|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: kobiety przyszłych policjantów Piła
Cytat:
dlatego ja też uważam, że "upojne" chwile to podstawa przy takiej szkole |
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Taaa, a w rzeczywistości przecież jest całkiem na odwrót...
My po prostu wolimy trzymać rękę na pulsie i się konsultować
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
I prawda jest też taka, że na początku wariowałam i wymyślałam niestworzone historię, a takie wymienianie się informacjami i wspieranie jednak pomaga, teraz patrzę na to inaczej i jest po prostu łatwiej
![]() A że akurat spotkałam tu Ciebie i los chciał, że nasi TŻ mają ten sam pokój- no jejku, jak tu nie skorzystać ??
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
noo trochę mnie uspokoiłaś, ale co nie zmienia faktu że tydzień dłuży się w nieskończoność, a weekendy jakby pstyknąć palcami. ciężko jest ale damy radę! niech się uczą.. mój TŻ ma jutro sprawdzian z legitymowania. Poi tygodniu jak przyjechał 70 stron z samego prawa masakra! jak przyjechał do domu to pierwsze co poszedł spać taki wykończony.. ale najgorsze jest odprowadzanie na pociąg... łzy same lecą a ciężko się uspokoić. mój TŻ wraca teraz w weekend i na długi też także tyle więcej dni razem! aż nie mogę się doczekać !
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Widzisz, pozytywne myślenie i już lepiej
a pustkę w tygodniu jakoś wypełniaj, wymyśl sobie może jakieś zajęcie, sport itp. ;] zawsze to mniej czasu do myślenia
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
wiem że mojego TŻ kolega z pokoju też ma dziewczynę ale chyba nie wpadła na pomysł żeby tu zajrzeć a myślę że wtedy byłoby mi o wiele łatwiej heh
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- coś próbuję sobie wymyślać, jakieś spotkania z koleżankami, nadrabianie spotkań, na które już dawno nie bylo czasu bo wolałam zawsze się widzieć z TŻ, także babskie spotkania dobrze mi robią jakoś nie ma wtedy czasu na głupie myśli. ale wieczory są chyba najgorsze, kiedy nie ma do kogo się przytulić ..
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty weroniczka, głowa do góry! Zaglądaj tu, a my Ci się postaramy pomóc
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle my z Ikąąąąą przypadkiem doszłyśmy, że są razem w pokoju
a Twój TŻ w której jest kompanii i plutonie;>??
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
o ile dobrze pamiętam to chyba kompania 2 pluton 4 i jest w pokoju 2-osobowym
jutro ma jakiś test z legitymowania
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
no to mój I kompania i w czwartek też test ma, chyba z prawa, a dziś pytali z legitymowania. Widzisz, dobrze nie zaczęli tam chodzić do szkoły i już ciężko mają
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny.Ja też załapałam jakiegoś doła.TŻ wciąż wkurzony chodzi,zdenerwowany tymi egzaminami.Teraz zacznie się przesiew w tej szkole.Więc musimy jeszcze bardziej się starać podnosić na duchu
.Juz nie wiem jak go wspierać Nie przejmuj się tak.Wszystko będzie dobrze.Skąd jesteś jeśli można wiedzieć?Pytam bo mój TŻ też jest w 2 osobowym pokoju(a to chyba rzadkość w tej szkole) więc może z Twoim Tyle ,że mój jest w kompanii 2 pluton 2(chyba).Jeśli nie chcesz mówić skąd jesteście to może imię TŻ?
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie, musimy ich wspierać. Bo nie dość, że stresuja sie tym wszystkim, to jeszcze z nami mają nie lekko :P
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
My jesteśmy z nakła, okolic bydgoszczy, ale po szkole przeprowadzamy się do Poznania
mój TŻ jest w 2 kompani w 4 plutonie także niestety nie są razem .. znam to poddenerwowanie z ich strony niestety i ciągle zamartwianie się czy zda szkołę, bo podobno dużo ludzi już odpada .. Dziś był test z legitymowania i na szczęście jest zadowolony bo w miarę dobrze mu poszedł już odliczam dni do piątku!! Podobno za 2 tygodnie będą mogli wychodzić i będzie można ich odwiedzać! Mam godzinę pociągiem do Piły także na pewno skorzystam
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie.Słyszałam ,że dużo osób może a nawet musi odpaść
Już nie wiem jak mam go potrzymywać na duchu...
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ dzisiaj ma doła, bo jutro test z prawa, dodatkowo dużo nowych rzeczy z prewencji i poprawić musi jakąś notatkę itp. też na jutro;/ mówi, że do rana od książek nie odejdzie;/ nie da się w tym nie zauważyć plusów dla mnie oczywiście ale wolę, żeby się aż tak nie stresował
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie zaczynam się zastanawiać nad tym, że i tak nawet nie będzie z tego korzystał, bo będzie sie tylko uczył i nic więcej... Bardzo się denerwuję tą jego nauką, bo za bardzo wszystkim się przejmuje i mi marnieje
Dzisiaj z prewencji kiszka
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Z tym odwiedzaniem dziewczyny to ciężko będzie jeśli mają tyle nauki.Mi chyba pozostaną jednak tylko te weekendy kiedy TŻ będzie wracał do domu bo pracuję do 16:00.Mój miał dzisiaj test z prawa i ponoć mega trudny
![]() Teraz kładą taki nacisk na tę naukę bo przed Euro praktycznie wszyscy pokończyli szkółki(także Ci co nie powinni)i Komendant teraz życzy sobie tylko i wyłącznie bardzo wyuczonych Policjantów by ich pomieszać z tymi co nie powinni w ogóle tej pracy dostać. Ja już wczoraj swojemu powiedziałam ,że skoro tyle tego prawa się uczy i może odpaść z tej szkółki(mimo iż oboje byśmy nie chcieli ) to wyślę go na studia prawnicze i wziętym prawnikiem zostanie |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Trzeba mieć talent po prostu by nie zdać w trzech lub czterech podejściach, albo się nie uczyć
|
||
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
nie do końca opłacalna bo podobno u mojego TŻ jest laska bo dziennikarstwie, jakiś facet jest po studiach prawniczych, pełno magistrów a wszyscy i tak do policji się pchają, bo tu już masz stałą, pewną pracę no i ta szybka emerytura, więc wszystkim zależy w 100% żeby to pokończyć.. chociaż nie wyobrażam sobie żebym ja do 67 roku pracowała a on w wieku 50 lat będzie mógł sobie siedzieć w domu !
niech się uczą, przynajmniej nie będą mieli czasu na jakieś głupoty! a myślę że raz na jakiś czas znajdą chwilę żeby nas jakoś ugościć w tej Pile Denerwuje mnie jak tygodnie dłużą się w nieskończoność.. trzeba przygotować dla nich jakąś niespodziankę na weekend !
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Kornelciaczek;35770 387]Odwiedzać, chyba że pójdziesz z nim na spacer po mieście lub na kawę. Nikt Cię bez pozwolenia na szkołę nie puści to raz, a dwa nie licz że nawet tam na noc zostaniesz
[COLOR="Silver"]Zawsze kilka godzin razem a o 21 bym wracała do domu, bo później mają przecież apel taka głupia nie jestem żeby nie wiedzieć że na noc nie zostaną bo gdzie.
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Blisko go wysłali ![]() Większosć z kuj-pom, poza kilkoma wyjątkami trafiła do Szczytna
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
wysłali go do Piły bo się dostał do jednostki w woj. wielkopolskim - poznaniu, musiał się przenieść tam z Bydgoszczy bo tam już nie było szans na jakiekolwiek miejsca. Z tym akurat się udało, godzinka drogi pociągiem i jest w domku
także w każdy wolny weekend, dzień może przyjeżdżać, co nie zmienia faktu że i tak przez te kilometry (może nie wielkie) które na dzielą jest ciężko
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczęęęęę!!!
Ciesz się tym kobieto, bo my musimy prawie 5h samochodem jeździć, więc takie rozwiązania nie wchodzą w grę, a nie wspomnę już o tym, że nie zawsze będzie przyjeżdżał ;/
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
uuu to ciężko, ja się boję tej weekendowej służby, kiedy nie będzie mógł przyjechać i 2 tygodnie będę sama w domu siedziała
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Weroniczka skoro dostał się do jednostki z Poznania to może z moim będzie pracował.Też słyszałam o tym prawniku bo wykładowcy sie dziwili co on tam robi.Przeprowadzasz się ze swoim TŻ do Poznania?Dostał sie do miejskiej czy wojewódzkiej?
|
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
niby przez pierwsze 3 lata każdy musi przepracować w tej jednostce której się dostał czyli u mojego TŻ Poznań, ale on jest w oddziałach prewencji a Twój ? Przed szkoleniem miał tydzień już służby, więc może być i tak że będą pracować razem
być może nawet się znają Po szkoleniu on zamieszka w Poznaniu (wynajmie pokój) , a ja dopiero przyjadę pod koniec maja i planujemy kupić mieszkanie ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- przez ten tydzień najpierw robili na ul Kochanowskiej a później w oddziałach prewencji na taborowej
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Nie muszą pracować 3 lata w jednostce, która przyjmowała ich
Mój i TŻ kolega przyjmował się w Poznaniu, bo największe szanse z dużego miasta miał i po 4 m-cach przeniósł się do miejscowości niedaleko domu swojego Ale jak wy planujecie coś tam kupić, to w sumie bez różnicy![]() My już budujemy Dziś pierwszy dzień budowy był i właśnie TŻ się stresuje, bo nie może czynnie brać we wszystkim udziału.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

dlatego ja też uważam, że "upojne" chwile to podstawa przy takiej szkole

a kobiety tam są, wiedziałyśmy na co się piszemy (bo mój np.mnie pytał, czy się zgadzam na szkołę), ale są tam normalne kobiety, a nie jakieś wyposzczone lafiry
03.08.2013'
Nie ma tak łatwo
Musze mojemu historię usunąć, bo tez z jego wchodziłam czasem 
??

Już nie wiem jak mam go potrzymywać na duchu...
Dzisiaj z prewencji kiszka
) to wyślę go na studia prawnicze i wziętym prawnikiem zostanie

a o 21 bym wracała do domu, bo później mają przecież apel