![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#92 | ||||
Wtajemniczenie
|
oj tak duża i silna
![]() Cytat:
![]() ![]() też mam taką nadzieje ![]() Jakbyśmy mieli chłopca to nazywałby się Marcel! ![]() Cytat:
![]() Jeszcze chwila i urodzisz, zobaczysz. Już bliżej niż dalej ![]() Cytat:
![]() ja miałam postanowienie jeść w ciąży bardzo zdrowo i przestrzegać diety dla ciężarnej... niestety nie wyszło ![]() diety będę przestrzegać dopiero po porodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() teraz to chociaż tyle dobrze,że są jeszcze inne kolory dla dzieci ![]() aha dziewczyny... postanowiłam,że nie będę brała tych tabletek. Bardzo źle się po nich czuję. Moje serce nie wyrabia takich obrotów. Postanowiłam,że przeleże przyszłe 2,3 tyg. nie będę chodzić za dużo, ani się przemęczać. Kiedyś miałam problemy z sercem i boję się,że tabletki mogą mi bardzo zaszkodzić... a na dodatek po wzięciu tabletek Oliwka jest bardzo niespokojna. Rusza się strasznie szybko i bardzo gwałtownie! jeśli coś by jej się stało przez te tabletki, to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła... Odstawiam to cholerestwo!
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-16 o 19:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kara, mam białe, niebieskie i raczej neutralne bo niebieskie to i dziewczynka założy a różowe to nie bardzo dla chłopca. Mam jedne body różowe i kilka koszulek takich typowo dziewczęcych ale to na 0-3 to się nie przejmuje bo założę pod coś i widać nie będzie jak chłopiec wyskoczy. ![]() Agnesuk, też sobie tak tłumaczę. ![]() ![]() Moze zadzwon do lekarza i powiedz ze tak sie dzieje.. to moze przepisze ci cos innego?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-16 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
I dobrze zrobiłaś z tymi ubrankami
![]() Ciekawa jestem jak będzie u mnie ![]() ![]()
#95 |
Zakorzenienie
|
agnesuk jestes jeszcze sporo przed terminem wiec moze skontaktuj sie z lekarzem i powiedz o skutkach ubocznych tych tabletek? Lepiej dla malej zeby posiedziala w brzuszku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Jutro zaczynam 35 tydzień. Lekarz na wczorajszych badaniach powiedział,że z Oliwką jest wszystko dobrze, nie powinnam się w ogóle martwić. Lekarz powiedział,że może jeszcze posiedzieć z 2,3 tyg,ale jeśli urodzi się wcześniej, to nic jej nie będzie, bo jest już w pełni rozwinięta.
Lekarz mi powiedział,że jeśli będę odczuwać takie objawy podczas brania tych tabletek to mam je odstawić bez konsultacji z Nim. Może zrobi prezent i urodzi się na 5 października ![]() wydaje mi się,że to jeszcze kwestia 2 albo 3 tyg i będziemy ją mieć koło siebie ![]() lekarz już ostatnio mi powiedział,że Ona bardzo szybko przybiera na wadze,że rośnie jak na drożdżach i że są małe szanse,że urodzę w planowanym terminie- 30.10. Fajnie by było urodzić w 37, albo 38 tyg. tak czy inaczej to już blisko. także o Oliwkę jestem spokojna ![]() aaa, jeszcze chciałam Wam napisać o tym co odwaliła moja teściowa ![]() dzwoniła dzisiaj do córki na skype... pokazywała jej przez kamerkę WSZYSTKIE ubranka Małej, wanienkę, fotelik, pościel, rożek, poduszki, zabawki, proszki!! czy to jest normalne?? powiedzcie mi??... Chciała jeszcze pokazać moje zdjecia z sesji, ale nie wiedziała gdzie schowałam i zaczęła grzebać, ale ja akurat weszłam do pokoju, więc przestała i zapytała mnie gdzie są zdjecia, bo chce pokazać na skype. powiedziałam,że nie bede pokazywac zdjec przez kamerkę, bo nic nie widać, a zresztą zobaczy kiedy indziej. Obraziła się na mnie i gadała dalej... ta kobieta powinna się leczyć! wszystkie ubranka które sobie po segregowałam - body z krótkim, z długim, kaftaniki są w innym miejscu! wszystko w szufladzie jest rozwalone, a teściowa oczywiście z siebie dumna! powiedziała jeszcze,że jak Oliwka się urodzi, i jak przyjedziemy ze szpitala i Mała będzie płakać, to ona będzie przychodzić do pokoju, brać ją na ręce i zabierać do swojego łożka!!!!!! chcę ją karmić, przewijać, bo