Kraina Wikingów. Norweskie opowieści... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Moje wakacyjne przygody

Notka

Moje wakacyjne przygody Konkurs z nagrodami! Chcemy abyście troszkę powspominały i opisały swoje najlepsze w życiu wakacje, albo najciekawszą, najśmieszniejszą przygodę wakacyjną. Mile widziana oprawa zdjęciowa lub graficzna ;)

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 21:39   #91
Lanessa
Zadomowienie

Dot.: Kraina Wikingów. Norweskie opowieści...

Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość
Nie, nie, w poście 82 wgrały się wszystkie - a mnie dech zaparło w piersi! Ty mnie zabijesz, kobieto!

W poście 86, nie wiem, czy mają być tam tylko dwa zdjęcia, czy nie - ale zrozumiałam, że będzie więcej. Możliwe, że źle zrozumiałam, gdyż jakoś już nie kontaktuję tak, jak powinnam

Zimą, oh. Pomyślimy, pomyślimy!

Porób koniecznie zdjęcia, i pokażesz wszystkie zainteresowanym! Przecież to cud nad cudy!

Oj tam, oj tam, zamieńmy się chociaż na chwilkę!

Też chciałabym tak... tak, jak Wy, wyjechać. i być w zupełnie innym miejscu, w zupełnie innym środowisku.. i też dlatego, bo kocham podróże!
Tam sa tylko dwie fotki
Ciezar mi z serca spadl, myslalam, ze wszystko musze od nowa robic w poscie 82
Ale mam tyle tych fotek, a wszystkie piekne
Az mi wychodzi z tego wszystkiego fotoblog, no, ale co moge poradzic.

Zima jest tutaj niesamowicie. Mnostwo sniegow, tak, mozna zobaczyc renifery, sniezne zajace. + kominek

W ogole, o Norwegii zima mozna by napisac oddzielny watek! ^^

Edytowane przez Lanessa
Czas edycji: 2011-06-23 o 21:46
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:32   #92
tak
Zakorzenienie

Nie kuś, kusicielko
O, może zaczniesz prowadzić fotobloga? To świetny pomysł, wg mnie!
tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:44   #93
Lanessa
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Kraina Wikingów. Norweskie opowieści...

Przydatne strony o Norwegii:
Jeśli ktoś ma ochotę grzebać więcej o Norwegii! Szlaki, kultura, mnóstwo pięknych video!

Na koniec objazd Doliny, a właściwie - Drabiny Trolli.

Tak: Chyba zacznę albo idea wątku o Skandynawii też mi się podoba
Stary 2011-06-23, 22:46   #94
tak
Zakorzenienie

No, no, no. Przynajmniej byłoby gdzie zawiesić oko i czym je rozpieścić po całych dniach patrzenia na te wszelkie szarości!
Stary 2011-06-24, 00:53   #95
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
No, no, no. Przynajmniej byłoby gdzie zawiesić oko i czym je rozpieścić po całych dniach patrzenia na te wszelkie szarości!
Zapewniam, że jest na co popatrzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tromso.jpg (43,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg trrr.jpg (17,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vestadger.jpg (29,6 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-06-24, 11:32   #96
lhunfeniel
Raczkowanie

Popieram pomysł wątku o Skandynawii
Stary 2011-06-24, 13:38   #97
Lanessa
Zadomowienie

Wątek kiedyś nadejdzie, a teraz chciałabym Was zapoznać...
...z różnymi twarzami norweskiej muzyki

Na początku Hans Rotmo z Trondelagu. Pisze takie teksty, że śmieję się i śmieję, przetłumaczę Wam nieco jeden tekst.
Nie odda on nigdy humoru piosenki, ponieważ Hans Rotmo pisze w innerstrondersk - to znaczy, że używa odmiany dialektu, która jest rozumiana przede wszystkim TYLKO przez rodowitych mieszkanców Trondelagu. Niemożliwym jest dla mnie przełożenie tego na polski

