![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kindle- kupic?
Tak, ale to nie mogą być skany książek tylko takie dokumenty (np. pdfy) z tekstem jak w Wordzie.
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
widzę, że piszecie o konwertowaniu - ebooki i dokumenty można sobie tez wysyłać na maila kindlowego, adres jest w ustawieniach czytnika i chyba na stronie amazona też.
na amazonie trzeba określić adresy, z których dokumenty będą przychodzić (inaczej nie dotrą, dostaniecie tylko maila zwrotnego, że ktoś coś chciał wysłać). żeby od razu przekonwertować dokument, trzeba w temacie wiadomości wpisać "convert". włączamy wf/3g i po chwili dokumenty się ściągają na czytnik ![]() świat czytników to bardzo ładnie opisuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
nie mogę się doczekać, aż będę go mieć!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Zależy jak taki e-book pierwotnie powstał. Ostatnio konwertowałam całą Jeżycjadę i niektóre części wyszły świetnie. Niektóre zaś przekonwertowały się bardzo kiepsko. Ostatnio znalazłam też chomika który posiadał całą galerię ebooków już w formacie mobi, ale tylko po angielsku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
wi-fi. niemniej jednak liczyłam na to, że będzie działać, nie mieszkam na krańcu świata.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Pani Buka
|
no ale żeby wi-fi działało to ktoś musi utworzyć sieć. jeśli masz w domu modem i router to nie ma problemu, ale tak to przecież do wi-fi podpinasz się głównie w różnych miejscach publicznych, uczelniach, centrach handlowych, restauracjach, przy czym większość jest zabezpieczona hasłem o które musisz zapytać. póki co nie wisi sobie to w powietrzu wszędzie tak jak zasięg telefoniczny.
ja na przykład nie mam wi-fi w domu, ale podłączam się codziennie na uczelni i wtedy mi się ściąga na Kindle'a co trzeba ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-03-28 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
już mam!
![]() ![]() i jeszcze mam pytanie odnoście rejestracji. zastanawiam się, czy to zrobić. jakieś opcje mam teraz zablokowane to na pewno byłby plus je mieć, ale boję się... bo książki mam z chomików np. i czy to nie będzie problem, jak się zarejestruje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
łooo matko ja też chce!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasem zdarza mi się kupować ebooki na amazon, i wtedy, jak tylko kupię, to od razu mam jej na czytniku ![]() W sumie to nie pamietam co dawała mi rejestracja kindle, bo zrobiłam to już tak dawno (mam kindle 1,5 roku) ze nie pamietam jak było bez tego ![]() Edytowane przez wesna Czas edycji: 2012-03-28 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, przymierzam się do kupna czytnika i zastanawiam się czy kupić kindle 4 classic czy prestigio taki http://www.ceneo.pl/11416999 ? jak myślicie? nie chcę się nakręcać na znaną markę i nie wiem czy ten drugi nie jest hmm korzystny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem taka zła, że nie mogę!
Już miałam kupować czytnik, ale przez ciocię kolegi, mieszkającej w USA, więc czytnik kosztowałaby mnie jedynie 109 dolarów, dziś dzwonię żeby wszystko ustalić i co? Ciocia już leci do PL. :/ yyyyyyyyh. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
i mam już kindle
![]() dziewczyny, jakie macie okładki? zamawiałyście oryginalne czy możecie coś polecić z naszego podwórka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie zrobiłam na szydełku, bo wychodzę z założenia, że lepiej czyta się na "gołym" czytniku niż na obłożonym. Więc mam tylko taką skarpetę ochronną, nawet ładnie wyszła
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ja mam najpopularniejsze z allegro, sprawdzają się i na touche'u i na 4 (oczywiście osobne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Pani Buka
|
ja też domówilam (za ok. 30 zł) zwykłą, czarną Bluecosto. sprawdza się dobrze, ma tylko jedną wadę - brudzi czytnik! i to niezbyt da się zmyć te ślady z tyłu, więc lepiej sobie od razu wsadzić tam jakąś podkładkę, może z filcu czy coś.
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ooo, rzeczywiście. Nie wyjmowałam go od momentu włożenia do etui, muszę tam coś wcisnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Gdzie lepiej kupić Kindla? Z Amazonu wersja bez reklam wyjdzie ponad 500zł, a na Allegro za 400zł mogłabym kupić wersję sponsorowaną (reklamy mi nie przeszkadzają). Jedyne co, to boję się, jak będzie w Polsce z realizacją gwarancji Kindla kupionego na Allegro. Znacie Sprzedawców, którzy bez problemu dają gwarancję na czytnik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
A czemu 500 zł ?? Ja jak sobie liczyłam to mi wychodziło ok 430...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
109$ za czytnik +20$ przesyłka + 29,92$ zaliczka na poczet cła = ok. 159$, co przy obecnym kursie daje troszkę ponad 500zł
![]() http://swiatczytnikow.pl/od-dzisiaj-...nczego-kindle/ ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- A czy któraś z Was korzystała z Nooka? Bo jest tańszy niż Kindle, a teraz wchodzi też nowa wersja z podświetleniem, żeby można było czytać bez lampki!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak doliczysz do Kindle za clo i przesylke, to i moze wyjdzie wiecej, ale gdziez to znaczy, ze on tanszy ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Ja miałam na myśli wersję Kindla bez reklam, czyli za 109$. Wiem, ż 10$ nie robi jakiejś wielkiej różnicy, ale ogólnie jestem ciekawa Nooka. O Kindlu czytałam i słyszałam dużo, a o Nooku dziś pierwszy raz przeczytałam. No i kusi ta wersja z podświetleniem, chociaż ona będzie dostępna dopiero od maja :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nook to zadna nowosc, czytnik Barnes & Noble, od dawna juz na rynku. Ten podswietlany to $139, wiec Kindle i tak taniej wychodzi: http://www.barnesandnoble.com/u/nook/379003208/
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W grudniu kosztował $99, tyle co teraz. http://www.barnesandnoble.com/u/nook/379003208
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
O dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj dostałam swojego Kindle'a i zastanawia mnie czy to jego 'zacinanie się' przy przewracaniu stron czy wchodzeniu do menu jest normalne?
Poza tym, czy można ustawić w nim język polski? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
U mnie przechodzenie między stronami jest płynne. Z tego co wiem, to nie ma opcji polskiego menu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.