jak to powiedziała... ' Oni tego nie potrafią, więc ja się wszystkim zajmę' myślałam,że oszaleje jak to usłyszałam! ona ma już wszystko zaplanowane odnośnie Oliwki.... ehhh dzwoniłam później do mamy i jej o tym powiedziałam. Moja mama nie może znieść tego co Ona wyprawia. powiedziała,że jesli bedzie trzeba to Ona pożyczy pieniadze i znajdzie Nam mieszkanie. Bardzo mnie to zaskoczyło, bo nie mialam nigdy dobrych kontaktów z mamą...a tu proszę. czasem jeszcze potrafi mnie zaskoczyć ![]() psychicznie nie daję już rady z tym wszystkim. a co najgorsze,że nie mogę nic powiedzieć, bo zaraz będzie wielka zadyma. jestem załamana ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-16 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
35 to spoko
![]() ![]() współczuje teściowej a tż nie moze jej czegoś powiedzieć? powiedz jej bo inaczej wejdzie Ci na głowę. ;x chyba że masz tak że nie możesz nic powiedzieć bo jak coś to was wyrzuci i nie będziecie mieli gdzie mieszkać? Dziwna ta kobieta musi być. ;x ale nie pozwalaj jej na pewno brać malej jak coś do niej. ;x bo to będzie patologia. ;x przyzwyczai się i zawsze by chciała do babci. ggrrr
#98 |
Wtajemniczenie
|
nie, nie już 35
![]() No właśnie TŻ już kiedyś jej zwrócił uwagę, ale Ona dalej robi co to jej się podoba. Grzebie w Naszych rzeczach, przekłada wszystko tam gdzie jej się podoba i w ogóle nie bierze pod uwagę tego,że to są NASZE rzeczy, a nie jej! yhhh Ja jakbym jej zwróciła uwagę, to zaraz nabuntuję całą rodzinę przeciwko mnie, więc wolę się nie odzywać i mieć spokoj. Fakt,że bardzo mi się ciśnie na język, ale cóż... muszę to jakoś wytrwać. Pisała przed chwilą moja mama i powiedziała,że mam szukać na internecie mieszkania do wynajęcia. Przyjdzie Tż z pracy to się nieźle wkurzy... A małej na pewno brać nie będzie, bo już nie będziemy tu mieszkać jak się urodzi! Ona jeszcze nic nie wie o naszych planach, dowie się dopiero jak będziemy się pakować. Już się nie moge doczekac jej miny!! ![]() ![]() ![]()
#99 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze go nie było, ech... chyba złożę skargę na tą firmę
![]() ![]() Lepiej tego nie bierz, powiedz lekarzowi o skutkach ubocznych, szkoda Twojego zdrowia i malutkiej! Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, że Cię szlag trafia, ale spróbuj wytrzymać to. miło z Twoich rodziców strony, że chcą Wam pomóc i trzymam kciuki, żebyście się mogli prędziutko wyprowadzić na swoje. Przez tą babę to ty się nie potrzebnie denerwujesz! Spróbuj się nie denerwować i olewać ją w miarę możliwości. Oczywiście ja na Twoim miejscu pewnie dawno miałabym z nią wojnę, bo ja bym jej zwróciła uwagę, dlaczego grzebie w moich rzeczach!? ![]()
![]() |
#100 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Kochane a ja właśnie wróciłam ze szkoły i ze spaceru z psem koleżanki. Jestem zmęczona, zmarznięta i obolała ![]() ![]() Od dziś zaczynam łażenie po schodach i ciągłe sprzątanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze mozesz liczyc na pomoc mamy. Patisia Oo to juz mozesz legalnie rodzic od niedzieli. Trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha, patrzcie co mi znajomy przed chwilą podesłał http://gobarbra.com/hit/new-3d6c68f6...bf0db5e6fc0416
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Heej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czytałam,że te tabletki powodują,że po porodzie dziecko może mieć drgawki przez jakiś czas, więc ja dziękuje. a no babsztyl... jak nie gorzej! ![]() ![]() Wydaje mi się,że zwrócenie jej uwagi nic nie da. Tż próbował i dalej robi tak samo ![]() brak słów. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też trzymam już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Odezwę się wieczorem. Buziaki i miłego dnia mamuśki ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj też rzadko będę zaglądać bo jutro rano egzamin więc trzeba się jeszcze pouczyć, a wieczorkiem idziemy na imprezkę do znajomych, na parapetówę ![]() ![]() ![]()
#107 |
Zadomowienie
|
a my dziś ruszylysmy z małą w świat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Wy wszystkie uciekłyscie widzę
![]() Ja mam dziś lenia jak cholerrrra. Trzeba chociaz pomyć podłogi, a grabienie trawy na kiedy indziej sobie zostawie, albo w ogole tego nie tknę ![]() Dziś już moja waga przekroczyła 60 ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-09-17 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Wtajemniczenie
|
Wróciłam właśnie ze szkoły, super było
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam lenia jak nie wiem, szczególnie po tej szkole. A wagą to się nie przejmuj! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
No nareście ktoś się pojawił
![]() Jak tam w szkole? A wagą zbytnio się nie przejmuję, mam jedynie nadzieję, że nie dobiję więcej niz 70 ![]() ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-09-17 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W szkole super, na lekcjach piłam, jadłam, i nikt mi nic nie mówił, nauczyciele dali mi fory. Oczywiście udzielałam się w lekcjach, i na jednej matematyce stałam nawet całą godzinkę przy tablicy z własnej, nie przymuszonej woli ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, dobrze, ze Cie przyjęli pozytywnie
![]() ![]() Ja dzis znowu kombinuje z dziczyzną , pieczeń z dzika na jutrzejszy obiad, a czy cos z tego wyjdzie? Najwyzej kurczak sie jeszcze znajdzie jak coś. We wtorek ide na USG ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
zoska wrzuc na luz z tym sprzataniem, trawa i wszystkim. Robota nie zajac, nie ucieknie a przemeczanie sie w ciazy nie jest korzystne.
Patisia ehh chcialo Ci sie cala lekcje stac przy tablicy? I to jeszcze na matmie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() spokojnie, 60 to dopiero początek ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie,że masz takich ludzi w klasie, od razu się inaczej myśli i uczy ![]() Obyś im nie urodziła przy tablicy ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny! mam wspaniałą wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj jadę z Tżem obejrzeć mieszkanie i zaplanować mniej więcej co gdzie będzie stało. Pokój dla Oliwki jest cudowny! mały , przytulny i żółty ![]() ![]() ![]() My będziemy mieć swoją sypialnie i pokoj dla gości, yeeeeah! dodam jeszcze,że mieszkanie na 1 parterze ![]() ![]() Dzisiaj będziemy rozmawiać z teściami. Nie moge się doczekać miny teściowej na wiadomość,że nie będzie Oliwki traktować po swojemu ![]() Jestem taka szczęśliwa,że się udało!! ![]() Wgl. wczoraj dostałam takich skurczy,że myślałam,że rodzę! Najgorsze było to,że brzuch przez 20 minut był twardy i nawet na sekundę nie przechodziło. Przestraszyłam się jak nie wiem... Nalałam ciepłej wody do wanny, weszłam i skurcze trochę przeszły. Dopiero jak się położyłam, zaczeło przechodzić. Ból kości łonowej był tak silny,że dosłownie płakałam jak głupia! to będzie stresująca końcówka ciąży... ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-18 o 09:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
agnesuk G R A T U L U J E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() no babcia przeszczęśliwa :P a my zaraz idziemy z TŻtem i Amelką na spacerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Agnesuk, gratuluje.
![]() powiem wam że po całym domu mam porozkładane numery tel do kogo mam dzwonić jak się coś zacznie a tu nic. ![]() wczoraj się narobiłam jak nie wiem.. ale dzis czuje się świetnie, mam dobry humor i w ogóle. ![]()
#117 |
Zadomowienie
|
no to pozazdrościć aguu
![]() mała spała na spacerku grzecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to widzę że caly czas w trasie :P a jak tam tż z małą? cieszy się ? ![]() ej. czy połóg boli? to mi się kojarzy z taką długą @ ale w sumie nic na ten temat nie wiem ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-18 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak tam synek? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.