|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
gdzie znajdę w Krakowie?
witam,
pilnie poszukuje gdzie w poblizu bądź w nowej hucie - dokladnie os. Piastow mogę kupic Editt Cosmetics, Compact Powder (Puder w kamieniu) Slicznie dziekuje za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- moze uzupelnie - podobno kosztuje ok 5-8 zl i mozna dostac go w sklepach wszystko x zl
Edytowane przez gildia Czas edycji: 2011-09-02 o 20:54 |
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: gdzie znajde w Krakowie?
Nie wiem, czy tam jest, ale sprawdź w sklepie z chemią, kosmetykami itp przy poczcie na os. willowym
![]() Swoją drogą ktoś wie może, gdzie w Krakowie znajdę hipoalergiczny żel do mycia twarzy z oczarem wirginijskim? Najlepiej w okolicach placu centralnego itp
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A co Wy tak z tą NH? Ciężko w tramwaj wsiąść i podjechać do drogerii w inne miejsce?
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
może ciężko jak pracuję praktycznie 10h dziennie;P a chciałabym kupić coś w pobliżu miejsca zamieszkania.
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko Ty pracujesz
![]() Niestety jeśli chodzi o NH to nie pomogę, znam tylko drogerie bliżej centrum. |
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
visionAM - może jakbyś codziennie do pracy miała 50 km doceniłabyś możliwość spaceru do sklepu - nie wszyscy mają ochotę spędzać kolejne godziny w MPK w dniu wolnym od pracy...
zombiak - dzięki za rade, póki co byłam dziś w sklepie wszystko po 2,3,4 pln na os. Bohaterów września - nie znalazłam co prawda tego pudru, ale skusiłam się na inny - może póki znajdę w/w to będzie dobra aternatywa co do tego żelu dużo kosemtyków z linii Biały Jeleń widziałam kiedyś w Almie, ale czy są tam nadal nie wiem - gdyż do Almy nie zaglądam... a propo Almy na Olszy - to np były takie małe białe budki, kiedyś był w nim sklepik z ozdobami do włosów i kosmetykami, gdzie kupiłam puder którego szukam, obecnie niestety są tam torebki. czy któraś z Was drogie Wizazanki wie gdzie został przeniesiony poprzedni sklepik? czy też może został zamknięty na amen?
|
|
|
|
#7 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jada od ronda mogilskiego w stronę huty autobusami jak 152 na przystanku bodajże pilotów, tuz obok są takie dwie "budy", jedna z torebkami, w drugiej są kosmetyki różnego typu, możliwe, że tam będzie taki puder.
Z samej Huty to przeszłabym się do drogerii przy Wandzie, między Wandą, a tą drugą częścią - spożywczą, w tej jakby przełączce jest drogeria+pasmanteria obok, ale chyba do 17 są czynne. I drogerie na TOMEXie, znalazłam tam lakiery MIYO ostatnio, ale nie przyglądałam się, co ciekawego jeszcze tam jest. BTW. Chyba jestem dziwna, bo dla mnie samo jeżdzenia z mojego hucianego zadupia na AGH jest meczące i gdybym miała jechać tyle co do centrum (w korkach między 16-17 do samego centrum mam około godziny), to po np. 8-10 godzinach w pracy to też by mi się nie chciało, po prostu
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
nicRu dziękuje - czyli jednak ten mały sklepik nadal istnieje
na pewno się tam wybiorę
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ok dziękuję dziewczyny, wyślę TŻta na zakupy;D mam nadzieję, że znajdzie
Edytowane przez zombiak Czas edycji: 2011-09-03 o 16:27 |
|
|
|
|
#10 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No ja bym tam szukała.
I rozumiem, że jechanie po pracy 40 minut w jedną i 40 minut w druga po jedną rzecz jednak jest męczące, dlatego też szukałabym bliżej ![]() Jeszcze pomyślę, czy są jakies nietypowe miejsca z takimi rzeczami, ale nie przychodzi mi na razie nic na myśl
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam ten żel do mycia twarzy w Lewiatanie koło pętli tramwajowej na Wzgórzach Krzesławickich. Tyle, że było to gdzieś w maju/czerwcu. W tym Lewiatanie znalazłam też mnóstwo innych ciekawych rzeczy, będę musiała się tam jeszcze kiedyś wybrać, także po to, by zobaczyć ten piękny plac zabaw (nie, nie jestem pedofilem
Poza tym, ten żel jest świetny, ubóstwiam go wręcz. Warto go trochę poszukać. Co do offtopa: kocham tramwaje, mogę nimi jeździć bez przerwy |
|
|
|
#12 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ojej, który plac zabaw he? Na Wzgórza się nie zapuszczam, a jak rpzechodze to tylko zielonym jarem
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
W parku Wandy przy osiedlu "Na wzgórzach"
|
|
|
|
#14 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Czyli "Zielony Jar"
Aż się musze kiedyś przejsć, co tam na wzgórzach fajnego można znaleźć w małych sklepikach
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Mój cudowny TŻ poświęcił się i pojechał do lewiatanu, jednak tam nie znalazł
![]() Ale... na szczęście nigdy się nie poddaje i poszedł do sklepu z chemią itp na os. willowym przy poczcie i poprosił sprzedawczynię, żeby zamówiły ![]() I dzięki niemu cieszę się od dziś żelem;d
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Rozgarnięty chłop
![]()
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
żen sie z nim
malo takich na swiecie
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
zobaczymy, jak to wyjdzie;p
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Szukam jakiejś dobrej pasmanterii z dużym wyborem guzików i koronek. Pomoże ktoś?
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli chodzi o drogerie - przy ulicy Okulickiego w bloku 51 (pierwszy blok pod szpitalem Rydygiera) otwarto Schlecker, cos a'la Rossman ale fajny, byłam tam już, moim zdaniem warto. |
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
gdzie moge kupic porzadny mop (np vileda)? najlepiej centrum/podgorze/grzegorzki :P
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja co prawda poruszam się na trasie Kobierzyn - centrum, ale produkty Biały Jeleń są dostępne w większych Rossmanach oraz w Tesco, jeśli macie takowe w swoim zasięgu
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
tak, są w rossmanach i tesco, jednak tych żeli tam nie znalazłam;p
ale ja już swój żelik mam
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
ale się cieszę, że powstał taki wątek
!w jakich sklepach sportowych prowadzą rolki rossignol? muszę kupić hamulec . taki uniwersalny nie pasuje.
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a znacie w Krakowie jakieś sklepy sklepiki z tanimi kosmetykami?
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#28 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, moze znacie jakies sklepy z dosc tanimi butami? Dosc tanie, tzn takie ok 100-170zl za kozaki. Nic w galeriach w tych cenach mi sie nie podoba, a chcialabym juz kupic i miec z glowy. Okolice centrum a nawet dalej, byle nie na NH, bo tam sie gubie
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na Wrocławskiej (tej bliżej nowego kleparza) jest taki sklep z tanimi butami. Mam stamtąd 2 pary. Szpilki kupiłam za 30zł, ale są strasznie nie wygodne i kozaki, za które zapłaciłam chyba poniżej 100zł, ale to na wyprzedaży i one są ciepłe, wygodne, po zimie się nic z nimi nie stało więc jak na taką cene nie jest źle.
|
|
|
#30 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jedyny sklep z tanimi butami, jaki w krk spotkalam. Wlasnie o tego typu sklepy mi chodzi. Z tym, ze faktycznie mierzylam tam raz szpilki i faktycznie byly niewygodne, zle uszyte. Kazde, ktore mierzylam, to albo jakis szew od srodka obcieral albo jakies koslawe od nowosci byly :hmm: ale jakbys znala wiecej tego typu sklepow, to ja bardzo chetnie sie dowiem gdzie sie znajduja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.