W klubie sportowym odbywała się staromodna aukcja
Aż tu nagle, Alfred Andersen dostał zawał w wygódce
Na papierze toaletowym znaleziono długi testament
Z różnymi komentarzami do różnych zdarzeń

P
lumbo - Mokkamann

Sens tekstu mniej więcej jest taki:
W głębi lasów mieszka jeden, którego mało kto spotkał
Wioska ma się na baczności, on nigdy nie spotyka się z ludźmi
Wiemy, gdy Mokkamann schodzi i błądzi w lasach, szukając swojej kobiety
Lecz jego dama jest wytworem czystej fantazji

Vamp - Tir N'a Noir

Opowiada o mężczyźnie, który stracił ukochaną żonę. Przechodzi przez życie, bardzo za nią tęskniąc, a gdy umiera, trafia do Tir N'a Noir, raju w irlandzkiej mitologii.

Publiners - Baere me over

To moja ukochana piosenka O przechodzeniu przez trudy życia z kimś.

Den Unge Fleksnes - Under Manen

Słodka piosenka, warto posłuchać do końca

Sissel
Co o niej mówi wikipedia?
Cytat:
Sissel is considered one of the world's top crossover sopranos. She possesses a "crystalline" voice and wide vocal range, sweeping down from mezzo-soprano notes, to the F natural above soprano C.

Sissel jest znakomitą artystką. Wykonawczyni całej muzyki w soundtracku Titanic, oprócz ''My heart will go on''

Sissel w sountracku Titanica

Duet norweskich wokalistów, Sissel i Espena

Stary 2011-06-24, 14:19   #98
tak
Zakorzenienie

Publiners - boskie!
Stary 2011-06-25, 00:39   #99
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Publiners - boskie!
Tez kocham ta piosenke. Mase cieplych wspomnien

I co, nikt nie ma ochoty odwiedzic Skandynawii?
Stary 2011-06-25, 11:51   #100
Lanessa
Zadomowienie

Kraina elfów - Noc Świętojańska

Mówiłam Wam, że dla mnie Norwegia jest krajem elfów . Przez paręnaście dni chciałam Was zapoznać z krajobrazami Norwegii.

Pokazałam Wam fjordy i wiele innych najpiękniejszych zakątków. Wszystko by przybliżyć tę atmosferę, która czyni ten kraj tak wyjątkowym.
Pokazać trochę tej magii, którą ja dostrzegam podczas każdego spaceru. Wczesnymi wieczorami, które pojawiają się bez mroku.

Późniejsze lato, gdy noc w końcu zapada, a niebo mieni się niezliczoną ilością gwiazd. Wielkie, dostojne ptaki szybujące na barwnym niebie.
Aż w końcu wszystko otula się ciemnością, nadal żywe, nadal pełne czaru.

Kocham fantasy. To chyba dlatego tak bardzo podoba mi się Norwegia. Odnajduję marzenia w rzeczywistości, a poczucie czasu powoli znika.

Podzielę się moją drogą.

Wspominałam o gładkiej tafli wody, w której można ujrzeć swoją prawdziwą twarz, jeśli tylko ma się odwagę.
Potem wpadło mi do głowy - a co jeśli ujrzelibyśmy coś zupełnie innego w odbiciu? Kim bylibyśmy w krainie fantazji?

Przez drewniane mosty w zawieszeniu, przez fjordy, przez górskie łańcuchy, w doliny, głęboko w las, tam ciągle się kryje magia.
Groty. Jedna przez drugą prowadzą do innego świata. Będąc dzieckiem marzyłam o jeziorze...

Niesamowitym jeziorze, które tworzyłoby portal do innego świata. Zanurzałabym się pionowo w wodzie, ale nigdy nie dotknęłabym dna.

Nie, głową wynurzyłabym się w alternatywnej rzeczywistości.

Jest tutaj tak wiele jezior. Ich lśniące zwierciadła musiały skusić i elfy. Krystaliczne kaskady...

