![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy raz samolotem
jest na to sposob,ale to juz bardziej jesli sie ma silne bole uszu(tak jak ja...)bo bardzo zwraca uwage...znaja go niektore stewardessy.trzeba poprosic o dwie szklaneczki,na dnie ktorych ma sie znajdowac sparzona wrzatkiem,wycisnieta oczywiscie,wata.to przykladamy sobie do uszu.naprawde pomaga,ale wzbudza sensacje
![]()
#93 |
Zadomowienie
|
dziewczynki ja lecę w styczniu pierwszy raz i mam pietra ale dzięki wam mniej sie boję
#94 |
Zadomowienie
|
ja lecę w czerwcu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
no dziewczyny proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
ale jesteście super, fajny wątek!! No i ja też mam pytanie: czy z Wrocławia da się dostać do Londynu tanimi liniami? Byłam na stronkach easyjet i wizzair ale nic tam nie znalazłam.....czyżby latali tylko z Warszawy? I najbardziej mnie interesuje cena takiego biletu. Zastanawiam się czy lepiej jechać autokarem, czy samolotem(chodzi o różnicę w cenie). Nigdy nie leciałam ale chciałabym spróbować (o ile to będzie mozliwe cenowo...) pomożecie mi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Ja pierwszy raz będę leciała 11 stycznia do Londynu (SkyEurope) i mam małego pietra, bo nie wiem co i jak będę musiała zrobić, gdzie pójść... Zrozumiałam mniej więcej, że te naklejki na walizki na których się adres pisze to na lotnisku dają? Mam jeszcze pytanko o bagaż podręczny, człowiek, a przynajmniej kobieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Zalika, a skąd wylatujesz? I ile płacisz za bilet? Myslę, że torebkę można mieć i małą torbę np. z jedzeniem i piciem lub kosmetykami. Ale pewna nie jestem, bo nigdy nie leciałam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Lecę z Warszawy, bilet kosztował 299 zł, a po dodaniu wszelkich opłat wyszło 418,67 zł, byłoby dużo taniej gdybym wcześniej zamówiła bilet, generalnie to miałam w kwietniu lecieć, ale wyszło jak wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
A ja lecę po raz pierwszy samolotem i w dodatku sama już za 4 tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Postanowiłam napisać też kilka słów od siebie,zwłaszcza,że w sierpniu,gdy leciałam na wakacje,miałam podobne obawy do twoich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie matrw się więc na zapas,wszystko będzie ok ![]()
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja takim normalnym samolotem leciałam pierwszy raz rok temu w podróż poślubną (bo wcześniej jakimiś tam Antkami- to nie liczę tego) i było super! Tylko że my się nie baliśmy, a wręcz nie mogliśmy sie doczekać lotu. teraz jak wspominamy podróż (cała była wspaniała) to najbardziej przelot, mam nadzieję, że kiedyś jeszcze gdzieś polecimy...
W samolocie oprócz widoków (w jedną stronę lecielismy nocą, w drugą za dnia; nocą też są super widoki) podobały mi się te monitorki- jak wy gdzieś leciałyście to też takie były? I jeszcze było miło, gdy po lądowaniu wszyscy bili brawo- nie wiem, czy to taki zwyczaj jest ogólny, czy tylko w takich lotach typowo wczasowych...? |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hih jak ja lecialam, to wspolpasazerowie mieli chyba niezly ubaw, bo z kolezanka tak sie balysmy, ze nie potrafilysmy sie opanowac ! ja zaraz przy starcie, jeszcze na pasie startowym sie rozryczalam, wiec od poczatku wygladalam jak prosiak czerwony, potem przy kazych turbulencjach tak strasznie sie balysmy, ze nie wiedzialysmy co robic,tylko panikowalysmy, no masakra!!! a ludzie troche dziwnie sie patrzyli ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
up up
![]() ja mam jeszcze kilka pytań. ![]() Czy wszyscy pasażerowie danego lotu muszą stawić się przy tych bramkach (tych z których sie idzie do samolotu) w tym samym czasie? Czy tak przed lotem , o której się komus podoba? I mam pytanie jeszcze jedno. ![]() Jak juz będę da miejscu. To wylądujemy i zaczniemy wychodzić z samolotu, to co dalej? Chodzi mi o to, że gdzie ja się spotkam z tymi co mnie będą odbierać? przy samolocie? na lotnisku? I jeszcze jedno: Słyszałam, że juz pod koniec podrócy w samolocie wypełnia się jakies druczki po angielsku. Tzn. tam sa pytania co przewozisz, dokąd lecisz, podac tzeba imię i nazwisko i adres. Czy to prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
![]() a gdzie lecisz? ja prosto do NY a potem przesiadka i po kilku dniach do Californi ![]() Więc trochę się nalatam ![]() lecę pod koniec maja |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
a gdzie konkretnie bedzisz w tej Californii
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Goniu dzięki
![]() ![]() ![]() Nineczko aż wstyd sie przyznać, ale ja nie mam pojęcia ani w jakim rejonie, ani na jakiej ulicy ![]() Jak wróci moja mama to sie zapytam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
aha i jeszcze mam takie jedno pytanie dotyczące tych taśm na bagaże. ich jest kilka czy jedna? a jak kilka to skąd wiadomo, na ktorej będą twoje walizy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na 3tygodniowe wakacje do siostry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak to nie wiesz gdzie lecisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
a czy koś może mi wytłumaczyć gdzie się kierować podczas przesiadki? Za 3 tyg pierwszy raz lecę zupełnie sama do Portugalii do mojego TŻ i mam przesiadkę w Zurychu. Ogólnie lotu się nie boję, podchodzę do tego na luzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich !
Powiedzcie mi cos na temat lini lotniczych LOT ? Wybieram się do NY na wakacje, wylatuje juz za 3 tyg. i tez nie moge przestac myślec o wylocie. Moze ktoś z was tez juz ma wykupiony bilet na czerwiec do ny to moze się spotkamy na lotnisku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Ja lece najpierw do Czech,a pozniej z pragi do Ny.Najbadziej boję się przesiadki! Czy macie jakies doswiadczenia z Czech airlines?..Błagam opowiedzcie mi cos o tych liniach (mile widziane,kiedy był ostatni wypadek ![]() ![]() Jeszcze 3 tygodnie...stressss ![]() Pozdrówki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
You say the word you know I will find you Or if you need some time I don’t mind I don’t hold on to the tail of your kite I’m not like the girls that you’ve known But I believe I’m worth coming home to Kiss away night This girl only sleeps with Butterflies Paris Paris |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przedemną pierwszy lot samolotem. Mam nadzieje że mi się spodoba
![]() ![]()
#120 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny, nie ma się czego bać, latanie tak bardzo mi się spodobało, że teraz znów lece. Na lotnisku należy pytać i wszystko będzie oki. Lotniska znacznie różnią się od siebie, ale cała procedura wygląda podobnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.