![]() |
#91 | ||||
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Rano po 1,5h zmagań, zarejestrowałam się na 14:00.
Przed chwilą się obudziłam i umieeeeram... Straciłam smak (a dzisiaj takie - zapewne pyszne - nóżki kurczaka smażone na wodzie), straciłam węch, masakra. I tak mnie wszystko bardzo boli, jestem słaba. Nie chce mi się nawet makijażu robić, więc do lekarza pójdę "w tuszu do rzęs". Strasznie kaszlę, z nosa leci, nie wiem co mi jest - grypa? O tej porze roku? ![]() ![]() Dzisiaj na Grouponie jest prawo jazdy na motocykl za 550zł... łojezu... A ja jeszcze na samochód muszę skończyć. A właśnie nigdzie. W piątek w pracy już "odkrztuszałam", a w ten sam dzień wieczorem zaczęłam chrypieć. Sobotę w szkole przetrwałam, a w niedzielę bardzo źle już się czułam i nie mogłam nawet zdania przeczytać... ani się skupić na zadaniach. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z którego to przepisu? Tego? Składniki (na foremkę aluminiową 0,5kg): 4 jajka 3 łyżki maizeny 2 łyżki zmielonych otrąb 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki serka homogenizowanego 2 łyżki kakao 2-3 łyżki słodziku do pieczenia (wg smaku) szczypta soli, ulubiony zapach Żółtka ze szczyptą soli miksować na wysokich obrotach przez 5min. Dodać słodzik i cały czas miksować dodawać pozostałe składniki. Białka ubić na sztywno i dodać do masy. Wylać do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st.C przez ok.25min (do tzw.suchego patyczka). |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fenris, wracaj do zdrowia szybciutko....!
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dopiero "oprzytomniałam" gdy zobaczyłam siebie na filmiku i zdjęciach ze studniówki. Owszem wyglądałam ładnie, ale straszniee grubo ![]() Dopiero gdy zobaczyłam siebie na filmie zauważyłam,że coś jest nie tak. Ja czułam się dobrze, ale tak nie wyglądałam. Psychicznie byłam chuda, a w rzeczywistości masakrycznie się zapuściłam. Chociaż ja nigdy nie byłam chuda. Zawsze miałam przynajmniej małą nadwagę. A wszystko przez leki które musiałam dobrych kilka lat temu brać ![]() No...musiałam się wygadać ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Napisane przez Fenris
Nie znoszę miodu ![]() To współczuję. Ja choruje bardzo rzadko za to moja siostra chorowała własnie na oskrzela i płuca w dziecinstwie, więc wiem jakie to męczące. Trzymaj się ciepło , pozdrawiam ![]() ![]()
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-05-23 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#96 |
Podróżniczka
|
O nowy watek witajcie
![]() ![]() ja to sama nie wiem na jakiej fazie jestem...cos miedzy 2 i 3 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pracy jeszcze 2 godzinki a potem musze cos zrobic slodkiego i zjesc dzisiaj jestem caly czas glodna ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam tak samo wydawalo mi sie ze nie jestem taka gruba i ze troszke mi zostalo po ciazy..i tez zorientowalam sie o tym jaka jest prawda na zdjeciu bleeee Cytat:
![]()
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
ponawiam pytanie odnosnie jogurtow danacol skoro mozemy z owocami... jak myslicie nada sie?
http://www.danacol.pl/dla_serca/danacol_jogurty
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
A może coś takiego na szybkie zaspokojenie ochoty na słodkie?
Gdy się ma mikrofalówkę, to bardzo szybko można w formie mlecznych kanapeczek czy rolady sobie coś takiego upichcić. Ja się tym zajadałam na II-czce.... ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-05-23 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
no to wiadomo, ze w kazdym jogurcie tak jest. Jovi ktore mozemy raz na jakis czas pic tez maja wiecej wegli. Moze ktoras z bardziej doswiadczonych dukanek sie wypowie. Moje pytanie wynika z nowych wiadomosci jakie przekazuje nam d6
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi udało się znalezc taki, który ma mniej węgli jak białka ![]()
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
#106 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Przecież przytoczyłam przepis wyżej... Byłam u lekarza, dostałam antybiotyk (Doxyclininum) i parę innych pierdół (w tym na alergię) i mam L-4 do piątku. Zalecenie: leżeć... Ech. Stwierdziła zmiany w gardle, krtani, tchawicy. Poza tym pierwsze co pani lekarz (starszej daty) zrobiła to zlustrowała moje tatuaże, krzywo popatrzyła, a potem kazała wyciągnąć kolczyk z języka, bo mi "język odpadnie na starość". ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Jak wiemy, wszystkie owocowe jogurty mają więcej W niż B, a Dukan pozwolił. Z tego wynika, że zwykłe nie-owocowe jogurty, które mają więcej W niż B też możemy jeść jako tolerowane. Jogurt Maćkowy Zero ma więcej B niż W+T, ale tylko ten naturalny. Owocowe Maćkowe Zero mają więcej W niż B. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z jogurtami lepiej ostrożnie. Te 0% najczęściej mają inne zapychacze i wypełniacze, stąd taka ilość węgli w niby zdrowym nabiale. Ja osobiście stosowałam jogurty wyłącznie w roli dipów i sosów okazjonalnie. Nie zapijałam nimi głoda, bo mi szkoda było pchać to w siebie, skoro mogłam się napchać bardziej wartościowym białkiem. Z jogurtów polecam te z 1% tłuszczu, (JogoVita firmy Zott). Tłuszcz pomaga przyswoić białko, więc same korzyści. Dodatkowo JogoVita ma świetne parametry jak na jogurt: B: 5,2g/100g W: 4,8g/100g T: 1g/100g Tak więc nie bójcie się tej małej dawki tłuszczu w nabiale. Pozdrawiam.
![]() |
#108 |
Czekam na Ragnarok
|
A zakrywasz wieczkiem czy odkryte?
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
odkryte
![]()
#110 |
Czekam na Ragnarok
|
Dzięki
![]() Nie zrozumiałam z przepisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogole dzisiaj mam gloda strasznego, zaraz bedzie obiadek kalafiorek z jajeczkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na roladę potrzebny jest dłuższy kawałek ciasta, skleja się 2 kawałki w jeden i roluje. Mleczna kanapkę wystarczy przełożyć masą. Próbowałam piec jeden kawałek z całej porcji ciasta i przekrajać, ale wtedy trzeba wydłużyć czas pieczenia i dosyć trudno się potem kroi. Tak więc u mnie stanęło na tym, że ciasto dzielę na 2 porcje i każdą piekę osobno i gdy zapraszam na ciacho gości, roluję, bo ładnie się prezentuje na talerzu, ale gdy mi się chce słodkiego to kanapkę sobie robię.
![]() |
#113 |
Czekam na Ragnarok
|
Robię masę. Żelatyna ze słodzikiem i aromatem nie chce mi się ubić (bo zresztą jak mam ją ubić, dałam wodę zamiast mleka)... Czy mam dorzucić już serek homogenizowany i miksować?
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Echhh, nie umiem tego zrobić. Czy ciasto ma być suche czy ciapowate? Moje jest ciapowate, wyjęłam - lepiło się, więc wsadziłam spowrotem i złamało się wpół ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Dziewczyny pomóżcie z masą. Miksuję 200ml wody ze słodzikiem, żelatyną i aromatem, dodałam 2 kopiaste łyżki serka homo. Co mam zrobić, żeby nie miało to konsystencji wody tak jak teraz? ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Dobra, robię masę od nowa. Grzeję mleko, dorzucę żelatynę (łyżeczki kopiaste czy zwykłe?) i słodzik (w tabletkach, 5szt). Mam wymieszać (można mikserem? nie mam trzepaczki), aż zgęstnieje i potem dorzucić serek homo? Proszę, jeśli ktoś tu jest o łopatologiczne wyjaśnienie, bo żelatyna mi się w końcu skończy. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-05-23 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozniej wloz do lodowki poczekaj niedlugi czas az troszke zgestnieje, pozniej ta zgestniala masa delitaknie przeloz to co masz do przelozenia i wstaw do lodwki zeby pieknie zastyglo jak nalezy. I spokojnie napewno wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Myślałam, że to łatwe ciasto i na szybko, bo chora jestem i nie mam siły, a to jest zbyt skomplikowane dla mnie. Ciasto już wystygło, zaraz pewnie będzie kruche i całe mi się połamie. Fantastycznie. Edit: Aha, ta masa (mleko, żelatyna, słodzik, aromat, serek homo) nie chce się ubić, jest cały czas płynna jak woda. Taką też wsadziłam do lodówki. Jak się wkurzę to zrobię budyń i sobie przełożę. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Podumowanie ![]() Masa w lodówce zastygła (jak pianko-galaretka), więc ją rozbełtałam i nałożyłam na ciasto. Ciasto (jedno z drugim) źle mi się zlepiło, więc w połowie się złamało, ale wsadziłam roladę w sreberko (mocno zwinięte) i czekam. Na wszelki wypadek zrobiłam budyń i go właśnie jem. Dodałam kakao do smaku, ale... i tak nie mam smaku i nie czuję tego co jem, także nie wiem po co. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-05-23 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według mnie przepis łopatologicznie wytłumaczony, krok po kroku. Nie wiem, jak można jaśniej... dla mnie to jeden z szybszych pomysłów na coś słodkiego, nie wiedziałam, że okaże się skomplikowany ...przepraszam :-( A ciasto wyszło Ci za lepkie, bo za krótko piekłaś. Trzeba "poznać" swoją mikrofalę. Ono wychodzi lekko wilgotne, ale stygnąc odparowuje, ale jest na tyle elastyczne, że daje się zwinąć w roladę, co widać na zdjęciu. Zdjęcia wszystkich potraw testowanych przez siebie robię sama. Może następnym razem pójdzie Ci lepiej. Praktyka czyni mistrzem ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-05-23 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
mam pytanie odnośnie mleka
![]() ![]()
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#119 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Co do żelatyny w wodzie/mleku to nigdy w życiu nie zrobiła mi się piana z żelatyny. Zawsze rozpuszczam ją w wodzie do ptasianki i zawsze ma konsystencję trochę gęstszej wody. Używam żelatyny firmy Castello z Lidla. Niedługo wyjmuję roladkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
a czy wlicza się mleko do limitu (tego 500-800gram) nabiału?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.