Dziedzictwo krainy elfów. Uleczanie.
Ta niezwykła umiejętność może zniknęła razem z wierzeniami i ludzie nie potrafią już uzdrawiać.
Jednak prastara nauka jest wyryta w każdym drzewie, wykuta w każdej skale i zapisana w wirach.

Norwegia i jej spokój ulecza.

Trolle. Wredne, głupiutke, do cna złe. Strzeżcie się trolli, wędrując po pięknych lasach Norwegii!

Trzeba uważać, rozglądać się...

Jeśli staną nam w drodze, szukać ostoi.

Zielone domy stworzone przez same drzewa, zamieszkane przez przyjazne stworzenia, które serdecznie ugoszczą każdego zgubionego wędrowca.

Jednak dalsza droga...

i wszystko to, co może ze sobą nieść

...pozostaje zagadką.

Wizja powrotu do dzisiejszego świata...

Edytowane przez Lanessa
Czas edycji: 2011-06-25 o 11:53
Stary 2011-06-25, 15:44   #101
tak
Zakorzenienie

Piękne zdjęcia, Lanesso. I piękna opowieść

Ja za fantasy nigdy nie przepadałam, bardziej science fiction do mnie przemawia.
W poście 96 ta latarnia kojarzy mi się z Mroczną Wieżą
Stary 2011-06-26, 01:06   #102
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Piękne zdjęcia, Lanesso. I piękna opowieść

Ja za fantasy nigdy nie przepadałam, bardziej science fiction do mnie przemawia.
W poście 96 ta latarnia kojarzy mi się z Mroczną Wieżą
Dziekuje
Stary 2011-06-26, 21:24   #103
Lanessa
Zadomowienie

Aha. A więc przeprowadzamy się do Norwegii. Moje dziwne wakacje przyniosły nieoczekiwany rezultat. Pytam się, gdzie będziemy mieszkać.

-Piętnaście kilometrów na północ od domu cioci- pada odpowiedź. Myślę intensywnie, ale nigdy nie widziałam tam żadnego domu! Tylko drzewa, rzeka i góry, gdyż jest to kotlina. Będę mieszkać na odludziu?

Wizja sama w sobie mnie pociąga. Ale niepokój o własną przyszłość przezwycięża. Przez całe lato wszyscy mówili, że kiepsko mi idzie z językiem, że moja siostra się uczy, a ja nie. Najwyraźniej nie zaakceptowałam ciągle faktu, że mój mały pokój w Gdańsku nie będzie już do mnie należał.

Pakowanie, samolot. Prawie się na niego nie spóźniliśmy. Kiedy już spokojnie mogłam zapaść się w miękkim fotelu i patrzeć przez mikro okienka, poczułam ulgę.

Nic mnie nie trzyma w Polsce. Mam naście lat i zdołam się przestawić.

Zatrzymujemy się przed wielkim ciemnopomarańczowym domem. Z wyglądu przypomina to wszystko stodołę. Wspinam się po zardzewiałych schodach, chwytam pozłacanej kamki i otwieram drzwi.

W nozdrza uderza mnie zapach , który utożsamiam ze starością.

Śmieję się na głos. Obiegam cały dom. Potem przez okno długo wpatruję się w górę, która leży naprzeciwko.

Przewijają się ludzie, mówiący tym śpiewnym językiem, którego naprawdę nie rozumiem. Jest wrzesień i liście zaczynają się złocić. Ja przyjmuję niespodziewanego gościa.

Otóż, nagle i znikąd, odwiedziła mnie nadzieja.

Czemu opisałam Wam moje wakacje? - Podsumowanie

Bo przyroda, której nie rozumiałam i piękno przeplatało się z moją w gruncie rzeczy nieszczęśliwą osobą. To były moje najciekawsze wakacje, bo zmieniły mnie całkowicie. Od tamtego czasu moja choroba mocno się ograniczyła, do tego stopnia, że mam teraz piękne długie włosy.
  • Nauczyłam się być sama i lubić swoje towarzystwo.
  • A parę miesięcy później, kupiłam wielką paczkę słodyczy i narysowałam swój autoportret.
  • W końcu sama stałam sobie przewodnikiem i zaczęłam zakochiwać się w tym kraju na własną rękę.

Nie działy się może żadne wielkie przygody, ale przygoda działa się we mnie. Nauczyłam się wiele bezcennych rzeczy i stałam się lepszą, pogodniejszą osobą, co szybko zauważyli ludzie wokół mnie.

Najpierw czułam się tutaj zamknięta w klatce, by potem zrozumieć, że tak naprawdę klatkę nosiłam na sobie cały czas, dopiero tutaj ją zauważyłam...
I zdjęłam

Dlatego tak bardzo jestem wdzięczna, że w tamte wakacje odwiedziłam Norwegię. Jeśli któraś z Was ma ochotę wyjechać do Skandynawii, nie wahajcie się! To magiczne kraje, a Norwegia jest perłą

PS:
Wrócę jeszcze z malutkim epilogiem ostatniego dnia konkursu.

Edytowane przez Lanessa
Czas edycji: 2011-06-26 o 21:26
Stary 2011-06-26, 21:53   #104
witch_18
Zakorzenienie

Świetny wątek.Chciałabym kiedyś odwiedzić Norwegię,to mój kolejny cel do zrealizowania zaraz po Danii
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:58   #105
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Świetny wątek.Chciałabym kiedyś odwiedzić Norwegię,to mój kolejny cel do zrealizowania zaraz po Danii
Witam wakacyjną sąsiadkę! W Szwecji byłam, ale chętnie poczytam jeszcze więcej na Twoim wątku, możesz się spodziewać wirtualnych odwiedzin
Stary 2011-06-26, 22:19   #106
PanzerKitty
Wtajemniczenie

A ja sobie siedze na youtube ucze się spiewać po szwedzku tralala
http://lyrics.wikia.com/Fejd:Offerr%C3%B6k

Nio dagar blotet varar, låtom oss nu glädjas
vilda danser i fröjd och gamman i gudahovets hall
Nio dagar blotet varar, låtom oss nu glädjas
vilda danser i fröjd och gamman
offerröken stiger mot skyn

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:20   #107
tak
Zakorzenienie

Lanesso. Widzisz, wydaje mi się, że Twoje wakacje były bardziej wartościowe od tych wakacji, w których zwiedza się wszelakie miejsca, muzea, kościoły, wakacji, w których dzieje się coś nadzwyczajnego, w których odbywają się wielkie przygody, poszukiwania, podróże (oczywiście: owszem, takie wakacje też są rewelacyjne!). W Twoich wakacjach to również miało miejsce, ale nie było tak bardzo "przyziemne". Nie dość, że odwiedziłaś inny kraj, nie dość, że miałaś podróże samolotowe, samochodowe, i inne, zobaczyłaś, jak żyją inni ludzie, zobaczyłaś niesamowite widoki - ale też zaczęłaś odnajdywać siebie, przestawiłaś całe swoje życie (a nie tylko jedyne wyczekiwane przez każdego ucznia, studenta, każdego człowieka - te jedyne trzy miesiące wakacji) na lepsze tory. I to jest w tym najpiękniejsze! Że ta przygoda wakacyjna nie pozostała przygodą wakacyjną, a przygodą na resztę (albo chociaż większość) dni! Zawsze marzyłam o czymś takim, o tym symbolicznym "rozpoczęciu wszystkiego od nowa". Kocham podróże, uwielbiam się gubić w nowych miejscach, uwielbiam poznawać nowych ludzi - dlatego tak okropnie Ci zazdroszczę! Mam nadzieję, że kiedyś, w moim nędznym życiu, też będę mogła rozpocząć wątek opowiadający o czymś tak niesamowitym, tak fantastycznym, jak Twój!
Ściskam Cię cieplutko i czekam na PW ;-)

Edytowane przez tak
Czas edycji: 2011-06-26 o 22:24
Stary 2011-06-27, 08:31   #108
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Lanesso dopiero dziś doczytałam wątek, piękna opowieść ten spokój o którym piszesz czuć nawet patrząc na zdjęcia które dodałaś

Stary 2011-06-27, 12:20   #109
milena22x
Raczkowanie

Smile Dot.: Kraina Wikingów. Norweskie opowieści...

Piękny wątek, wspaniałe podsumowanie! takie wakacje, które mają pozytywny wpływ na nasze życie są najbardziej wartościowe. Twoje wakacje z pewnością takie były, bardzo fajnie to wszystko opisałaś, przybliżyłaś nam te piękne zakątki i niewątpliwie po przeczytaniu i obejrzeniu zdjęć, każdy zapragnął się tam znaleźć

Witaj górska przygodo!

milena22x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 01:41   #110
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Lanesso. Widzisz, wydaje mi się, że Twoje wakacje były bardziej wartościowe od tych wakacji, w których zwiedza się wszelakie miejsca, muzea, kościoły, wakacji, w których dzieje się coś nadzwyczajnego, w których odbywają się wielkie przygody, poszukiwania, podróże (oczywiście: owszem, takie wakacje też są rewelacyjne!). W Twoich wakacjach to również miało miejsce, ale nie było tak bardzo "przyziemne". Nie dość, że odwiedziłaś inny kraj, nie dość, że miałaś podróże samolotowe, samochodowe, i inne, zobaczyłaś, jak żyją inni ludzie, zobaczyłaś niesamowite widoki - ale też zaczęłaś odnajdywać siebie, przestawiłaś całe swoje życie (a nie tylko jedyne wyczekiwane przez każdego ucznia, studenta, każdego człowieka - te jedyne trzy miesiące wakacji) na lepsze tory. I to jest w tym najpiękniejsze! Że ta przygoda wakacyjna nie pozostała przygodą wakacyjną, a przygodą na resztę (albo chociaż większość) dni! Zawsze marzyłam o czymś takim, o tym symbolicznym "rozpoczęciu wszystkiego od nowa". Kocham podróże, uwielbiam się gubić w nowych miejscach, uwielbiam poznawać nowych ludzi - dlatego tak okropnie Ci zazdroszczę! Mam nadzieję, że kiedyś, w moim nędznym życiu, też będę mogła rozpocząć wątek opowiadający o czymś tak niesamowitym, tak fantastycznym, jak Twój!
Ściskam Cię cieplutko i czekam na PW ;-)
Kochanie, wzruszyłam się
To prawda, że miewałam bardziej ekscytujące wakacje, chociażby na Cyprze Ale żadne z nich nie pozostały żywe w moim sercu na tak długo. I żadne z nich, oprócz tych norweskich, nie zmieniły mnie jako osoby...
Jestem pewna, że będziesz miała co zwiedzać, bo prawdziwe przygody i zmiany lubią przychodzić nieoczekiwanie

Jest godzina 01.36, wschód słońca w Norwegii. Nie mam słów by to opisać.

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
Lanesso dopiero dziś doczytałam wątek, piękna opowieść ten spokój o którym piszesz czuć nawet patrząc na zdjęcia które dodałaś
Dziękuję
Maszeruj do nas, do Skandynawii Patrze przez okno i myślę, że te kraje Cię nie zawiodą.
PS: Ucz się najpierw norweskiego, to zrozumiesz i norweski i duński i szwedzki

Cytat:
Napisane przez milena22x Pokaż wiadomość
Piękny wątek, wspaniałe podsumowanie! takie wakacje, które mają pozytywny wpływ na nasze życie są najbardziej wartościowe. Twoje wakacje z pewnością takie były, bardzo fajnie to wszystko opisałaś, przybliżyłaś nam te piękne zakątki i niewątpliwie po przeczytaniu i obejrzeniu zdjęć, każdy zapragnął się tam znaleźć
Dziękuję jednej z najsympatyczniejszych duszek naszego konkursu za tak piękne słowa Jest mi niezmiernie miło

