![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Co się dzieje z tymi facetami....?? :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Kontyunacja pytania z tytułu.... dlaczego niektórzy faceci są tacy niezdecydowani w relacjach damsko męskich? Nie umieją sie zdecydować czy chcą być z kimś czy nie. Litośći, no chyba ze milczą z tego powodu zeby tylko spędzić miło noc i kochać sie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Dziecko nie musi być 24/7 przy rodzicach żeby rodzice byli w stanie je dobrze wychować. Cytat:
![]() A tak serio - to fakt, że dzieci częściej widują się z dorosłymi kobietami niż dorosłymi mężczyzami. Ale bez przesady, w szkole trochę facetów pracuje. Do tego w domu zazwyczaj jednak jest mężczyzna - ojciec albo ojczym. W rodzinie też są przecież wujkowie, dziadkowie... Do tego ojciec/ojczym mają też pewnie jakichś kolegów, z którymi dziecko też czasem przebywa. Także to nie jest tak, że dziecko obraca się tylko w damskim towarzystwie. Swoją drogą - jeżeli dzieci faktycznie potrzebują częstszego kontaktu z mężczyznami niż ten, który mają teraz, to ojcowie zdecydowanie powinni zostawać z dzieckiem na urlopie ojcowskim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast problemem jest permanentne niezdecydowanie. Ono świadczy o tym, że dana osoba po prostu nie jest nami zainteresowana - a przynajmniej nie jest zainteresowania trwałym związkiem z nami. Ewentualnie gra na dwa fronty i się próbuje zorientować u kogo ma większe szanse. W tego typu sytuacjach możemy oczywiście my zagrać w otwarte karty. I wtedy się przekonamy czy druga osoba jest nami naprawdę zainteresowana, czy też tylko nas zwodzi i udaje, że "też chce związku, ale się boi". Choć tak jak dawidowskasia napisała - zazwyczaj człowiek jest pewny, że chce/nie chce. I wtedy już podejmuje odpowiednie, jednoznaczne decyzje. I nie zwodzi drugiej osoby.
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"to nie ten", "nie ma chemii", "nic nie czuje", "on jest super ale no kurcze...", "przy innym to poczujesz" Są takie same bądź podobne rady ^^ wtedy dana kobieta, która odrzuca faceta (nie chce go mimo, że taki fajny bla bla bla) jest jakby to określić "usprawiedliwiona" bo zawsze może powiedzieć "nic na siłę", "serce nie sługa". To co narzekacie na facetów, że są niezdecydowani, to również JA TAK SAMO mógłbym narzekać na kobiety (ale raczej tego nie robię). Mnie osobiście też dziewczyny brzydko mówiąc ZWODZIŁY. Nie były zdecydowane. No kurcze chciałoby się rzec jak to możliwe ![]() Po paru takich akcjach doszedłem do wniosku, że póki nie ma żadnej deklaracji iż jesteśmy razem, to NIE MA NA CO NARZEKAĆ... i w ogóle mieć pretensje, że nic nie ma. Po prostu nie należy czekać na tą osobę, a jeśli już ktoś chce czekać to NIE PRÓŻNOWAĆ, nie zamykać się na innych, nie idealizować, nie wskakiwać do łóżka z nadzieją, że mu/jej się odmieni. Nie być naiwnym i patrzeć na usta i ręce - czyli słowa i czyny. Jeśli dana kobieta mnie nie chce TRUDNO jedziemy dalej. Nie ma nad czym rozpaczać ![]() ![]() ![]() aha.. zapomniałbym ![]() ![]() ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-11-13 o 05:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekuje wam za dobre słowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przez chwilę może i jest przykro, ale po chwili lepiej śmiać się z czyjejś głupoty ![]() Cytat:
W pewnym momencie obniżyłam ją, randkowałam jak szalona, bo do tego pustego łba strzeliła mi chęć odegrania się - tylko nie wiem na kim. I o Rany Boskie na jakich to ja delikwentów trafiłam, książkę można by napisać. Ale nie żałuję, że AŻ tak puścilam na luz. Naprawdę wiele mnie to nauczyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
