![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stara/nowa Dolce Vita - foto
Sprzedający zdjęcie kodu dodał ale zdjęcie całego pudełka starej wersji zostawił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Hej, mój problem z DV jest nieco inny bo zakupiłam niedawno perfumy na allegro, uzywane, przyszły dziś i atomizer ( ta rurka w środku) wygląda nieco inaczej niż w tych DV, które mam ( zdjęcie jest z netu ,ale moje wyglądaja identycznie) Pokażę to na zamieszczonym zdjęciu. Zapach wydaje mi się ok . Numery seryjne posiada,ale wypiaskowane a nie napisane na naklejce ( 7153D) . No i teraz się zastanawiam- doskonała podróbka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie tak jak Asiula napisała, stare 30stki, też takie widziałam i DV i Dune. Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2012-06-28 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Dune małych też sa takie grubaśne rury na górze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze taką z kodem IYOI i zastanawiam się , z którego jest roku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, tę DV masz stara wersję ![]() Hmmm, moze te I to jedynki? Wtedy byłaby z 2011 r ale głowy nie dam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
te najstarsze Dv miały taką rurkę ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Szef ds. Wymianek
|
moja starsza wersja Tendre Poison 50 ml miala cala taka ordynarna rure, jak ja to nazywam^^.
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam dokumentację, a co tam.
Fota 1 trzy " stare" DV, tzn te,które miałam przed dzisiejszym zakupem. Fota 2,3- dwie Dolce Vity z kodem z & na początku- 2007 rok? Fota 4- wspomniana Dolce 30 ml z najjaśniejszym korkiem z I w kodzie ( ta wydaje mi się jakaś najsłabsza w odbiorze) Fota 5- kod piaskowy na dzisiejszym nabytku Fota 6- "rura" z dzisiejszego flakonu DV, zarazem barwa chyba najbardziej piaskowa. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Foty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Może teraz jakos uda mi się zamieścić zdjęcia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
OMNIA była ewidentną podróbą. Bez numeru seryjnego, zapach inny od oryginału ( mam oryginał w domu więc miałam porównanie) baba nie chciała mi zwrócić pieniędzy , twierdząc ,że perfumy są z UK więc muszą byc oryginalne. Ja jestem na 100% pewna,że to była podróbka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
BAN stały
|
Mam w tej chwili dwa flakony, jeden z 2011, drugi z 2012. Zapach zdaje się niemal identyczny, szkoda tylko, że dior w swoim zapędzie do zmian w opakowaniach robi taki bajzel. Butelka z 2012 nie ma żadnego napisu. ŻADNEGO. Zapomniało im się, czy może jest to już taka legenda, ze nie trzeba umieszczac napisu bo każdy wie, ze to dv..... ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
wyciągam wątek z czeluści, albowiem mam namierzoną DV z kodem 1Q01 - czyli z marca 2011. Czy ktoś może stwierdzić, czy to jest wersja już po najostatniejszej reformie (czyli ten sam rozcieńczony kompocik który jest aktualnie na perfumeryjnych półkach), czy jednak jest szansa na przed-ostatnio-reformulacyjną?
Jak powszechnie wiadomo, reformulacji bylo parę ![]() ![]() ![]() dodam, że na flaszce stoi: "Dolce Vita Christian Dior Paris " Edytowane przez dixi Czas edycji: 2013-12-31 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale chyba na wszystkich flaszkach DV jest taki sam napis? Czy coś było zmieniane? ![]() Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2014-01-01 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. dziewczyny pisały wczesniej, że na nowych flaszkach nie ma napisu "Paris" - choć ja przejrzałam wczoraj internet i nie widzę takich bez napisu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Ja mam na swojej kod 8RO1, i ma napis Paris...,
ale nie wiem z którego jest roku...
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Moja ma czarny pasek na dole pudełka , kod 9W01 i napis Paris.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przychodzę z prośbą
![]() Właśnie otrzymałam flakonik 30 ml dolce vita zamawiana na Orpe,niby wszystko ok ale miałam już kiedyś flakonik 30 ml i w tym który do mnie teraz przyleciał nie ma napisu na flakonie dolce vita to raz a dwa ten złoty kołnierzyk wokół atomizera kręci się tzn nie luźno tylko trzeba użyć lekko siły ale mimo wszystko Kod na nalepce to 3X02 na świeżomierzu wyskakuje mi,że flaszka jest z 2013, nie pamiętam z którego była poprzednia ale też chyba tego samego roku, no i teraz zgłupiałam,czy ja mam tą najnowszą wersję DV,bo wychodzi na to,że to by była trzecia reforma tego zapachu ![]() Bardzo proszę o pomoc ![]()
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze ![]() Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
A jak jes z najnowszą reformulacją.
Na tej stronie znalazłam info, że nastąpiła w 2012r.? http://perfumeriaanna.pl/pl/p/Dior-D...ml-TESTER/1220 Mam na oku flaszkę z lipca 2012r. Czy to już po, czy jeszcze przed i w jakim kierunku poszła reforma z 2012r?
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.