|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy warto przeprowadzić kurację oczyszczającą Huldry Clarka | |||
| Nie, zbyt dużo cierpienia mały efekt NIGDY WIĘCEJ! |
|
2 | 28,57% |
| Jak ktoś ma zapędy samo-sadystyczne to TAK |
|
0 | 0% |
| Tak, ale pierwszy i ostatni raz.Czułam sie jak rozjeżdżany asfalt |
|
2 | 28,57% |
| Tak , ZDECYDOWANY wzrost energii życiowej i samopoczucia |
|
3 | 42,86% |
| Głosujący: 7. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczyszczanie organizmu:)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Przyczajenie
|
Zgadza się, ale producentom suplementów, preparatów ziołowych to nie przeszkadza
![]() Cytat:
Proponuję również zapoznać się z tzw miksturą oczyszczającą bioslone która nie jest suplementem, jej zadaniem jest tylko gojenie nadżerek na jelitach. |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Ja z kolei wyczytałam w jednej z dietetycznych książek, że dobrym sposobem na oczyszczenie organizmu i jelit jest dieta pszeniczna. Szklankę pszenicy (ewentualnie żyta) należy zalać na noc wodą i rano zagotować wszystko w tej samej wodzie do miękkości. Dodać trochę vegety i grudkę masła. Taka porcja wystarcza na cały dzień i ponoć wymiata toksyny. Któraś z Was testowała?
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
Hm widze że koleżanki nie rozumieją tego jak działa oczyszczanie organizmu z toksyn. Po pierwsze nie katujmy swoich ciał, trzeba zacząć od tego że każda dieta w zasadzie jest złem. Człowiek ewoluował tysiące lat i nasze organizmy są przystosowane do pewnego stylu odżywiania. Walczenie z tym jakimiś dietami jest wynaturzeniem. Pozwólmy naszym organizmom oczyścić się samym, nasze organizmy potrafią się oczyszczać z toksyn same wbrew temu co próbują niektórzy sugerować reklamami w tv - problemem jest tylko ilość toksyn jakimi faszerujemy organizm i drogi dostawanai sie ich do krwiobiegu.
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do powyższej diety to pomaga ona usunąć może część zalegających złogłów z jelit, co nie jest równoznaczne z oczyszczaniem z toksyn. Fakt, że toksyny przedostają się głównie przez jelita i tam się tworzą przez zatrzymanie treści pokarmowej nie oznacza, że można je usunąć z organizmu w jeden dzień. I tak, jak Beatak uważam, że rzeczywiście- organizm posiada zdolności samooczyszczania, jednak trzeba pamiętać, że samo z siebie przy doładowaniu kolejnymi 'truciznami' pochodzącymi z jedzenia to nie nastąpi. Ja stawiam, że organizm najlepiej oczyszcza się przy diecie owocowo-warzywnej i głodówce (tej leczniczej, nie odchudzającej). |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Mam do Was takie pytanko. Czy picie w ciągu całego 1 dnia tylko samej wody jest dobrym pomysłem na oczyszczenie?? Czytałam o tym i dużo dziewczyn tak robi. Jestem ciekawa czy to prawda.
I co ile robicie takie oczyszczanie??
Me muero de amor si no estás me muero y no puedo esperar... Edytowane przez elenkaa00 Czas edycji: 2010-06-23 o 15:57 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
W sensie, że nic innego nie jesz? Tak, ale trzeba wiedziec jak przeprowadzać taką głodówkę.
|
|
|
|
|
#99 | ||
|
Przyczajenie
|
Dokładniej co rowinąć?
Cytat:
). Nie pamiętam czy pisałam o tym wyżej, na nadżerki jest sposób, tzw mikstura oczyszczająca pana Słoneckiego (aloes/citrosept, sok z cytryny i olej o odpowiedniej gęstości) - jedynym zadaniem takiej mikstury jest efekt gojący. Resztą zajmuje się organizm, w miarę gojenia nadżerek do organizmu zacznie się dostawać coraz mniej toksyn, przy jednoczesnym zadbaniu o pozostałe drogi - efekty powinny być widoczne. Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Tak jak napisałam wyżej głodówka jest ryzykowna, trzeba bardzo profesjonalnie do niej podejść. Jeśli nie "przeczyścisz" układu pokarmowego z toksyn silnie uwalnianych w trakcie owej głodówki, dostaną się one przez jelita do krwiobiegu i sobie narobisz więcej kłopotów. |
||
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
witam,
mam pytanie - moja dziewczyna co tydzień/dwa tygodnie robi sobie dzień bez jedzenia (oczyszczanie). pije wtedy tylko wodę. zastanawiam się czy to rzeczywiście zdrowe? ona i tak jest szczupła i jak na moje oko nie potrzebuje żadnej diety (tj wygląda super) |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Plastry detoks do stop
Witam ja właśnie stosuję plastry trzeci dzień i jest duża poprawa
Byłam ciągle ospana , zmęczona , nerwowa a teraz wstaję wyspana, pełan energii, wrócił wewnętrzny entuzjazm. ![]() Nie sądziłam ,że będzie taka różnica, spróbowałam ale myślałam,że to następne środki przereklamowane a tu proszę miłe zaskoczenie. Ja jestem zadowolona a jeszcze zamówiłam dwie kuracje. Napiszę jakie są efekty po tych kuracjach. |
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
no, mam nadzieję
ale różne są opinie z tego co widzę.
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
ok, poczytałem o tym trochę i mała będzie miała niespodziankę - w sobotę spróbuję głodować z nią
hehe
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Co do plasterków to sama używałam i muszę powiedzieć, że czułam się po tym zdecydowanie lepiej. Budziłam się wyspana i o wiele radośniejsza.
Co do marki plastrów to były to plastry marki AIKIDO - te z telewizji. Używałam ich bo moja babcia kupiła 3 opakowania i jedno mi podarowała. Są one dość drogie ale myślę że lepiej kupować oryginalne rzeczy. Normalnie kosztują 99 + przesyłka za 20 sztuk. Ale szukałam kilka dni temu na allegro tych plastrów i znalazłam jedynie taką aukcję: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11312511 Jest to wyprzedaż - jest taniej o 30 złotych a z tego co widzę to jest to dokładnie to samo co nam przysyłali z TV. |
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Ja uważam że to jedna wielka ściema i naciaganie ludzi. Zrobiłam sobie taką "kurację" i owszem plastry były brudne już po kilku godzinach i strasznie śmierdziały. Ale zrobiłam z koleżanka eksperyment tzn polałysmy część plastra odrobiną wody i zostawiłyśmy po kilka godzinach efekt był identyczny jak podczas trzymania na stopach zarówno na częsci polanej jak i nie polanej. Więc ja nie wierze w takie cuda ;P
|
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
ok, trochę się to odwlekło, ale w ostatnia sobotę miałem głodówę
od południa żarcie to jedyna rzecz, o której mogłem myśleć, ciężko było. muszę jednak przyznać, że bardzo dobrze mi się spało z pustym brzuchem.a - mała głodowała jeszcze w niedzielę i wczoraj, ja bym nie dał już rady >>beatak32 - a ja już zacząłem się przekonywać
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
no to dobrze.
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
.Cytat:
Człowiek powinien jeść tak aby dostarczać niezbędne komórkom ciała substancje, czyli tłuszcze, białka, mikro-makro-elementy i niewielką ilość witamin. Te wszelkie diety - cud, na dobra sprawę robią tylko jeszcze większe spustoszenia. Połączone z efektem odchudzania sprawia tylko, że organizm zauważa "chude czasy" i może to się skończyć po takiej diecie szybkim tyciem
|
||
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Po co się tak katować? Oczyścić organizm można w znacznie mniej drastyczny sposób . . . głodówki, lewatywa . . . brrrr. Jest tyle róznych dobroczynnych składników ziołowych, które delikatnie oczyszczają organizm. Wazne jest to aby faktycznie dostarczyć organizmowi jak najwięcej wody - to ona wypłukuje toksyny, działanie można wspomóc np. żurawiną lub wyciągiem z kaktusa. Polecam zieloną herbatę, a jak ktoś nie lubi i zalezy mu na smaku to Plusssz Detox - chyba o smaku imbiru i limonki.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Ja stosuje plasterki i czuje sie o wiele lepiej.Chodz stosuje je dopiero 3 dni.Zniknely mi woreczki pod oczami a zawsze mialam gdy rano wstawalam.Na Allegro kupilam za 1 zl za sztuke.Zobacze jak bedzie dalej mysle ze znakomicie bo dzialaja naprawde.
))
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oczyszczanie organizmu - Denoxinal
Gdzies przeczytalam ze na allegro mozna kupic te tabletki za 13.90 wchodze a tam za 5 dyszek...
znacie moze jakies tansze zrodla??
|
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Witam! ja również stosowałam plastry detox- najpierw srebrne a potem złote. Nie do końca w to wierze ale próbuje jakoś sobie pomóc.Pierwsza kuracja była krótka i nie zauważyłam zbytnio efektów, druga trwała miesiąc i byłam zdziwiona że po miesiącu plastry nadal były czarne. Nie wiem czy to dlatego że organizm jest aż tak zatruty?- pracuje przy chemii i czuje skutki uboczne- ale co zauważyłam że jestem mniej zmeczona i w ogóle nie bolała mnie głowa przez ten czas- a boli mne bardzo często- więc musi w tym coś być. Kuracje odtruwającą tosowała również moja mama i ona jest bardziej zadowolona. Mówiła ,że jak nakleiła plastry pierwszy raz to miała wrażenie że ktoś ciągnie ją za żyły ale to było jednorazowe, potem już nic dziwnego nie odczuwała- ogólnie czuła sie lepiej. Od czasu do czasu ponawiamy kurację. A zapomniałabym- mój dziadek tylko po tych plastrach czuje się dobrze. Ostatnio zażyczył sobie aby znowu mu je kupić.
Więc może to indywidualna sprawa? |
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
no więc postanowiłam sprawdzić to na sobie
dzis zaczynam "kuracje" plastrami Kinoki (kupione na allegro) pierwsze wrażenie - śmierdzą strasznie, no ale cóż :P zobaczymy czy to coś działa ![]() mam tylko nadzieje ze moje lóżko nie przesiąknie za bardzo tym smrodkiem :P a co do koloru plastrow to chyba one zawsze beda czarne.. tam przeciez sa jakies grzyby i inne cuda.. do tego wilgoć itd..
Edytowane przez Naamah616 Czas edycji: 2010-11-15 o 21:51 |
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
3 dni za mna i zadnych pozytywnych efektow nie widze :/
za to smrodek nie do opisania:/ mozna 10x szorowac stopy mydlami, pumeksem, smarowac kremami a to dalej czuc:/ masakra:/ plastry nie staja sie jasniejsze i nie sadze by takie mialy sie robic |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

- bez udziwień, zrezygnujcie z smażenia na olejach, jedznia przetworzonej żywności i będzie lepiej. Ja w swoim procesie oczyszczania skorzystałam jeszcze z zabiegow detox foot, w polaczeniu z dieta bardzo przyspieszylo proces powrotu do zdrowia. Pózniej sama kupilam taki aparacik, novigen detox. Tylko najwazniejsze: jak zatoksycznimy sie złą dietą to niczym innym sobie nie pomożemy. Stare powiedzenie: jesteś tym co jesz jest niezwykle prawdziwe

tam przeciez sa jakies grzyby i inne cuda.. do tego wilgoć itd..