watek zszedl na pewien tor... a ja chce wspomniec ze mnie brakuje czegos innego. w mlodym pokoleniu coraz rzadziej trafiaja sie szarmanccy, potrafiacy starac sie o kobiete faceci. Owszem sa i tacy, ale realia ogolnie mnie przerazaja... gdzie sie podzialy jakies wartosci, SZACUNEK?? To przewaznie wynosi sie z domu, ale towarzystwo tez sporo robi. Mlodzi chlopcy stojacy pod klatkami, przeklinajacy co drugie slowo nie sa zbyt przekonujacy a przeciez takich ludzi jest mnostwo! Coraz wiekszym wysilkiem okazuje sie kwiatek bez okazji, wyjscie z inicjatywa, mozna tak wymieniac bez konca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
do tego dążyłam zakładając ten wątek ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
No wlasnie tak pomyslalam wchodzac na niego, trzeba spowadzic na dobra droge
![]() Mowi sie ze corki podswiadomie szukaja w partnerze cech ojca ![]() ![]() Pamietam, ze pierwszy "powazny" chlopak za malolatki jeszcze byl naprawde dobrze wychowany, wlasnie taki szarmancki, te wszystkie sprawy byly dla niego norma, czulam sie jak ksiezniczka, ale to wszystko bylo bardzo naturalne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Piszesz o szacunku a czy Wy same szanujecie się?Sorki ale nieraz jestem swiadkiem jak łatwo Was zaciągnąc do łózka,na szybki seks itp.Z ostatniego tygodnia- w pracy jeden z kumpli uderza do dziewczyny,która zresztą też pokazyje ze jej się ten chłopak podoba.Flirtują całkiem fajnie ![]() ![]() Z ostatniego miesiąca- kumpel zerwał z dziewczyną.Jak mi powiedział coś wygasło miedzy nimi,a i on sam za bardzo zaczął powątpiewać w wiernosc tej dziewczyny.Co zrobiła panna?Wysyłała mu smsy i zamieszczała infa na gg typu " część Ciebie rosnie we mnie" dając mu do zrozumienia ze zostanie tatusiem.Chłopak przedzwonił do niej ,pyta który miesiąc ,a panna na to ze 3.Ok-kolega na to-to jak ja moge byc ojcem ,skoro spalismy 6 miesiecy temu ![]() Tak więc widzisz-nie tylko faceci są cyniczni i fałszywi.Wydaje mi się ,ze gdzies własnie po drodze zatracilismy własne wartosci typu szacunek ,wiernosc ,uczciwosc.Media pokazują całkiem inne wartosci-najwazniejsze miec fajne ciuchy,swietna komórkę,liczy się tylko Twoja przyjemnośc,liczy się lans. Seks juz nie jest czyms wyjątkowym,nie jest dowodem miłosci czy chociazby zaufania drugiej osobie.Jest cholernie łatwo dostępny,juz nie ma stopniowego odkrywania się nawzajem,nie ma tej aury tajemnicy i oczekiwania-wszystko jest podane od razu i na tacy. Czasami patrzę na 60-70 latków,spacerujących razem i wciąz trzymających się za ręce ( w Anglii to nader powszechny widok, w Polsce widuję to bardzo rzadko).Zastanawiam się ile dzisiejszych zwiazków przetrwa te kilkadziesiat lat razem.Chyba coraz mniej potrafimy rozmawiac , zrywamy juz nawet nie w 4 oczy,ale zmieniając status na Facebooku lub za pomocą sms-a, po prostu znikając i unikając kontaktu. Pewnie że nie wszyscy są tacy -bo wierzę ze wciąz są młodzi ludzie dla których "miłośc" " szacunek" to nie tylko puste słowa. Chyba dużo zalezy od wychowania ,od wzorców jakie masz w rodzinie i przysłowiowego oleju w głowie.Gdy rozmawiam ze swoimi kumplami (nawet tymi niespełna 20 latkami)to wszyscy zgadzamy sie ze większym szcunkiem, dłuzej i lepiej pamietamy dziewczyny,które jednak nie przeklinają,nie pozwalają facetom za wiele i mają swoje zasady.Po prostu -szanujemy je ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Oczywiscie zgadam sie z Toba iceland1 w pelni
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zresztą, jeśli facet "zaciąga" dziewczynę do łóżka na szybki seks, a potem twierdzi, że dziewczyna się nie szanuje, to świadczy to o tym, że... Ów facet się nie szanuje. Wszakże zdecydował się na szybki seks z dziewczyną, która w jego mniemaniu się nie szanuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ogólnie to zgadzam się - bardziej szanuje się osoby, które mają własne zasady. Jednak pamiętajmy - ludzie mają różne poglądy. Dla jednej osoby np. uprawianie seksu przed ślubem będzie świadczyło o nieszanowaniu się, a dla drugiej osoby będzie to jak najbardziej w porządku ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym same jakieś dziwaczki, co wolą pijaków, furiatów, wytatuowanych rockmanów z wieczną depresją, playboyów, którzy takich jak one mają na pęczki, materialistki dla których wszystko jest ważne, tylko nie facet (oczywiście dopóki nie kupi sobie ich szacunku dobrobytem w tej czy innej formie) albo takie, które na samą myśl o poważnym związku i zaangażowaniu dostają drgawek. Nie mówiąc już o chęci założenia rodziny. Mam wyliczać dalej? Łatwe, które przecież nie są puszczalskie, tylko "lubią seks", pijaczki i narkomanki, bojowniczki o wolność kobiet przy każdej, nawet bzdurnej okazji... bla bla bla. Mnie tam się już starać nie chce, bo nie ma o co. A znakiem czasu niech będzie ta sytuacja: jadę kiedyś busem i słyszę rozmowę, której nie da się słyszeć - młoda dziewczyna, ubrana w długi płaszcz, wyglądająca na pierwszy rzut oka na wrażliwą kobietę z klasą, licytowała się ze swoim kolegą które z nich bardziej wymiotowało na ostatniej imprezie. Zero klasy. Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2011-11-13 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dodałabym jeszcze do tej wyliczanki marudy i malkontentów (np.: pan Dopamine99
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co raz na wizażu (i nie tylko) widzę sytuacje: " jak go zmienić" "co zrobić aby zmienił zdanie" "pokłóciliśmy się on odszedł co zrobić" "on ma dziewczynę, co zrobić aby był ze mną" "jestem tą drugą co mam robić" i wiele wiele innych sytuacji, w których JA UCZUĆ nie widzę, tylko jakieś puste ZAŚLEPIENIE u tych dziewczyn. Do prawdziwego szczęścia potrzeba jest doza rozumu. Jak jej nie ma to niech nie liczy, że będzie szczęśliwa. Czasami u nich widzę jakby miały "misję do wykonania" - ZMIENIĆ faceta. Ja już nie wiem czy je to kręci, czy co innego.. w każdym bądź razie facet musi sam chcieć aby się zmienić bez ŻADNEJ presji. A jak jedna z drugą chcą się bawić w psychologów i pisać na wizażu w celu "rozpracowania" faceta na czynniki pierwsze.. to niech idzie studiować resocjalizację bez angażowania swojego tyłka i "uczuć"... Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-11-13 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją obecną dziewczynę, z którą jestem 4 lata,własnie za to ceniłem od samego początku ( gdy jeszcze nie bylismy parą) ,ze wyznaczała kolesiom granice i nie miała łatki "łatwej kobietki".Cóz-abstrahując od tego-była piękna i seksowna,właczył mi się instynkt zdobywcy i ją "zdobyłem".Dało mi to więcej satysfakcji niz jakakolwiek "one night affair".Ale powtarzam -własnie to ze nie była łatwa dało Jej u mnie duzego plusa i zacząłem myslec o Niej poważniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie o moim facecie słyszałam wiele rzeczy, zanim go poznałam. Wiedziała,ze nie jest dziwkarzem, nie zdradzał swojej dziewczyny etc i to mi wystarczyło. Natomiast mam koleżankę,ż którą spał chyba każdy . Nie chciałabym być z żadnym z tych facetów, którzy uprawiali z nią seks ![]() PS tak jak nie chciałabym być z facetem, któremu nienzana kobieta robiła loda ![]()
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-11-13 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale sam mówisz, że nie masz niczego przeciwko takim przygodom. Mówisz czysto teoretycznie czyli "jak ktoś chce to niech się tak bawi" czy masz na myśli "nie pogardzę taką zabawą na jedną noc"?
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
PS tak jak nie chciałabym być z facetem, któremu nienzana kobieta robiła lodaJa nikomu na ławkach nie obciągałam i dlatego szukam faceta, który się szanuje a nie myśli pewnym organem
Może zle się wyraziłem-kobieta od ok 6 miesięcy wówczas juz była znana ale do niczego Wysoki Sadzie nie doszło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-11-13 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Przeczytaj dokładnie mój post bo odpowiadając Ci musiałbym się powtarzac.A w obecnej sytuacji mówię o jakichkolwiek przygodach na jedna noc już tylko teoretycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Wiele bylo napisane o szacunku, ze kobiety nie szanujace same siebie go oczekuja itp To wszystko prawda ze samemu trzeba sie starac byc w porzadku, aby inni tacy byli wobec nas. Raczej nic w tym odkrywczego. Ktos wczesniej skierowal wypowiedz do mojej wczesniejszej (nie chce mi sie juz szukac i cytowac) - ile znam kobiet wartych szacunku. Mam takie podejscie do sprawy, ze na start kazdy czlowiek powinien byc szanowany, dopiero pozniej moze ten szacunek u mnie stracic, jezeli sobie na to zasluzy. Bardziej skupialam sie myslac o tym watku o ogolnym jakims zatracaniu u ludzi dobrych manier
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ha ha ha...Ten ksiądz mnie rozbroił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
hoho jak tu się zaroiło od chłopców
![]() z tym szanowaniem się kobiet to ogólnie śmieszna sprawa. czasami odnoszę wrażenie, że to właśnie same kobiety, które z natury są cnotliwe i/lub nie mają ochoty na seks, nakręcają wszystkich dookoła przeciwko tym co lubią pofiglować ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | ||||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coraz więcej żądacie od życia, coraz więcej wymagacie od mężczyzn, a coraz mniej same jesteście w stanie nam dać i ja nie widzę powodu, dla którego równouprawnienie miałoby przynosić mi wyłącznie nowe obowiązki, a Wam same przywileje. iceland1 - pełna zgoda. Cytat:
Dopamine99 - pełna zgoda. Cytat:
|
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
eos50, no nagadałeś się biedaku i po co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Zresztą, co by zyskało dziecko na tym, że nie byłoby w żłobku? Siedziałoby przecież w domu... Z matką. Czyli tak czy inaczej ojca by więcej nie widziało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziecko na pewno byłoby szczęśliwsze gdyby widziało często oboje rodziców niż gdyby miało jednego rodzica (zazwyczaj matkę) ciągle przy sobie, a drugiego widywało jedynie wieczorami. Zwłaszcza, że jak dziecko ma ciągle tylko matkę przy sobie, a ojca widzi rzadko, to ma mały kontakt z mężczyznami. A sam powiedziałeś, że to dziecku nie służy. Także lepiej żeby ojciec był w domu częścij ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.