|
|
#91 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: tatuaż -rodzice
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze- rodzicem nie jestem i nie bedę.
Po drugie- powiększyłaś mały fragment mojej wypowiedzi. A jako, że mam dziś dobry humor, to Ci grzecznie wytłumaczę, co mam na myśli. Choć sama tatuażu nie mam, to nie mam również nic przeciwko ani ludziom, ktorzy je noszą, ani robieniu sobie tatuaży. Wręcz uważam, ze niektóre sa piękne i naprawdę niesamowite. Teraz tak: dlaczego nie mam? Bo, mimo, że bym chciała, to nie jestem w stanie wymyślić sobie miejsca, które nie dość, że bedzie miało małą szansę na pokrycie się rozstępami, to jeszcze nie będzie widoczne ani na codzien, ani np. w sukni wieczorowej z odkrytymi plecami. Jednocześnie uważam, że jeśli ktoś jest zdecydowany, przemyślał wszystkie za i przeciw, to niech tatuaż sobie robi. ALE! Niech to nie bedzie 17-latka, która zamierza sobie zrobić szwy na całe nogi. I nie mam tu na myśli estetyki- bo mimo, ze dla mnie ten wzór jest paskudny to rozumiem, ze dla kogoś może być fajny. Ale jest najzwyczajniej w świecie za duży jak na pierwszy tatuaż w tym wieku.
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany, ona ma 17 lat, dziś chce taki tatuaż, a za chwilę będzie chciała kolczyk w waginie, potem się rozmyśli i pójdzie do zakonu.
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu jak się bawić to się bawić ![]() Kolorowo
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzi o inne kwestie zwiazane z kolczykiem w jezyku o ktorych nie zawsze wszyscy wiedza. |
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj kazdy tatoo ma wielkie znaczenie dla mnie,szkoda,ze nie mam zdjecia bo z mila checia bym i pokazala.
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ty jestes dorosla kobieta i robiac sobie tatuaz podejmujesz swiadoma decyzje. Nie jest to jakis wyskok nastolatki, tak jak w przypadku autorki watku. I sama przyznalas, ze twoj syn chce na urodziny tatuaz, ale pojdziesz z nim i obejrzysz wzor a wtedy albo sie zgodzisz albo nie. Autorka watku wspomniala o kokardkach, to rodzice sie zgodzili ale o calej reszcie nie wspomniala a to wlasnie ta "reszta" wyglada ze tak powiem niesmacznie. Wiec naprawde nie dziw sie, ze wizazanki reaguja tak a nie inaczej bo to dziewczyna oszukala rodzicow mowiac im tylko o czesci i oni teraz maja prawo sie nie zgodzic.
|
|
|
|
|
#103 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
zatem przypomnę - w tym złym kraju mówi się tatuaż. |
||
|
|
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Musi mi się podobać to, co ktoś sobie nabazgra na ciele, żebym mogła się uważać za tolerancyjną? Równie dobrze możemy uznać, że to Ty jesteż zacofana i nietolerancyjna, bo nie zgadzasz się z moją opinią... A dzielenie świata w ten sposób jest śmieszne - w Polsce WSZYSCY są zaściankowi, bo NIKT tu nie lubi tatutaży, a na zachodzie WSZYSCY są otwartymi, fajnymi ludźmi i WSZYSCY tam lubią malunki na ciele
|
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sensu znowu spolszczac ,skoro to nie Nasz zwrot tak sie raczej mowi i pisze na calym swiecie wiec nie wiem po co e dziecinne zlosliwosci ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli ktoś mówi w naszym języku to niebywale irytuje mnie, jeśli wplata tam jakieś obce słówka.
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Śmieszne tłumaczenie.
Jak nie toleruję alkoholizmu, to też jestem zaściankową polką (tak, zauważyłam, że piszesz z małej). Mam prawo nie lubić tatuaży i nie czyni to ze mnie osoby nietolerancyjnej. Tak samo, jak mam prawo nie lubić spodni z szerokimi nogawkami (dla przykładu), albo czerwonych płaszczy. |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- ....ale na pewno nie tauaz
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Tylko zauważ, że ci obcy ludzie założyli temat na forum.
Nie podeszłabym do dziewczyny na ulicy i nie powiedziała "Strasznie mi się nie podoba Twój tatuaż". Ale skoro ktoś pisze na forum - to chyba powinien liczyć się z krytyką, prawda? |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jestem TOLERANCYJNA
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
bezsensowna jest dalsza klotnia bo tyle ile ludzi na swiecie tyle samo pogladow i nie zmienimy tego,zostaje Nam sie tylko z tym pogodzic
|
||
|
|
|
|
#115 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy ma swoje zdanie i moze wyrazic swoja opinie ,byle tylko w grzeczny sposob
|
|
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tatuażu - rzeczywiście jest okropny, i ja gdybym miała dziecko, nie zgodziłabym się, żeby sobie taki zrobiło. Nie dziwię się rodzicom, że na ten się nie zgadzają. A jak tak bardzo ci zależy - poczekaj do 18stki i dopiero zrób - może akurat ten ci się odwidzi
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
A no po to, ze autorka piszac na forum oczekiwala opinii. Kazdy ma prawo swoja opinie wyrazic, gdyby na watek wchodzily tylko osoby popierajace autorke to jaki sens miala by ta dyskusja? Zawsze ktos jest za a ktos jest przeciw a forum jest od wyrazania swojego zdania.
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez uwazam ze okropny.
za to posladki pani na foto calkiem apetyczne
|
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

] a ty na to że ja żyję w innym kraju w którym moje tatuaże (jakie? takie jak autorki? też w wieku 17 lat?) nie budzą zgorszenia to wiedz, że mało wnosisz do dyskusji ogólnej
nie ma sensu znowu spolszczac ,skoro to nie Nasz zwrot