Idę spać, bo zaraz się zrobi jasno i nie dam rady
Stary 2011-06-28, 14:35   #111
Lanessa
Zadomowienie

Piękne dodatki
Uwaga, znalazłam na kompie fotki, które miałam Wam pokazać, ale koniec końców tego nie zrobiłam - zapomniałam. Poprawiam się - pisać o Norwegii i nie wspomnień o tych miejscach to grzech!

Nidarosdomen

Najpiękniejsza i największa katedra w całej Skandynawii mieści się w Trondheim. Byłam, wspaniałe wrażenia.

Kościoły klepkowe:

Cytat:
Kościół klepkowy, – nazwa szczególnego rodzaju drewnianych kościołów norweskich. Kościoły te należą do najstarszych drewnianych zabytków Europy

Są unikalne, typowo norweskie. Tutaj kościół w Lom

Wiecie, że mamy taki jeden w Polsce? Został przewieziony z Norwegii i jest najstarszym drewnianym zabytkiem teraz także i u nas

Nazywa się Świątynia Wang, a mieści się w Karpaczu.

Nordkapp - klif na północy Norwegii gdzie latem słońce nigdy nie zachodzi

za punkt widoczny na zdjęciu: zachodzi, zachodzi... zatrzymuje się i zaczyna wschodzić. Niesamowity widok.

Niedaleko koła podbiegunowego

I same koło

Hornindalsvatnet
Byłam tu! Najgłębsze jezioro Norwegii, a także w całej Europie.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Stendalsfossen

Siedem sióstr - spójrzcie jak mały jest ten prom

Góry norweskie latem

Góry o imieniu mojego ukochanego...

I na koniec egzotyczny Svalbard, gdzie mamy Spitsbergen

Uwaga niedźwiedzie - dotyczy całego Svalbardu!

W załącznikach:
Największe miasta Norwegii
Stavanger nocą
Tromso
Oslo
Bergen
Alesund

To tyle pięknych norweskich zakątków ode mnie
Stary 2011-06-28, 14:49   #112
milena22x
Raczkowanie

Niesamowite zakątki, zdjęcia robią ogromne wrażenie, coś pięknego! Jak byłam w Szklarskiej miałam zwiedzić świątynię Wang, bo do Karpacza blisko było. Niestety nie zdążyłam, nad czym bardzo ubolewam. Ale jeszcze pewnie będzie okazja

Witaj górska przygodo!

milena22x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:57   #113
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena22x Pokaż wiadomość
Niesamowite zakątki, zdjęcia robią ogromne wrażenie, coś pięknego! Jak byłam w Szklarskiej miałam zwiedzić świątynię Wang, bo do Karpacza blisko było. Niestety nie zdążyłam, nad czym bardzo ubolewam. Ale jeszcze pewnie będzie okazja
Jeśli nie będziesz miała okazji, wpadnij do Norwegii, oprowadzę Cię z przyjemnością
Stary 2011-06-28, 15:02   #114
julita12344
Raczkowanie

Norwegia jest cudowna. Z chęcią tam bym się wybrała.
pozdrawiam i zostawiam 5
julita12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:49   #115
Lanessa
Zadomowienie

Norweskie opowieści dobiegają końca. Znalazłam swoją ostoję.

Małe miejsce, o którego istnieniu turyści nie mają pojęcia. Gdzie każdy zna każdego.

Gdy wracam tu, o pierwszej w nocy, słońce wstaje znad gór, by mnie powitać. Odbija się w mojej rzece i zaczyna spektakl świateł. Za każdym razem inny. Czuję, że to dom.

O to nasz malutki puszczyk, który mieszka w ogródku. Słodziak, prawda? Taki poważny i napuszony

Na wycieczce z moim kochaniem, zgadnijcie, gdzie się wpakował?

I na koniec, ja!

Taka sobie Lanessa, która znalazła swoje miejsce czerwcową nocą.

Minęły trzy lata. Teraz znam płynnie język norweski i czuję się coraz swobodniej. Wątek miał na celu zarazić kogoś moją pasją - Norwegią. Chciałam udowodnić, że istnieją jeszcze piękne miejsca, nieskażone przez rozwój, gdzie woda nie miała kontaktu z człowiekiem. Chciałam również pokazać, że nie trzeba od razu zakochać się w jakimś miejscu. Ja dopiero po dłuższym czasie zrozumiałam jak bliska jest mi Norwegia i jak bardzo zmieniła moje życie.

Chciałabym, aby moja norweska opowieść dodała odwagi tym, którzy pragną znaleźć swoją ostoję i swoje miejsce na ziemi.
Nie bójcie się wyruszyć w podróż!

W tym momencie chcę bardzo podziękować wszystkim, którzy odwiedzili i spędzili tu chwilkę.

Dziękuję za komentarze, część z nich poszerzyła moje horyzonty. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się wziąć udział w konkursie i poznać tyle miłych Wizażanek.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aa.jpg (33,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (83,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (84,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaa.jpg (25,1 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-06-28, 17:26   #116
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Ale sie ciesze, ze przy sporadycznym moim ostatnio tu zagladaniu zdazylam trafic na to podforum, Twoj watek i ocenic go na 5. Jest swietny i faktycznie powinnas pisac bloga Mam hyzia od jakiegos czasu na punkcie Norwegii i strasznie fajnie bylo to wszystko poczytac. A do grona przystojniakow dolaczylabym Edgara Hansena (zjadlabym, gdybym spotkala ; ). Pewnie nieraz tu wroce, wczytam sie i wslucham jeszcze dokladniej, no i zycze wygranej : )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 18:04   #117
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Ale sie ciesze, ze przy sporadycznym moim ostatnio tu zagladaniu zdazylam trafic na to podforum, Twoj watek i ocenic go na 5. Jest swietny i faktycznie powinnas pisac bloga Mam hyzia od jakiegos czasu na punkcie Norwegii i strasznie fajnie bylo to wszystko poczytac. A do grona przystojniakow dolaczylabym Edgara Hansena (zjadlabym, gdybym spotkala ; ). Pewnie nieraz tu wroce, wczytam sie i wslucham jeszcze dokladniej, no i zycze wygranej : )

To ten wilk morski? Innego nie znalazłam, muszę powiedzieć, że niewiele wiem o owym Edgarze, a i google nic nie mówi. Rozszerzysz temat?

Bardzo Ci dziękuje, jest mi niezmiernie miło Nawet nie masz pojęcia
Stary 2011-06-28, 22:32   #118
Lykke
Przyczajenie

Powinnaś założyć bloga Sprawiłaś, że mam coraz większą ochote spakować walizke i wyruszyć na północ Od jakiegoś czasu mam fioła na punkcie Norwegii
Dziękuję Ci za ten wątek
Stary 2011-06-28, 22:50   #119
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lykke Pokaż wiadomość
Powinnaś założyć bloga Sprawiłaś, że mam coraz większą ochote spakować walizke i wyruszyć na północ Od jakiegoś czasu mam fioła na punkcie Norwegii
Dziękuję Ci za ten wątek
Mialam cicha nadzieje, ze jeszcze sie odezwiesz, nie da sie zapomniec kogos z takim nickiem
Bardzo dziekuje za towarzyszenie mi na watku
Do bloga caly czas dojrzewam, ale te ziarno pomyslu zaczyna kielkowac
Stary 2011-06-28, 22:52   #120
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Lanesso gratuluje karty podarunkowej do rossmana to jak będzie z tym blogiem my tu wszystkie czekamy

Nowe wątki na forum Moje wakacyjne przygody

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości