupię
|
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
Kusze bo mam zapas
Odezwe sie jak dostane paczuche Edytowane przez zwierzun Czas edycji: 2011-05-26 o 23:25 |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Po głębszym zastanowieniu jednak z tego blended powder clinique zrezygnuje. Hmm to jeżeli nie chcesz olejku rozświetlającego otwierać to może na razie się się wstrzymam z nim(nie ma sensu żebyś jechała na tą ulice).
Jestem zdecydowana na All about eyes sloiczek 5ml Kosmetyczka Clinique mydełko Molton Brown Błyszczyk Clinique ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Właśnie sama nie wiem bo większość ciuchów wymieniłaś A&F lub HCo a chciałabym je wymienić na ciuszki tej samej firmy. Hmm mogłabym oddać niebieski top HCo albo szarą tube i kardigan Zara. A co Ty byś chciała? ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Dwóch raczej nie oddam jeden kosztował mnie 24,50$. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Dobra to zrobimy tak jak kiedyś będziesz na tej ulicy gdzie znajduje sie sklep Molton Brown to nie wiem czy możesz sprawdzić ten olejek tam, bo jak napisałam chętnie bym się na niego wymieniła ale chciałabym najpierw zobaczyć go na skórze. Mogę wtedy oddać bokserke z kokardami
|
|
|
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
rozumiem ale ja zazwyczaj używam tych najjaśniejszych podkładów bo na prawdę mam strasznie jasną cerę
ewentualnie co byś mogła oddać za rzeczy które podobają Ci się u mnie?
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja bym była chętna na takie coś:
ode mnie: szara bluzka/tunika + sally hansen +cień stilla + tonik biotherm od Ciebie: błyszczyk superbalm clinique + końcówki do oral-b + balsam do ciała Yuan Zhi. Tylko napisz jeszcze ile kosztuje wysyłka do Ciebie. Nie zbankrutuję na tym? ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- W sumie to może być błyszczyk Pixi. Bo do kiedy tamta osoba ma się zdecydować co do Clinique? I byłabym STRASZLIWIE wdzięczna, gdybym mogła wysłać rzeczy na adres Twoich rodziców!
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mogę oddać za Twoje:
All about eyes sloiczek 5ml Kosmetyczka Clinique mydełko Molton Brown Błyszczyk Clinique Mogłabyś dorzucić jakieś próbki 2 probki po 1ml do tego słoiczka Clinique? Moja białą bluzke bershka z dżetami(mam nadzieje że zobaczyłaś że to rozmiar L) i tube hollister tylko że jedna wizażanka wcześniej pisała o nim tylko zapomniałam jej dać jednego wymiaru to co poczekasz na jej odpowiedź? Ewentualnie mogę Tobie oddać ten top niebieski HCo Wiesz co jednak zdecyduje się na ten olejek Molton Brown za moją granatową bokserke HCo z kokardami co Ty na to? ![]() Jeszcze się spytam czy masz może z tego Molton Brown jakiś tonik? Jakoś nie mogę się do żeli przekonać i czy ten Molton Brown Moisture-drench Rosella, odzywka do wlosow nawilzajaca 300ml (nowa) jest dobra na suche włosy?Sorki że tak Cię męcze
Edytowane przez kucyk ponny Czas edycji: 2011-05-27 o 07:55 |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Więc tak wizażanka bierze tą tube szarą, ale ten niebieski top jest wolny
All about eyes sloiczek 5ml Kosmetyczka Clinique mydełko Molton Brown Błyszczyk Clinique To wymiana za olejek jest ugadana ![]() Kurcze wzięłabym jeszcze ten tonik i coś na włosy może coś polecisz?
|
|
|
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
bardzo się cieszę że się tak rozpisałaś
![]() teraz tak: na pewno byłabym chętna na odżywkę nawilżającą 300ml, olejek na gorąco, próbki kremów korre, mini róż z clinique iced lotus co do żelu myjącego skonfresh i toniku skin balance nie jestem pewna ldatego że mam skórę trądzikową, toz naczy jestem własnie po skończonym rocznym leczeniu, przerwałam teraz antybiotyk i muszę używać kosmetyków typowych do skóry z problamami bo boję się że znów mnie wysypie i roczne leczenie pójdzie na nic a mam teraz jeszcze 200 ml la roche-posay więc myślę że mi wystarczy. Chyba że za ten tonik i żel wzięłabym krem z la roche-posay do twarzy do opalania tylko pytanie czy on jest do cery trądzikowej i czy też mnie po nim nie wysypie....;/ a powiedz mi ile dałas za bazę shiseido bo szukam takiej ale w Polsce są strasznie drogie, może w UK tańsze
|
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Odpisane
|
|
#110 |
|
BAN stały
|
No ja na trądzik leczę się juz pare lat ile kasy na to wydałam to mogłabym za to samochód mieć
tym bardziej że chodze prywatnie do lekarza.Jeśli zwolni się odżywka to ja bardzo chętnie ją przygarnę mój mail klaudia-03.09@wp.pl -podaję tu bo na priv już nie chce mi się wchodzić ![]() próbki dermalogica przygarnę też chętnie a to są próbki kremów czy czegoś innego? Ja szukam teraz dobrej bazy właśnie typu shiseido, smashbox lub kanebo (przeraża mnie cena na allegro-300 złotych za kanebo ) ale chętnie wypróbuję co to cudo może zdziałać a z moltona masz coś nie w negocjacjach? bo chyba jednak nie zdecyduję się na ten żel do twarzy- za bardzo się boję
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, nic mi się nie przyda.
|
|
|
|
|
#112 |
|
BAN stały
|
a ten glyco a to co to takiego?
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- ok już wiem sprawdzilam w googlach to na glyko też jestem chętna może nic mi się po nim nie stanie![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- mialam kiedys próbkę effaclaru k ale tez jakoś nie widziałam poprawy, mam teraz effaclar duo, konsystencja fajna ale większej poprawy też nie widzę, chyba wystawię na szafę jestem zainteresowana glyco a, wypróbuję raz jeśli nie pomoże albo zaszkodzi to komus oddam z tym nie ma problemu kwasów jeszcze nie stosowałam, szkoda że wczesniej nie pisalyśmy bo 2 dni temu mialam wizytę u dermatologa i zapytalabym się jej czy mi wono używac kwasów ooo za próbkę bazy byłabym Ci bardzo wdzięczna próbki z dermalogica tez chętnie przygarnę chociaż coś mi się obiło o uszy że jak ma się problemy z trądzikiem to nie wolno stosować peelingów bo pobudzają gruczoly do większej produkcji łoju. Jakoś tak to było jak będziesz wiedziala jak tam odżywka to napisz ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- skusze się na tą próbkę peelingu z derma. bo przeczytalam recenzję na KWC i jestem barzdo ciekawa jego działania
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Odpisane
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
ja własnie też jestem dopiero po skończeniu leczenia tetracyklinami <miałam tetralysal> tylko ostatnio jak przerwalam to mnie po miesiącu znów makabrycznie wysypalo i boję się że teraz też tak będzie a nie mogę już brać tak mocnych antybiotyków bo mpja wątroba tego nie wytrzymuje i bardzo zaczyna się buntowac. Isotrexinu nie mialam ale masę innych maści owszem typu retin-A czy epiduo którego nadal używam. Czyli nawet jesli dermatolog wypisze Ci izotrexin to nie mozesz go kupic jezeli twoja skóra jest w dobrym stanie?? Dziwne to jest że nie ma leczenia podtrzymującego, trądzik lubi nawracać. To muszę wypróbowac jakiś dobry peeling chemiczny a Ty jaki stosujesz?
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- o dziękuję za zdjęcia na róż jestem zdecydowana na glyco też a masz jeszcze la roche posay 50+? czy jest juz zarezerwowany? ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- wrzucę zaraz jakieś ciuchy to zerknij, tak do 20 min powinny być |
|
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
powiem Ci szczerze że tak jestem juz wymęczona dodawaniem zdjęć i opisywaniem na wizazu że nie mam siły na kolejne zdjęcia ale obiecuję Ci że jutro rano wyslę Ci bluzeczkę Ty chciałas ją widzieć na kimś czy tak po prostu jak wygląda na zdjęciu?
Malinową mogę Ci oddać. Mam ją z wymianki, strasznie mi się podoba bo kolor ma świetny ale obawiam się że w tym roku już mi się nie przyda bo za 2 tygodnie wyjeżdżam na 2 miesiące do Niemiec do pracy i z tego lata już mało co skorzystam a co byś mi za nia dorzuciła? Musimy się sprężyć z tymi wymiankami bo chcę dostać przesyłkę i wysłać Ci przed wyjazdem. Jutro wyślę Ci stradiego i coś konkretnie ustalimy dobrze? Mam jeszcze nowy wątek z kosmetykami jak coś- link w moim podpisie, też teraz robiłam, dlatego jestem już zmęczona tym wizazem![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- ja też mialam brac tabletki antykoncepcyjne na trądzik mialam przepisane diane35 ale po dwóch tabletkach tak mnie wątroba rozbolała że powiedzialam sobie "dośc tego świństwa" teraz tez dłużej bralabym tetralysal ale moja wątroba pare dni temu dala o sobie znać. Już za duzo tych antybiotyków bylo w moim życiu, chcę raz na zawsze z tym skonczyć tylko strasznie boję się że cale leczenie pójdzie na marne ale trochę mnie pocieszylaś z tym że tez bralaś tetralysal i juz Cię nie wysypuje tyle że ty masz inne tabletki a mi pozostają tylko maści...;/ |
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Tak, bluzeczke chcialabym zobaczyc na kims (tez jestem juz wymeczona wizazem, te wymianki bardzo wciagaja...)
|
|
#117 |
|
BAN stały
|
mam nadzieję że stan mojej skóry się utrzyma. Dodalam effaclar ale zbyt chętnie go nie oddam, zobaczę jeszcze bo nie jestem pewna do końca
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki kochana dopiero wróciłam od weterynarza
Napisz mi tylko ile ten olejek na gorąco trzymać na głowie włosy po nim nie są zbyt tłuste?Mogę oddać kardigan za All about eyes sloiczek 5ml (+2ml probki) Kosmetyczka Clinique mydełko Molton Brown Błyszczyk Clinique Tonik Molton Brown Odzywke nawilzajaca Molton Brown albo Moroccan Oil? Jesli nie po drodzie Ci boots moge dorzucic ten olejek na goraco vo5 (mam chyba 3-4 sztuki). Akurat mam w samym centrum boots więc może być bez tego olejku chyba że się skusze tylko na 1 sztuje na wypróbowanie, tylko napisz jakie ma działanie
|
|
|
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
ok to ja wyslę Ci to jutro
ewentualnie jesli by Ci się spodobal to jak nasza wymianka mialaby wyglądać? bo juz się pogubilam
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to ja bym chciała 1 tubke tego olejku na gorąco na wypróbowanie jakiej długości masz włosy? Nie , nie chce obydwu wolałabym odżywkę Molton Brown co o tym myślisz? A jakie masz próbasy Korres?
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Jeszcze się Ciebie spytam, kupywałaś może w UK kosmetyki do włosów Kerastase? Albo wiesz może jak stoją cenowo? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- W sumie to możemy ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ok to świetnie dobrałabym ten scrub Clinique, dwie ampułki tego olejku i krówke o zapachu lawendy, chociaż nie wiem czy Ci się to opłaca bo nie wiem jak cenowo stoją te krówki.---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Raczej nie, może jakby topy te z kokardami były na przecenie to wtedy bym się wymieniła na razie kosztują 24,50$ i jeden chyba zostawię dla siebie. To może za top niebieski krówke i dwie ampułki olejku? ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Wszystko się zgadza Je wezmę tylko 1 tonik Molton Brown. P.s Jak te topy z kokardami zejdą z ceny to mogę dać Ci znać bo wtedy to je chyba troszkę hurtowo zamówię Jak będziesz chciała kupić to daj znać zamówie i dla Ciebie. Możesz mi już pisać pw ja trosze później odpowiem bo już schodze z komputera.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

A nie zamieniłabyś mi bronzera TBS na Superbalm Clinique?

i czy ten Molton Brown Moisture-drench Rosella, odzywka do wlosow nawilzajaca 300ml (nowa) jest dobra na suche włosy?

Napisz mi tylko ile ten olejek na gorąco trzymać na głowie włosy po nim nie są zbyt tłuste?