![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze domowe zwyczaje
Bo pewnie, żeby zaczęły śmierdzieć to z 10 lat musi minąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Biała Dama
|
No mojej kolezance Pur Blanka zzieleniała na półce w pokoju po roku stania. Ja zużywam perfumy bardzo powoli bo nie psikam się na codzień i mały flakonik mi wystarcza na 2 - 3 lata więc wolę je trzymać w szafce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Noo widzicie. Jedne psują się szybciej inne wolniej. Czyli naprawdę lepiej trzymać je choć w opakowaniu oryginalnym. Chyba przestanę moje drogie perfumki na to narażać :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Serio? Ja używam Pur Blanki i nigdy jej nie chowam, zazwyczaj leży na biurku zaraz przy oknie. Trzeba będzie to zmienić.
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja Cie krece, zaraz bedzie wojna. Bo ja to tak:
- spie z psem, a wlasciwie pies spi ze mna i miziam sie z nim codzien, nawet po paszczy. ![]() - odkurzam co drugi dzien, podloge myje codzien (drewno) - od kilku miesiecy pokochalam dresy, ktore nosze codziennie jak wracam z pracy, ewentualnie jak musze gdzies wyjsc, to sie przebieram. - codziennie wietrze pomieszczenia ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
2. Codziennie po zaścieleniu łóżka zamiatam podłogę ![]() 3. Po zamiataniu idę do łazienki umyć się i wykąpać: a) myję ręce b) myję twarz c) myję szyję d) myję uszy e) myję zęby - w tej kolejności ![]() Później biorę kąpiel/prysznic ![]() a) po prysznicu smaruję się balsamem. b) kremuję twarz i ręce c) ubieram się d) idę z psami do papug dać im wody i prosa 4. Jak siedzę przy biurku muszę koniecznie słuchać muzyki na mp3 ; czytać gazetę, książkę itp... 5. Okno w pokoju mam otwarte średnio od kwietnia (kiedy jest już ciepło) do września/ października - non-stop, nie zamykam na noc. 6. Włosy też myję codziennie , niezależnie czy gdzieś wychodzę czy nie. Jak mi się jeszcze coś przypomni, to dopiszę ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że wątek się przyjął. Byłam przygotowana na kontrowersje, bo w takich tematach zawsze są. Jednak proszę nie zarzucajmy, że ty tak musisz, bo ja tak robię. Niestety i tak będzie inaczej
![]() Ja jestem uczulona na siadanie zaraz na świeżą pościel po przyjściu z dworu. Sama nie zawsze uwinę się ze sprzątnięciem łóżka, ale jak chce usiąść to chociaż przekładam to na innej stronę i zarzucam koc. W domowych zwyczajach zazwyczaj zawarte są kwestie sprzątania ![]() Np. niektórzy są nauczeni, żeby raz w tygodniu robić wielkie pranie, a inni żeby prać kilka razy w tygodniu na bieżąco. Ja sprzątanie gruntowne zawsze robię w soboty, bo w tygodniu nie mam czasu. Jednak nie trzymam się sztywno tej reguły i jak wiem, że ktoś przyjdzie to doprowadzę wszystko do ładu. Oczywiście częściej wycieram kurze czy układam książki i ciuchy. W domu zazwyczaj siedzę w stroju roboczym, bo żal mi miętolić dżinsy - chyba że wpadam na chwilę do domu to ściągam tylko buty. Nigdy nie będę mogła zrozumieć tego jak można po czyimś domu chodzić w butach zimowych. W sumie w moim gronie rodziny i znajomych każdy zawsze w skarpetkach lata, chyba że jest częstym gościem to ma swoje kapcie. To teraz pytanie może nie o sprzątanie - czy otwieracie WSZYSTKIM drzwi jak do was pukają? Ja wpuszczam tylko listonosza i zapowiedzianych 'gości' jak pan z gazowni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że komuś zzieleniały perfumy...
- nie ścielam łóżka, jedynie układam ładnie kołdrę - przebieram się w dresy zaraz po przyjściu do domu, ale nie dlatego, że 'zapewne jakiś żul siedział przede mną w tramwaju i nie będę brudzić ciuchami z dworu pościeli' tylko po prostu w dżinsach mi nie wygodnie, stanik uwiera etc. - nie myje rąk po przyjściu do domu, przed jedzeniem itd. - włosy myję codziennie, gdyby mi się nie przetłuszczały to bym sobie darowała tak często - nie pamiętam kiedy odkurzałam ostatni raz - kurze ścieram raz na pół roku przy okazji świątecznego sprzątania - gdyby nie TŻ pewnie prałabym ręczniki i pościel tak często jak ścieram kurze - jak miałam psa to spałam z nim, dawałam jeść z mojego talerza, całowałam go, on mnie lizał po twarzy - zwierzę dla mnie jest członkiem rodziny, nie brzydzę się jak mnie siostra czy mama pocałuje, dlaczego miałabym się brzydzić psa czy kota - kubki po gorącej czekoladzie stoją u mnie np. na parapecie, a ostatnim razem piłam czekoladę parę dni temu jestem fleją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Biała Dama
|
Cytat:
@drabineczka, bardzo się cieszę że z Twoimi nic się nie dzieje. Nie było moim celem atakowanie Ciebie, bo trzymasz perfumy na toaletce, mam nadzieję że to rozumiesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no, ja pod ścielenie podciągam ułożenie kołdry + naciągnięcie narzuty/koca; jak przewiduje gości składam (nienawidzę tego robić, codziennie to by była strata czasu! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Jezu, chcecie to miejcie syf w domach, przecież nikt wam się zabroni, unosicie się tak jakby ktoś kazał wam sprzątać tu i teraz. Niektóre z was w ogóle nie mają dystansu do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Jem wyłącznie przed komputerem oglądając serial lub film(ewentualnie czytając książkę) i w ogóle nie uznaję jedzenia dla samego jedzenia- np przy stole bez dodatkowej rozrywki i/lub co gorsza z rodziną. Jak wrócę do domu głodna jak pies, to np będę czekać choćby i 40 minut aż mi się serial ściągnie zanim zjem. Jak się zbierzemy z rodzeństwem, to też jemy pod filmy- zdarza się, że zamiast zostać w eleganckiej restauracji zamawiamy na wynos i jedziemy do domu, żeby zjeść pod serial.
Robię makijaż nawet jak nigdzie nie wychodzę i wiem na pewno, że nikt mnie przez cały dzień nie zobaczy. No jak to nikt? A ja?! Przecież mam lustro i nie mogę patrzeć na te małe świńskie oczka! Czasami przebieram się jak mała dziewczynka- zakładam suknię balową w stylu Ludwika XVI z gorsetem i wielką rozłożystą spódnicą, obwieszam się biżuterią i smażę tak naleśniki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A Bałagan w skrajnych przypadkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Jesteś strasznie niegrzeczna, wiesz? Nie wm czemu atakujesz mnie i inne forumowiczki, które mają inne niż Ty zdanie. trochę brakuje Ci ogłady.
Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-12-29 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
No ale przepraszam bardzo, nie pojmuję tej wizażowej nomenklatury.
W domu nie ma się nieporządku, bałaganu tylko SYF! Tabletek antykoncepcyjnych się nie przyjmuje tylko się nimi TRUJE! Powiedz mi w którym miejscu mówienie że inni w domu mają syf jest grzeczne? Jeszcze ty pokaż więcej swojej ogłady i znajdź jakieś stosowniejsze wyrażenia, bo ani burdelu ani syfu w domu nie mam. Przykro mi ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- PS. Jeśli swoje wypowiedzi uważasz za stosowne, moje tym bardziej powinnaś uznać. Bo w potocznym znaczeniu syf to pryszcz oraz bałagan. Więc na twarzy można go mieć jak najbardziej ;- ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
Mnie nie jest przykro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
przebieram się w robocze ciuchy po powrocie do domu, jeśli nigdzie nie wychodzę cały dzień, to wtedy od rana mam związane włosy w kitkę i zero makijażu.
nie mam fioła na punkcie sprzątania domu, tzn. wiadomo - raziłyby mnie sterty tłustych talerzy po całym tygodniu, ale takich widoków nie miewam ![]() moje motto : podłoga najniższą półką oraz : przewróciło się, niech leży! ![]() natomiast mam fioła na punkcie siebie ![]() ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-12-29 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Schlebiasz sobie za bardzo
![]() Bardzo zabawne że mówisz że żyję internetem, bo to ty propagujesz ekshibicjonizm internetowy na swoim blogu ;- ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Spanie z psem - norma
![]() uwielbiam pić herbatę z łyżeczką w szklance hahah gdy nigdzie nie wychodzę, nie maluję się i nie myje włosów (a co!) łażę w skarpetkach po domu (pralka mnie nienawidzi) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przypomniał mi się kolejny mój nawyk: - po powrocie do domu koniecznie muszę włączyć muzykę (zazwyczaj radio internetowe), no chyba że coś oglądam w tv, to wtedy nie. Ale tak poza tym, to nie potrafię np. siedzieć na wizażu i niczego nie słuchać, w ciszy też nie potrafię się uczyć. a zwykle jest to mocniejsza muzyka, więc o skupienie nie tak łatwo ![]() - w ciągu dnia nie wyłączam też kompa, po powrocie do domu uruchamiam i wyłączam dopiero, gdy idę spać. nawet jeśli nic na nim nie robię.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-12-29 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
ja z kolei nie umiem zasnąc bez muzyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
co do zasypiania to muszę mieć ciszę i ciemności egipskie
![]() aa, i nie potrafię spać w ciągu dnia, nawet jeśli jestem bardzo zmęczona. wyjątek to choroba. ![]()
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
ja sie plasuję chyba gdzies po srodku
nie ścielę łóżka, zawsze zostawiam rozwalone, ale zmieniam pościel co 2 tygodnie, sypialnia zawsze jest zamknięta, nikt oprócz mnie i męża nie ma do niej wstępu więc nie siada na pościeli, nie wchodzę też do łóżka w ciuchach, a całą noc jest otwarte okno wiec jest świeżo nie sprzątam / odkurzam codziennie tylko co 2-3 dni, jak jest co odkurzać, nie widzę sensu w odkurzaniu czystej podłogi dla samego sensu odkurzania nie panikuję jak koty chodzą po blacie, bo blat można zetrzeć przed uzyciem, a deski do krojenia i tak trzymam w miejscu w którym koty nie chodzą po nich ręczniki zmieniam co 10 dni na ogół w domu chodzę w bardziej zuzytych wersjach normalnych ubrań (najstarsze dżinsy, koszulki, bluzy, nie lubię dresów ani legginsów) nie przeszkadza mi jedzenie przed tv, w łózku czy przy kompie ale jakoś tego zaprzestałam, bo wolę jeść razem z mężem przy stole nie otwieram drzwi nikomu jeśli nie spodziewam się gości ![]() ![]() nie ścieram kurzu jakoś regularnie bo mam minimum mebli, regał z książkami jest zastawiony ksiązkami więc wlaściwie kurzu nie zbiera, a stół i blaty wycieram jak potrzebuję ich użyc nie wyznaję zasady że każdy przedmiot musi być schowany i ma swoje miejsce, nie przeszkadzają mi np gazety na stole czy ksiązki na podłodze przy łóżku, natomiast staram się nie gromadzić zbędnych przedmiotów (nie mam zadnych figurek - kurzołapek np) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to wygląda tak,ze gdy wstaje rano, ledwo co otworze ślepia a laptop juz chodzi ![]() ![]() -tak samo z tv. mimo tego,że nikt nie ogląda w salonie telewizora to i tak jest włączony bo musi cos grac. taki zwyczaj własnie ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
śpię przy świetle, boję się , że dzieciak z łóżka spadnie gdy śpi sam
a od kilku dni dni odrywam igły z choinki, świerka mam i fajnie się obsypuje, gołe patyczki zostają - hihhi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.