![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Razem schudnijmy 10 kg i wiecej :)
Ja miałam dzisiaj kryzys
![]() To było silniejsze odemnie. Straciłam motywacje.Jestem załamana. ![]() Ale od jutra znowu wracam do diety i wybieram się na siłownie muszę spalić to na co siebie dzisiaj pozwoliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana, nie wolno , nie wolno tak!!!! Za karę... ![]() ![]() Przepraszam, ale to dla lepszej motywacji ![]() Do: basienka1188 Załamałam się po spacerze, bo mnie strasznie kolano boli. Ledwo chodzę. Mam takie uczucie jakby mi coś "uciekało w kolanie". Dziwne i nie miłe uczucie. Kupiłam stabilizator i cały czas trzymam w tym kolano. Jutro idę do lekarza po skierowanie na usg i rtg. Mimo to idę jutro na siłownie. Pogadam z instruktorem. Przynajmniej jeśli nie o nogi, to zadbam o górną część ciała. Natomiast już wiem że przez najbliższe 6-15 miesięcy nie będę mogła biegać itp. Dlatego będzie mi ciężej schudnąć niż Wam :-(. Acha, i zastanawiam się bardzo nad zmianą diety na białkową....ale tutaj jeszcze się zastanowię.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Orina28 Czas edycji: 2011-11-06 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Tak wiem o tym
![]() Ale od jutra zaczynam swoje odchudzanie i to ostro ;D do końca roku marzy mi się schudnąć z 8/10 kg. Musi mi się udać wam też tego życzę ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- A co do twojego kolana jest mi bardzo przykro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż sama zjadłabym coś dobrego ![]() powstrzymuje mnie jedynie obraz mojego tłuszczyku ![]() Cytat:
![]() A białkowa powiem Ci jest bardzo skuteczna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Do DoMi_NikAaaa: A sauna pomaga w odchudzaniu jeśli się nie ćwiczy intensywnie?
Jak często z trzeba z niej korzystać żeby gubić kg, przynajmniej 1kg/1 tydz?boinnenazwybylyzajete Do:boinnenazwybylyzajete : Odchudzałaś się może kiedyś na diecie białkowej? albo znasz kogoś kto schudł na tej diecie? i czy TY /albo ta osoba dużo ćwiczyła, czy sama dieta powoduje spadek wagi?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Orina28 Czas edycji: 2011-11-06 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Do Orina28:
Nie tak jak wysiłek fizyczny, ale pomaga. Wysoka temperatura w saunie powoduje spalanie tkanki tłuszczowej. W ciągu jednego pobytu w saunie można spalić ok. 300. Nie można chodzić więcej niz 1/2 razy w tygodniu. Edytowane przez DoMi_NikAaaa Czas edycji: 2011-11-06 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Ok, super, dziękuję za informację
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Nie ma za co
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A co do wspomnianej diety białkowej ja nie jestem do niej przekonana. Co prawda chudnie się 2-3 kg tygodniowo ale jest to za duzy spadek wagi na tak krótki czas i powoduje to straszny efekt jojo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
...no właśnie też mam wątpliwości co do tej diety ale czuję się obecnie tak jakbym miała nóż na gardle... :-( :-(
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
u mnie dziś też troszkę grzesznie ale nie żałuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Widzę, że nie tylko ja dziś pogrzeszyłam.
![]() Orina28 chciałabym mieć taką wagę jak ty ![]() Nie przekracza ona normy. Moja przekracza i to dużo niestety. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie chce się wgłębiać ale naprawdę dużo wiem jak może skończyć się odchudzanie na siłę, że tego nie wolno tamtego. Wdg mnie warto sobie wyznaczyć jeden dzień na coś co lubimy w rozsądnej ilości. Bo potem człowiek rzuci się jak śinia. Niby od czego mamy jojo??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzisiejsze menu: śniadanie: mała kromka chlebka z szynką i plastrem pomidora II śniadanie: 3 mandarynki obiad: rosołek z makaronem, pieczona pierś z kurczaka i buraczki, 1 ziemniak podwieczorek: 4 małe rogaliki z marmoladą ![]() ![]() kolacja: gotowane jajko z połową kromki, banan od jutra wracam do ćwiczeń i ściśle trzymam już dietę... ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Orina28 -> dieta białkowa sama w sobie jest wystarczająca. Na początku nawet jakikolwiek wysiłek fizyczny na niej nie jest wskazany. Należy też pamiętać, żeby bardzo dużo pić, bo takie ilości białka mocno obciążają nerki. Co do skuteczności diety, to mój znajomy schudł 20 kg i to dość szybko, ale on jest przykładem niezachwianej siły woli. Do tej pory nie wiem jakim cudem tyle czasu wytrzymał zupełnie bez lub ograniczając owoce i warzywa... Ja próbowałam, po 3 dniach załamka i fatalne samopoczucie.
Aha, jeżeli dietę białkowa stosuje się zgodnie z rozpiskami, tj odpowiednio długo jest się na tym okresie stabilizacji, to nie ma jojo ponoć. No i jak pisałam, to jest dieta dla ludzi o mocnych nerwach i silnej woli, czyli nie dla mnie ![]() Edytowane przez Araquiel Czas edycji: 2011-11-06 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli mogłabym coś poradfzić to sniadanie powinno być dużo większe, bo jego zawsze spalisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam w dzisiejszy, ciężki, poniedziałkowy poranek ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
dieta białkowa jest niezdrowa... już tyle o niej było gadane... zastanówcie się dziewczyny czy warto czy lepiej w dłuższym tępie ale zdrowo;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Kochane, dziękuję za informację o diecie białkowej. Ja akurat tak przeanalizowałam ogólnie swoje nawyki żywieniowe od zawsze....i pierwsze miejsce zajmowały słodycze
![]() ![]() ![]() Do:DoMi_NikAaaa , Kochana, razem osiągniemy ten cel, tyle że WY wszystkie pewnie szybciej i lepiej niż ja , bo możecie skakać, biegać, jeździć na rowerze. Motywacja dla WAS: Puki jesteście zdrowie,nic WAS nie boli, to ćwiczcie , mimo lenistwa. Ja gdy byłam "zdrowa" mówiłam często, od jutra, dzisiaj nie, od poniedziałku....i co mnie zastało...ważę ponad 60 kg, jestem pulchna..i mam żal do siebie. Za to WY macie szanse i docencie to , bo ja nie doceniłam ...:-(
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny właśnie wróciłam z porannego spaceru był dość krótki ale dodał mi energi
![]() ![]() ![]() Orina28 co do diety białkowej to raczej jest nie zdrowa znajoma stosowała owszem schudła ale później przytyła 6 kg. ponad to co ważyła na początku...ale to pewnie zależy indywidualnie od osoby...tak czy inaczej trzymam za Ciebie kciuki jaka by to nie była dieta skutkowała i nie było jojo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
ja już po drugim sniadanku i czeka mnie 3 h buszowania po sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
...Ja jestem 4 dzień na diecie. Ale puki co jem wszystko tzn pieczywo ciemne, sałatki, brokuły, banany,jabłka, dodaje masła roślinnego troszkę, kawa z mlekiem(puki co używam mleka 2%), 50% to nabiał. Do tego woda, herbaty ziołowe. Dietę białkową rozpocznę za ok 2 dni.
Ale coś WAM powiem ![]() ![]() Ważyłam się dzisiaj rano i przez 3 dni ograniczenia jedzenia schudłam równo 1 kg ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zjadłam 2 małe jogurty normalne nie light, bułkę razową z masłem roślinnym i miodem, i plaster sera żółtego 17%. Teraz jadę na siłownię, poćwiczyć górną część ciała i może uda się pupę i bioderka ![]() Buziaki i do później ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Orina28 Czas edycji: 2011-11-07 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
No ja też tak chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Kochana, znam swoje ciało bardzo dobrze, i wiem ze ten 1 kg to po prostu woda, ewentualnie jeszcze jakieś dodatkowe "zanieczyszczenia" w organizmie.
Ale fakt , bardzo się cieszę. Myślę że jakoś pójdzie do 57 kg ( głównie woda), ale potem będzie mocno pod górę do tych 55 kg :-(.
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Orina28 woda nie woda cokolowiek niech ucieka byle na wadze pokazalo sie o kg mniej a u mnie znajac zycie bez zmian ale z wazeniem czekam i tak do piatku..wczesniej nie bede sie wazyc zeby sie nie zalamac do konca.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie wróciłam z siłowni. Nigdy jeszcze tak lekko nie ćwiczyłam na siłowni więc to dla mnie nowość
![]() A teraz jem małą porcję sałatki z pora. Mam 150g brokuł i 240 g jabłka. Dzisiaj ok godz 18.00 zabieram się za ćwiczenia dodatkowe w domu ![]() Stwierdziłam że będę na obecnej diecie do puki będę chudła 1 kg/tydz. Jak mi się spadek wagi zatrzyma - to przejdę na białkową. Następnym razem ważę się w poniedziałek. Postanowiłam że będę ćwiczyła 3 razy dziennie po ok 1 godz. a moja rozgrzewka to wymachy rąk, w miarę możliwości nóg, skłony itp. Acha, i chcę jeszcze kupić sobie herbatę czerwoną. Nie wiem czy pomoże, ale przynajmniej będę lepiej czuła się psychicznie lepiej ze świadomością że robię coś dodatkowego żeby pozbyć się tłuszczu ![]()
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Ja się aż pochwalę swoją głupotą... Na czerwonawych włosach zachciało mi się rudości. Siedzę teraz z pomarańczowym przedziałkiem i resztą włosów w kolorze czerwonym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do dietkowania to dziś w moim menu znalazły się: śniadanie: kromka chleba z wędliną i plastrem pomidora, herbata z cytrynką II śniadanie: banan obiad: rosół z makaronem, ryż z kurczakiem i warzywami podwieczorek: 2 mandarynki kolacja: serek homogenizowany troszkę się dzisiaj poruszałam... w końcu! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.