Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-24, 21:42   #91
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Poczytałam nowy wątek

Agatek - fajny powóz

Ale...ale... kupiliśmy wózek dla juniora pojechaliśmy tylko zobaczyć jak ceny i wybór, bo mieliśmy po drodze, ale akurat był ostatni powóz z kolekcji przeceniony z 930 na 549 zł gondola + spacerówka
Kolor jak na zdjęciu

Fotelik dokupimy przy okazji taki do kompletu wyjdzie nas 119 zł
super i cena wow
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
mam dokładine tak samo moze w koncu sie przełamie
odzywajcie sie dziewczyny
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

No i skończyłam listę wyprawkową. Z 59 pozycji(jak bym rozszerzyła to pewnie doszło by jeszcze 10) mam 29 pozycji czyli nie tak tragicznie. Z Z tym ze wózek i łóżeczko jest w tej niezakupionej części ....ale i tak do przodu
hmm ja z wyprawki to mam
wózek
2 koszulki z długim rękawkiem
sukienunię z body różowym
kółko do siedzenia po porodzie

duzo nie?

po świętach będzie wielka akcja kupowanie chyba jestem jedyna na wątku która jeszcze nic nie ma
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
aaaaa zakochałam się w takim łóżeczku http://allegro.pl/my-baby-love-wiklinowe-lozeczko-kosz-promocja-i1873426284.html
jak z bajki my mamy nasze po synku, więc kupować nie muszę, ale takie kochane!! pewnie mało praktyczne (dziecko szybko wyrośnie z niego) ale śliczne
śliczne ale starczy pewnie na mega krótko

dobrej nocki mamusie i brzusie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:52   #92
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
skoro mnie od spamerek wyzywacie to strzelam focha i się nie będę odzywac ;p
ulalaaaa ojjj tammm dobry spam nie jest zły!

n1kotynka no właśnie widzę, że troszkę się obijasz z zakupami! Datę masz na ostatnie dni grudnia a Ty o! Ale spoko znam lepsze od Ciebie... np. pearl
Nie ma co się spieszyć- jestem zdania, że jeśli jest czas i pieniądz to można pozamawiać

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:53   #93
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie!

Maga, nie wiem co powiedziec jest mi strasznie przykro.

Bylam dzis u lekarza , no i glukoza wyszla zle Norma 140 a ja mialam 169 i mam podejrzenie cukrzycy ciazowej W srode ide do szpitala Bede mi robic badania itp.

Ah humor tylko stracilam przez to

Najwazniejsze ze z dzidzia ok wazy juz 1198 gram Moja mala PYZA
Stary 2011-10-24, 21:55   #94
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

Bylam dzis u lekarza , no i glukoza wyszla zle Norma 140 a ja mialam 169 i mam podejrzenie cukrzycy ciazowej W srode ide do szpitala Bede mi robic badania itp.

duża
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:55   #95
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ulalaaaa ojjj tammm dobry spam nie jest zły!

n1kotynka no właśnie widzę, że troszkę się obijasz z zakupami! Datę masz na ostatnie dni grudnia a Ty o! Ale spoko znam lepsze od Ciebie... np. pearl
Nie ma co się spieszyć- jestem zdania, że jeśli jest czas i pieniądz to można pozamawiać

Cytat:
Hej mamusie!

bidulo!!!! trzymam kciuki,zeby to jednak nie byla cukrzyca!!!
fajnie ze z bobaskiem ok

wykąpałam sie ale nie che mi sie isc spac samej bez małża
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 21:56   #96
mala_stopka
Zadomowienie

melduję się i odmeldowuję, dobranoc laseczki

rety zostawić Was na kilka godzin a tu juz 4 strony nowego wątku i chyba 3 starego....
nadrobie jutro, pa
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:02   #97
AgaMili
BAN stały

No i ominelo mnie otwarcie nowej czesci . No nic melduje sie na 4. stronie .
Cytat:
Wiecie co? tak patrzę na listę to niektórych mamuś w ogole nie kojarzę...
Ja to samo
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tym łóżeczku:
http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-o...878263836.html
Nie patrzcie na materac, bo tylko łóżeczko jak na razie mnie interesuje
Mi sie nie podoba ale to Tobie ma pasowac
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Moja córka dziś skomentowała moje piersi tak : Mamuś twoje piersi wyglądają jak dwa woreczki napełnione piaskiem, takie zwisające
Dobra jest
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mam hot doga z orlenu mniam
uwielbiam je . Ale tutaj moge o takich pomarzyc
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupilam tez prezent na urodziny tzta - podrecznik do nauki lotniczego angielskiego, bo musi sie poduczyc ( ale nie wiem, czy sama sie nie wkopalam, bo jak znam zycie, to bedzie chcial, zebym mu pomagala :/)
Oprocz tego jutro polece po torcik, mam juz swieczki "dwojke" i "osemke" i wieczorem zrobie jego ulubione danie - spaghetti z krewetkami na masle, pietruszce i czosnku, a na koniec tort, zapale swieczki i... moze jakies przytulanki, hu hu hu...
No no no ale sie szykuje
Cytat:
a ja własnie wszamałam kawałek chałki i serek bananowy ;D wiem, ze późno ale kolację jadłam po 17 i mi się głodno zrobiło
i jest mi smutno bo TZ poszedł na nocke pierwszy raz od roku ;( buuuu
No moj tez . Ale ja juz przyzwyczajona, od 4 lat tak mam
Cytat:
Poczytałam nowy wątek

Agatek - fajny powóz

Ale...ale... kupiliśmy wózek dla juniora pojechaliśmy tylko zobaczyć jak ceny i wybór, bo mieliśmy po drodze, ale akurat był ostatni powóz z kolekcji przeceniony z 930 na 549 zł gondola + spacerówka
Kolor jak na zdjęciu

Super wozek za taka cene
Cytat:
aaaaa zakochałam się w takim łóżeczku http://allegro.pl/my-baby-love-wiklinowe-lozeczko-kosz-promocja-i1873426284.html
jak z bajki my mamy nasze po synku, więc kupować nie muszę, ale takie kochane!! pewnie mało praktyczne (dziecko szybko wyrośnie z niego) ale śliczne
W zyciu bym tyle nie dala za taki koszyk, ktory tylko ladnie wyglada a bedzie sluzyl okolo 4 miesiecy

Dziewczyny mam skurcze od kilku dni, czasem mnie tak zlapie, ze brzuch jak kamien i bol w dole. Wizyte mam za tydzien i powiem o tym poloznej ale pewnie nic mi nie powie ciekawego .

DOBRANOC
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:19   #98
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
skoro mnie od spamerek wyzywacie to strzelam focha i się nie będę odzywac ;p

hahahah ciekawe ile wytrzymasz:P może nick zmień na Mrs. Spamek :P wiesz takie wyróżnienie jak mistrzostwo w spamowaniu na forum to nie lada wyczyn :P także powinnaś dostać dyplom i chwalić sie nim jeszcze wnukom :P

ide spać.. łeb mi pęka... DobryNocnik :P

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
W zyciu bym tyle nie dala za taki koszyk, ktory tylko ladnie wyglada a bedzie sluzyl okolo 4 miesiecy
Ja też nie w tej cenie można łóżeczko kupić,które starczy dziecku do 2-3 lat... ale to mega słodkie jest i w sypialni się by fajnie mieściło (jeśli ktoś ma:P)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 22:33   #99
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

mnie sie podoba cena i chyba sie skusze, tylko nie wiem, czy jednak nie bedzie za maly, bo ten moj brzuch rosnie jak na drozdzach
ile ma sie mniej wiecej na koniec ciazy???? wiem, ze pewnie ciezko stwierdzic, bo ile brzuszkow, tyle wymiarow, ale moze chociaz jakas srednia??
no ja tez chyba sie skusze
Cytat:
Hej mamusie!

bedzie dobrze a dzidzia spora
Cytat:

wykąpałam sie ale nie che mi sie isc spac samej bez małża
spamerka dawaj do mnie moj tez na nocce
Cytat:

Dziewczyny mam skurcze od kilku dni, czasem mnie tak zlapie, ze brzuch jak kamien i bol w dole. Wizyte mam za tydzien i powiem o tym poloznej ale pewnie nic mi nie powie ciekawego .

DOBRANOC
uwazaj na siebie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 23:02   #100
ultraradiola
Wtajemniczenie

oj nie załapałam się na wielkie otwarcie

no ale witam się z Wiktorkiem w 3 już części

AgaMili mam to samo z brzuszkiem ... wizyta dopiero 31.10 już się stresuję co powie lekarz

Ciekawe jak tam nasza agawoo

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 23:32   #101
Lily Rose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
mam dokładine tak samo moze w koncu sie przełamie

Cóż, ja się mogę dopisać do dziewczyn, które tylko podczytują. Nie mam szans nadążyć za wami, czytam prawie codziennie, ale niestety nie mam w sumie o czym pisać, bo po prostu brak mi czasu i sił.

Poza tym wiadomość od Magi mnie tak zmroziła, że cały dzień nie mogłam się pozbierać....

U nas wszystko dobrze, właśnie 25tydzień ciąży zaczęliśmy, nie mogę w to uwierzyć.
Byliśmy dwukrotnie na usg 3D, ale syneczek nie chciał współpracować, zasłaniał buźkę rączkami, za to pięknie pokazał resztę. Szczególnie prezentował wielkie stopy hehe Dlatego pani doktor zaproponowała drugie darmowe podejście, ale sytuacja wyglądała podobnie.
W środę wizyta u mojego gina, pokaże mu wyniki badań.

Z wyprawki mam tylko ciuszki, sporo ciepłych bluz, kocyk, troszkę ciuszków grzebalniowych, a ostatnio siostra wylicytowała 2 paczki na eybayu- w sumie 80sztuk. Pewnie koło końca listopada będzie mi wysyłać z UK, tak żebym wiedziała co mam i co dokupić.
Nie mam nic z kosmetyków, gadżetów, rzeczy do pokoiku, bo dopiero remont zaczynamy.
Konkretne zakupy będziemy robić koło połowy grudnia.

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Edytowane przez Lily Rose
Czas edycji: 2011-10-24 o 23:34
Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 00:15   #102
19mala83
Raczkowanie

Ja również witam się na kolejnej części wątku.

Podczytuję Was kiedy tylko moge, własnie skończyłam chyba z 15 stron nadrabiania. Nie mam kiedy pisać, ale widzę że Agatek wrócila i buszuje już po forum zaszalala z zakupami że hoho...

Maga83 bardzo Ci współczuję i szczerze mówiąc nie wiem co Ci napisać, bo żadne słowa nie pomogą, ale trzymaj się

Pearpearl nie zamartwiaj się tak tą obroną bedzie dobrze

Nie pamiętam co komu napisać, bo po prawie tygodniowej przerwie nie da się tak wejśc w tematy.

Brakuje mi czasu bo ja tak jedna nogą u rodziców jeszcze a drugą u siebie na nowym a co za tym idzie sprzątanie, mycie, ustawianie ogolne porzadki, pojedyncze wizyty rodziny mniej cierpliwej (i niekoniecznie mile widzianej bo to większości to wizyty z ciekawości i jakieś różne komentarze "to nie macie jeszcze krzeseł w kuchni? a narożnik też nie nowy?przecież na raty mozna wziąć" itp rzeczy) co już powoli wyprowadza mnie z równowagi, tak jak i komentarze rodziny jak dzwonia do domu do rodziców i ja odbieram to z kolei a to ty jeszcze tu mieszkasz? nie wyprowadziłaś się? to na co Wam ten dom?tyle mieszkaliście osobno i jeszcze teraz po kościelnym nadal osobno? Ach....aż szkoda słow, bo u mnie to chyba każdy myśli że jak już stoi dom to już wszytko, a gdzie wykończenie, a gdzie pieniądze żeby się urządzić. Powoli kupujemy najpotrzebniejsze rzeczy ale bysmy musieli chyba bank obrabować żeby na wszystko starczyło, jak ja to mówie mamy dom ale nie stać nas żeby w nim zamieszkać ahhh az mi smutno. No to wróciłam po długiej nieobecności pomarudziłam to mogę znowu zniknąć na dłuzej mam nadzieję że jednak dam radę się wbić jakoś w bierzące dyskusje i że bede bywać cześciej bo o mnie też już pewnie nie pamiętacie więc wypada chociaż raz na jakiś czas sie przypomnieć
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 06:37   #103
n1kotynka
Zadomowienie

Hej Mamuśki

nie śpię dzisiaj od 4 masakra, w ogóle usnąć nie mogę

Cytat:
Agatku, ale ja mam tak, że mam pozapisywane co chcę i gdzie mogę to kupić
np. łóżeczko wybrane, tylko trzeba zamówić, komoda - też wycieczka jeden dzień do ikei żeby załatwić transport i ok
a ciuszki to na allegro będę kupować bo w sklepach jest masakra, siostry się nie palą z pomocą a mam też zapisane w ulubionych co fajniejszego znalazłam

jeżeli chodzi o zakupy to wizyta w aptece i będzie
także nie wygląda to chyba wszystko tak źle :P
poza tym póki nie mam komody to nie mam gdzie tego trzymać bo mam tak małe mieszkanie
ale po świetach będę szaleć i będę się chwalić zakupami bo lekarz mnie też upomina, że na początek grudnia to ja mam już być gotowa ale spoko zdążymy
Cytat:
Hej mamusie!

kurcze ale się robi z tą glukozą ;/ może i ja zadzwonię i zapytam o wyniki bo już się zaczynam sama martwić ;/ trzymam kciuki żeby było dobrze

i jaka dzidzia już duża
Cytat:

Aga ja mam skurcze i twardnienia brzucha codziennie.... juz się przyzwyczaiłam
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Ja również witam się na kolejnej części wątku.

Podczytuję Was kiedy tylko moge, własnie skończyłam chyba z 15 stron nadrabiania. Nie mam kiedy pisać, ale widzę że Agatek wrócila i buszuje już po forum zaszalala z zakupami że hoho...

Brakuje mi czasu bo ja tak jedna nogą u rodziców jeszcze a drugą u siebie na nowym a co za tym idzie sprzątanie, mycie, ustawianie ogolne porzadki, pojedyncze wizyty rodziny mniej cierpliwej (i niekoniecznie mile widzianej bo to większości to wizyty z ciekawości i jakieś różne komentarze "to nie macie jeszcze krzeseł w kuchni? a narożnik też nie nowy?przecież na raty mozna wziąć" itp rzeczy) co już powoli wyprowadza mnie z równowagi, tak jak i komentarze rodziny jak dzwonia do domu do rodziców i ja odbieram to z kolei a to ty jeszcze tu mieszkasz? nie wyprowadziłaś się? to na co Wam ten dom?tyle mieszkaliście osobno i jeszcze teraz po kościelnym nadal osobno? Ach....aż szkoda słow, bo u mnie to chyba każdy myśli że jak już stoi dom to już wszytko, a gdzie wykończenie, a gdzie pieniądze żeby się urządzić. Powoli kupujemy najpotrzebniejsze rzeczy ale bysmy musieli chyba bank obrabować żeby na wszystko starczyło, jak ja to mówie mamy dom ale nie stać nas żeby w nim zamieszkać ahhh az mi smutno. No to wróciłam po długiej nieobecności pomarudziłam to mogę znowu zniknąć na dłuzej mam nadzieję że jednak dam radę się wbić jakoś w bierzące dyskusje i że bede bywać cześciej bo o mnie też już pewnie nie pamiętacie więc wypada chociaż raz na jakiś czas sie przypomnieć
oj nie przejmuj się my mieszkamy w warszawie 2 lata i dalej nie mamy stołu jadalnego i jemy przy takim malutkim kawowym dopiero ostatnio zrobiliśmy miejsce, żeby taki normalny stół wcisnąć ale jeszcze nie kupiliśmy
wasze mieszkanie i mieszkacie jak chcecie! jak do mnie jedna z siostr przyjechała w odwiedziny i zaczęła jak ona by nasze mieszkanie przemeblowała gadać to jej powiedziałam ze swoj dom to ona juz ma a to jest nasz i wara!
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:22   #104
specialle
Rozeznanie

Dzis mam test obciazenia glukoza. Ledwie wrocilam po podaniu i za jakies 20 min wszystko zwymiotowalam
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 07:39   #105
aniaxxxxx
Zadomowienie

hejka

ja tez mam kosz mojzesza... mialam nie kupowac ale dostalam od znajomej z pracy za darmola wiec do sypialni bedzie jak znalazl

Ktoras pokazywala tutaj wozeczek na duzych kolach taki jasny... mi sie on bardzo podoba.. lubie duze kola a nie takie maciupkie Ja mam podobny wozeczek tylko szary w kropki

Pogoda do bani.. w nocy spac nie moge.. ostatnio moja mloda tez byla malo aktywna ale dzis mnie o 5.30 obudzila takimi lekkimi kopniaczkami

maga83... jest mi bardzo przykro z powodu Twojej straty... to takie niesprawiedliwe ..... mam nadzieje ze jakos to przetrzymacie i bedziecie niedlugo cieszyc sie z nowego potomka ...
Stary 2011-10-25, 07:51   #106
likas
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, ktora z Was kupila taki plaszczyk? http://moda.allegro.pl/na-ciaze-i-po...890392454.html
Przyznaje, ze czytalam po lebkach i nie pamietam dokladnie, ale cos mi sie kojarzy,ze byl jakis problem - za waski w brzuszku czy jak?
No w brzuchu nie ma za wiele ja wzięłam XL bo miał mieć do 120cm ale w zasadzie jest teraz w sam raz, tylko jakoś tak jest uszyty, że jak go odciągnę od brzucha to ma spory zapas. Pewnie dlatego, że ma elastyczne przeszycia i w dół jest coraz szerszy. Ale ogólnie nie jest źle ja wzięłam ten kolor co w aukcji wygląda na stalowy ale naprawdę jest stalowo-brązowy (taki cieply odcień). Uparlam sie żeby nie mieć czarnej kurtki, chociaż ja zawsze w czarnych

A i poniżej moje wczorajsze zakupki (bluzka nowa Mexx 11 zł) :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3029.jpg (149,3 KB, 25 załadowań)
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:29   #107
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Dzis mam test obciazenia glukoza. Ledwie wrocilam po podaniu i za jakies 20 min wszystko zwymiotowalam
współczuje, bo to obleśne...

------------------------------------------
Witajcie dziewczyny! Mi się dzisiaj troszkę lepiej w nocy spało, wstałam o dziwo tylko dwa razy siku. I o 9 pobudka dopiero.
Ale coś mnie głowa boli.

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:30   #108
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
no ja bym chciała takie bardziej zimowe...
ja kupiłam w sklepiku takim mniejszym u siebie w miasteczku ocieplane wewnątrz z polarkiem bardzo fajne
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Niechwaliłam sie ale dzis przyszla moja kurtka zamówiona na allegro, napewno ktos juz kupowal u tego sprzedawcy ale wybaczcie nie pamietam
http://moda.allegro.pl/na-ciaze-i-po...882291454.html

ogólnie fajna, tylko bardzo ciężka, ale ciepła i ma fajny kolor (taki stalowo-brązowy). Dobrze, że wzięłam większą bo nie wiem jak kobita ja mierzyła - mam nadzieję, że mi wystarczy, jakoś w brzuszku ma sporo mniej

I jeszcze w lumpku+ outlet kupiłam kilka rzeczy dla małej ale zdjątko zrobię jutro
fajna kurteczka! kupiłam podobną ale leciutką i myślę że się zmieszczę w zimie
Cytat:
Poczytałam nowy wątek

Agatek - fajny powóz

Kolor jak na zdjęciu

świetny zakup!! bardzo ładny wózeczeka jaka cena!!!
Cytat:
śliczne!!!
Cytat:
Hej mamusie!

buuu szpital... chociaz mi się podobałomoże dlatego że miałam fajne dziewczyny i było nas 3 na sali aż więc tak kameralnie. bede trzymac kciuki za badania
ale już duża dzidzia!!
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Aga ja mam skurcze i twardnienia brzucha codziennie.... juz się przyzwyczaiłam
dziewczyny jak boli przy skurczach to to nic normalnegolepiej skonsultować. same twardnienia ok ale nie może boleć, mi ginka mówiła że od razu do niej dzwonić albo przyjśc jak zacznie boleć
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
A i poniżej moje wczorajsze zakupki (bluzka nowa Mexx 11 zł) :
śliczne

bry mamuśki!!
nesce spamerce też dzień dobry
ostatni dzien przed wyjazdem do szkoly dzisiaj wiec się udzielac za bardzo nie będę chyba sobie zablokuję wizaż
śniły mi się dzisiaj wózki całą noc że wybrałam wreszcie graco symbio a nie murę 4 bo ta pierwsza lżejsza i mi się kot do niej zmieści
mała aktywna całą noc była a mi było niedobrze coś. ale śniadanko musli i kawka zbożowa i od razu lepiej pewnie głodomorra była głodna
macie już takie wyprawki że jadę w ten weekend do kuzynek po te pudła z rzeczami będę sobie segregować i zrobię listę wreszciebo wam po prostu zazdroszczę

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

a no i wstawiam zaraz zdjecia nowe do klubiku bo to już 7miesiąc!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:33   #109
agacia_cz
Zadomowienie

ja kupiłam m z tego płaszczyka i na brzuszek mam trochę miejsca wydaje mi się że jest jeszcze za duży ;/ na razie biegam albo w ciepłej bluzie albo w kurtce narciarskiej ale ta jest już na styk

a brzuch też mi codziennie twardnie i boli wizyta również 31.10...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 08:37   #110
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej

Obudził mnie dzwonek kuriera przyszła wanienka z pierdółkami- ale to końcówka zakupów była teraz apteka została
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
jak szaleć to na całego!

A komentarzami się nie przejmuj widać chyba się nie znają... myślą, że hop siup i gotowy domek nie lubię jak ktoś w tak bezczelny sposób wtrynia swój nos tam gdzie nie trzeba
Cytat:
Agatku, ale ja mam tak, że mam pozapisywane co chcę i gdzie mogę to kupić
np. łóżeczko wybrane, tylko trzeba zamówić, komoda - też wycieczka jeden dzień do ikei żeby załatwić transport i ok
a ciuszki to na allegro będę kupować bo w sklepach jest masakra, siostry się nie palą z pomocą a mam też zapisane w ulubionych co fajniejszego znalazłam

jeżeli chodzi o zakupy to wizyta w aptece i będzie
także nie wygląda to chyba wszystko tak źle :P
poza tym póki nie mam komody to nie mam gdzie tego trzymać bo mam tak małe mieszkanie
ale po świetach będę szaleć i będę się chwalić zakupami bo lekarz mnie też upomina, że na początek grudnia to ja mam już być gotowa ale spoko zdążymy
uff jak dobrze, że wymyślili te allegro... rak cak cak i do domu dostawa, normalnie, żyć, nie umierać dobrze, że sobie zapisałaś, no ale na początku grudnia to już mus! tak jak lekarz mówił
Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
o jaaa bidula nie martw się, ja rzygałam 2 razy! Next time wypij glukozę z zatkanym nosem (sposóbznachorki Dr. Pearl) i nie wdychaj tego- po wypiciu popij kapką wody i cały czas masz mieć zatkany nos jeszcze przez chwilę- uwierz mi, pomogło mi przy podejściu 3! I wciśnij sobie cytrynkę (połowę cytryny można)

Stary 2011-10-25, 08:59   #111
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Hej

Obudził mnie dzwonek kuriera przyszła wanienka z pierdółkami- ale to końcówka zakupów była teraz apteka została

jak szaleć to na całego!

A komentarzami się nie przejmuj widać chyba się nie znają... myślą, że hop siup i gotowy domek nie lubię jak ktoś w tak bezczelny sposób wtrynia swój nos tam gdzie nie trzeba

uff jak dobrze, że wymyślili te allegro... rak cak cak i do domu dostawa, normalnie, żyć, nie umierać dobrze, że sobie zapisałaś, no ale na początku grudnia to już mus! tak jak lekarz mówił

o jaaa bidula nie martw się, ja rzygałam 2 razy! Next time wypij glukozę z zatkanym nosem (sposóbznachorki Dr. Pearl) i nie wdychaj tego- po wypiciu popij kapką wody i cały czas masz mieć zatkany nos jeszcze przez chwilę- uwierz mi, pomogło mi przy podejściu 3! I wciśnij sobie cytrynkę (połowę cytryny można)
Pokaż Agatku co Ci dzisiaj przyszło i jak możesz to wypisz listę zakupów w aptece, bo ja też chce zrobić w najbliższym czasie, ale chętnie skorzystam z podpowiedzi. Dziękuję

Czy Wy dziewczyny jak macie taki ten aspiratorek Frida do nosa kupujecie też zwykłą gruszkę ?

Chciałam Wam powiedzieć, że jak macie obok siebie gdzieś aptekę DOZ (Dbam o Zdrowie) to możecie zamówić produkty przez internet i odebrać na drugi dzień w aptece w cenach prawie hurtowych.
Np. Sprawdziłam gaziki jałowe 3 szt. w aptece 1,40 zł, a przez internet 0,56 zł. Witaminki Vitaminer prenatal ok.7 zł tańsze. Wystarczy zamówić za minimum 20 zł. Przesyłka i odbiór nic nie kosztuje

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:03   #112
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski
wstalam rano wykapalam sie i mialam plan isc na miacho, ale w trakcie sniadanka skonczyl sie prad;/ i teraz siedze z mokra glowa i czekam az zakichana elektrownia wlaczy;/ zyc nie umierac;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:14   #113
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Pokaż Agatku co Ci dzisiaj przyszło i jak możesz to wypisz listę zakupów w aptece, bo ja też chce zrobić w najbliższym czasie, ale chętnie skorzystam z podpowiedzi. Dziękuję

Czy Wy dziewczyny jak macie taki ten aspiratorek Frida do nosa kupujecie też zwykłą gruszkę ?

Chciałam Wam powiedzieć, że jak macie obok siebie gdzieś aptekę DOZ (Dbam o Zdrowie) to możecie zamówić produkty przez internet i odebrać na drugi dzień w aptece w cenach prawie hurtowych.
Np. Sprawdziłam gaziki jałowe 3 szt. w aptece 1,40 zł, a przez internet 0,56 zł. Witaminki Vitaminer prenatal ok.7 zł tańsze. Wystarczy zamówić za minimum 20 zł. Przesyłka i odbiór nic nie kosztuje
na razie jeszcze nie rozpakowałam, bo się ino jeszcze byczę w łóżku

Co do leków w aptece:

- paracetamol w czopkach (dla zbicia gorączki w razie co)
- herbatka koperkowa na kolki - tak jak pisała Lucy, że lepiej kupić coś ziołowego właśnie tam
- herbatka rumiankowa (wg. uznania- ja nie kupuję )
- maść nagietkowa (nie pamiętam na co )
- rumianek (do przemywania oczek)

Aspirator zamówiłam oraz wkłady do aspiratora i od razu spray do noska na katarek u gapa_kids GAZIKI ma również! 3 zł=10 szt! Czyli wychodzi za 0,30 gr za jednego gaziczka

A przez DOZ zamawiałam raz femibion natal 2- było po niecałe 55 zł, a teraz (jeśli ktoś ma kartę na punkty to jest taniej- jeśli nie, to można ją założyć po wydaniu min. 50 zł) kupiłam w aptece (za 50 zł)- Euro Apteka/Apteka Polonez z zielonym krzyżykiem i zielonym napisem o takim :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg euroapteka.jpg (3,0 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-25 o 09:16
Stary 2011-10-25, 09:18   #114
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski
wstalam rano wykapalam sie i mialam plan isc na miacho, ale w trakcie sniadanka skonczyl sie prad;/ i teraz siedze z mokra glowa i czekam az zakichana elektrownia wlaczy;/ zyc nie umierac;/
ale masz fajnie rozpoczęty poranek
Ja często nie mam prądu co chwila coś robią, a najbardziej w czasie burzy- pierdyknie w maszt i narazie cześć nie ma prądu

Stary 2011-10-25, 09:23   #115
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

hmm ja z wyprawki to mam
wózek
2 koszulki z długim rękawkiem
sukienunię z body różowym
kółko do siedzenia po porodzie

duzo nie?

po świętach będzie wielka akcja kupowanie chyba jestem jedyna na wątku która jeszcze nic nie ma
Ja mam tylko wózek i łóżeczko

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
AgaMili mam to samo z brzuszkiem ... wizyta dopiero 31.10 już się stresuję co powie lekarz

Mi tez brzuch twardnieje a jak poloże sie na boku to jest najgorzej ale na szczęscie w czwartek do ginki idę

Dzień dobry mamusie
mam dobry humor bo nie musiałam dziś w nocy kilka razy na siku wstawac i wyspałam sie jak nigdy :

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:28   #116
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziewczyny!!

Dla smakoszek czarnej sypanej kawy: 2x250 gram
TCHIBO FAMILY 10,99 zł Od 27.10!

nie napisałam gdzie.... W TESCO!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-25 o 09:38
Stary 2011-10-25, 09:28   #117
paulaLbn
Raczkowanie

przełamuje sie mówie DZIEŃ DOBRY
Stary 2011-10-25, 09:33   #118
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
Ja juz w pracy, po 3 dniach wolnego - rozleniwiona

Co do noska to ja kupuje i gruszke i aspirator. Gruszka dobra na "twarde glutki" a aspirator na mokry katar
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 09:44   #119
likas
Raczkowanie

Ja mam tylko fridę , nawet jeszcze zapasowe filtry więc zakup mnie ominie. A jak glutki twarde to psika sie wodą morską.

Do zakupów aptekowych dodam od siebie jeszcze bephanten (dobry na pupkę, sutki i jako nawilżenie do zwykłego termometru)
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 10:12   #120
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Spałam u TŻ ta, tz oglądałam dzisiaj sufit w nocy u TŻta , nie umiałam zasnąć, ciągle myśli mi krążą wokół tego chrztu. Chyba dla minimalnego uciszenia księdza weźmiemy ślub cywilny w marcu, chociaż te pieniądze możemy dać też jemu byle by dziecko ochrzcił, eh daremne.

Chyba uciekam do łóżka, bo ja to się nigdy nie wyśpię jak należy, a w ogóle pada teraz deszcz u mnie i nic mi sie już nie chce.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości