Fale -wątek zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 14:06   #91
Edith3F
Zadomowienie

Dot.: niesforne fale :)

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
Na codzień biorę więc troszkę pianki i wgniatam ją we włosy.Efekt jest taki że mniej więcej 1,4 długości włosów są proste a reszta to mniej lub bardziej widoczne fale (to zależy od dnia) Ostatnio zauważyłam że czasami Julia Kamińska ma podobą fryzurę.Chciałabym się dowedzieć czy taka fryzutka jest ok ( mogłabym jeszcze związywać włosy ale nie za bardzo to lubię)
Myślę że taka fryzurka jest ok. a z grzywkę to mi ciężko doradzić tak bez fotki (sam owal twarzy nie wystarczy).
Zachęcałabym Cię do spróbowania naturalnego uwidaczniania fal kiedyś też uzywałam pianki ale był to krótki okres .Pianka wysusza(!) włosy i nie jest najlepszym kosmetykiem do stylizacji dla fal

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez X4n7os Pokaż wiadomość
macie jakas dobra odzywke , zeby wlosy mi sie nie falowaly po kapieli ? cena nie gra roli
rozumiem że fale nie są przez Ciebie pożądane (każdy ma swoje upodobania). Może powinnaś poszukać jakiegoś kosmetyku wygładzającego (ale to nie w tym wątku), może przejrzyj KWC ?

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 21:08   #92
perelkabiala
Raczkowanie

Dot.: falowanie długich włosów

Uf, temat rzeka. Ja mam lekko falowane włosy, naturalnie. Kiedy chcę mieć następnego dnia mieć śliczne, falowane włosy, po prostu myję, nakładam odżywkę i bez czesania idę spać. Rano, wbrew pozorom (przynajmnie u mnie) żadnych "kołtunów" - włosy przepięknie pofalowane, tu i ówdzie ładne spręzynki - takie rozwalone, ale piękne , nawet po kilkakrotnym czesaniu (tak, rano się czeszę - po 100 pociągnięć szczotki, tak jak mnie babcia zawsze uczyła ) Na większe wyjścia robię fryzurę Megan Fox (na youtubie widziałam jak jej stylista na modelce przygotowywał tę fryzurę) - suchę włosy traktuję pianką, lokówką robie loki (na całej głowie podzielić włosy tak na np. 15 loków i po kolei zakręcać, w zależności od grubości), każdy lok podpinam do góry aż ostygnie, wtedy wszystkie spinki zdejmuję, i ROZCZESUJĘ grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Nie bój się tego jak wystrzelą ci włosy, roczesuj dalej, później psikam włosy delikatnie jedwabiem w płynie (na suche ale lekko żeby broń Boże się nie skleiły i nie pooblepiały tym) włosy pięknie się normują. No i trochę lakieru bez połysku dla podtrzymania fryzury i tak, nabłyszczacz specjalny w spreju który ma właściwości nawilżające, pielęgnujące i nablyszczające. Z góry mówię to tylko na wielkie wyjścia. Zobacz sobie jak to wygląda na you tube albo w guglu (zdjęcie megan fox). mniej więcej tak to wygląda. Na codzień nie robię tyle szumu, albo tak jak na samym początku napisałam jak zupełnie nic mi się nie chce, a jak mam rano pięć minut to tylko wgniatam ciut pianki, dzielę wlosy na cztery części i każdą zawijam lokówką (tak, takie grube części), roztrzepuję palcami lekko i psik nabłyszczaczem wyżej wspomnianym. Rozpisałam się, wiem, ale myślę że pomogłam
Stary 2010-01-29, 21:08   #93
Izuśka06
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez perelkabiala Pokaż wiadomość
Uf, temat rzeka. Ja mam lekko falowane włosy, naturalnie. Kiedy chcę mieć następnego dnia mieć śliczne, falowane włosy, po prostu myję, nakładam odżywkę i bez czesania idę spać. Rano, wbrew pozorom (przynajmnie u mnie) żadnych "kołtunów" - włosy przepięknie pofalowane, tu i ówdzie ładne spręzynki - takie rozwalone, ale piękne , nawet po kilkakrotnym czesaniu (tak, rano się czeszę - po 100 pociągnięć szczotki, tak jak mnie babcia zawsze uczyła ) Na większe wyjścia robię fryzurę Megan Fox (na youtubie widziałam jak jej stylista na modelce przygotowywał tę fryzurę) - suchę włosy traktuję pianką, lokówką robie loki (na całej głowie podzielić włosy tak na np. 15 loków i po kolei zakręcać, w zależności od grubości), każdy lok podpinam do góry aż ostygnie, wtedy wszystkie spinki zdejmuję, i ROZCZESUJĘ grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Nie bój się tego jak wystrzelą ci włosy, roczesuj dalej, później psikam włosy delikatnie jedwabiem w płynie (na suche ale lekko żeby broń Boże się nie skleiły i nie pooblepiały tym) włosy pięknie się normują. No i trochę lakieru bez połysku dla podtrzymania fryzury i tak, nabłyszczacz specjalny w spreju który ma właściwości nawilżające, pielęgnujące i nablyszczające. Z góry mówię to tylko na wielkie wyjścia. Zobacz sobie jak to wygląda na you tube albo w guglu (zdjęcie megan fox). mniej więcej tak to wygląda. Na codzień nie robię tyle szumu, albo tak jak na samym początku napisałam jak zupełnie nic mi się nie chce, a jak mam rano pięć minut to tylko wgniatam ciut pianki, dzielę wlosy na cztery części i każdą zawijam lokówką (tak, takie grube części), roztrzepuję palcami lekko i psik nabłyszczaczem wyżej wspomnianym. Rozpisałam się, wiem, ale myślę że pomogłam
A czy mogłabyś mi podać link na PW do tego filmiku? Byłabym wdzięczna
Izuśka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-30, 13:01   #94
PatrycjaVampire
Przyczajenie

ja proponowałabym umyć włosy to raz i wysuszyć je suszarką z dyfuzorem a przedtem nałożyć trochę pianki lub innego kosmetyku ważne tylko żeby nie zawierał alkoholu.
PatrycjaVampire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 22:52   #95
morphine88
Zadomowienie

Mam bardzo długie, ale cienkie włosy, prawie do pupy (fryzjerzy nazywają taki rodzaj włosów piórkami ). Są jednak proste jak druty i nie chcą się zakręcać... są lekko wycieniowane, tak, że tych, które dotrwały do samego dołu jest naprawdę niewiele, gdyż włosy są one cieniowane na całej długości. Nie podoba mi się jednak to, że są takie proste, przez to wyglądają na oklapnięte (pod swoim ciężarem) i w dodatku nie widać, że są różniej długości, ponieważ się zlewają. Chciałabym, by były bardziej uniesione do góry (ale nie puszyste, w każdym razie nie chcę puszących się włosów ;D ) i delikatnie zakręcone na końcach... tzn. lekko pofalowane. Myślę, że wiecie o co mi chodzi . Jak mogę takie coś wyczarować? Moje proste włosy są piękne, gdyby nie to, że oklapnięte i całkowicie proste ;D. Liczę na pomoc.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 15:39   #96
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Mam bardzo długie, ale cienkie włosy, prawie do pupy (fryzjerzy nazywają taki rodzaj włosów piórkami ). Są jednak proste jak druty i nie chcą się zakręcać... są lekko wycieniowane, tak, że tych, które dotrwały do samego dołu jest naprawdę niewiele, gdyż włosy są one cieniowane na całej długości. Nie podoba mi się jednak to, że są takie proste, przez to wyglądają na oklapnięte (pod swoim ciężarem) i w dodatku nie widać, że są różniej długości, ponieważ się zlewają. Chciałabym, by były bardziej uniesione do góry (ale nie puszyste, w każdym razie nie chcę puszących się włosów ;D ) i delikatnie zakręcone na końcach... tzn. lekko pofalowane. Myślę, że wiecie o co mi chodzi . Jak mogę takie coś wyczarować? Moje proste włosy są piękne, gdyby nie to, że oklapnięte i całkowicie proste ;D. Liczę na pomoc.
A może papiloty na końcówki włosów?

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 17:48   #97
morphine88
Zadomowienie

Nie wiem, czy papiloty zbyt ich nie zakręcą, a ja nie chcę falowanych końcówek, tylko takie, żeby.. tak trochę odstawały od reszty ; D.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-12, 18:36   #98
*Stokrotka*
Przyczajenie

zrób sobie dwa koczki na wilgotnych włosach. skręć mocno włosy wokol wlasnej osi i zwiaz gumką. napewno wyjdzie świetnie
a jezeli nie wyjdzie ci za pierwszym razem-nie zrazaj sie, mi wyszło dopiero za 3 i potem było tylko lepiej
*Stokrotka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 06:38   #99
Calistha
Przyczajenie

Witam, to mój pierwszy post
mogłybyście mi doradzić, jak zrobić takie ślicznie wywinięte na zewnątrz włoski z grzywki? Chodzi mi o efekt jak na zdjęciach :

Myślę że można to uzyskać za pomocą dużego wałka, ale jak nawijać?
z góry dziękuję

Edytowane przez Calistha
Czas edycji: 2010-06-23 o 06:54
Calistha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 17:50   #100
Izuśka06
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Calistha Pokaż wiadomość
Witam, to mój pierwszy post
mogłybyście mi doradzić, jak zrobić takie ślicznie wywinięte na zewnątrz włoski z grzywki? Chodzi mi o efekt jak na zdjęciach :

