kobiety przyszłych policjantów Piła - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 16:40   #91
tatajanka
Raczkowanie

Dot.: kobiety przyszłych policjantów Piła

Cytat:
Napisane przez ikaaaaaa Pokaż wiadomość
A poza tym po upojnym weekendzie mojemu TŻtowi na pewno nie w głowie flirty czy inne bzdury :P lol
Wiadomo, że jest bardzo ciężko, ale staram się juz tak tym nie przejmować i nie myśleć...
Ikaaa masz rację, jak facet po upojnym weekendzie ze swoją kobietą wraca do szkoły, to już w poniedziałek chce z powrotem do domku dlatego ja też uważam, że "upojne" chwile to podstawa przy takiej szkole
tatajanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 16:41   #92
ikaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tatajanka Pokaż wiadomość
Kochana, nie wariuj!! A gdzie on tam będą mieli czas na latanie, mój TŻ ciągle z kolegami siedzi i się uczy, jak się nie uczą to śpią, i nawet mówi, że mało ze sobą w sumie gadają, bo nie ma czasu a kobiety tam są, wiedziałyśmy na co się piszemy (bo mój np.mnie pytał, czy się zgadzam na szkołę), ale są tam normalne kobiety, a nie jakieś wyposzczone lafiry Zresztą wszędzie są "puszczalskie", tak w policji jak i w każdym innym zakładzie pracy I nie będą tam dużo pić, bo rano robią czasem akcje typu "alkotest" itp., więc jak nie chcą wylecieć to muszą się pilnować
A Ty musisz zmienić nastawienie, bo się zadręczysz Może Twój TŻ musi więcej czasu nad książkami posiedzieć, albo dłużej się uczy, to potem po zajęciach odsypia? Mój pisze trochę w dzień, parę sms-ów, czasem zadzwoni w przerwie na minutkę-dwie, a wieczorkiem gadamy dłużej, ale też ograniczam te rozmowy, bo wiem, że idzie się uczyć itp. Musisz ze swoim TŻ rozmawiać, żebyś wiedziała co tam się dzieje od niego itp., to połowa sukcesu, bo wiesz, że on Ci dużo mówi i nie ukrywa nic
tatajanka dobrze prawi. Jeśli mu zależy, by skończyć tę szkółkę, to nie będzie się narażał na żadne imprezy. Przynajmniej mój tak ma. Też bardzo rzadko pisze, bo nawet nie bierze tel na zajęcia. Czasami zdąży w przerwie coś naskrobać i rozmawiamy dopiero wieczorem. Ale też nie za długo, bo tak jak mówi tatajanka - uczy się do momentu, aż nie zaśnie przy książkach :P

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Ikaaa masz rację, jak facet po upojnym weekendzie ze swoją kobietą wraca do szkoły, to już w poniedziałek chce z powrotem do domku dlatego ja też uważam, że "upojne" chwile to podstawa przy takiej szkole
Widzę, że rozumiemy się bez słów
ikaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 16:42   #93
tatajanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ikaaaaaa Pokaż wiadomość
haha, wszystko by już chcieli wiedzieć Nie ma tak łatwo Musze mojemu historię usunąć, bo tez z jego wchodziłam czasem
Oni chyba nie moga znieść myśli, że my ich tu możemy OBGADYWAĆ- bo przecież mężczyźni myślą, że my tylko to robimy jako kobiety
Stary 2012-08-07, 16:44   #94
ikaaaaaa
Raczkowanie

Taaa, a w rzeczywistości przecież jest całkiem na odwrót... My po prostu wolimy trzymać rękę na pulsie i się konsultować
Stary 2012-08-07, 16:46   #95
tatajanka
Raczkowanie

I prawda jest też taka, że na początku wariowałam i wymyślałam niestworzone historię, a takie wymienianie się informacjami i wspieranie jednak pomaga, teraz patrzę na to inaczej i jest po prostu łatwiej
A że akurat spotkałam tu Ciebie i los chciał, że nasi TŻ mają ten sam pokój- no jejku, jak tu nie skorzystać??
Stary 2012-08-07, 16:51   #96
weroniczka134
Przyczajenie

noo trochę mnie uspokoiłaś, ale co nie zmienia faktu że tydzień dłuży się w nieskończoność, a weekendy jakby pstyknąć palcami. ciężko jest ale damy radę! niech się uczą.. mój TŻ ma jutro sprawdzian z legitymowania. Poi tygodniu jak przyjechał 70 stron z samego prawa masakra! jak przyjechał do domu to pierwsze co poszedł spać taki wykończony.. ale najgorsze jest odprowadzanie na pociąg... łzy same lecą a ciężko się uspokoić. mój TŻ wraca teraz w weekend i na długi też także tyle więcej dni razem! aż nie mogę się doczekać !
weroniczka134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 16:54   #97
tatajanka
Raczkowanie

