gdzie znajdę w Krakowie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 11:18   #91
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: gdzie znajde w Krakowie?

Cytat:
Koleżanka ze studiów mi mówiła, ze znalazła jakąś drogerię na Starowiślnej, gdzie można znaleźć tego typu trudno dostępne kosmetyki, ale nie wiem dokładnie gdzie to jest (jestem na odwyku zakupowym, więc staram się nie zbliżać do takich miejsc )
może drogeria FILRIT?
W sieci tych drogerii zawsze mają kosmetyki, których nigdzie indziej nie ma
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:26   #92
rejected_darling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dziękuję ogromnie
A jak w WG wybiorę już książki to gdzie mam się z nimi udac, żeby je wypożyczyć i móc wynieść legalnie?
W WG stanowiska pań są naprzeciw drzwi wejściowych, na pewno nie przegapisz Po prawej i lewej są przejścia do kolejnych sal ze zbiorami, przy przejściach wiszą tablice z sygnaturami różnych gatunków i zakresów tematycznych. Warto sprawdzić sygnaturę, bo potwórzy się ona na regale i książce, bez tego można nieraz zabłądzić Na miejscu są też komputery, w których można podejrzeć katalog elektroniczny. W przeciwieństwie do bibliotek uniwersyteckich, tutaj po prostu bierzesz książkę z półki, nie trzeba zamawiać i czekać, aż komputer zwiezie ją do wyznaczonego punktu za 40 minut :P W czytelniach tak samo, bierzesz z półki to, co cię interesuje. W całym budynku jest wifi. Na korytarzach też są wystawione stoliki, ławki, z dostępem do gniazdek - czasem ludzie tam też się uczą, bo jest cicho. Do czytelni nie wejdziesz w kurtce - szatnia jest obowiązkowa (chyba na parterze). Jest też jakaś jadłodajnia na miejscu. W całym budynku są tablice, co jest na którym piętrze i nr pokoju, także nie zabłądzisz
rejected_darling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:30   #93
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Voirrey Pokaż wiadomość
Wchodząc do WG zobaczysz, że naprzeciw znajduje się taka lada, za którą siedzą bibliotekarki. Tam zarówno wypożyczasz, jak również oddajesz książki. Poradzisz sobie bez problemu .
dziękuję

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
może drogeria FILRIT?
wygooglowałam sobie adresy i jedna jest na Karmelickiej, niedaleko mojej szkoły językowej... wizaż nie sprzyja oszczędzaniu

Cytat:
Napisane przez rejected_darling Pokaż wiadomość
W WG stanowiska pań są naprzeciw drzwi wejściowych, na pewno nie przegapisz Po prawej i lewej są przejścia do kolejnych sal ze zbiorami, przy przejściach wiszą tablice z sygnaturami różnych gatunków i zakresów tematycznych. Warto sprawdzić sygnaturę, bo potwórzy się ona na regale i książce, bez tego można nieraz zabłądzić Na miejscu są też komputery, w których można podejrzeć katalog elektroniczny. W przeciwieństwie do bibliotek uniwersyteckich, tutaj po prostu bierzesz książkę z półki, nie trzeba zamawiać i czekać, aż komputer zwiezie ją do wyznaczonego punktu za 40 minut :P W czytelniach tak samo, bierzesz z półki to, co cię interesuje. W całym budynku jest wifi. Na korytarzach też są wystawione stoliki, ławki, z dostępem do gniazdek - czasem ludzie tam też się uczą, bo jest cicho. Do czytelni nie wejdziesz w kurtce - szatnia jest obowiązkowa (chyba na parterze). Jest też jakaś jadłodajnia na miejscu. W całym budynku są tablice, co jest na którym piętrze i nr pokoju, także nie zabłądzisz
Właśnie jestem przyzwyczajona bardzo do biblioteki śląskiej, gdzie z domu zamawiam sobie książki z katalogu, jadę i odbieram w okienku
Z szatnią nawet i lepiej przy takiej pogodzie, użeranie się z całym odzieniem wierzchnim i książkami byłoby uciążliwe^^
Również dziękuję za pomoc.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:30   #94
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Wizażanki, znacie może miejsca w Krakowie w których mogę na spokojnie usiąść i się pouczyć? Mam nie za miłą atmosferę w mieszkaniu studenckim i zależy mi, żeby spędzać w nim jak najmniej czasu.
Nie wiem, gdzie studiujesz, ale ja po zajęciach zostaję po prostu na wydziale i idę albo do biblioteki wydziałowej, albo szukam wolnych stołów (WMiI na Ruczaju). Nie trzeba w ten sposób tracić więcej czasu na transport niż potrzeba.
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
może drogeria FILRIT?
Poważnie? A mają kosmetyki Bingo do włosów? ;>

Zapomniałabym
Może są tutaj bardziej rozeznane wizażanki... gdzie w okolicach al. Mickiewicza/ul. Piłsudskiego kupię najzwyklejszy w świecie chleb razowy (a nie jakiś biały barwiony karmelem) i to niedrogo? Może są w okolicy jakieś piekarnie?
W marketach napotykam na taki problem, że za kilka pojedynczych kromek musiałabym się wykosztować 4-6zł - dla mnie to cena nie do przyjęcia, skoro za 3,50zł u siebie kupuję cały bochenek...

Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Czas edycji: 2012-02-06 o 11:37
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:43   #95
iceflower
Przyjaciółka KWC

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]Poważnie? A mają kosmetyki Bingo do włosów? ;>[/QUOTE]

Nie, przynajmniej na Karmelickiej nie ma. Widziałam kiedyś kilka maseczek w Auchan.

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]Zapomniałabym
Może są tutaj bardziej rozeznane wizażanki... gdzie w okolicach al. Mickiewicza/ul. Piłsudskiego kupię najzwyklejszy w świecie chleb razowy (a nie jakiś biały barwiony karmelem) i to niedrogo? Może są w okolicy jakieś piekarnie?
W marketach napotykam na taki problem, że za kilka pojedynczych kromek musiałabym się wykosztować 4-6zł - dla mnie to cena nie do przyjęcia, skoro za 3,50zł u siebie kupuję cały bochenek...[/QUOTE]

Na Piłsudskiego akurat nie kojarzę żadnych piekarni, w szeroko pojętej okolicy polecam sprawdzić piekarnio-cukiernię Magura na Zwierzynieckiej, kiedyś mieli produkty wysokiej jakości, ale niestety nie kupuję tam od dawna, więc nie jestem pewna jak teraz albo poszukać w okolicy Placu na Stawach na Salwatorze.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:58   #96
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]Nie wiem, gdzie studiujesz, ale ja po zajęciach zostaję po prostu na wydziale i idę albo do biblioteki wydziałowej, albo szukam wolnych stołów (WMiI na Ruczaju). Nie trzeba w ten sposób tracić więcej czasu na transport niż potrzeba.

Zapomniałabym
W marketach napotykam na taki problem, że za kilka pojedynczych kromek musiałabym się wykosztować 4-6zł - dla mnie to cena nie do przyjęcia, skoro za 3,50zł u siebie kupuję cały bochenek...[/QUOTE]

Mój wydział akurat jest w remoncie, więc nie ma za dużo miejsca na siedzenie, a biblioteka/pokoje cichej nauki są dość oblegane.
Poza tym trochę nie uśmiecha mi się spędzanie czasu na wydziale od rana do wieczora trzeba czasem odpocząć od tego widoku
ale dziękuję za sugestię
Stary 2012-02-06, 12:59   #97
Voirrey
Raczkowanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3210390 9]
[/QUOTE]

W maski Bingo nieźle była zaopatrzona kiedyś hurtownia AIDEM na ul. Zamoyskiego. Nie wiem jak obecnie...
Voirrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:09   #98
hadiya
Przyczajenie

Czy któraś Wizażanka się orientuje, gdzie w Krakowie można dostać odżywkę Hegrona?

Szukałam w Rossmanie i kilku innych sklepach, ale nie znalazłam, a nie mam czasu na długie wojaże po całym mieście w poszukiwaniu jednej, głupiej odżywki (zresztą znając siebie, po takim "wojażu", wróciłabym jako bankrut z reklamówką niepotrzebnych rzeczy ).
hadiya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:10   #99
iceflower
Przyjaciółka KWC

Widziałam w Auchan niedawno
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-02-08, 15:03   #100
Asji
Zadomowienie

Też polecam wybrać się do Auchan kiedyś w celu znalezienia tej odżywki obskoczyłam większość sklepów w centrum i nigdzie jej nie dostałam. W Auchan widziałam już kilka razy (choć przedwczoraj robiłam tam zakupy i akurat jej nie było, trzeba trafić).
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 14:37   #101
hadiya
Przyczajenie

Dziękuję dziewczyny
hadiya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-18, 15:59   #102
Melanchton
Zakorzenienie

Może ktoś wie, gdzie znajdę (najlepiej w centrum) jakiś sklep z półproduktami do wyrobu biżuterii? Chodzi mi konkretniej o miedziane łańcuszki, zapięcia, zawieszki, drut jubilerski, nie o koraliki.
Stary 2012-02-18, 17:20   #103
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Może ktoś wie, gdzie znajdę (najlepiej w centrum) jakiś sklep z półproduktami do wyrobu biżuterii? Chodzi mi konkretniej o miedziane łańcuszki, zapięcia, zawieszki, drut jubilerski, nie o koraliki.
Empik (na Rynku) albo Zielony Kamyk na Starowiślnej.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:52   #104
zombiak
Raczkowanie

Wydaje mi się, że sklep z półproduktami jest na karmelickiej,ale ręki sobie uciąć nie dam
Wie ktoś może, gdzie znajdę obrotowy duży stojak na kolczyki ?

zombiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 08:07   #105
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

nie wiem czy jakichś półproduktów nie znajdziejsz w sklepie papiernicznym na Krupniczej, po prawej strony jak się wchodzi na ulicę od Teatru Bagatela.
[ja się tam zaopatruję w długopisy wszelkiej maści, ale mają dość szeroki asortyment, więc może i coś do tworzenia biżu? no i powyżej jakiejś kwoty jest zniżka dla studentów ]
Stary 2012-02-19, 10:44   #106
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Empik (na Rynku) albo Zielony Kamyk na Starowiślnej.
wlasnie mialam pisac ze w Empiku, ostatnio sama sie im przygladalam

Wiecie moze czy znajde gdzies w Krk w sklepie stacjonarnym (np jakims indyjskim) olejek amla?a jesli tak to czy bedzie to bardziej oplacalne lub porownywalne cenowo do np allegro?
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:37   #107
rejected_darling
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem czy jakichś półproduktów nie znajdziejsz w sklepie papiernicznym na Krupniczej, po prawej strony jak się wchodzi na ulicę od Teatru Bagatela.
[ja się tam zaopatruję w długopisy wszelkiej maści, ale mają dość szeroki asortyment, więc może i coś do tworzenia biżu? no i powyżej jakiejś kwoty jest zniżka dla studentów ]
Oj nie, tam niestety takich bajerów aż nie mają Ja się zaopatruję w różne drobiazgi w Empiku na rynku, a przy większych ilościach raczej w necie. Druciki miedziane i srebrne można też kupić za grosze w sklepach z artykułami elektrycznymi i dla majsterkowiczów
rejected_darling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:27   #108
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hadiya Pokaż wiadomość
Czy któraś Wizażanka się orientuje, gdzie w Krakowie można dostać odżywkę Hegrona?

Szukałam w Rossmanie i kilku innych sklepach, ale nie znalazłam, a nie mam czasu na długie wojaże po całym mieście w poszukiwaniu jednej, głupiej odżywki (zresztą znając siebie, po takim "wojażu", wróciłabym jako bankrut z reklamówką niepotrzebnych rzeczy ).
Całą serię Hegrona ( w tym także tą odżywkę) znajdziesz jeszcze w każdym Kauflandzie
Stary 2012-03-02, 16:23   #109
Ejli
Zadomowienie

widziałyście w jakimś sklepie formę do pieczenia (najlepiej dużą) PRZENOŚNĄ, z przykrywką? pieczesz, zakrywasz i możesz gdzieś wziąć . o, takie coś: http://allegro.pl/forma-blacha-do-pi...180198780.html

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 16:35   #110
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
widziałyście w jakimś sklepie formę do pieczenia (najlepiej dużą) PRZENOŚNĄ, z przykrywką? pieczesz, zakrywasz i możesz gdzieś wziąć . o, takie coś: http://allegro.pl/forma-blacha-do-pi...180198780.html
Ja nie widziałam nigdzie, ale fajna rzecz i też chętnie się dowiem, gdzie można coś takiego dostać.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-02, 23:32   #111
SoulSoul
Raczkowanie

GG do SoulSoul

A jakiś fajny komis rowerowy? Wiem, ze coś na Hali Targowej było organizowane w niedziele, ale czy to aktualne? Zbliża się wiosna chętnie przesiadłabym się na rower, ale nie uśmiecha mi się wydać kupę kasy na nówkę...
Stary 2012-03-03, 08:21   #112
Konto usunięte

A kojarzycie może z jakiegoś sklepu spożywczego takie cudo jak granulat sojowy?
Lekko się zdziwiłam, bo w mieścinie Białystok łatwiej idzie to znaleźć niż tutaj, gdzie wegetarian jest jednak nieco więcej...

W Carrefourze, Kauflandzie i Jubilacie tego nie uraczyłam, w mniejszych sklepikach nawet na to nie liczę... no chyba że jakieś sklepy ze zdrową żywnością, wegetariańskie - kojarzycie jakieś?
Stary 2012-03-03, 08:30   #113
visionAM
Zakorzenienie

W Galerii Krakowskiej są sklepy ze zdrową żywnością.
Poza tym możesz zajrzeć też do Almy w Galerii Kazimierz.
No i nie wiem czy przypadkiem w Tesco na Kapelance nie ma przypadkiem takich rzeczy.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:34   #114
babcia_miecia
Zadomowienie

Poszukaj w sklepach z żywnością ekologiczną, ja lubię te z sieci "Natura". Jeden znajduje się na ul. Krupniczej 21, a drugi na ul. Zamenhofa 1.

Są dobrze zaopatrzone, ceny całkiem znośne.

Edycja. Jestem niemal pewna, że widziałam tam kiedyś taki granulat sojowy, bo nawet zastanawiałam się co można z tego zrobić. Nie dam sobie jednak ręki uciąć, że można to tam dostać.

Edytowane przez babcia_miecia
Czas edycji: 2012-03-03 o 08:38
babcia_miecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 08:49   #115
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tatty
A kojarzycie może z jakiegoś sklepu spożywczego takie cudo jak granulat sojowy?
Dobrze zaopatrzony sklep ze zdrową żywnością jest też przy Kobierzyńskiej na Ruczaju, jesli preferujesz tą część miasta
Stary 2012-03-03, 09:25   #116
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3268757 0]A kojarzycie może z jakiegoś sklepu spożywczego takie cudo jak granulat sojowy?
Lekko się zdziwiłam, bo w mieścinie Białystok łatwiej idzie to znaleźć niż tutaj, gdzie wegetarian jest jednak nieco więcej...

W Carrefourze, Kauflandzie i Jubilacie tego nie uraczyłam, w mniejszych sklepikach nawet na to nie liczę... no chyba że jakieś sklepy ze zdrową żywnością, wegetariańskie - kojarzycie jakieś? [/QUOTE]

Alma
http://alma24.pl/produkt/100330/granulat-sojowy-orico

a z ciekawości do czego używasz takiego cuda? ;>
Stary 2012-03-03, 16:58   #117
kasia2d16
Raczkowanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;3268757 0]A kojarzycie może z jakiegoś sklepu spożywczego takie cudo jak granulat sojowy?

W Carrefourze, Kauflandzie i Jubilacie tego nie uraczyłam, w mniejszych sklepikach nawet na to nie liczę... no chyba że jakieś sklepy ze zdrową żywnością, wegetariańskie - kojarzycie jakieś? [/QUOTE]

Znajdziesz taki sklep na rogu Starowiślnej i Dietla, św. Filipa i Krzywej z tych w centrum. Jest ich też trochę w innych dzielnicach ale słabiej kojarzę dokładne adresy więc nie będę wprowadzać w błąd.
kasia2d16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 16:45   #118
Konto usunięte

Dzięki wszystkim za pomoc!
Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Dobrze zaopatrzony sklep ze zdrową żywnością jest też przy Kobierzyńskiej na Ruczaju, jesli preferujesz tą część miasta
Tę część miasta odwiedzam przeważnie ze względu na ulokowany tam Kampus UJ. Poza Zakrzówkiem niewiele zdążyłam zwiedzić, będę miała okazję do dalszych zwiadów
Cytat:
a z ciekawości do czego używasz takiego cuda? ;>
To jest tak jakby wegetariański fast-food.
No może nie do końca fast-food, bo trochę czasu na przygotowanie jednak wymaga, ale zawiera dużo białka i nie trzeba się bawić w żadne namaczanie, godzinne gotowanie, itd.

Używam do różnych rzeczy, przeważnie do gulaszów, sosów, kotletów, zapiekanek, farszu do warzyw, gołąbków, pierogów, cepelinów, draników, naleśników... ogólnie nadaje się tam, gdzie ludzie używają normalnie mięsa mielonego.
Cytat:
Napisane przez babcia_miecia Pokaż wiadomość
Poszukaj w sklepach z żywnością ekologiczną, ja lubię te z sieci "Natura". Jeden znajduje się na ul. Krupniczej 21, a drugi na ul. Zamenhofa 1.
O, jest ulica Zamenhofa w Krakowie? Nagle zrobiło mi się tak jakoś swojsko, nieważne
Stary 2012-03-04, 17:53   #119
qozaczka
Raczkowanie

a gdzie kupić w Krakowie niedrogie ładne zestawy bielizny?
qozaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 18:38   #120
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez qozaczka
a gdzie kupić w Krakowie niedrogie ładne zestawy bielizny?
Przyłączam się do pytania
Od siebie napiszę, że w sklepie Dona w Tesco przy Kapelance można kupić fajne staniki do 100zł. Dwa miesiące temu była przecena prawie całego asortymentu i kupiłam jedno koronkowe cudo za 65 zł Wiem, że można tam też dobrać figi/stringi do zestawu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości