|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Poszperałam i znalazlam m.in. w podpisie SweetAngel że na 14 ma diabetologa, a w czwartek pulmunolog - to już z jakiegoś tekstu o umawianiu się na spotkanie Lublinianek, więc generalnie powinna być w miare dostępna. No nic, numery powinna mieć zapisane do mam dyżurujacych i się odezwać, nic nie poradzimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Też chce ręczny, ale muszę jeszcze gdzieś o nich poczytać
![]() brunetka2000 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to muszę się zgodzić w 100%... ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- dziękuje w imieniu lokatorki brzuszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
wodaqua - wiem coś o allegro
![]() moja mała ma już więcej ciuchów ode mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dusia ja dostałam elektryczny medela, wymieniłam sobie lejek i buteleczkę do której będzie mleko lane, ale nie wiem czy to będzie działało tak jak ma działaś, bo nie wiem w ogóle jak te elektryczne laktatory chodzą, ale czytałam opinie o medela że są dobre.
Wodauqa ostatnie logowanie na wizaż Sweet miała 13stego od tamtej pory ani na GG jej nie ma, ani na wizażu ![]() ![]() KTO WIE JAK SIĘ PRZYWRACA "KOSZ" na pulpit?! Zaginał mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam na nic siły wybaczcie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Oglądam rozmowy w toku i przed chwilą była jakaś etiopka,
tak fajnie mówiła po polsku z innym akcentem, że aż mi ciary przechodziły, czułam się jakby mi ktoś robił we włosach a Ja odpływam ![]() fajnieee.... A wracając do słowo "brudas" to faktycznie nie fajne... albo nie lubię jak ktoś mówi "asfalciok: ![]() ZERO TOLERANCJI ZERO!! Wrrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jak w moim szpitalu z wpuszczaniem małych dzieci, ale jak byłam z Filipem to inne mamuśki odwiedzały takie kilkuletnie brzdące..
Mam nadzieję ze Filip będzie mógł wejść bo się stęsknię za nim okrutnie ![]() Cytat:
każdy człowiek jest równy, niezależnie od koloru skóry, a brudasa znalazłabym w niejednym Polaku (w znaczeniu dosłownym) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-16 o 15:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Co ja nie urodzę, ja?! Poczekaj jeszcze się zaprę i urodzę
![]() ![]() (To z tego upału, nie ma czym oddychać i ciśnienie chyba też do bani)
![]() |
#101 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wybacz podkradanie fluidków mocy przeznaczonych dla ciebie ![]() jaka wersja Windowsa i czy "mój komputer" też zginął?
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
wybaczamy
![]() co określenia hindusów i pakistańczyków słowem "brudas", to rzeczywiście zabrzmiało to rasistowsko. jak wspominałam na poprzednim wątku pracowałam z tymi ludźmi. i dla mnie ciężko było przywyknac do ich kultury, a im zapewne do mojej. czasami żartowali sobie, że jakbym pojechała do Pakistanu z moimi wyzwoleńczymi poglądami to by mnie ukamienowali ![]() na marginesie dodam, że brudni nie chodzili, a pachnieli ładnie używając pieknych wód toaletowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
zanko już chyba masz dosyć coś czuje? jeszcze troszeczkę i na nas przyjdzie pora. Kiedy masz kolejną wizytę?
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym watku
![]() Marinka i Aania-Wasi synowie są boscy ![]() Idę leżec z nogami do góry, bo mi spuchly trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem rasistka i sie tego nie wstydzę (zaraz dostanę baty, No ale trudno). Zycie mnie tego nauczyło. Przed wyjazdem z Polski nigdy bym siebie o to nie podejrzewala.
Jeśli chodzi o dyskusje na forum i sprawienie przykrości Kajool nie było to moim celem. Nie mialam bladego pojecia kim jest jej maz. Podejrzewam ze tak samo Madziulka nie robiła osobistych wycieczek do męża Kajool. Błąd ze wypowiedzialysmy sie głośno. Czasami swoje poglądy trzeba zatrzymać dla siebie. Kajool wybacz to nie było nic osobistego z mojej strony. |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Shira Windows
![]() ![]() nie mam zielonego pojęcia jaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem Twoje nastawienie, bo spotkałam się z tym już nie raz. mnie też próbowano przekonac do takich poglądów, ale po głębszym zastanowieniu się, to każda nacja jest inna, każda kultura ma swoje różności. Powiem Ci że będąc tu od 7 lat, wielokrotnie spotykałam się z rasistowskim podejściem do mnie. i gdzieś jakieś utrwalone stereotypy o Polakach w świadomości obcokrajowców, bardzo mnie bolały. oczywiście nazywanie mnie alkoholiczką (gdzie rzadko kiedy piję) było niczym w porównaniu z wzięciem mnie za "łatwą" - bo jest Polką. robiłam kursy masażu, bo chciałam tak pracowac i w przyszłości otworzyc własne SPA. 2 telefony i kilka sugestii zrujnowały moje marzenia. Pytania typu: a ile weźmiesz za dodatkową usługę? itp. po prostu powaliły mnie. potem wielokrotnie otrzymywałam telefony z samymi propozycjami. i stwierdziłam że nie warto. skończyłam marketing ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Brzuszki ładne
![]() Beatko kącik dla Julci w sam raz ![]() Śliczne te dzieciaczki- Igorek i Adaś ![]() Tak naprawdę to nigdy nie wiadomo, kim jest drugi człowiek. Ale w pewnym sensie dzięki niemu będziesz najlepszą i najbardziej kochaną mamą na świecie ![]() Wodaqua mój mąż pracuje w małej firmie i odgórnie ustalają urlopy i wtedy ta firma po prostu w tym czasie nie działa... Termin mam na 15 sierpnia, a on urlop do końca lipca, więc nic nie wiadomo ![]() Nerola dzieci niech szybko do zdrowia wracają! Co do rasizmu, to wg mnie większość Polaków to rasiści. Może dlatego, że mamy za mało kontaktu z innymi kulturami, nie znamy ich, bo się przyjęło, że jeśli ktoś "inny" to gorszy (nie chodzi tylko o odcień skóry, ale też poglądy, wyznawaną religię, a nawet niepełnosprawność)... Ale to moje zdanie i nie chcę go nikomu narzucać... |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. a) Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie. b) Wskaż polecenie Rozmieść ikony według. c) Kliknij polecenie Pokaż ikony pulpitu. Jeżeli dalej nic to: Kliknij prawym przyciskiem na pasek zadań (ten pasek na którym po prawej stronie masz napis start, a po lewej zegarek), a następnie kliknij właściwości. Po wywołaniu okna właściwości paska zadań wejdź w zakładkę menu start i wybierz pozycję klasyczne menu start. Zatwierdź zmiany, a następnie kliknij OK. Od teraz masz już menu start ze starszych wersji systemu windows i ikony będą na pulpicie.
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Mamad trochę się nie zgodzę
![]() ![]() Byłam u brunetki bo biedna głoduje ![]() A teraz przyznać się która to robi ciasto z truskawkami ? Bo oczywiście ja właśnie się biorę za sernik na zimno ![]() ![]() Patik, Oliweczka i reszta lubelska ![]() ![]()
#113 |
Zakorzenienie
|
Mam już kosz Shira
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Hm. Ale tu temat. Ja myślę,że my dla innych też jesteśmy "białasami" ale to nie znaczy że jesteśmy inni. No faktycznie kolor skóry jest inny,ale to nie znaczy,że człowiek który jest np. Hindusem nie jest nam równy. Ja osobiście nie znam nikogo kto byłby innej kultury,czy koloru skóry-ale to nie znaczy że komuś takiemu nie podałabym ręki. Ale temat ciężki.
Moje dziewczyny zaczynają ładnie jeść ale wciąż się męczą. Może nie długo pójdziemy do domku?-zobaczymy.
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie lubię miodu ![]() ![]() Ja poproszę kawałek serniczka ![]() ![]() ![]() Jak mnie nie wypuszczą to i tak się ubieram i wychodzę na te targi !!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Scio urodziła!
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykre to co Ciebie spotkało. Ale news. Brawo dla Scio. To teraz codziennie będziemy witać na świecie kolejne dzieciaczki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez madziaranew Czas edycji: 2011-06-16 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Scio urodziła??
W takim razie WIELKIE GRATULACJE SCIO! ![]() ![]()
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Scio urodziła!!!!!! ale co??????jak ???? i kiedy??????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.