|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: co Was najbardziej irytuje w ciąży ?
Co do autobusów i ustępowania miejsca, to nie tylko kwestia szacunku, ale bezpieczeństwa - ostre hamowanie dla stojącej przyszłej matki może się nieciekawie skończyć. Idealnie to kobieta w ciąży powinna siedzieć i obowiązkowo mieć pasy zapięte...ale w polskich autobusach rzadko są pasy bezpieczenstwa.
Edytowane przez Groszek bez Marchewki Czas edycji: 2011-10-12 o 00:31 |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz,dla swietego spokoju.
Wszystko kosztuje mnie dwa razy wiecej energii i jestem tak padnieta po pracy,ze po powrocie padam i nie mam na nic sily,ponadto po prostu boje sie nie o siebie tylko o dziecko.... |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
moze ja na to patrze z niewlasciwej perspektywy,bo chciałam pracowac,a nie mogłam..
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciazy pracowalam tylko przy biurku i nie bylo problemu. Teraz jestem na zwolnieniu, bo pracowalam duzo z chemia i w warunkach niesprzyjajacych:rolleyes :
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pracę biurową i nie pracuję. I dobrze bo nie wytrzymałabym latania siusiu co godzinę, poza tym kręgosłup strasznie mnie boli a plastikowe krzesła nie pomagają, duszne pomieszczenie i wieczny przeciąg też nie są dobre. Poza tym mam bardzo "życzliwe" towarzystwo w pracy, które próbuje zatruć życie każdemu kto się im nie podlizuje. Wydaje mi się że to nie od typu pracy zależy a od tego kto jak ciążę znosi.
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że się szybciej męczysz, to akurat normalne. Jeśli już faktycznie nie będziesz dawała rady, to wtedy lepiej na zwolnienie iść.W Polsce się za to L4 nadużywa, kiedy jest konieczność, to jest, ale bez przesady, że się każdej z automatu należy od wyniku testu ciążowego. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy twierdzą że w Polsce się tych zwolnień nadużywa, a osobiście nie spotkałam się z tym żeby tak było. Ja mam zwolnienie całkowicie uzasadnione, mimo że dzidziuś jest zdrowy i nigdy nikogo nie prosiłam o L4.
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko zastanawiam się, gdzie są te kilogramy, które po takich ilościach jedzenia powinnam mieć
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

To, że się szybciej męczysz, to akurat normalne. Jeśli już faktycznie nie będziesz dawała rady, to wtedy lepiej na zwolnienie iść.
i tylko zastanawiam się, gdzie są te kilogramy, które po takich ilościach jedzenia powinnam mieć