![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie znajde w Krakowie?
Cytat:
W sieci tych drogerii zawsze mają kosmetyki, których nigdzie indziej nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z szatnią nawet i lepiej przy takiej pogodzie, użeranie się z całym odzieniem wierzchnim i książkami byłoby uciążliwe^^ Również dziękuję za pomoc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałabym ![]() Może są tutaj bardziej rozeznane wizażanki... gdzie w okolicach al. Mickiewicza/ul. Piłsudskiego kupię najzwyklejszy w świecie chleb razowy (a nie jakiś biały barwiony karmelem) i to niedrogo? Może są w okolicy jakieś piekarnie? W marketach napotykam na taki problem, że za kilka pojedynczych kromek musiałabym się wykosztować 4-6zł - dla mnie to cena nie do przyjęcia, skoro za 3,50zł u siebie kupuję cały bochenek... Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2012-02-06 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Przyjaciółka KWC
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]Poważnie? A mają kosmetyki Bingo do włosów? ;>[/QUOTE]
Nie, przynajmniej na Karmelickiej nie ma. Widziałam kiedyś kilka maseczek w Auchan. [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]Zapomniałabym ![]() Może są tutaj bardziej rozeznane wizażanki... gdzie w okolicach al. Mickiewicza/ul. Piłsudskiego kupię najzwyklejszy w świecie chleb razowy (a nie jakiś biały barwiony karmelem) i to niedrogo? Może są w okolicy jakieś piekarnie? W marketach napotykam na taki problem, że za kilka pojedynczych kromek musiałabym się wykosztować 4-6zł - dla mnie to cena nie do przyjęcia, skoro za 3,50zł u siebie kupuję cały bochenek...[/QUOTE] Na Piłsudskiego akurat nie kojarzę żadnych piekarni, w szeroko pojętej okolicy polecam sprawdzić piekarnio-cukiernię Magura na Zwierzynieckiej, kiedyś mieli produkty wysokiej jakości, ale niestety nie kupuję tam od dawna, więc nie jestem pewna jak teraz albo poszukać w okolicy Placu na Stawach na Salwatorze.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]Nie wiem, gdzie studiujesz, ale ja po zajęciach zostaję po prostu na wydziale i idę albo do biblioteki wydziałowej, albo szukam wolnych stołów (WMiI na Ruczaju). Nie trzeba w ten sposób tracić więcej czasu na transport niż potrzeba.
![]() Poważnie? A mają kosmetyki Bingo do włosów? ;> Zapomniałabym ![]() Może są tutaj bardziej rozeznane wizażanki... gdzie w okolicach al. Mickiewicza/ul. Piłsudskiego kupię najzwyklejszy w świecie chleb razowy (a nie jakiś biały barwiony karmelem) i to niedrogo? Może są w okolicy jakieś piekarnie? W marketach napotykam na taki problem, że za kilka pojedynczych kromek musiałabym się wykosztować 4-6zł - dla mnie to cena nie do przyjęcia, skoro za 3,50zł u siebie kupuję cały bochenek...[/QUOTE] Mój wydział akurat jest w remoncie, więc nie ma za dużo miejsca na siedzenie, a biblioteka/pokoje cichej nauki są dość oblegane. Poza tym trochę nie uśmiecha mi się spędzanie czasu na wydziale od rana do wieczora ![]() ![]() ale dziękuję za sugestię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]
Poważnie? A mają kosmetyki Bingo do włosów? ;> [/QUOTE] W maski Bingo nieźle była zaopatrzona kiedyś hurtownia AIDEM na ul. Zamoyskiego. Nie wiem jak obecnie... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Czy któraś Wizażanka się orientuje, gdzie w Krakowie można dostać odżywkę Hegrona?
Szukałam w Rossmanie i kilku innych sklepach, ale nie znalazłam, a nie mam czasu na długie wojaże po całym mieście w poszukiwaniu jednej, głupiej odżywki (zresztą znając siebie, po takim "wojażu", wróciłabym jako bankrut z reklamówką niepotrzebnych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Przyjaciółka KWC
|
Widziałam w Auchan niedawno
![]()
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Też polecam wybrać się do Auchan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Może ktoś wie, gdzie znajdę (najlepiej w centrum) jakiś sklep z półproduktami do wyrobu biżuterii? Chodzi mi konkretniej o miedziane łańcuszki, zapięcia, zawieszki, drut jubilerski, nie o koraliki.
![]()
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Empik (na Rynku) albo Zielony Kamyk na Starowiślnej.
#104 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że sklep z półproduktami jest na karmelickiej,ale ręki sobie uciąć nie dam
![]() Wie ktoś może, gdzie znajdę obrotowy duży stojak na kolczyki ? ![]()
#105 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy jakichś półproduktów nie znajdziejsz w sklepie papiernicznym na Krupniczej, po prawej strony jak się wchodzi na ulicę od Teatru Bagatela.
[ja się tam zaopatruję w długopisy wszelkiej maści, ale mają dość szeroki asortyment, więc może i coś do tworzenia biżu? no i powyżej jakiejś kwoty jest zniżka dla studentów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
wlasnie mialam pisac ze w Empiku, ostatnio sama sie im przygladalam
![]() Wiecie moze czy znajde gdzies w Krk w sklepie stacjonarnym (np jakims indyjskim) olejek amla?a jesli tak to czy bedzie to bardziej oplacalne lub porownywalne cenowo do np allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
widziałyście w jakimś sklepie formę do pieczenia (najlepiej dużą) PRZENOŚNĄ, z przykrywką? pieczesz, zakrywasz i możesz gdzieś wziąć
![]()
#110 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
A jakiś fajny komis rowerowy? Wiem, ze coś na Hali Targowej było organizowane w niedziele, ale czy to aktualne? Zbliża się wiosna chętnie przesiadłabym się na rower, ale nie uśmiecha mi się wydać kupę kasy na nówkę...
#112 |
Konto usunięte
|
A kojarzycie może z jakiegoś sklepu spożywczego takie cudo jak granulat sojowy?
Lekko się zdziwiłam, bo w mieścinie Białystok łatwiej idzie to znaleźć niż tutaj, gdzie wegetarian jest jednak nieco więcej... W Carrefourze, Kauflandzie i Jubilacie tego nie uraczyłam, w mniejszych sklepikach nawet na to nie liczę... no chyba że jakieś sklepy ze zdrową żywnością, wegetariańskie - kojarzycie jakieś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
W Galerii Krakowskiej są sklepy ze zdrową żywnością.
Poza tym możesz zajrzeć też do Almy w Galerii Kazimierz. No i nie wiem czy przypadkiem w Tesco na Kapelance nie ma przypadkiem takich rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Poszukaj w sklepach z żywnością ekologiczną, ja lubię te z sieci "Natura". Jeden znajduje się na ul. Krupniczej 21, a drugi na ul. Zamenhofa 1.
Są dobrze zaopatrzone, ceny całkiem znośne. Edycja. Jestem niemal pewna, że widziałam tam kiedyś taki granulat sojowy, bo nawet zastanawiałam się co można z tego zrobić. Nie dam sobie jednak ręki uciąć, że można to tam dostać. Edytowane przez babcia_miecia Czas edycji: 2012-03-03 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3268757 0]A kojarzycie może z jakiegoś sklepu spożywczego takie cudo jak granulat sojowy?
Lekko się zdziwiłam, bo w mieścinie Białystok łatwiej idzie to znaleźć niż tutaj, gdzie wegetarian jest jednak nieco więcej... W Carrefourze, Kauflandzie i Jubilacie tego nie uraczyłam, w mniejszych sklepikach nawet na to nie liczę... no chyba że jakieś sklepy ze zdrową żywnością, wegetariańskie - kojarzycie jakieś? ![]() Alma ![]() http://alma24.pl/produkt/100330/granulat-sojowy-orico a z ciekawości do czego używasz takiego cuda? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3268757 0]A kojarzycie może z jakiegoś sklepu spożywczego takie cudo jak granulat sojowy?
Lekko się zdziwiłam, bo w mieścinie Białystok łatwiej idzie to znaleźć niż tutaj, gdzie wegetarian jest jednak nieco więcej... W Carrefourze, Kauflandzie i Jubilacie tego nie uraczyłam, w mniejszych sklepikach nawet na to nie liczę... no chyba że jakieś sklepy ze zdrową żywnością, wegetariańskie - kojarzycie jakieś? ![]() Znajdziesz taki sklep na rogu Starowiślnej i Dietla, św. Filipa i Krzywej z tych w centrum. Jest ich też trochę w innych dzielnicach ale słabiej kojarzę dokładne adresy więc nie będę wprowadzać w błąd. |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Konto usunięte
|
Dzięki wszystkim za pomoc!
![]() Cytat:
![]() To jest tak jakby wegetariański fast-food. No może nie do końca fast-food, bo trochę czasu na przygotowanie jednak wymaga, ale zawiera dużo białka i nie trzeba się bawić w żadne namaczanie, godzinne gotowanie, itd. ![]() Używam do różnych rzeczy, przeważnie do gulaszów, sosów, kotletów, zapiekanek, farszu do warzyw, gołąbków, pierogów, cepelinów, draników, naleśników... ogólnie nadaje się tam, gdzie ludzie używają normalnie mięsa mielonego. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
a gdzie kupić w Krakowie niedrogie ładne zestawy bielizny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od siebie napiszę, że w sklepie Dona w Tesco przy Kapelance można kupić fajne staniki do 100zł. Dwa miesiące temu była przecena prawie całego asortymentu i kupiłam jedno koronkowe cudo za 65 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.