|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
młode śpią
![]() u nas różnie ![]() ja nigdy nie miałam ciśnienia na parkę(no,może jak miałam 7lat ![]() ![]() ![]() ![]() a może bierze tu górę moja feministyczna natura ![]() ![]() Cytat:
samo się to wszystko nie robi!? zdziwiony kurna czego ja od niego biednego chce?bo on przeciez taki zmęczony wraca.... a ja to nie??? pracuję,prowadzę dom,myślę o zakupach i często je robię,cały dzień logistycznie opracowuję,odbieram ZU z p-la,zaliczamy plac zabaw,często też kładę spać dzieciarnię-mało??? ![]() a on wstaje rano,kąpie się,je śniadanie i wychodzi no,zawozi Zu do p-la,ale nawet jej nie ubiera i nie myśli o nikim/niczym innym oprócz siebie i swoich spraw zasrany egoista i jeszcze w doopie źle,bo zarabiam a nie chcę się do opłat dorzucać ![]() niech zatrudni panią do prowadzenia domu i opiekunkę do dziecka i płaci za nie to będę się dorzucać ![]() Cytat:
![]() ![]() szał pał Cytat:
ja rzadko mojemu obiady gotuję ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
O rany, to jak wasze perypetie czytam, to aż chyba mego męża pocałuję...
Strasznie mi przykro że macie takie przewałki, noż kurde, facetów powinni inaczej programować ![]() A moja córka mnie totalnie zaskoczyła dzisiaj, bo jakby nigdy nic zaczęła chodzić! kilka dni temu pisałam, że pierwsze dwa kroczki zrobiła, potem cisza, aż tu dzisiaj robi po 10 kroków, nawet po sklepie dzisiaj chodziła! a w ogóle 2h byliśmy w CH dzisiaj, w ramach dnia dziecka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27247417]
![]() o kurcze, nie wiedziałam lub nie doczytałam.... ![]() i jak Wy tak funkcjonujecie? jak narzeczeństwo? ![]() ![]() [/QUOTE] Ja nie pisałam nic ![]() Ja z tżem jesteśmy zwykła parą, bez slubu ani zaręczyn.. Zamieszkaliśmy we wrześniu razem u niego na wsi, 15km od mojego miasta. teraz mieszkam u mojej babci, bo ma duuużo miejsca, 3 bloki dalej od mojego mieszkania, gdzie mieszkają moi rodzice ![]() Tż codziennie po pracy albo przed praca przyjeżdża i bierze Blankę na spacer, lub razem idziemy ![]() Teraz jest jakoś lepiej miedzy nami, mną a Tżem, ale do jego rodziców nie wrócę na pewno, o nienie.. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27253223]O rany, to jak wasze perypetie czytam, to aż chyba mego męża pocałuję... Strasznie mi przykro że macie takie przewałki, noż kurde, facetów powinni inaczej programować ![]() A moja córka mnie totalnie zaskoczyła dzisiaj, bo jakby nigdy nic zaczęła chodzić! kilka dni temu pisałam, że pierwsze dwa kroczki zrobiła, potem cisza, aż tu dzisiaj robi po 10 kroków, nawet po sklepie dzisiaj chodziła! a w ogóle 2h byliśmy w CH dzisiaj, w ramach dnia dziecka ![]() ![]() ![]() Brawa dla Agatki ![]() ![]() ![]() Miałyśmy dziś szczepienie. Zniosła to dzielnie, sekunda płaczu i po wszystkim. Wazymy równo 9kg i mierzymy 77cm ![]() i bylyśmy za występach z okazji dnia dziecka. I przedszkolaki tak super tańczyły! nie mogę sie doczekac kiedy Blancik tak będzie tańczył ![]() I zażyczyła sobie balonika z helem. Jak zobaczyła to było ołlaa oołła i mamy balonika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27253223]
A moja córka mnie totalnie zaskoczyła dzisiaj, bo jakby nigdy nic zaczęła chodzić! kilka dni temu pisałam, że pierwsze dwa kroczki zrobiła, potem cisza, aż tu dzisiaj robi po 10 kroków, nawet po sklepie dzisiaj chodziła! a w ogóle 2h byliśmy w CH dzisiaj, w ramach dnia dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja mam dziś dzień dobrych wieści. ![]() -dostałam kredyt- brakującą kwotę do działki- w poniedziałek ostateczna umowa u notariusza. ![]() -znalazłam inny lokal na przedszkolę !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i nawet ta zasrana pogoda mnie tak mocno nie drazni dzisiaj. ![]() Na dzień dziecka Tymkowi sprawiłam samochodzik: http://allegro.pl/smieciarka-rowdy-i...616089492.html od moich rodziców dostał układankę drewnianą. ![]() A Maksiowi sprezentowałam grę Robaki: http://www.kdc.pl/gra-zrecznosciowa-...p11020302.html rewelacyjna. ![]() i strój kąpielowy z Carsami. Od moich rodziców dostał ponton z carsami: http://allegro.pl/ponton-cars-duzy-1...625380506.html |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Szaja-no to
![]() ![]() ![]() u nas dzisiaj cudna pogoda była,więc pół dnia na dworze przed pewnym marketem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale laska z Blanki (po mamuni, co ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27253223]
A moja córka mnie totalnie zaskoczyła dzisiaj, bo jakby nigdy nic zaczęła chodzić! kilka dni temu pisałam, że pierwsze dwa kroczki zrobiła, potem cisza, aż tu dzisiaj robi po 10 kroków, nawet po sklepie dzisiaj chodziła! a w ogóle 2h byliśmy w CH dzisiaj, w ramach dnia dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Modelka mała ![]() Hehe ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27254375] ![]() ![]() ![]() a ja mam dziś dzień dobrych wieści. ![]() -dostałam kredyt- brakującą kwotę do działki- w poniedziałek ostateczna umowa u notariusza. ![]() -znalazłam inny lokal na przedszkolę !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i nawet ta zasrana pogoda mnie tak mocno nie drazni dzisiaj. ![]() Na dzień dziecka Tymkowi sprawiłam samochodzik: http://allegro.pl/smieciarka-rowdy-i...616089492.html od moich rodziców dostał układankę drewnianą. ![]() A Maksiowi sprezentowałam grę Robaki: http://www.kdc.pl/gra-zrecznosciowa-...p11020302.html rewelacyjna. ![]() i strój kąpielowy z Carsami. Od moich rodziców dostał ponton z carsami: http://allegro.pl/ponton-cars-duzy-1...625380506.html[/QUOTE] Baaardzo się cieszę ![]() ![]() ![]() Prezenty dla dzieciaczków super. Te robale, to tak jak Jenga. Mamy i super sie przy tym bawiliśmy ![]() Zostawiłam małą na 3 sekundy samą w pokoju, wchodzę, a ona stoi na pufie przy stole i bawi sie minutnikiem ![]() ![]() U nas od 3 godzin pada i była fajna burza.
![]() |
#98 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() muszę chyba sama zmierzyć T. ![]() Cytat:
![]() ale słodkie to jest ![]() Cytat:
zwłaszcza jak obniżają loty i można nimi jeszcze bardziej hałasować i wyżywać się na nich ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Lea- ![]() ![]() robaki faaajne,zapisalam |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||||||
Rozeznanie
|
hehe widać, że mała rozrabiaka
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27234899] lepiej nie, kuzynka mojej znajomej tak próbuje syna trafić... ![]() ![]() [/QUOTE] no dobra cofam to co powiedziałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27253223]O rany, to jak wasze perypetie czytam, to aż chyba mego męża pocałuję... Strasznie mi przykro że macie takie przewałki, noż kurde, facetów powinni inaczej programować ![]() A moja córka mnie totalnie zaskoczyła dzisiaj, bo jakby nigdy nic zaczęła chodzić! kilka dni temu pisałam, że pierwsze dwa kroczki zrobiła, potem cisza, aż tu dzisiaj robi po 10 kroków, nawet po sklepie dzisiaj chodziła! a w ogóle 2h byliśmy w CH dzisiaj, w ramach dnia dziecka ![]() ![]() ![]() ja tak samo, akurat w tym względzie to nie mogę narzekać bo mój tż bardzo pomaga i w domu (nie proszony) i przy Wiktorze a ja obecnie nie pracuję, ale on rozumie jak dużo pracy jest przy dziecku i wdomu a mam przykład z bardzo bliskiego otoczenia - tż- ta przyjaciel nie wstawał do dziecka w nocy, nie za bardzo pomagał w domu(tzn gotował i tyle) ale to przez jego matkę (sama byłam świadkiem rozmowy jak twierdziła, że jej syn nie może wstać do dziecka w nocy bo rano jedzie samochodem (do pracy 3 min jazdy) a to jest wielka odpowiedzialność, synowej powiedziałą, że powinna wstawać o 5 żeby przed swoją pracą zrobiła mężowi kanapki i postawiła na stolew kuchni ![]() Nie można z miną cierpiętnika robić wszystko samej i czekać aż o się domyśli, że tzreba pomóc (bo się nie domyśli) tylko zapytać: prasujesz czy myjesz podłogi? to się rozpisałam ![]() a mój syn się wspaniale dziś wybawił z moją mamą ![]() a i cudną mielismy burzę
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27254493]aha, no to trzymam kciuki, żeby wszystko poukładało sie należycie.
![]() ![]() ![]() Ale laska z Blanki (po mamuni, co ![]() ![]() ![]() Dzięęki ![]() hyhy Laska, laska ![]() ![]() ![]() Szukamy, szukamy, ale u nas cieżko znaleźć coś tańszego niz 1000zł za wynajem ![]() A ja nie pracuujęę.. A u mnie burzy nie było ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-06-01 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas też ceny masakryczne a burza poszła do bydgosi może niedługo będzie u ciebie ![]() a zmniej optymistycznych widomości, czytałam ostatnio statystyki, że najwięcej małżeństw rozpada się w okolicach pierwszych urodzin dzieci ![]()
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoo jakie statystyki prawdziwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będzie dobrze, musi!!! Wypoczniesz w Pl, zregenerujesz siły i stwierdzisz, że nie taki diabeł straszny ![]() ![]() ![]() Witam na nowym wątku ![]() U mnie sesyja w toku ![]() ![]() Lea-super z tym lokalem ![]() Dzieciaczki przecudne pokazujecie, w ogóle nasz wątek jest nafajniejszy na całym Wizażu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Melduję,że doszła do mnie burza,pioruny walą na maxa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
U mnie była od 18 do 20.20 tak mniej więcej. Odchodzila i się zbliżała............aż sobie poszła
![]() ![]() curly, to pewnie ode mnie poszło hehe.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-06-01 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-01 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
wpadam tylko na szybko pochwalić się strojami kąpielowymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Szaja - barwo dla Agatki za chodzenie
![]() Lea - gratuluję pomyślnego załatwienia wszelkich spraw ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() Mój niestety z tych, co to mamusia talerz pod nos podstawiła i potem ten talerz zabrała ![]() Ale mam już pewne sukcesy na swoim koncie - nauczyłam go jak sie robi schabowe i mielone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27253223]A moja córka mnie totalnie zaskoczyła dzisiaj, bo jakby nigdy nic zaczęła chodzić! kilka dni temu pisałam, że pierwsze dwa kroczki zrobiła, potem cisza, aż tu dzisiaj robi po 10 kroków, nawet po sklepie dzisiaj chodziła! a w ogóle 2h byliśmy w CH dzisiaj, w ramach dnia dziecka
![]() ![]() ![]() Brawo dla Agatki.Akurat w dzień dziecka zrobiła radochę mamie ![]() Lea gratuluję pomyślego załawienia spraw ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-02 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27254375] ![]() ![]() ![]() a ja mam dziś dzień dobrych wieści. ![]() -dostałam kredyt- brakującą kwotę do działki- w poniedziałek ostateczna umowa u notariusza. ![]() -znalazłam inny lokal na przedszkolę !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i nawet ta zasrana pogoda mnie tak mocno nie drazni dzisiaj. ![]() Na dzień dziecka Tymkowi sprawiłam samochodzik: http://allegro.pl/smieciarka-rowdy-i...616089492.html od moich rodziców dostał układankę drewnianą. ![]() A Maksiowi sprezentowałam grę Robaki: http://www.kdc.pl/gra-zrecznosciowa-...p11020302.html rewelacyjna. ![]() i strój kąpielowy z Carsami. Od moich rodziców dostał ponton z carsami: http://allegro.pl/ponton-cars-duzy-1...625380506.html[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moim zdaniem powinno sie mieszkać razem przed ślubem. Poznajemy wtedy nie tylko zalety ale i wady partnera. My mieszkalismy prawie rok i dopiero teraz po 13 latach mieliśmy taki poważny kryzys.
#113 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() lea ![]()
![]() |
#114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgadam się,że miłosc to nie wszystko i często nie jest to miłość...a zakochanie,fascynacja jedynie ,które mijają po roku ,dwóch,trzech...Żeby żyć razem trzeba się kochać ale też rozumieć i pasować charakterami.My nie pasowalismy do siebie,ale kochalismy sie na tyle by znieść duże sciaranie charakterów i dopasowywanie do siebie.Teraz już mogę powiedzieć,że wiekszośc została juz zrobiona i mogę smiało powiedzieć,że była to i jest miłość...Matki też okaleczają synów nadpieuńczością i to dodatkowo utrudnia wszystko. ups...ale elaborat ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-02 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nauczyłam go sprzątać po sobie, robić kanapki itd itd. Ja nie z tych co to na zawołanie wszystko zrobią.. I u Tża w domu często cos teściowa albo babcia komentowały że co mi się stanie jak zrobię mu tej kanapki. A no stanie. Nie jestem służącą. On rączki też ma.. Jasne co innego jak jest zajęty a mogę się domyślić że jest głodny, to wtedy zrobię mu z przyjemnością ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko to też nie zawsze się sprawdza.. Co innego jak mieszka się samemu.. potem po ślubie.. potem jak pojawia się dziecko.. A jak jeszcze dochodzą teście too ![]() My jesteśmy 6 lat razem ale jedynie na wakacjach razem mieszkaliśmy ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ale jedyne czego mojemu Tżowi nie mogę zarzucić to tego że nie opiekuje się Blanką. Jest jedynym facetem w mojej rodzinie, w sumie jakiego znam, co tak się opiekuje dzieckiem.. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
curly to u mnie troszkę podobnie bo jesteśmy razem 8 lat i też bardzo się różnimy się charakterami, bardzo dlugo się docieraliśmy, jeszcze zdarzają się spięcia ale już nie walczymy z sobą i stanowimy całość pomimo tych różnic
ale wiecie co ilość tych usługujących kobiet (żon, matek) jest przerażająca, tak się zastanawiałam czemu one to robią i wydaje mi się, że czują się wtedy potrzebne ![]()
#117 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Małżeństwo musi sprostać wielu trudnym sytuacjom jakie życie przynosi i nie tylko jest to pojawienie się dziecka ale też np.cięzka choroba małżonka,dziecka,poważne kłopoty finansowe,utrata pracy lub inne trudnosci życiowe.Partnerzy muszą być świadomi tego,że życie jest trudne i wymaga poświeceń obu stron,bycia na dobre i złe a nie tylko jak jest miło i przyjemnie pijąc colę w barze nad morzem lub na randce.Partnerzy muszą być na tyle dopasowani,pewni siebie by w trudnych sytuacjach być razem i wspierac sie,pomagac sobie i być wrazliwym na to co się dzieje z partnerem. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-02 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
mieliśmy iść na spacer po Wiktora obiedzie ale przy nim zasnął
![]() Sto lat dla Jasia! Dużo uśmiechu, wspaniałego dzieciństwa i spełnienia marzeń ![]()
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ala dzisiaj chyba nie będzie spała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Jasiu - sto lat!!
wybaczcie, że się nie udzielam, ale od wczoraj mam u siebie teściową. aktualnie robi mi czystkę w spiżarni. ![]() od dzisiejszej nocy konczymy z cyckiem. miniona noc fajna - 1 pobudka o 2.40 dopiero, potem o 5.40, ale to z powodu uderzenia główką w szczebelki. strasznie mi w nocy wędruje po całym łóżeczku... z małzem bez zmian, teściowa chyba nic nie zauważyła. za to ględziła mu o różnych rzeczach i się wczoraj ścięli. teraz trwa u nas drzemka, pierwsza i jedyna dzisiaj. wstała o 7.40, padła dopiero o 14.25. cyborg. nie wiem, kiedy odezwę się następnym razem. pozdrawiam Was! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.