Myślę że można to uzyskać za pomocą dużego wałka, ale jak nawijać?
z góry dziękuję
Myślę, że najlepiej będzie zakręcić grzywkę za pomocą prostownicy. Na youtube znajdziesz wiele filmków pokazujących jak uzyskać loki z jej pomocą.
Izuśka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 18:45   #101
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelkabiala Pokaż wiadomość
Uf, temat rzeka. Ja mam lekko falowane włosy, naturalnie. Kiedy chcę mieć następnego dnia mieć śliczne, falowane włosy, po prostu myję, nakładam odżywkę i bez czesania idę spać. Rano, wbrew pozorom (przynajmnie u mnie) żadnych "kołtunów" - włosy przepięknie pofalowane, tu i ówdzie ładne spręzynki - takie rozwalone, ale piękne , nawet po kilkakrotnym czesaniu (tak, rano się czeszę - po 100 pociągnięć szczotki, tak jak mnie babcia zawsze uczyła )
spróbuję dzisiaj
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-14, 15:59   #102
Mirx
Raczkowanie

Fale na krótkich włosach

Hej. Mam długie, falowane włosy. Ostatnio naszła mnie chęć na obcięcie je na krótko. (Grzywka, a reszta może na żel?) Czy przy moim rodzaju włosów to dobry pomysł? Dodam, że nie chciałabym używać prostownicy.

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-08-17 o 07:26
Mirx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 16:13   #103
jagodkowa
Zadomowienie

Dot.: Krótkie fale?

hmm moim zdaniem raczej nie.
ponieważ ja miałam włosy takie za ramiona z 15 cm i obcięłam,na boba takiego dłuższego trochę.
i żałuję. ponieważ nie mam kręconych włosów,a po obcięciu mi się wywijają i kręcą i nie mogę w żaden sposób dobrać fryzury. tak więc odradzam z ręką na sercu.
Stary 2010-08-14, 22:16   #104
wrily_curly
Rozeznanie

ciężko jednoznacznie powiedzieć włosy to bestie kapryśne. Moje krótsze niż do ucha nie kręcą się, nie falują, jedynie czasami zastygają w dziwnej pozie, zgięte wpół ewentualnie jak jakiś bochomaz obawiam się, że możesz mieć na głowie masę kapryśnych "podlotków" z których każdy będzie miał inną, dziką wizję siebie. Chociaż to zależy od pielęgnacji a przede wszystkim ich własnego charakteru
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-14, 22:36   #105
satsu
Raczkowanie

Ostatnio zaszalałam podczas cięcia i włosy z przodu obcięłam na takiego dłuższego boba i mocno wycieniowałam. Cóż, czuję się jakby wciąż był we mnie duch lat 80 (mimo mojego młodego wieku ) . Dodam, że mam kwadratową twarz, ale czuję się całkiem fajnie

Taka inna
satsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 15:04   #106
Mirx
Raczkowanie

Hm. Pomyślę w takim razie jeszcze. Ale skoro nie na krótko, to jaką fryzurkę sobie zrobić? Jakieś propozycje? Zmieniłabym coś.
Stary 2010-08-15, 22:22   #107
wrily_curly
Rozeznanie

pielęgnuj je porządnie - zdrowe, piękne loki Ci się nie znudzą
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 22:50   #108
i_lonka
Raczkowanie

Mnie się wydaje, że to zależy od skrętu, ale przede wszystkim kształtu twarzy. Ja mam dość mocny skręt, miałam włosy obcięte na boba, dość krótko. Nie musiałam ich prostować, kręcony bob też wyglądał świetnie. Ja mogę polecić krótkie loki, fale. Mają swój urok.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 10:55   #109
solaola
Zakorzenienie

Każde włosy są inne i inaczej reagują, więc trudno powiedzieć, jak zareagują Twoje włosy :P

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 07:25   #110
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Mirx Pokaż wiadomość
Hej. Mam długie, falowane włosy. Ostatnio naszła mnie chęć na obcięcie je na krótko. (Grzywka, a reszta może na żel?) Czy przy moim rodzaju włosów to dobry pomysł? Dodam, że nie chciałabym używać prostownicy.
Fale to tzw. duże S. Potrzebują miejsca, by móc się skręcić. Na początek zobacz, w jaki sposób się układają. Jeśli nie zaczynają się mniej więcej nad uchem, to nikłe szanse są na to, by po ścięciu do ramion i krócej pojawiły się na włosach.

Nieprawda jest jakoby na wszystkich kręconych włosach po ścięciu robił się "baran" (użyję tego określenia choć jest co najmniej chybione). Skręt się wzmocni wyłącznie na mocniej kręconych włosach. Przy falach większe prawdopodobieństwo na proste włosy z wywijającymi się końcówkami.

Moim zdaniem cięcie fal na krótko (do ramion lub krócej) to zły pomysł.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 14:20   #111
Mirx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
pielęgnuj je porządnie - zdrowe, piękne loki Ci się nie znudzą
No właśnie w tym rzecz, że moje zadbane fale mi się znudziły.
Co tam, włosy nie zęby - odrosną. Jeszcze przed końcem sierpnia idę do fryzjera. Nie wiem, czy rzeczywiście obetnę je na krótko, ale coś zmienię na pewno.
Stary 2010-08-26, 20:06   #112
Ryska88
Rozeznanie

Dot.: Fale na krótkich włosach

Ja pielęgnuje włosy ( loki) przede wszystkim ścięciem. Ostatnio moje loki sięgające już do łopatek wogóle się nie kręciły. Teraz są przed ramiona i są piękne
Stary 2010-08-27, 07:59   #113
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Pielęgnacja to jedno, a cięcie to drugie.
Cięcie może pokazać piękno włosa, ale może też to piękno całkiem zniweczyć.

Możliwe, że Twoje włosy, Ryska, są na tyle ciężkie, że przy długości tracą skręt. Możliwe też, że były ścięte na prosto i nie miały miejsca na kręcenie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-27, 13:42   #114
Ryska88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Pielęgnacja to jedno, a cięcie to drugie.
Cięcie może pokazać piękno włosa, ale może też to piękno całkiem zniweczyć.

Możliwe, że Twoje włosy, Ryska, są na tyle ciężkie, że przy długości tracą skręt. Możliwe też, że były ścięte na prosto i nie miały miejsca na kręcenie.
Oczywiście pielęgnacja w cudzysłowiu. Jasne- w moim przypadku chodzi o ciężkość włosa, ale poza tym, że fryzura nabiera nowego kształtu, włosy wyglądają na zdrowsze.
Stary 2010-12-02, 21:01   #115
agula2701
Przyczajenie

Question Fale.

Witam Mam pytanko. Mam długie włosy(sięgają za talię), jednak są proste jak druty. Chciałabym zmienić nieco fryzurę i zrobić "hollywood'zkie fale" Problem w tym, że nie mogę dostać nigdzie grubych wałków ;/ Mam takie rzepowe, ale moje włosy są zbyt cienkie i podczas odwijania połowę niestety stracę ;( Chciałabym kupić takie z nakładką...Może wiecie gdzie takowe dostanę, lub podacie adres sklepu internetowego, gdzie można je zamówić? Chciałabym się też dowiedzieć, jakiej firmy kosmetyki najlepiej utrwalą taką fryzurę a zarazem dodadzą objętości. Za wszelką pomoc dziękuję
agula2701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-22, 11:50   #116
Kileczka
Zadomowienie

Dot.: Fale.

a próbowałaś robić warkocze? na takich długich włosach powinny wyjść ładne mi sie takie fale z warkoczy na długich włosach bardzo podobają.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-01-22, 12:49   #117
fashionistkaaa
Raczkowanie

GG do fashionistkaaa

wg mnie najlepszy sposób na fale to prostownica:
np. tak http://www.youtube.com/watch?v=wNp8X8YEeCo i tu drugi filmik http://www.youtube.com/watch?v=L12uS5l0URc bardzo prosty i łatwy sposób polecam

Edytowane przez fashionistkaaa
Czas edycji: 2011-01-22 o 12:57
fashionistkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 11:15   #118
megie
Zadomowienie

Ostatnio wystarczy, że po umyciu nałożę piankę do włosów kręconych i pozostawię do wyschnięcia lub jeżeli chcę loki użyję suszarki z dyfuzorem .
megie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-22, 00:53   #119
Liliou
Przyczajenie

Smile Jak zrobić lekkie fale?

Witajcie!
Ostatnio natknęła się w internecie na zniewalająco piękno fryzurę. Są to piękne, romantyczne fale :

Chciała bym się dowiedzieć jak uzyskać taki efekt!

Z góry dziękuję, Liliou.
Stary 2011-10-22, 18:06   #120
martaa598
Przyczajenie

Dot.: Jak zrobić lekkie fale?

Myślę,że są trzy sposoby na to,żeby otrzymać takie luźne loki, po 1. możesz po umyciu włosów "wygnieść" je przy uzyciu pianki do kręconych włosów, po.2 wałki lub papiloty stworzyły by loki które później rękoma możesz troszkę "rozciągnąć" też używając pianki lub jedwabiu, po 3. prostownicą robi się sliczne loki i nie wiem czy właśnie to nie było by najbardziej skuteczne. Pozdrawiam
martaa598 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości