|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mój ukochany będzie miał dziecko z inną ...
Po tym co wczesniej pisalas jakos wcale nie dziwi mnie, ze "planowali" to dziecko. Koles jest totalnie niedojrzaly, nieodpowiedzialny. Uciekaj gdzie pieprz rosnie, poki jeszcze mozesz bo i ciebie tak omota jak byla. Na prawde, choc teraz cierpisz to lepiej dla ciebie
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Inkwizytor
|
Autorko, powinnaś być szczęśliwa, że nie jesteś na miejscu tej dziewczyny w ciąży. TY popłaczesz ale w końcu zapomnisz! Ona jest bardzo młoda, w ciąży a ojciec dziecka ją zdradzał (chociażby emocjonalnie), porzucił w "chcianej i wystaranej" ciąży a w dodatku naobiecywał cudów i miłości po grób. Co ona ma zrobić, skoro facet (dzieciak) którego wybrała na ojca dla swojego dziecka okazał się niedojrzałym, kłamliwym, nieodpowiedzialnym człowiekiem, w dodatku z niestabilną psychiką.
Powinnaś skakać do nieba, że to wszystko wyszło tak szybko (pół roku to niewiele), że to nie ty jesteś w ciąży i możesz bez jakichkolwiek konsekwencji (typu finanse, dziecko, ślub itd) uciec od tej patologii!
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko skoro on potrafil tak oszukiwac byla to nie dziwota ze nastepna( czyli ciebie) tez oszuka. Poza tym zapewne wiedzial wczesniej o ciazy ( ta informacja zaczyna sie potwierdzac) i nic nie zrobil nie pomagal tej dziewczynie, ani tobie nie powiedzial.
jest mozliwosc ze wiedzial o ciazy jak juz byl z toba, ze tamta zostawil bo byla w ciazy.. Jednym slowem: zostaw go i uciekaj. I ciesz sie ze to wyszlo po pol roku a nie dluszym czasie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#95 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
No to świetnie się ta parka dobrała, nie ma co - jedno nie lepsze od drugiego. Żeby się w tym wieku starać o dziecko trzeba być człowiekiem totalnie pozbawionym wyobraźni, oderwanym od rzeczywistości...no ja nie wiem naprawdę. Co z tego, że dowód osobisty jest, jak tu mentalność przedszkolaka - mam 18 lat, marne perspektywy na zapewnienie dziecku odpowiednich perspektyw, ale chcę dzidziusia, bo tak kocham mojego misiaczka
![]() Dziewczyno - Ty powinnaś z radości skakać, że to wyszło na jaw zanim zdecydowałaś sie na coś niemądrego. Tak to jest ze związkami na odległość i to jeszcze takimi króciutkimi, że trudniej jest kogoś poznać. A tu proszę - nadarzyła się idealna sytuacja, żeby się zorientować, jaki to ten Twój ideał nieidealny jest. |
|
|
|
|
#97 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twój chłopak mógł naprawde tak czuć gdy ci to obiecywał i mogło to być szczere ale sama widzisz i zrozum to, że chłopcy przynajmniej do 25 roku zycia, to jeszcze dzieci Cytat:
Zdarzyło się mojej przyjaciółce, że zakochała się w żonatym z dzieckiem. Wciskał jej kit, ze jego małżeństwo już praktycznie nie istnieje i że nawet z nią nie sypia .... Na dowód miłości i aby miał większą mobilizację w odejściu od żony zrobił jej dziecko... Po kilku m-ch okazało się, że jego żona również jest w ciąży ![]() Wyobraź sobie, że mimo wszystko była tak zaślepiona i tak ufała jego słowom, że nawet ten fakt nie był wystarczającym argumentem Najśmieszniejsze, że oni nie byli gówniarzami, bo ona ok.25lat a on ok.30ki Więc sama widzisz jacy potrafią być niedojrzali faceci i jak naiwne dziewczyny kiedy kochają. Nie myśl o sobie źle Na drugi raz masz nauczkę:1- nie wiązać się z zajętymi facetami 2- nie angażować się na zabój tak od razu (lepiej być trochę podejrzliwą i miło się zaskoczyć) 3- już wiesz, żeby nie planować sobie dzidziusia z kimś kogo nie znasz (mieszkanie razem jest nieodzowne) bo możesz skończyć jak była twojego miejmy nadzieje eksa. Trzymaj się dziewczyno, wiem, że świat ci się teraz zawalił ale uwierz mi tak jak kochasz teraz jeszcze nie raz pokochasz (niestety) i nie warto sobie nic głupiego robić(jeśli o tym myślisz)dla faceta. Dasz rade, może wejdź na wątki gdzie dziewczyny leczą swe złamane serca np tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554744 Powodzenia
|
|
|
#98 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
, ale jak się skończyła jej historia z tym facetem, co z dzieckiem?
|
||
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze lepiej
. Flirtował ostro z Tobą, a z Nią starał się o dziecko. Totalnie niedojrzały. |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
W opisanej sytuacji i tak jesteś stroną wygraną, bo może otworzą ci się oczy. Jak pisałaś o swoim zaufaniu na 1000% chłopakowi, nie wierzyłam w to, za to od początku byłam pewna, że o ciąży wiedział wcześniej, że ty zostałaś zbajerowana. Poza tym NIGDY nie uwierzę, że 19-latek świadomie czuje zew ojcostwa, bzykania- i owszem, ale nie ojcostwa.
Zaliczasz właśnie bolesną lekcję, jak kończy się bezgraniczne zaufanie; tym bardziej, że weszłaś w związek z facetem, który bajerując ciebie, oszukiwał swoją dziewczynę, z którą będzie miał dziecko.Niezłym też sprawdzianem jest JAK ktoś mówi o byłych, jeśli tylko źle, to dla mnie to dzwonek alarmowy, że coś jest nie halo. Wyciągnij wnioski na przyszłość. I pamiętaj: tamta jest w gorszej sytuacji, będzie przez dziecko związana z takim dupkiem. To dopiero kanał. Edytowane przez madana Czas edycji: 2011-10-26 o 16:44 |
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Doris
To jest tak nierealna historia, że aż nie do wiary po prostu zakochała się w żonatym(przepięknym facecie)sama z jednym dzieckiem. Nieśmiała choć ładna, zgrabna(była).Sprytnie rozkochał ja w sobie,że świata za nim nie widziała ![]() Jak żona dowiedziała się, że on tamtej zrobił dziecko(bo żonie mówił, że tamto skończone i że kocha tylko ją i na dowód zrobił jej dziecko ) to go kopnęła w dupę i kochaś przyszedł z walizką do mojej przyjaciółki mówiąc, ze go nie dobra żona wyrzuciła z domu No to była szczęśliwa, że w końcu ma go dla siebie...Tam był też problem alkoholowy(pisałam już o nich w innym wątku w związku z piciem) i ona matka polka POCZUŁA POTRZEBĘ zaopiekowania się nim i zrozumienia, bo zła niedobra żona mu nie dawała ![]() Historia toczy się dalej ale na całe szczęście nie na moich oczach(bo ją musiałabym zlać a jego zabić choć teraz za późno) Ona żyje jak automat, bo ma dwoje dzieci do wychowania... Nie będe opisywać jak wygląda życie w rodzinie z alkoholikiem jak ją emocjonalnie szantażował przez okno skakał żeby go nie zostawiła... Generalnie najlepiej na tej historii wyszła była żona, której zdążył dwoje dzieci zrobić na które oczywiście płaci moja przyjaciółka, bo kochaś ze względu na stan zdrowia (zniszczony przez alkohol )nie pracuje...
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-10-26 o 15:37 |
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
wiecie co jest najgorsze.. gdyby on mnie poprosił, że bym mu wybaczyła, że on chcę dalej ze mną być, że ona się nie liczy.. to pewnie bym mu uwierzyła. bo tak bardzo go kocham. nie potrafię przestać o nim myśleć, wszystko mi się z nim kojarzy. tyle cudownych chwil wspólnie spędziliśmy, każdy weekend, 2 miesiące wakacji to wszystko.. tyle wspomnień. to straszne ;(
|
|
|
|
|
#103 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Rozumiem, że jest Ci smutno, że Cię boli... Ale musisz się otrząsnąć i iść dalej. Bo co dobrego mogłoby Cię spotkać z tym facetem? Nic.
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorka powinna sobie ten post wydrukować i powiesić na ścianie. Bożę. Gdyby nie to forum, to nadal żyła bym w błogiej nieświadomości że większość pokrzywdzonych kobiet/ dziewczyn. Nie miało jakiegokolwiek wpływu na swoje cierpienie ..tekst. "Niema ofiar są tylko OCHOTNICY ". Stało się moim mottem życiowym. Naprawdę.
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, uzależniłaś się od Niego.
Możesz nadal w to brnąć, ale wtedy raczej nie skończy się to dobrze, raczej zmarnujesz sobie życie albo z szaleństwa odbierzesz sobie życie..a szkoda, bo możesz żyć inaczej, Twoja jest decyzja na co się zdecydujesz. Nie pozwól byś była marionetką w Jego rękach, marionetką, z którą On może zrobić co chce, marionetką, która zagra tak jak On każe. |
|
|
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
A ja myślałam, że to normalny facet, któremu była kit wcisnęła.
W tej sytuacji tylko się cieszyć, że tak szybko zostałaś zmuszona do przejrzenia na oczy. Pozbierasz się. Z czasem. |
|
|
|
|
#107 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie bolało, ale MUSISZ się od niego uwolnić dla TWOJEGO dobra! Potem będzie bolało jeszcze bardziej bo on się nie zmieni, wyobraź sobie jak będzie bolało jak za 2 czy 3 lata dowiesz się że poznał jakąś inną i Cię dla niej zostawi bez mrugnięcia okiem ;/ To nie jest normalny facet, tacy nie zasługują na nikogo. Poradzisz sobie bez niego, to tylko kilka weekendów i JEDNE wspólne wakacje! To bardzo krótko...
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Edytowane przez Visez Czas edycji: 2011-10-26 o 16:14 |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
O czym Ty w ogóle mówisz
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyno wez sie otrzasnij i nie histeryzuj. pol roku jestescie razem tylko. w tym czasie ziom ukrywal wazne fakty przed toba czyli zylas z oszustem, ktory w dodatku spal z byla jak sie z toba spotykal ( i ja oszukiwal i ciebie)
co ty w ogole gadasz...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie masz JEDNO, a ty mówisz o samobójstwie jakby to była zabawa z możliwością kolejnego życia jak w grze komputerowej. I na dodatek mieć myśli samobójcze z powodu TAKIEGO??? faceta ?????? |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą chyba wczeniej już byłaś zakochana prawda? Przypomnij sobie teraz któregoś z ex ukochanych i wyobraź,ze przez niego odebrałaś sobie życie.Na mnie to zawsze działało
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
wydaje mi się , że mimo wszystko on swoją byłą kochał bardziej niż mnie o ile w ogóle mnie kochał a jego słowa nie były do końca puste ... boli mnie to.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko każdy inny scenariusz (no może nie każdy) będzie 100x lepszy niż bycie z takim dupkiem
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
kurde, pewnie wszyscy macie racje, dziękuje Wam za Wasze dobre rady... Ale wiecie , jest mi tak ciężko. Nawet nie mam z kim o tym porozmawiać, komu się wypłakać, przytulić ... Znajomi jacy są tacy są, przyjaciół już nie ma.
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że ktoś ci mówi, że kocha to jeszcze nic, powtórzę do znudzenia: miłość to czyny, nie słowa . I czy jest co trudno? No pewnie że tak. Jesteś młoda, uwierzyłaś mu, ty byłaś w uczuciach szczera; on- nie. I dlatego ci tak trudno, tyle ze to minie, a potem sama się za 2 lata zdziwisz, JAK ja mogłam być z kimś takim. Edytowane przez madana Czas edycji: 2011-10-26 o 17:00 |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Zalecam wizytę u psychologa. Jak najszybciej! To co piszesz w głowie się nie mieści :|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Wizażanki dobrze Ci radzą - postaraj się pogadać z psychologiem. p.s. czemu "przyjaciół już nie ma"?
|
|
|
|
|
#120 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Serio nie wyobrażasz sobie życia bez kogoś, kto nie wie, co by zrobił gdybyś zaszła z nim w ciążę? Serio nie wyobrażasz sobie życia bez kogoś, kto planował dziecko z byłą, a Tobie wciskał kit, że nie wiedział, że ona jest w ciąży? Serio nie wyobrażasz sobie życia bez kogoś, kto miał jedną dziewczynę, a już kręcił z drugą? Serio nie wyobrażasz sobie życia bez kogoś, kto potrafi wszystko obiecać, a potem żadnej obietnicy nie spełnić? Ty się ciesz, że się pozbyłaś takiego balastu. Co dobrego mogłoby Cię spotkać, gdybyś była z facetem, który robi dziecko dziewczynie, a potem ucieka, okłamuje, zdradza...? Nic, po prostu nic. Ciesz się, że to nie Ciebie zostawił samą z dzieckiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Jestem od Ciebie dwa lata starsza i kiedy wyobrażam sobie, że miałabym być w związku z kolesiem, który jest w moim wieku, stał się tatusiem z miłości, choć już nie kocha mamusi, do końca życia będzie w naszym życiu jego dziecko, na które będzie przeznaczał czas i pieniądze, zakładając oczywiście, że wcześniej się nie zabije, to mi się śmiać chce

, ale jak się skończyła jej historia z tym facetem, co z dzieckiem?
. Flirtował ostro z Tobą, a z Nią starał się o dziecko. 

Będzie bolało, ale MUSISZ się od niego uwolnić dla TWOJEGO dobra! Potem będzie bolało jeszcze bardziej bo on się nie zmieni, wyobraź sobie jak będzie bolało jak za 2 czy 3 lata dowiesz się że poznał jakąś inną i Cię dla niej zostawi bez mrugnięcia okiem ;/ To nie jest normalny facet, tacy nie zasługują na nikogo. Poradzisz sobie bez niego, to tylko kilka weekendów i JEDNE wspólne wakacje! To bardzo krótko...