|
|
#91 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Dobranoc
![]() megi
|
#93 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czeko jaką pościel kupujesz?? Ja oglądam już parę dni i nic mi się nie podoba I też wczoraj mierzyłam ![]() Cytat:
No to fakt , zapomniałam, że to na aukcji było z materacem.Ale szczerze to nie chciałabym używanego materaca ![]() Cytat:
Wpadaj na kawkę![]() Udanego wypadu Cytat:
Najważniejsze, że Twoja gadanina odniosła skutek ![]() *** Dzień dobry Dostałam@ i czuję się średnio komfortowo ![]() Przyszła już wczoraj poduszka-elf i obrazki, Zosia pokochała elfika miłością natychmiastową , spała z nim (a raczej na nim ) i generalnie się z nim nie rozstaje.Karo ..... wiem, że jesteś zalatana, zmęczona i w ogóle..., ale czy mogę jeszcze liczyć choć na jedno zdjątko wózka...?![]() Jak się naprzykrzam to wal między oczy ![]() Gorgulku a powiedz mi jeszcze-jak Wasza Zuzia śpi? Wychodzi z łóżeczka? *** A powiem Wam jeszcze, że robienie teraz kupy to dla Zosi niezła rozrywka , wczoraj popołudnie zleciało nam na kursowaniu między kibelkiem i łazienką Robiła chyba z 5 razy
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-08-12 o 08:02 |
||||
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć megi ![]() Cytat:
*** Ale mnie dobija ta szarzyzna
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U nas już dzisiaj trochę lepiej, cieplej przede wszystkim i słonko sie przebija. W niedzielę, jak będzie ładnie planujemy pojechać nad morze na jeden dzień (w końcu, bo jeszcze w tym roku morza nie widziałam ) , a w poniedziałek do dinoparku
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
witam drogie Panie
Idę myć głowę i jedziemy do wójka |
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kamilka
*** Kupiłam metro espiro, kolor Purple ![]() Cieszę się ![]() Od razu zrobi się więcej miejsca w pokoju ![]() Zastanawiam się, czy sprzedawać X-landera, może jakimś cudem upchnąć go w piwnicy i niech jest do zimy, a nuż się przyda.... Sama nie wiem
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-08-12 o 10:37 |
|
|
|
#99 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzis impreza - jeszcze nic nie zrobione, myslalam, ze tesciowa wezmie malego od rana a ona nie ma czasy nie wiem jak z nim przygotuje wszystko, zaracie, sprzatanie.....jak sie wykapie i wyszykujejeszcze do sklepu musze jechac a tz w pracy wrrr
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę z kawą i powiem Wam, że jestem ciut wykończona
Kuba zanim zaśnie, czy w dzień, czy na noc, kręci się z dobre pół godziny (oczywiście trzymając moją rękę), to poprzedzone jest co najmniej półgodzinnym robieniem kupy, bo to takie nowe hobby . W ogóle już nie woła siku, tylko kupę, pieluszki i po drzemce i po nocy znów na maksa mokre.Śpi w dzień ledwie godzinę, rano wstaje o 5-ej, a w nocy kilka pobudek. Jakoś mi ciężko, czekam i czekam na poprawę, ale pewnie sobie jeszcze poczekam, do 18-tki. To się pożaliłam i idę. Jakaś taka do dupy jestem matka.
|
|
#101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przytulam mocno I życzę szybkiej odmiany |
||
|
|
|
#102 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niewyspana, zmęczona i jeszcze słońca brak...oby było lepiej ![]() A chcesz? Nie wolno Ci tak mówić, dla Kubaska jesteś najlepszą mamą pod słońcem, co nie znaczy, że jesteś robotem Cytat:
trzymam kciuki, żeby jakoś sprawnie poszło Cytat:
bardzo mi się podoba Jeżeli dużo używacie wózka to ja bym go jeszcze do zimy potrzymała, te klika miesięcy cię nie zbawi a jak patrzę ja koła tego merto to pewnie w zimie średni się nim jeździ ![]() Witajcie, szukam rady, Martynka ciągle kaszle, ma już taki mokry kaszel, odkaszluje ale pediatra na wszelki wypadek przepisała mi antybiotyk, gdyby nie było poprawy... Sama teraz nie wiem - czekać jeszcze? Kaszle od poniedziałku i ma lekki katar...
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Unholly i jak łóżeczko?
Powiedz mi jaką dużą pościel bierzesz na to łóżko? Bo patrzę na all i jakoś sie dogadac z tym nie mogę... 140x200 to za duże... a jak są mniejsze to znów krótkie
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
allllle piękna pogoda, nawet sie troszkę pobyczyłam na słonku gdy Młody latał po podwórku Angy fajny wozio. Ja nadal sięzastanawiam nad spacerówką, ale chyba nie będziemy kupowac, mąż nie chce i chyba ma rację. Alan wszędzie chodzi za łapke, a w sklepie w wózku sklepowym i chyba spacerówka to u nas zbędna jest, no sama nie wiem Chociaż na wakację to by sie przydała![]() Megi Wojtusiu Miramej koniecznie pokaż staniki, NA SOBIE rzecz jasna A tak wogóle to co to za ciemne mysli Ci to łebka przychodzą???? Chyba w du.. dawno nie dostałaś ![]() Svi jak ogarniasz sytuację?? Marci pomaga?? Kurdę, Wy tu już o ciuchach zimowych, a ja jakoś nigdy nie potrafiłam kupować na zaś. Wiem że dużo tracę bo teraz np na alle jest taniej, ale jakośnie umiem. Zawsze wszystko kupujemy na ostatnią chwilę w sklepach ![]() jutro lece do fryzjera i moooocno się zastanawiam czy nie zrobić sobie grzywki Kurczę no sama nie wiem, ciężko potem to utrzymać w jako takim wyglądzie ale zmian mi się chce. Napewno sobie pofarbuję, tzn jakieś pasemka zrobię, ale chyba chce coś jeszcze, a może jakiś nowy fryz ??? No nie wiem noooo. a w niedzielę z rańca wyjeżdzamy na wesele, wracamy w pon wieczorem. Alan zostaje z dziadkami i chrzestną
|
#105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tym spaniem to od początku łatwo nie mięliście.... Życzę Ci, aby jednak ta zmiana nastąpiła, i to szybko, bo dłuższe nie wysypianie się naprawdę potrafi wykończyć... :prz ytul:A ostatnie zdanie proszę wyedytować=usunąć, na razie po dobroci proszę ![]() Cytat:
Tak właśnie chyba zrobię, że go jeszcze zostawię w razie "W". Co prawda Karo mówi, że nim jeździła zimą, ale Ona przecież miastowa baba ![]() ![]() Wiesz co, ja w ogóle nie rozumiem jak można dać antybiotyk "na zapas" Powinno być tak, że po paru dniach idziesz na powtórne badanie, czy nic na oskrzelach się nie rozwija i ew. wtedy antybiotyk. A teraz niby co??-sama masz zdecydować?? W głowie mi się to nie mieści![]() U nas było tak: Zosia kasłała i kasłała, brzyyyydko, byłam pewna, że dostanie antybiotyk, ale nic o dziwo się nie działo głębiej. Poszłyśmy po paru dniach i znowu nic. A po kolejnych paru dniach kaszel zniknął Także sama brzydota kaszlu o niczym nie świadczy.---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() No u nas niestety ciągle istnieje potrzeba czasowego uziemiania Zresztą Zosia nawet jak ładnie idzie, to po chwili sama pokazuje, że chce do wózka.To walnij se coś innego Grzywka to dobry pomysł
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ostatnio -( dziś aż mnie przeraził) nie wiem co Mu strzeliło do głowy, gdy tylko widzi że jedzie jakiś samochód to wyrywa ręke i pędzi jak oszalały na środek jezdni Normalnie nie da sie go utrzymać za rękę jak widzi auto ![]() A dziś rano gdy wyszlismy do skrzynki zobaczyćczy listów nie ma, w oddali zobaczył koparkę (robią na naszej ulicy kanalizacje) no i już nie byo zmiłuj, trzeba było iść pooglądać. A w drodze powrotnej zaciągną mnie jeszcze nad taki mały strumyk w poblizu domu żeby porzucać kamieniami. dodam że kamienie do rzucania zbierał już od momentu jak skończył oglądać koparke, i oczywiście wszystkie zebrane kamyczki musialam nieśc ja bo jemu jużrąk brakowało i kieszenie wypchane ![]() No własnie kusi mnie ta grzywka, tylko boję się bo wtedy już nie bardzo mozna wkładać włosy za uszy a ja nad uchem mam taka plamę na której włosy rosną tylko do długości kilku- kilkunastu cm i baaardzo się pusza i sterczą, bleeee
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-08-12 o 13:21 |
|
|
|
|
#107 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ufff udalo mi sie zrobic dwie salatki, koreczki, przyprawic kurczaka, pomidory z mozarella, zawijance z ciasta francuskiego......jeszcze zostal tatar ale to po poludniu bo musze mieso kupic
ide ogarniac kuchnie, moze zdaze powycierac kurze i sie wykapac zanim maly zasnie, reszte ogarne jak juz go odwioze na 19 przychodza goscie zebys wiedziala ja kroilam skladniki do salatki a ten stal nade mna na krzesle i wyjadal mi kukurydze i papryke z miski
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak na dobry początek,to się przywitam Martynce anuli kochane dzieciaki,rośnijcie zdrowo i bądzcie szczęśliwe Nie wiem,czy wróciłam na dobre bo to jest ostatnio uzależnione od mojego małego szkraba,który w ostatnim czasie,daje mi nieźle popalić.To co kiedyś nazywałam buntem dwulatka,jest niczym w porównaniu z tym,co przechodzimy teraz nie wiem,czy to ma związek z piątkami (jedną mamy już prawie na wierzchu,ale jeszcze nie całą).W gruncie rzeczy,Bartoś ostatnio,przechodzi samego siebie,jest uparty,nie słucha,o wszystko płacze i płaczem,chce wszystko wymusić,już sama nie wiem,skąd to zachowanie,nigdy taki nie był .W nocy też często budzi się z płaczem,ciężko go uspokoić .Czasem brakuje mi siły .Teraz śpi ![]() To tyle. |
|
|
|
#110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() u nas tez jakas kiepska nocka dzisiaj byla co chwile poplakiwala , nie wiem czy znowu zabki sie pchaja musze zerknac czy piatki sie szykuja ![]() narobilam chyba ze sto ruskich wiec zapraszam ![]() Cytat:
wiesz co narazie nie kupuje bo znalazlam moja panienska posciel zolta w kwiatki i pasuje , a przescieradlo mam pomaranczowe, ale podobaja mi sie 2 wzory pozniej wkleje , musze i tak kupic na zmiane Cytat:
nawet tak nie mysl ![]() Cytat:
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydawało mi się że to strasznie duże będzie ![]() Muszę to jeszcze raz przemyśleć Gdzie wy jesteście? |
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Echo...
Alan po napadzie furio-histerii o ciastka, dostał napadu częstoskurczu:-( Dzieciak mnie wykonczy psychicznie... ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- A ja muszę sobie dziś nogi wydepilowac, och żesz kurcze już czuję ten ból. Która chętna żeby zrobić to za mnie ?????
|
#114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanej imprezki ![]() Cytat:
Nic więcej nie radzę bo mamy odmienne poglądy na wychowanie. Cytat:
Idź na całość,idź na całość ![]() A z plamką nic nie da się zrobić? Cytat:
![]() Ja nie łączę tego z 5 bo echo po nich. Mąż nawet na bilansie odpowiedział pani dr.że Laura ma bdb słuch ale wybiórczy ? ![]() Moja żelazna konsekwencja doprowadziła do tego że już płaczem nie wymusza,a potrafiła dać arię taką... ![]() W nocy też się budzi i też płakała.Teraz już nie płacze nie ma odwagi co ewidentnie wskazywało na to że wymuszała płacz i wyła dla wycia robiąc niezły hałas.Ręce też mi opadają momentami. Nikt nie zauważył że z rana mnie nie ma od dłuższego choć zwykle zajrzałam, a ma to z tym związek. Aktualnie pracuję nad myciem zębów 2 x dziennie i sprawnym ubieraniem-do kilku dni wstecz potrafiła z piżamy przebierać się godzinę i przed wyjściem na spacer kolejną.Jest system nagród.Czekam na zadawalające efekty.Cytat:
ja chętnie się podłoże za każdą z was nogi,bikini i co tylko ![]() Aga jak stosujesz ten specyfik który polecałaś? bo on od 3r.ż U mnie w aptece jest dość znany i często kupowany,muszę znaleźć więcej info w sieci o nim.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba sama w to nie wierzę .Nie wiem,co się nagle stało,że zrobił się taki krnąbrny,uparty,nic nie chce dać sobie wytłumaczyć .Zawsze starałam się być konsekwentna,wszystko w granicach rozsądku i dawniej jak nie dostał przysłowiowej gwiazdki z nieba,trochę pomarudził,pojęczał i jakoś się z tym godził,a teraz potrafi płakać,żeby nie napisać krzyczeć przez 20 min i ciężko go wtedy uspokoić.Od trzech dni,jest niby jakaś poprawa,staram się poświęcać mu więcej czasu,rozmawiać i tłumaczyć,tłumaczyć...ale ciężko jest czasami i co do mnie niepodobne,czasem zaczynają mi puszczać nerwy i muszę krzyknąć , i źle mi z tym ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Jeszcze zapomniałam Joluś mocno Cię
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to tylko nam się wydaje że nie słuchają![]() Wtedy mnie to nie pocieszyło i nadal nie pociesza. A wiesz...ja nie uspokajam jak o coś jej się rozchodzi.Mówię że czekam aż się uspokoi a wyciszyć się ma sama,bez akompaniamentu bodźców-inne dzieci,tv,muzyka i potem porozmawiamy.Pamiętasz jak wspominałam że ta p.psycholog mówiła że "co wytrwalsze" dzieci potrafią wymuszać1,5h? Moja Laura potrafiła 40min na szczęście z każdym razem coraz krócejMi też się zdarza krzyknąć. Ktoś może się zdziwić,zachodzić w głowę,jak to krzyknąć,czy ktoś jest tak słaby etc Ale widzę np jak jest u siostry.Powie do córki raz.Niespecjalnie wyszukanym argumenetem i...czary od razu słucha,odchodzi od czegoś,nie robi czegoś i wcale nie jest jej przykro ani nie płacze.Dla przykładu w przypadku Laury musiałabym wspiąć się na wyżyny wyobraźni i przemówić tak by ją zainteresować,odwrócić uwagę i jeszcze zaproponować coś atrakcyjnego w zamian,gdzie zaraz po przemowie napotykam opór i próbę,a raczej prób kilka bo może mama żartuje,a może odpuści i tak to trwa, trwa i trwa a cierpliwość ma jakieś granice.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dzięki Też tak próbowałam,ale wydaje mi się,że wtedy jest jeszcze gorzej,zaczyna jeszcze bardziej krzyczeć i nic do niego nie dociera,a czasem jest tak,że powiem:choć przytul się do mamusi,mamusia Cię bardzo kocha,nie trzeba się tak złościć i wtedy przychodzi i wtula się tak we mnie mokrą buźką Staram się go uspokajać,bo kiedy tego nie robię,Bartoś płacze i płacze,i może rzeczywiście dałby tak radę z 1,5 godziny ![]() Czasami już rzeczywiście czuję się bezsilna i może rzeczywiście krzyknięcie to oznaka słabości,ale czasem już nie daję rady inaczej Dzięki Kasia .A tak wogóle jak Ty się czujesz? |
|
|
|
|
#118 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() An tos bardzo urosl od zeszlego roku. wiec nic mu nie pasuje ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za przedszkole i zagladaj czesciej ![]() ![]() mezczyzni sa czasami dziwni ![]() Cytat:
Mamy ogromne problemy z zasypianiem, jeszcze ze mna A zasnie w 20 minut, ale z mezem chodzi spac o 22.00, bo temu duzemu brakuje konsekwencji . Cokolwiek wypracuje z malym, to maz to niweczy i rozmowy nie pomagaja , bo przeciez A nie chce i tak w kolko. A nie ma mnie przez 3 noce w domu .Wstaje o 5-6, w dzien spo pol godziny lub wcale, a jeszcze niedawn mial okres, ze spal 2-3 godziny . Wtedy rozumialam, ze chodzil pozniej spac, a teraz nie spi w dzien ani w nocy. Co noc jeczy i przychodzi do nas i potrafi tak co pol godziny, co godzine, szczegolnie jak ja jstem w domu. Efekt- nie sppie, bo jeste, w pracy, a w domu tez nie spie, bo A.Kupy nie robimy ![]() A mama jestes wspaniala ![]() Cytat:
w sprawie antybiotyku sie nie wypowiem Cytat:
Cytat:
wspolczuje Cytat:
Cytat:
jestem pod wrazeniem![]() A nie jest zainteresowany, tylko rozbierac sie pomaga
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() dawno tak rano sie nie witalam, wpadlam napisac ze za nami pierwsza nocka jak Werka spala sama w swoim pokoju(wczesniej z nami w sypialni)i maly sukces- spala tam do rana ![]() milego dnia
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Olafek co noc tup tup do nas
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

, zapomniałam, że to na aukcji było z materacem.
Zobaczymy jak nam to wyjdzie. A póki co szykujemy się na długi weekend. Jutro jedziemy do W-wy do rodzinki, a w sobotę do Olsztyna do znajomych 

..... wiem, że jesteś zalatana, zmęczona i w ogóle..., ale czy mogę jeszcze liczyć choć na jedno zdjątko wózka...?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chcesz? Nie wolno Ci tak mówić, dla Kubaska jesteś najlepszą mamą pod słońcem, co nie znaczy, że jesteś robotem
Kaszle od poniedziałku i ma lekki katar...

Normalnie nie da sie go utrzymać za rękę jak widzi auto
bo to jest ostatnio uzależnione od mojego małego szkraba,który w ostatnim czasie,daje mi nieźle popalić.To co kiedyś nazywałam buntem dwulatka,jest niczym w porównaniu z tym,co przechodzimy teraz
, i źle mi z tym