Widzisz, pozytywne myślenie i już lepiej a pustkę w tygodniu jakoś wypełniaj, wymyśl sobie może jakieś zajęcie, sport itp. ;] zawsze to mniej czasu do myślenia
Stary 2012-08-07, 16:56   #98
weroniczka134
Przyczajenie

wiem że mojego TŻ kolega z pokoju też ma dziewczynę ale chyba nie wpadła na pomysł żeby tu zajrzeć a myślę że wtedy byłoby mi o wiele łatwiej heh

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

coś próbuję sobie wymyślać, jakieś spotkania z koleżankami, nadrabianie spotkań, na które już dawno nie bylo czasu bo wolałam zawsze się widzieć z TŻ, także babskie spotkania dobrze mi robią jakoś nie ma wtedy czasu na głupie myśli. ale wieczory są chyba najgorsze, kiedy nie ma do kogo się przytulić ..
Stary 2012-08-07, 17:05   #99
ikaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
I prawda jest też taka, że na początku wariowałam i wymyślałam niestworzone historię, a takie wymienianie się informacjami i wspieranie jednak pomaga, teraz patrzę na to inaczej i jest po prostu łatwiej
A że akurat spotkałam tu Ciebie i los chciał, że nasi TŻ mają ten sam pokój- no jejku, jak tu nie skorzystać??
Ja mam dokładnie to samo!

A Ty weroniczka, głowa do góry! Zaglądaj tu, a my Ci się postaramy pomóc To nie ma znaczenia, że Twój jest w innym pokoju, przecież i tak robi to samo co nasi
Stary 2012-08-07, 17:08   #100
tatajanka
Raczkowanie

A tak w ogóle my z Ikąąąąą przypadkiem doszłyśmy, że są razem w pokoju a Twój TŻ w której jest kompanii i plutonie;>??
Stary 2012-08-07, 17:15   #101
weroniczka134
Przyczajenie

o ile dobrze pamiętam to chyba kompania 2 pluton 4 i jest w pokoju 2-osobowym jutro ma jakiś test z legitymowania
Stary 2012-08-07, 17:38   #102
tatajanka
Raczkowanie

no to mój I kompania i w czwartek też test ma, chyba z prawa, a dziś pytali z legitymowania. Widzisz, dobrze nie zaczęli tam chodzić do szkoły i już ciężko mają
Stary 2012-08-07, 19:17   #103
aniula2006
Raczkowanie

Hejka dziewczyny.Ja też załapałam jakiegoś doła.TŻ wciąż wkurzony chodzi,zdenerwowany tymi egzaminami.Teraz zacznie się przesiew w tej szkole.Więc musimy jeszcze bardziej się starać podnosić na duchu
.Juz nie wiem jak go wspierać Witam nową koleżankęNie przejmuj się tak.Wszystko będzie dobrze.Skąd jesteś jeśli można wiedzieć?Pytam bo mój TŻ też jest w 2 osobowym pokoju(a to chyba rzadkość w tej szkole) więc może z TwoimTyle ,że mój jest w kompanii 2 pluton 2(chyba).Jeśli nie chcesz mówić skąd jesteście to może imię TŻ?
aniula2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 22:39   #104
ikaaaaaa
Raczkowanie

Dokładnie, musimy ich wspierać. Bo nie dość, że stresuja sie tym wszystkim, to jeszcze z nami mają nie lekko :P
Stary 2012-08-08, 13:53   #105
weroniczka134
Przyczajenie

My jesteśmy z nakła, okolic bydgoszczy, ale po szkole przeprowadzamy się do Poznania mój TŻ jest w 2 kompani w 4 plutonie także niestety nie są razem .. znam to poddenerwowanie z ich strony niestety i ciągle zamartwianie się czy zda szkołę, bo podobno dużo ludzi już odpada .. Dziś był test z legitymowania i na szczęście jest zadowolony bo w miarę dobrze mu poszedł już odliczam dni do piątku!! Podobno za 2 tygodnie będą mogli wychodzić i będzie można ich odwiedzać! Mam godzinę pociągiem do Piły także na pewno skorzystam
Stary 2012-08-08, 15:26   #106
aniula2006
Raczkowanie

No właśnie.Słyszałam ,że dużo osób może a nawet musi odpaśćA nerwów co nie miara.No i ten natłok zajęć.Fajnie ,że będą mogli wychodzić z jednej strony bo w 4 ścianach można oszaleć ale nie wiadomo na ile czas im na to pozwoli.Mój miał dziś test z prawa.I zdenerwowany ,że go nie zaliczyJuż nie wiem jak mam go potrzymywać na duchu...
Stary 2012-08-08, 15:30   #107
tatajanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weroniczka134 Pokaż wiadomość
Podobno za 2 tygodnie będą mogli wychodzić i będzie można ich odwiedzać! Mam godzinę pociągiem do Piły także na pewno skorzystam
Czyli można ich odwiedzać?? To rewelacja, ja mam kawałek spory, ale nie do przebycia
Mój TŻ dzisiaj ma doła, bo jutro test z prawa, dodatkowo dużo nowych rzeczy z prewencji i poprawić musi jakąś notatkę itp. też na jutro;/ mówi, że do rana od książek nie odejdzie;/ nie da się w tym nie zauważyć plusów dla mnie oczywiście ale wolę, żeby się aż tak nie stresował
Stary 2012-08-08, 15:53   #108
ikaaaaaa
Raczkowanie

No właśnie zaczynam się zastanawiać nad tym, że i tak nawet nie będzie z tego korzystał, bo będzie sie tylko uczył i nic więcej... Bardzo się denerwuję tą jego nauką, bo za bardzo wszystkim się przejmuje i mi marnieje Dzisiaj z prewencji kiszka
Stary 2012-08-08, 17:04   #109
aniula2006
Raczkowanie

Z tym odwiedzaniem dziewczyny to ciężko będzie jeśli mają tyle nauki.Mi chyba pozostaną jednak tylko te weekendy kiedy TŻ będzie wracał do domu bo pracuję do 16:00.Mój miał dzisiaj test z prawa i ponoć mega trudny
Teraz kładą taki nacisk na tę naukę bo przed Euro praktycznie wszyscy pokończyli szkółki(także Ci co nie powinni)i Komendant teraz życzy sobie tylko i wyłącznie bardzo wyuczonych Policjantów by ich pomieszać z tymi co nie powinni w ogóle tej pracy dostać.
Ja już wczoraj swojemu powiedziałam ,że skoro tyle tego prawa się uczy i może odpaść z tej szkółki(mimo iż oboje byśmy nie chcieli) to wyślę go na studia prawnicze i wziętym prawnikiem zostaniePraca spokojniejsza i zapewne bardziej opłacalna.
Stary 2012-08-08, 17:07   #110
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
My jesteśmy z nakła, okolic bydgoszczy, ale po szkole przeprowadzamy się do Poznania mój TŻ jest w 2 kompani w 4 plutonie także niestety nie są razem .. znam to poddenerwowanie z ich strony niestety i ciągle zamartwianie się czy zda szkołę, bo podobno dużo ludzi już odpada .. Dziś był test z legitymowania i na szczęście jest zadowolony bo w miarę dobrze mu poszedł już odliczam dni do piątku!! Podobno za 2 tygodnie będą mogli wychodzić i będzie można ich odwiedzać! Mam godzinę pociągiem do Piły także na pewno skorzystam
Odwiedzać, chyba że pójdziesz z nim na spacer po mieście lub na kawę. Nikt Cię bez pozwolenia na szkołę nie puści to raz, a dwa nie licz że nawet tam na noc zostaniesz

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aniula2006 Pokaż wiadomość
No właśnie.Słyszałam ,że dużo osób może a nawet musi odpaśćA nerwów co nie miara.No i ten natłok zajęć.Fajnie ,że będą mogli wychodzić z jednej strony bo w 4 ścianach można oszaleć ale nie wiadomo na ile czas im na to pozwoli.Mój miał dziś test z prawa.I zdenerwowany ,że go nie zaliczyJuż nie wiem jak mam go potrzymywać na duchu...
Nikt nie musi odpaść, są pewne zasady, pewne przedmioty, które musisz zaliczyć, bo inaczej wylecisz. Masz możliwość poprawki, a jak to Ci nie wyjdzie no to masz komisa, a jak wtedy nie popiszesz się wiedzą no to wylecisz Trzeba mieć talent po prostu by nie zdać w trzech lub czterech podejściach, albo się nie uczyć
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 17:11   #111
weroniczka134
Przyczajenie

nie do końca opłacalna bo podobno u mojego TŻ jest laska bo dziennikarstwie, jakiś facet jest po studiach prawniczych, pełno magistrów a wszyscy i tak do policji się pchają, bo tu już masz stałą, pewną pracę no i ta szybka emerytura, więc wszystkim zależy w 100% żeby to pokończyć.. chociaż nie wyobrażam sobie żebym ja do 67 roku pracowała a on w wieku 50 lat będzie mógł sobie siedzieć w domu ! niech się uczą, przynajmniej nie będą mieli czasu na jakieś głupoty! a myślę że raz na jakiś czas znajdą chwilę żeby nas jakoś ugościć w tej Pile Denerwuje mnie jak tygodnie dłużą się w nieskończoność.. trzeba przygotować dla nich jakąś niespodziankę na weekend !
Stary 2012-08-08, 17:12   #112
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniula2006 Pokaż wiadomość
Z tym odwiedzaniem dziewczyny to ciężko będzie jeśli mają tyle nauki.Mi chyba pozostaną jednak tylko te weekendy kiedy TŻ będzie wracał do domu bo pracuję do 16:00.Mój miał dzisiaj test z prawa i ponoć mega trudny
Teraz kładą taki nacisk na tę naukę bo przed Euro praktycznie wszyscy pokończyli szkółki(także Ci co nie powinni)i Komendant teraz życzy sobie tylko i wyłącznie bardzo wyuczonych Policjantów by ich pomieszać z tymi co nie powinni w ogóle tej pracy dostać.
Ja już wczoraj swojemu powiedziałam ,że skoro tyle tego prawa się uczy i może odpaść z tej szkółki(mimo iż oboje byśmy nie chcieli) to wyślę go na studia prawnicze i wziętym prawnikiem zostaniePraca spokojniejsza i zapewne bardziej opłacalna.
Czy ja wiem, jak nie masz aplikacji to A mgr z prawa, każdy może mieć i jak chce się pracować w UM, UG i innych państwowych instytucjach to jest się mile widzianemu, o ile nie ma tam protekcji
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 17:14   #113
weroniczka134
Przyczajenie

[QUOTE=Kornelciaczek;35770 387]Odwiedzać, chyba że pójdziesz z nim na spacer po mieście lub na kawę. Nikt Cię bez pozwolenia na szkołę nie puści to raz, a dwa nie licz że nawet tam na noc zostaniesz [COLOR="Silver"]

Zawsze kilka godzin razem a o 21 bym wracała do domu, bo później mają przecież apel taka głupia nie jestem żeby nie wiedzieć że na noc nie zostaną bo gdzie.
Stary 2012-08-08, 18:52   #114
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Szczęsciara . Blisko go wysłali
Większosć z kuj-pom, poza kilkoma wyjątkami trafiła do Szczytna
Stary 2012-08-08, 20:23   #115
weroniczka134
Przyczajenie

wysłali go do Piły bo się dostał do jednostki w woj. wielkopolskim - poznaniu, musiał się przenieść tam z Bydgoszczy bo tam już nie było szans na jakiekolwiek miejsca. Z tym akurat się udało, godzinka drogi pociągiem i jest w domku także w każdy wolny weekend, dzień może przyjeżdżać, co nie zmienia faktu że i tak przez te kilometry (może nie wielkie) które na dzielą jest ciężko
Stary 2012-08-08, 20:29   #116
ikaaaaaa
Raczkowanie

Zazdroszczęęęęę!!! Ciesz się tym kobieto, bo my musimy prawie 5h samochodem jeździć, więc takie rozwiązania nie wchodzą w grę, a nie wspomnę już o tym, że nie zawsze będzie przyjeżdżał ;/
Stary 2012-08-08, 20:39   #117
weroniczka134
Przyczajenie

uuu to ciężko, ja się boję tej weekendowej służby, kiedy nie będzie mógł przyjechać i 2 tygodnie będę sama w domu siedziała
Stary 2012-08-08, 20:43   #118
aniula2006
Raczkowanie

Weroniczka skoro dostał się do jednostki z Poznania to może z moim będzie pracował.Też słyszałam o tym prawniku bo wykładowcy sie dziwili co on tam robi.Przeprowadzasz się ze swoim TŻ do Poznania?Dostał sie do miejskiej czy wojewódzkiej?
Stary 2012-08-08, 20:53   #119
weroniczka134
Przyczajenie

niby przez pierwsze 3 lata każdy musi przepracować w tej jednostce której się dostał czyli u mojego TŻ Poznań, ale on jest w oddziałach prewencji a Twój ? Przed szkoleniem miał tydzień już służby, więc może być i tak że będą pracować razem być może nawet się znają Po szkoleniu on zamieszka w Poznaniu (wynajmie pokój) , a ja dopiero przyjadę pod koniec maja i planujemy kupić mieszkanie

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

przez ten tydzień najpierw robili na ul Kochanowskiej a później w oddziałach prewencji na taborowej
Stary 2012-08-08, 21:10   #120
tatajanka
Raczkowanie

Nie muszą pracować 3 lata w jednostce, która przyjmowała ich Mój i TŻ kolega przyjmował się w Poznaniu, bo największe szanse z dużego miasta miał i po 4 m-cach przeniósł się do miejscowości niedaleko domu swojego Ale jak wy planujecie coś tam kupić, to w sumie bez różnicy
My już budujemy Dziś pierwszy dzień budowy był i właśnie TŻ się stresuje, bo nie może czynnie brać we wszystkim udziału.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości