Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 20:28   #61
d666666
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20

Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
A ja tam piję już 4 litr wody i nie jest to ostatnia szklanka
ale bedziesz siusiac:brzyda l:
wazne, ze pijesz wg pragnienia, a nie wciskasz na sile hektolitry

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
KOCHAM GIENKA!!!!:lo ve:
a mnie cos w nim drazni, tak jak w Szpaku-moim zdaniem Ada ma najfajniejszy glos i ta czarna z Dziewczyn (ktora byla blond, i lepiej wtedy wygladala mym skromnym zdaniem)
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:33   #62
Renka2
Raczkowanie

Witajcie!
Wiatm nowych i staruch bywalców forum. za spadki.
Już jestem po imprezce. Dziekuję za sugestje odnośnie jedzonka, ale przeczytalam je dopiero dzisiaj. Nie było tak źle: rosołek bez kluchów, na drugie nięsko bez panierki z pomidorkami, udka bez skóry, woda. Niestety zjadłam ok. 4 kawałków ciasta, stało na przeciwko i tak mnie kusiło(niestety to moja słabość). Jutro rano zobaczę ile mnie to będzie kosztowało dodatkowej wagi.
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro.
1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg)
1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg)
1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg)
III faza 6.06.2011 - 81,8kg

może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość

Renka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:35   #63
francuzeczka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niuniasss Pokaż wiadomość
witam wszystkich dukajacych ja po roku czasu wracam na dukana..wiec licze na wsparcie mam sporo do zrzucenia bo jakis 12 kg mam nadzieje ze sie uda do polowy lipca.. pochwalcie sie spadkami bo to dziala motywujaco.. pozdrawiam wszystkich
Witam witam Widzę, że mamy podobną sytuację-ja tez po roku wrocilam, rok temu odchudzalam sie z 72, doszlam do 66. potem nie zrobilam 3 fazy i skoczylo mi jojo do tych moich 75,6-w ciągu roku oczywiscie. Teraz ciężko mi sie chudnie i silna wola słabsza, dlatego teraz mam dopiero 72
Tu na forum wszyscy są bardzo mili, na pewno będą Cie wspierać, i ja oczywiscie też! Miłego dukania
Stary 2011-05-22, 20:36   #64
karciocha2
Raczkowanie

Hej !!
Wróciłam. Styrana jak koń po westernie. 35 km w dwa dni spowodowało, że zakwasy mam nawet na powiekach. Zważyłam się dziś i waga nie drgnęła. :| myślę ze po prostu mięśnie przybrały, gdyż widzę w lustrze, że brzuszek troche spadł. Oczywiście wdarł się grzeszek...piłam alkohol. niby tylko wino ale jednak i jestem na siebie wsciekła.!! No nic. Ogarnę się teraz i waga będzie szła w dół.
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:39   #65
kasica123
Zakorzenienie

[QUOTE=d666666;27066913

a mnie cos w nim drazni, tak jak w Szpaku-moim zdaniem Ada ma najfajniejszy glos i ta czarna z Dziewczyn (ktora byla blond, i lepiej wtedy wygladala mym skromnym zdaniem)[/QUOTE]

No w Szpaku to gołym okiem widać co drażni
Gienek jest super
Ada ma super glos
Stary 2011-05-22, 21:25   #66
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
A poniewaz wprowadzilam do diety lyzke goji jagodek, bo mozna przypomne 1 na P i 2 na Pw, tak wiec owa lyzke goji berries wsypalam do murzyna przed upieczeniem i powstal efekt RODZYNEK w murzynku. Tzn prawdziwe Rodzynki sa o wiele lepsze i slodsze,o czym wie Emi 25))), ale te byly bliskie idealu, chociaz nie tak slodkie.
Jasne, że Rodzynki są cudowne.
Stary 2011-05-22, 21:58   #67
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez francuzeczka9 Pokaż wiadomość
Witam witam Widzę, że mamy podobną sytuację-ja tez po roku wrocilam, rok temu odchudzalam sie z 72, doszlam do 66. potem nie zrobilam 3 fazy i skoczylo mi jojo do tych moich 75,6-w ciągu roku oczywiscie. Teraz ciężko mi sie chudnie i silna wola słabsza, dlatego teraz mam dopiero 72
Tu na forum wszyscy są bardzo mili, na pewno będą Cie wspierać, i ja oczywiscie też! Miłego dukania
kochana szczerze mowiac ja przytyłam bo zaszłam w druga ciaze.. i nie ukrywam ze przyczyniło sie do tego moje dietkowanie.. zmienił mi sie cykl mestruacyjny i dzieki temu mam synusiato tez przestroga dla pan ktore bazuja na kalendarzyku, niestety w czasie odchudzanie trzeba zadbac o dodatkowe zabezpieczenie..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
niuniasss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 22:13   #68
mocca22
Raczkowanie

a ja może nie przepadam za szpakiem ale doceniam jego możliwości,gienka lubię za indywidualizm a małgosię za walkę .
I cel 70kg 21.05 69,6
II cel 65 kg
III cel-60 kg
cel ostateczny-55 kg
mocca22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 22:33   #69
Megi428
Wtajemniczenie

Witam się i ja w nowej entej mojej części Dukana - od świat bożonarodzeniowych prawie nie stosuję diety, od dwóch miesięcy oficjalnie zrobiłam sobie wakacje od diety, chyba sporo na plus jest bo spodnie na wdechu zapinam, waga zakurzyła się ale od jutra wracam na białka - nie wiem ile dam radę wytrzymać ale choćby 3-4 dni będzie dobrze, powroty są trudne ale muszę dać radę żeby nie zaprzepaścić całkiem mojej zeszłorocznej walki.
Mięsko kuraka na jutro upieczone, jajka ugotowane, wieśniak i twaróg są, otręby i woda też - muszę dać radę

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki.
Witam w 20 części, dla mnie to szesnasta. O matko.
Dinozaury nie do końca wymarły Emilia my tu zostaniemy na zawsze hi hi hi
Stary 2011-05-22, 22:54   #70
francuzeczka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niuniasss Pokaż wiadomość
kochana szczerze mowiac ja przytyłam bo zaszłam w druga ciaze.. i nie ukrywam ze przyczyniło sie do tego moje dietkowanie.. zmienił mi sie cykl mestruacyjny i dzieki temu mam synusiato tez przestroga dla pan ktore bazuja na kalendarzyku, niestety w czasie odchudzanie trzeba zadbac o dodatkowe zabezpieczenie..
Ja skolei cerpie na problemy hormonalne i miewam straszne ataki obżarstwa (w tym jeden przed chwilą skończony... ;( ) , stad takie wzrosty wagi...bardzo bym chciala sobie tym razem dac rade...moze od jutra sie uda
Stary 2011-05-22, 23:45   #71
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowej entej mojej części Dukana - od świat bożonarodzeniowych prawie nie stosuję diety, od dwóch miesięcy oficjalnie zrobiłam sobie wakacje od diety, chyba sporo na plus jest bo spodnie na wdechu zapinam, waga zakurzyła się ale od jutra wracam na białka - nie wiem ile dam radę wytrzymać ale choćby 3-4 dni będzie dobrze, powroty są trudne ale muszę dać radę żeby nie zaprzepaścić całkiem mojej zeszłorocznej walki.
Mięsko kuraka na jutro upieczone, jajka ugotowane, wieśniak i twaróg są, otręby i woda też - muszę dać radę

Dinozaury nie do końca wymarły Emilia my tu zostaniemy na zawsze hi hi hi
Witaj nasza weteranko))k laski::cmo k:
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 01:11   #72
kroliczekzwanyjulka
Przyczajenie

a ja jestem nowa..i 2 maja zaczelam diete..narazie efekty nie sa oszalamiajace ale podbudowana waszym przykladem walcze dalej!
moge sie przylaczyc do waszego forum?
pozdrawiam wszystkich
kroliczekzwanyjulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 06:55   #73
Fenris
Czekam na Ragnarok

Witam się w nowym wątku

Chora jestem, nawet bardzo Gardło bardzo mnie boli od przesuszenia, głos raz mam, raz nie mam (a jak już mam to gadam jak robot), wczoraj w szkole czytać nie mogłam... tylko "ekhem i ekhem". Wynalazłam Cholinex bez cukru to sobie biorę, a do lekarza od godziny dodzwonić się nie mogę.
Poza tym mam gorączkę (tzn miałam wczoraj, dzisiaj na razie chyba nie) i bardzo drażliwą skórę. Nienawidzę być chora W ogóle mi się nie chce jeść.

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
Czesc kochane!!! gratuluje spadkow a Tobie Fenris mega spadziora!!!
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:00   #74
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroliczekzwanyjulka Pokaż wiadomość
a ja jestem nowa..i 2 maja zaczelam diete..narazie efekty nie sa oszalamiajace ale podbudowana waszym przykladem walcze dalej!
moge sie przylaczyc do waszego forum?
pozdrawiam wszystkich
Witaj. To ile schudlaś?

MEGI, jak miło widzieć Twojego słonecznika

Edytowane przez Iloa
Czas edycji: 2011-05-23 o 07:01
Iloa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 07:29   #75
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karciocha2 Pokaż wiadomość
Hej !!
Wróciłam. Styrana jak koń po westernie. 35 km w dwa dni spowodowało, że zakwasy mam nawet na powiekach. Zważyłam się dziś i waga nie drgnęła. :| myślę ze po prostu mięśnie przybrały, gdyż widzę w lustrze, że brzuszek troche spadł. Oczywiście wdarł się grzeszek...piłam alkohol. niby tylko wino ale jednak i jestem na siebie wsciekła.!! No nic. Ogarnę się teraz i waga będzie szła w dół.
a na czym te 35 km?? nie przejmuj sie, ze waga nie drgnela u mnie tez im wiecej cwicze tym czesciej stoi (waga)
ale alkohol tez jest przyczyna zastojowniestety...

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Witam się w nowym wątku

Chora jestem, nawet bardzo Gardło bardzo mnie boli od przesuszenia, głos raz mam, raz nie mam (a jak już mam to gadam jak robot), wczoraj w szkole czytać nie mogłam... tylko "ekhem i ekhem". Wynalazłam Cholinex bez cukru to sobie biorę, a do lekarza od godziny dodzwonić się nie mogę.
Poza tym mam gorączkę (tzn miałam wczoraj, dzisiaj na razie chyba nie) i bardzo drażliwą skórę. Nienawidzę być chora W ogóle mi się nie chce jeść.
kuruj sie bidulo gdzie sie tak zalatwilas??

witajcie dukanki
ja weekend bardzo sportowy w sobote na koniach 2 godziny morderczego terenu chyba wypocilam hektolitry potu a w niedziele rowerek 32 km, i dochodze do wniosku, ze to mało i rozwazam trasy na 40km jednak wysilek fizyczny wciąga
waga stoi niezmiennie ale moja II faza raczej przypomina III i tak chyba pociagne do urlopu a potem wskocze na II zzucic jeszcze te 7 kg...
we włoszech i tak nie dam rady odmowic sobie ich pizzychociaz raz..

miłego dnia
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:39   #76
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Hej slicznoty

Cytat:
Napisane przez francuzeczka9 Pokaż wiadomość
Ja skolei cerpie na problemy hormonalne i miewam straszne ataki obżarstwa (w tym jeden przed chwilą skończony... ;( ) , stad takie wzrosty wagi...bardzo bym chciala sobie tym razem dac rade...moze od jutra sie uda
To mozemy przybic piatke
Ja tez mam problemy hormonalne i te napady obzarstwa to masakra...
Ale trzeba nauczyc sie z tym zyc walczyc i wygrywac tzn. miec zawsze pelna lodowke bialka

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Witam się w nowym wątku

Zdrowka kochana!

A odnosnie alkoholu to wczoraj wypilam malego drinka, a dokladnie whisky z cola i lodem i co jest dzisiaj?
Zastoj!
Takze nie warto...
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:48   #77
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
dukan poleca 3 posilki, ale mozna wiecej- po prostu tak jesc, zeby nie byc glodnym

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

klask i:

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

zmeczenie i brak energii na diecie
1. trzeba wiecej jesc
2. pic 2 litry plynow
3. witaminki i tego typu suplementy sa mile widziane

melissavan : I've been on the Dukan Diet for about a month now, and the first 2 weeks was amazing, I really enjoyed it. Although this past week, I've suffered very badly from lack of energy. I wake up tired, even lifting my hand is an effort. How can I prevent this? If I need vitamins, what will be the best to use?
sonja : Hi Melissa and welcome to the chat! If you feel tired that means two things: the first is that you don't eat neither you drink enough. You have to eat until you feel satisfied and to drink two litres of liquids per day. The second thing is that you have to take some vitamin supplements. You can easily find some at your pharmacy shop but ask to your pharmacist for a pill form and preferabily a sugar free version. Please keep us informed of your state in a couple of days and have a nice Sunday!

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

smrodzik paszczowy i ogolny to objawy chudniecia- ketoza to nasz przyjaciel:brzyd al::brz ydal:

jellos : since doing the dukan diet, I have had really bad breath, I have been bruising my teeth frequently and been having sugar fee chewing gum, but it does not seem to help, please advise what else I can do? Thanks
sonja : Hi Jello! Bad breath can be a second effect of the Dukan Diet but the good news is that this phenomena happens because you are under ketosis, so that your body is under a slimming process. This should pass in a while but for the moment try to take some sugar free mint gums. Have a nice Sun

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Stevia slodzik w plynie-- dobrze na nas wplynie.mozna uzywac, lecz niestety trzeba zwrocic uwage, drodzy mezczyzni i kobiety, ze nie niektore slodziki stevia nie nadaja sie do pieczenia, wiec etykietki czytac trzebai nie dostepny w Uk niestety

Tamalyn : Please Dr. Dukan, Tell me your knowledge of Stevia liquid sweetener. I have noticed you are not using it in your dessert recipes
sonja : Hi Tamalyn! As Stevia is for the moment not sold in UK we couldn't suggest to our customers to use some but this is actually a really good sweetener, perfectly suitable for your diet. Just be careful to find one that you can cook with as some types of Stevia cannot be used in cakes for example. Enjoy!

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

dla tych, ktorym grzechy zdarzyly sie nie raz i powrocic na diete chca- dobrze robia, nie zaczynamy od U wtedy tylko kontynuujemy nasz 2fazowy trybik
1. wystarczy dukac poprawnie, bez tolerowanych
2. i ruszac sie

erh207 : i am on the cruise phase of the diet and during the past 2 days i have had severe lapses. i am away from home and so cannot weigh myself. but i can feel that i may have put on weight. is it possible to go back to the attack stage for 3 days again to get back on track?
sonja : Hi Erh and welcome to the chat! The best way to come back on track is to focus on your diet now and to avoid lapses. There is no need to do some extra days of Attack in your case as you have been lapsing. For a couple of days, do not eat any tolerated at all and do increase a lot your physical activity. All of this will help you to compensate the lapses you have done. Keep going and have a nice Sunday!

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

jogurty owocowe- i tu padlo slowo magiczne- a nawet 2- lub 3- 'z kawalkami owocow'
1. jogurty 0% z owocami, max 2 dziennie 150g?
wychodzi na to, ze mozna, ale to przysmak tolerowany, a wg czatu mozna tylko 2 tolerowane przysmaczki dziennie wciagnac

just_graham : Hello from Geneva, Can you clear up the question of 0% yoghurt with fruit pieces. I understand this is tolerated but only a maximum of two per day (150g)? Is this correct?
sonja : Hi again Graham! Actually fat free fruit yogurts are considered as a tolerated food. As you could see on the list in the cupboard of your slimming apartment, you can pick up two items from this list per day starting from your cruise phase. If you chose to have two fat free fruit yogurts, in that case you will not be able to have more tolerated in the whole day. Bon appetit!

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

im wiecej grzechow- tym gorzej idzie chudniecie i bedzie gorzej szlo, wiec nie grzeszymy

classyqueen : If I had lapses in the previous period, does it mean that my cruise phase will last longer that what was determined before?? what I should do to avoid this???
sonja : Hi again Classyqueen! You will stay on cruise phase until you reach your true weight, no matter the time it will take, don"t worry. But try to avoid lapses as the more you do, the more it's going to be difficult for your body to lose weight. Keep going!

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

jogurty sojowe mozna, ale naleza do tolerowanych- wiec 2 tolerowane prodkty dziennie nam przysluguja, jezeli ladnie chudniemy

carmito : Hi, I would like to know if I can esat soya yougurts
sonja : Hi Carmito! Soya yogurts(only plain ones) are considered as a tolerated food, if you are not lactose intolerant. You can find the list of tolerated food in the cupboard of your slimming apartment. Have a nice Sunday!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

a tu pisza ze nie wolno jogurtow z kawalkami owocow, a tam pisali ,ze mozna jako tolerowane, moze nie doczytali, ze jogurty owocowe z ka-wal-ka-mi owocow:confused :

KLETYSOT : how much carbohydrates a 0% fat yogurt (100gr) must contain? I think Greek yogurt is different, it says 7g /100gr carbos.???
sonja : Klety, the most important to remember for dairies is that they mustn't be more than 2% fat, mustn't contain any added sugar nor fruit bites, to be allowed.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

zelatyna jest ok, ale agar agar jest lepszy

carmito : Hi sonka I missed one quetion , can I eat 0% gelatine?
sonja : Carmito, if you speak about jelly you can have three portion of fat free sugar free one per day. If you speak about "animal" gelatine, yes you can have some but to tell you the true I rather prefer agar agar. Enjoy!

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Agar Agar to taki proszek z glonow, sluzy do zageszczania np sosow. Ponoc zdrowy.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
a na czym te 35 km?? nie przejmuj sie, ze waga nie drgnela u mnie tez im wiecej cwicze tym czesciej stoi (waga)

kuruj sie bidulo gdzie sie tak zalatwilas??

witajcie dukanki
ja weekend bardzo sportowy w sobote na koniach 2 godziny morderczego terenu chyba wypocilam hektolitry potu a w niedziele rowerek 32 km, i dochodze do wniosku, ze to mało i rozwazam trasy na 40km jednak wysilek fizyczny wciąga
waga stoi niezmiennie ale moja II faza raczej przypomina III i tak chyba pociagne do urlopu a potem wskocze na II zzucic jeszcze te 7 kg...
we włoszech i tak nie dam rady odmowic sobie ich pizzychociaz raz..

miłego dnia
wspaniale, zazdroszcze rowerowania. Swego czasu, jedzilam na wakacje tylko i wylacznie rowerowe. Zwiedzilam Lotwe i Litwe na rowerze. Moj rekord to 209km jednego dnia. Kocham ten sport, niestety od kiedy jestem z moim Tz-tem nie przejechalam ani kilometra. Brakuje mi tego... Czasami zdaje mi sie, ze przy nim ucieka mi najpiekniejszy czas...

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 08:51   #78
karciocha2
Raczkowanie

[QUOTE=Kostka09;27070851]a na czym te 35 km?? nie przejmuj sie, ze waga nie drgnela u mnie tez im wiecej cwicze tym czesciej stoi (waga)

35 km a kaloszach po bagnach i torfowiskach xD
karciocha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:02   #79
Kasia ZG
Raczkowanie

GG do Kasia ZG

Witajcie kochane Dukanki!!!

Deklarowałam się w którejś części ale niestety nie dałam rady.
Ale teraz więcej ruchu bo ciepło rowerek z dzieckiem spacery. I tak z 91 jestem na 87,6kg nie wiem jak to się stało ale się stało. Chciałabym jeszcze trochę zgubić zwłaszcza ten brzuch i nogi bo jestem jabłuszkiem. Jest mi ciężko z tymi kilogramami. Ubrania w szafie leżą a ja się nie mam w co ubrać może to mnie zmobilizuje ale i nie tylko to wasze wpisy i waga w dół są bardzo zachęcające. zwłaszcza jak widzę podobną wagę do mojej i jak spada Wam Kochane. Powodzenia życzę WAM I SOBIE

Muszę poszperać po przepisach i się ostro brać do roboty
Kasia ZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:10   #80
anaiss86
Zadomowienie

zauwazylam u siebie cos dziwnego...jak wazylam 92kg to nie czulam tego, owszem meczylam sie bardziej itp,widzialac siebie na zdjeciu stwierdzalam, ze nie jest dobrze, ale jakos nie czulam sie taka gruba...teraz gdy waze 14kg mniej czuje sie gruuubo, klockowato. Dziwne, prawda? czuje sie jakbym byla grubsza niz kiedys albo mam taki dzien...

Stary 2011-05-23, 09:43   #81
Legionistka23
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki

mogę sie do Was dołaczyc...?

postanowilam od dzisiaj wziasc sie za Dukana...po ciazy zostalo mi 20kg do zrzucenia... od 3 tygodni robie po 80 brzuszków i nie widac zadnej roznicy czego efektem jest moje zniechęcenie do brzuszków... wr wr...
kochane ja bede po raz pierwszy sie dietkowac i mam na dzis 3pytania nie zloscie sie mam male dziecko i nie mam czasu przegladac 20 czesci a wiem ze napewno bylo to juz gdzies opisywane.
1. chodzi mi o smażenie kuraka..mogę go smażyc na ruszcie w pikarniku..? w rękawie do smazenia miesa...? i jakich przypraw moge używac moga to byc jakies mieszanki przyprawowe typu przyprawa do kurczaka...?czy same ziola pieprz sol..?
2.mogę pic kawe z mlekiem..? i czytalam ze mozna pic cole 0% cukru i jakies napoje energetyczne ale przeciez to jest strasznie niezdrowe..
3. a to ostatnie dotyczy samego tesu. zrobilam go i 7 jours oznacza ze I faze musze stosowac przez 7 di..? a nastepną przez 137...?
z góry dziękuje kochane za odpowiedz

ja na sniadanko zjadlam dzis serek wiejski z plasterkiem chudej wedlinki z indyka..

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...

Edytowane przez Legionistka23
Czas edycji: 2011-05-23 o 09:47
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 09:53   #82
Renka2
Raczkowanie

Witajcie Dukanki
Po wczorajszej imprezce przybyło mi 0,6kg. Nie jest źle, myślałam że przybędzie mi więcej na wadze.

Witam nowe dukanki

Pozdrawiam pozostałe i zdrówka życzę Fenris na gardełko pomaga mleko z miodem wypite przed snem - ja dodaję jeszcze drobno posiekany ząbek czosnku zamiast antybiotyku - nie lubię leków.

Stary 2011-05-23, 09:54   #83
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia ZG Pokaż wiadomość
Witajcie kochane Dukanki!!!

Deklarowałam się w którejś części ale niestety nie dałam rady.
Ale teraz więcej ruchu bo ciepło rowerek z dzieckiem spacery. I tak z 91 jestem na 87,6kg nie wiem jak to się stało ale się stało. Chciałabym jeszcze trochę zgubić zwłaszcza ten brzuch i nogi bo jestem jabłuszkiem. Jest mi ciężko z tymi kilogramami. Ubrania w szafie leżą a ja się nie mam w co ubrać może to mnie zmobilizuje ale i nie tylko to wasze wpisy i waga w dół są bardzo zachęcające. zwłaszcza jak widzę podobną wagę do mojej i jak spada Wam Kochane. Powodzenia życzę WAM I SOBIE

Muszę poszperać po przepisach i się ostro brać do roboty
Ja startowałam z 90 kg teraz po 7 miesiącach dukania mam 69 kg także warto się zawziąć w sobie i odchudzić.

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

postanowilam od dzisiaj wziasc sie za Dukana...po ciazy zostalo mi 20kg do zrzucenia... od 3 tygodni robie po 80 brzuszków i nie widac zadnej roznicy czego efektem jest moje zniechęcenie do brzuszków... wr wr...
kochane ja bede po raz pierwszy sie dietkowac i mam na dzis 3pytania nie zloscie sie mam male dziecko i nie mam czasu przegladac 20 czesci a wiem ze napewno bylo to juz gdzies opisywane.
1. chodzi mi o smażenie kuraka..mogę go smażyc na ruszcie w pikarniku..? w rękawie do smazenia miesa...? i jakich przypraw moge używac moga to byc jakies mieszanki przyprawowe typu przyprawa do kurczaka...?czy same ziola pieprz sol..?
2.mogę pic kawe z mlekiem..? i czytalam ze mozna pic cole 0% cukru i jakies napoje energetyczne ale przeciez to jest strasznie niezdrowe..
3. a to ostatnie dotyczy samego tesu. zrobilam go i 7 jours oznacza ze I faze musze stosowac przez 7 di..? a nastepną przez 137...?

ja na sniadanko zjadlam dzis serek wiejski z plasterkiem chudej wedlinki z indyka..
Witaj
Jeśli chodzi o kurczaka, to może być smażony na ruszcie w piekarniku, w rękawie. Ważne, żeby smażyć bez dodatku tłuszczu. Lepiej przyprawić ziołami, w gotowych przyprawach zazwyczaj jest za dużo soli Kawa z mlekiem jest chyba dozwolona (nie pijam, to nie bardzo się orientuję), oczywiście bez cukru, ewentualnie ze słodzikiem
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:05   #84
Renka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Witaj!
1. kurczaka można robic na różne sposoby. Możesz go przyprawić gotowymi przyprawami ale sprawdzaj skład - nie mogą zawierać cukru - ja kupuję w Lidlu bądz na rynku maja teraz przyprawy bez cukru i polepszaczy smaku. Możesz mięso piec, dusić , grilować, smażyc na patelni teflonowej.
2. można pic kawę z mlekiem bez cukru , co do coli - jeżeli nie lubisz lub nie pijesz to nie musisz, nikt nie zmusza do picia coli.
3. jeżeli wyszło z testu że 7 dni to tyle powinnaś zrobic, co do II to różnie wychodzi druga, zależy to od tego w jak będzie spadać waga. Czasami II faza się przedłuża a innym skraca. Jak osiągniesz swoja wage to przechodzisz na III-cią.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

natuso ale mamy wyczucie czasu

Stary 2011-05-23, 10:06   #85
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
zauwazylam u siebie cos dziwnego...jak wazylam 92kg to nie czulam tego, owszem meczylam sie bardziej itp,widzialac siebie na zdjeciu stwierdzalam, ze nie jest dobrze, ale jakos nie czulam sie taka gruba...teraz gdy waze 14kg mniej czuje sie gruuubo, klockowato. Dziwne, prawda? czuje sie jakbym byla grubsza niz kiedys albo mam taki dzien...
Anaiss mam podobnie. Czasami są takie dni.
Kiedyś też myślałam,że nie wyglądam tak źle. Nie czułam tego tak bardzo.
Dziś patrzę na siebie bardziej krytycznie. Chociaż czuję po ciuszkach,że chudnę
Anaiss widzę,że wyszłyśmy z podobnej wagi.Jaki masz wzrost?

U mnie wciąż grzeczne dukanie, tylko czasami z małymi grzeszkami
Niestety wciąż krąży koło mnie zastój. I skoki wagi. Dzisiaj 71,5kg, wczoraj 71,1kg

Od dzisiaj zmieniłam tryb z 5/5 na 2/2. Ogólnie 5/5 był dla mnie naprawdę ok. Jednak zbliża się lato i pełno warzywek. Zaczął mnie męczyć ten tryb w dni PP najbardziej.
Wybrałam 2/2 bo lubię gotować na dwa dni obiadki

Pozdrawiam wszystkie dukanki Iza spadki.

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:14   #86
Legionistka23
Zakorzenienie

dziekuje za odpowiedz
kurcze to dlugo mam to 1 faze... ale jak patrze na ten wynik i tam mi pokazuje ze 15.10 bede wazyla 60 kg to jest strasznie motywujące chociaz wiem, ze moze sie to wydłuzyc...

ide sie zaglębiaz w przepisy na 1 faze a moze znacie jakies pysznosci...?

Nie jestem chamska
po prostu nie lubię być
sztucznie miła...
Legionistka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:15   #87
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

hej ho Dukanki!

Pokaze Wam moje ciasto czekoladowe!
W weekend zrobilysmy sobie z kolezanka wycieczke po Szwajcarii, trzeba bylo koniecznie miec ze soba cos slodkiego..
Troche zmienilam przepis i dalam olejku migdalowego i cynamonu, dzieki czemu piekniej pachnialo i smakowalo...
Plus pierwszy raz mi nie opadlo!! Jak sie zblizal czas wyjmowania z piekarnika po prostu go wylaczylam i poszlam sobie cos robic, ale nie otwieralam go. POczekalam az calkiem ostygnie i dopiero wyjelam, oczywiscie ciasto nei bylo jeszcze zimne, ale nie opadlo! ( co zreszta widac na zalaczonym obrazku).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dukanowe.jpg (64,3 KB, 45 załadowań)

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:48   #88
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

Niestety wciąż krąży koło mnie zastój. I skoki wagi. Dzisiaj 71,5kg, wczoraj 71,1kg

Od dzisiaj zmieniłam tryb z 5/5 na 2/2. Ogólnie 5/5 był dla mnie naprawdę ok. Jednak zbliża się lato i pełno warzywek. Zaczął mnie męczyć ten tryb w dni PP najbardziej.

Ciekawe jak to działa, bo ja tyjąc i w końcu ważąc prawie 90 kg, też uważałam, że nie wyglądam wcale tak źle wiedziałam, że mam "lekką" nadwagę, ale co mi tam, nie jest przecież ze mną najgorzej a teraz jak o tym myślę, to się zastanawiam, czy wtedy ten tłuszcz to mi się na mózg nie rzucił za bardzo

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
hej ho Dukanki!

Pokaze Wam moje ciasto czekoladowe!
W weekend zrobilysmy sobie z kolezanka wycieczke po Szwajcarii, trzeba bylo koniecznie miec ze soba cos slodkiego..
Troche zmienilam przepis i dalam olejku migdalowego i cynamonu, dzieki czemu piekniej pachnialo i smakowalo...
Plus pierwszy raz mi nie opadlo!! Jak sie zblizal czas wyjmowania z piekarnika po prostu go wylaczylam i poszlam sobie cos robic, ale nie otwieralam go. POczekalam az calkiem ostygnie i dopiero wyjelam, oczywiscie ciasto nei bylo jeszcze zimne, ale nie opadlo! ( co zreszta widac na zalaczonym obrazku).
Wygląda pysznie
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:01   #89
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

ja wazylam 92kg przy pierwszym podejsciu do Dukana, czyli prawie rok temu. Przerwalam diete jak schudlam do 81. 26.02 wrocilam na Dukana z nadbagazem 89kg. Waga ladnie mi spadala do momentu jak zaczelam grzeszyc w swieta i w majowke. Raz gubilam nadwyzke pozniej znow grzeszylam, wyszlo na to, ze w kwietniu nie schudlam nic!!! a teraz waga raz spada raz rosnie. Jestem wsciekla na siebie. Mam ochote to walnach w cholere, najgorsze jest to ze wiem, ze to moja wina, mojej slabej woli...Tobie pieknie spadlo, zaczynalas troszke pozniej ode mnie, jak pomysle, ze moglabym juz wazyc tyle co Ty to mi sie plakac chce z powodu mojej glupoty.

Stary 2011-05-23, 11:32   #90
Dunka
Rozeznanie

GG do Dunka

Cytat:
Mam dokladnie to samo Nie widzialam, ze wygladam tak jak wygladalam i co gorsza nie czulam sie na tyle kg Teraz sa takie dni kiedy jestem przekonana ze jestem tak ciezka ze nagle w ciagu jednego dnia moja waga urosla wrecz o kilka kg, staje na wage, wszystko w normie, a ja dalej czuje sie jak kloc
Dunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości