![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
dzięki dziewczyny za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Witajcie jestem nowa w tym wątku,tyle chciałam powiedzieć tytułem wstępu i powitania
![]() oleje w aldim <3 muszę mieć ! czaję się na krokosz i orzech włoski,taka taniocha! od niecałego miesiąca używam lnianego na skalp i na długość i widzę różnicę,ale nie jakąś dużą,wiem,że muszę być cierpliwa.Rok temu zaczęłam się olejować Dabur Amla ,ale marne efekty ,bo na parafinie mi nie służy chyba.Przejechałabym się dzisiaj do aldiego ,ale właśnie wróciłam z zakupów włosowych,tj skompletowałam mini niezbędnik przyszłej CG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie.
chciałabym spróbować jak na moje włosy działają oleje (na początek rycynowy lub nafta kosmetyczna). Trochę się tego obawiam, bo moje włosy są mocno problematyczne - u nasady mocno się przetłuszczają, a końce są suche i rozdwajają się. Domyślam się, że olejowanie na pewno pomoże na włosy suche, ale czy przy tym nie będzie wzmagać przetłuszczania? I czego lepiej spróbować - nafty, czy rycynowego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Konto usunięte
|
Po prostu głupio powtarzam wszędzie krążące plotki, bo sama nie testowałam jeszcze
![]() Mam do wyboru miejscowo kupić olej krokoszowy jedynie z Oleofarmu, małą butelczynę za 19zł w eko-sklepie. Podziękowałam i zapomniałam jakoś o sprawie. Cytat:
![]() I na olej Alterry też się skusiłam, a co tam - w końcu mam kupon zniżkowy w torebce. Przy kasie się okazało, że kupon został jednak w plecaku w domu, bezpiecznie czekając na swoją właścicielkę. I jakieś 7zł przepłaciłam ![]() Cytat:
Naftę na całą noc, zgrozą aż powiało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2875352 0]Po prostu głupio powtarzam wszędzie krążące plotki, bo sama nie testowałam jeszcze
![]() Mam do wyboru miejscowo kupić olej krokoszowy jedynie z Oleofarmu, małą butelczynę za 19zł w eko-sklepie. Podziękowałam i zapomniałam jakoś o sprawie.[/QUOTE]aaaaa rozumiem ![]() ![]() ![]() Dla mnie już za późno, można śmiało nazywać mnie alkoholiczką ![]() I na olej Alterry też się skusiłam, a co tam - w końcu mam kupon zniżkowy w torebce. Przy kasie się okazało, że kupon został jednak w plecaku w domu, bezpiecznie czekając na swoją właścicielkę. I jakieś 7zł przepłaciłam ![]() ![]() ![]() a z alterrą peszek ... to żeby chociaż dobrze Ci służył ten olejek ![]() ![]() ![]()
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może znacie jakiś trik, który pomoże rozprowadzić olej na włosach? Wiem, że należy go podgrzać, ale tak czy siak, jest on dość gęsty, a nie chciałabym przesadzić z ilością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Flosleku jeszcze nigdy w rękach nie miałam. Nadają się ich kosmetyki dla wegetarian? Wygodnicka jestem jakaś ostatnio, chyba znowu muszę w dziczy trochę pobyć ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Ja nie podgrzewam, ale to jedynie przez moje zapominalstwo. Rozprowadzam po prostu po wilgotnych włosach, łatwiej wtedy mi idzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2875383 2]O, to tyś też na Woodstocku też była? Może piłam z tobą i o tym nawet nie wiem?
![]() Flosleku jeszcze nigdy w rękach nie miałam. Nadają się ich kosmetyki dla wegetarian? Wygodnicka jestem jakaś ostatnio, chyba znowu muszę w dziczy trochę pobyć ![]() ![]() no raczej nie testowane, nie sprawdzałam, ale mają serię eko więc myślę że to oczywiste ![]() ![]()
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak to człowiek pochodzi gdzieś po lesie czy po łące z wiekowym kozikiem w kieszeni i ma trochę dobroci za darmo jak się poszczęści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2875383 2]
Rycynowy ciężko się rozprowadza, skubaniec jeden! Ja nie podgrzewam, ale to jedynie przez moje zapominalstwo. Rozprowadzam po prostu po wilgotnych włosach, łatwiej wtedy mi idzie ![]() No to popróbuję. Dzięki za pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Taa tatty, natura to cudo! Póki nie parzy i nie swędzi wściekle
![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Cały urok natury, się znaczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Moja mama dzisiaj wróciła z wczasów i przywiozła mi tunezyjską mieszankę olejów. Możecie ocenić skład? Co oznaczają te CI?
Mineral Oil, Cyclomethicone, Mix of Perfumes, Coconut Oil, Watercress Oil, Olive Oil, Sesame Oil, Sweel Almond Oil, Tocopheryl Acetate, Benzophenone-3, Castor Oil, Jojoba Oil, Cactus Oil, Hydrolyzed Protein, CI 47000, CI 61565, CI 26100
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku parafina, silikon, zapach i dopiero po nich olej kokosowy, z rzeżuchy(?), oliwek, sezamowy, ze słodkich migdałów, przeciwutleniacz, filtr UV i znów oleje rycynowy, kaktusowy, hydrolizowane białko i wspomniane barwniki. Na skórę bym tego nie nakładała. A na włosy to stosowałabym raczej jak jedwab a nie jak oleje. Ale mogę sie mylić. Musisz spróbować.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Też właśnie miałam zapytać o rozjaśnianie włosów na olej . Mam następną kandydatkę na tę metodę - farbowaną blondynę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej na same włosy i w małych ilościach. Ale bez przetestowania ciężko powiedzieć. Dzięki temu silikonowi na pewno będzie wygładzał włosy. Tak mi się wydaje.
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Zauważyłam że po nakładaniu oleju krokoszowego na noc, włosy rano są zupełnie suche, nawet jakby szorstkie. Po innych olejach włosy rano są nadal "mokre". Czy on tak dobrze się wchłania? Czy może nie służy włosom?
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Chyba nie pozostaje nic innego, jak spróbować :P Dziś na noc nakładam olejek, może będę na tyle odważna, żeby od razu popsikać tym sprayem rozjaśniającym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja stosuję farbę z poziomu 12 z wodą 9% a mojej siostrze farbuję włosy farbą z tego samego poziomu z wodą 12% (ma ciemne włosy, średni brąz) i muszę przyznać, że olejowanie bardzo chroni przede wszystkim skórę głowy- siostra ma wrażliwą skórę a nic jej nie szczypie podczas farbowania. Szkoda, że nie chce jej się bardziej dbać o włosy w domu ![]() ![]() Ja bym uważała, oleje mogą wysuszać włosy i możliwe, że ten tak właśnie na Twoje działa. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, tak wiem, że powinnam przestudiować cały wątek, zamiast was męczyć, ale próbowałam i kompletnie się w tym nie łapię, nie rozumiem i w ogóle jest ciężko, więc baaaardzo proszę o pomoc.
Zaczynam wymieniać moją kosmetyczkę na bardziej naturalną i myślałam właśnie o olejach. Od czego najlepiej zacząć? Dodam ,ze ostantio włosy mi strasznie wypadają, staram się coś z tym zrobić. Czy jakiś olej pomoże czy raczej zaszkodzi? Gdzieś wyczytałam (niestety teraz nie mogę znależć), że olejem kokosowym można zabezbieczyć włosy przed pływaniem w słonej wodzie/basenie. Próbowała któaś z was tego sposobu? Jadę niedługo do Egiptu i nie chce pogorszyć jeszcze bardziej stanu moich włosów, a nie będę też sobie przecież odmawiać pływania i tego typu przyjemności ![]() Ogólnie moje włosy przetłuszczają się przy skórze, przy końcówkach się wysuszają, wyglądają dość "sianowato". Jak myślicie, jakiś olej może mi pomóc? |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Przeczytajcie opis aukcji
![]() http://allegro.pl/olej-krokoszowy-ni...759949248.html Btw. taki olej jest w Aldim. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Zakupiłam orzech i krokosz w Aldim.
Po orzechu (ale użycie jednorazowe i w ilościach jak na mnie minimalnych, za to czas maksymalny - cała noc...) bez zmian. Nad krokoszem rozmyślam. Może na początek spróbuje na łydkach? ![]() Jedno, co pewne - fajne buteleczki. Szkoda, ze nie z ciemnego szkła, nadałyby się na oliwy smakowe. Ale skoro z jasnego i maja zakrętkę, a kroplator da się zdjąć, to będzie na winko albo nalewkę.
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.