|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: TURBO FIRE wciąż brykamy i coraz mniej cm mamy! cz. 2
Cytat:
Uda Wam się tylko brzuch to specyficzne miejsce i w jego przypadku dieta też odgrywa rolę, dlatego mówiłam, że dobrze jest zwrócić uwagę na pewne sprawy ![]() 1200-1300 kcal to nie jest za mało ? Błonnik najlepiej po przez warzywa pozyskiwać z tego co mi wiadomo. Ale poza tym produkty zbożowe - płatki owsiane, otręby, itp.
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1200-1300 mogę osiągnąć praktycznie bez ograniczania się, gdy wyeliminowałam słodycze, cukier z herbaty, jasne pieczywo i słone przekąski. To one były moimi "nabijaczami" kalorii. Teraz mniej smażę i więcej piekę i gotuję a to też odejmuje kalorii a poza tym długo śpię (ok 10 godzin
Turbo fire - w akcji 72; 71; 70 64; 63; 62; 61; 60 Edytowane przez pink987 Czas edycji: 2012-01-15 o 17:54 |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To zdecydowanie za mało. Podaj wzrost i wagę, napiszę Ci ile kcal powinnaś mieć dziennie.To w takim razie lubisz to czego ja nienawidzę, stretch bleee
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam 168cm i ważyłam dwa tyg temu 72kg, ale dziś jak weszłam na wagę to było już 70kg Bo ja się w ogóle głodna nie czuję i nawet nie wiem kiedy miałabym jeść 5 razy dziennie.. to chyba przez to, że tak późno wstaje... Nie upieram się przy swoim - Wy macie większe doświadczenie i chętnie skorzystam z Waszych rad ![]() Stretch zawsze lubiłam kiedyś chodziłam na niego raz, dwa razy w tygodniu
Turbo fire - w akcji 72; 71; 70 64; 63; 62; 61; 60 Edytowane przez pink987 Czas edycji: 2012-01-15 o 18:14 |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
niestety, nie dałam rady. dostałam nowe antydepresanty i ich skutkiem jest ogromna senność i przymulenie, z którym sobie zupełnie nie radzę. podobno te skutki uboczne miną za kilka dni. wtedy powrócę do tf. na razie staram się jak tylko mogę chodzić.
|
|
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, ratunku! mam dzisiaj sculpt 30 i nie kupiłam ekspandera, może znajde w domu jakieś hantelki ale powiedzcie jakie one powinny miec obciążenie?
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Na zrzucenie z brzucha to TF, a na te lekkie zarysy mięśni to Insanity i CE.
Cytat:
Doświadczenie większe to ma raczej Agusiek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Takie żebyś dała radę z nimi ćwiczyć, ale jednocześnie żebyś poczuła że ćwiczyłaś. Nie wiem jak z Twoją siłą, więc ciężko mi coś radzić.
|
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#99 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym obstawiała na pierwszy raz 2 kg, tak na próbę.
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fire 60 na dzisiaj zaliczone A jutro znowu siłówka i KB&T
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
whiskey, co do tej gumy z Decathlonu to jest ok ale chyba jednak zdecydowanie krótsza od tej ktorą posiada Szalina takze nie da rady jej na w pół złożonej przyciągnąć do ramienia, przynajmniej ja nie moge
i sobie przytrzymuje nogą, a tylko jeden uchwyt trzymam ale ogólnie daje rade.a tak poza tym to dzis nie wytrzymalam i sie zmierzylam po PRAWIE tygodniu TF i co i nic i nic Edytowane przez violetxprison Czas edycji: 2012-01-15 o 22:40 |
|
|
|
|
#102 | |
|
BAN stały
|
nie znalazłam 2kg ,wykombinowałam sobie 1,2 kg ,a jak było ćwiczenie na jedną rękę to przekładałam, więc wtedy była dwójka, nie było ciężko
ale jak na pierwszy raz starczy...zobaczy się jutro jaki efekt ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
na all. są długie gumy...na zdjęciach wyglądają na długie , z przesyłką ok 5o zł, zastanawiam sie czy nie zainwestować...hmmm |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest może trochę za długa, ale jak trzeba to sobie po prostu okręcam dodatkowo wokół stopy (tak jak ten pan na zdjęciu z aukcji).link do gumy jaką mam: http://allegro.pl/body-trimmer-ekspa...042243624.html
|
|
|
#104 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
ale przynajmniej można na takiej "długiej" wszystkie ćwiczenia wykonać
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za przesłanie linku!!!
Dziś w nocy się ściągnie i zaczynam od jutra! Oj oby starczyło mi motywacji bo ostatnio z nią ciężko. Mam nadzieję, że pisanie tutaj z Wami w tym mi pomoże.
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Pomoże pomoże
ja jak sama się motywowałam to milion razy zaczynałam i po dwóch dniach przerywałam A tu, ta grupowa motywacja mi pomaga i codzienne "meldowanie" co kto zrobil. Jak już mam odpuścić to sobie myślę " i co napisze, że nie zrobilam bo mi się nie chcialo? One dają radę to dam i ja" i już jestem nakręcona na ćwiczenia![]()
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
jesli mam wpisane 30 i stretch to co najpierw?
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
dzięki! ok
Już po pierwszych ćwiczeniach. Nie nadążam i omijam niektóre ćwiczenia a inne znowu nie wiem jak wykonać więc robię na swój sposób. Ogólnie najbardziej podobało mi się ostatnie 10min Fire 30. W pierwszych 10min jest tak strasznie dużo wymachów rękoma, że nie załapałam co kiedy i jak. ![]() Ale stretch mi się strasznie podobał. Kiedyś to opanuję.
_________________________ _________________________ ___ Odchudzam się i zapuszczam włoski! Waga 54 a będzie: 50 ,potem 48 ![]() a potem wymarzone 45 Edytowane przez Kallisto Czas edycji: 2012-01-16 o 15:16 |
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Dziś rano weszłam na wagę i po tygodniu TF zobaczyłam na niej wynik 70kg
W wymiarach zmiana nastąpiła w talii i w brzuchu - tu i tu spadek o 3 cm talia - 86cm - 83cm brzuch - 98 cm - 95 cm To mi dało kopa do dzisiejszego Fire 45 i wiecie co.. zakochałam się dobrze, że będzie jeszcze raz w niedziele a po wczorajszym Core20 czuję mięśnie brzucha, oj czuję ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
ale za 2, 3 razem było już dużo lepiej, ale też nie idealnie więc i Ty dasz radę
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbyś miała jakieś pytania to odpowiem następnym razem, jak będę mieć więcej czasu
|
|
|
|
#113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
póki co wyznaję filozofię, że się nie ważę bo to stresujące po dwóch tygodniach efekty wizualne są zadowalające, spłaszczony brzuszek i mniej sadełka na udach....
|
|
|
|
|
|
#114 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to prawie dwa razy więcej niż teraz..ale to jest taki limit z uwzględnieniem odchudzania czy przy normalnym funkcjonowaniu? Zastanawiam się jak to zrealizować w takim razie? Nie chcę jeść słodyczy i słonych przekąsek (i pewnie potwierdzisz, że lepiej z tego zrezygnować). A co do zwykłych posiłków to po prostu zrezygnowałam z sosów, masła, smażenia itp.. czyli też jakby z tych złych nawyków.. I tak jakoś po takich ograniczeniach i ilość kalorii spadła... Masz pomysł jak ją zdrowo zwiększyć, ale nie dokładając zbyt dużo jedzenia? (może to głupie pytanie, ale może jest na to jakaś rada )---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
ale dziewczyny mówią, że jem za mało i może stąd taki szybki spadek o 2 kg.. szybki, ale niekoniecznie zdrowy
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś jakaś nieskoordynowana ruchowo byłam, zamiast lewą rękę to prawą, zamiast naprzemiennie to ja razem, katastrofa
dziś ewidentnie nie był mój dzień... może jutro będzie lepiej
|
|
#116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze chwilę posiedzę, zagrzeję nogi po spacerze i idę szaleć podczas Fire 60
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, trzeba zrezygnować ze słodyczy i tłustych smażonych potraw, pszenne pieczywo zamienić na razowe, ryż brązowy, kaszę gryczaną. Jedz 5 posiłków, śniadanie i obiad muszą być najobfitsze, do 3 posiłków dodaj warzywa, do 2 owoce. Owoce suszone - śliwki, morele i otręby pszenne mają dużo błonnika, dodawaj je do jogurtu naturalnego, kefiru. Mnóstwo można przykładów tu podać Służę pomocą na PW w razie czego ![]() A tak odnośnie spalania kalorii w TF, liczyła któraś ile Szalina z nas wyciska?
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny jestem na ogół mało aktywna moja kondycja jest zerowa wiecznie mnie wszystko boli nie lubie ćwiczyć ale czas się za siebie zabrać. Mam 158cm i waże 61 kg .. Mam cellulit okropny ;/
muszę go zminimalizować jak tylko można ;PChciałabym zacząć ale te ćwiczenia są nie na moją kondycje jednakże nawet miejsca w domu na takie skakanie nie mam. Otóż mam pytanie czy mogłabym wykorzystać tylko jeden filmik z nich taki łatwiejszy i ćwiczyć go po prostu codziennie + osobne ćwiczenia na pośladki ??? Moje wymiary to : Biodra-101cm - cel 96-97cm Uda-61 cm - cel 59-58cm Chce również ogólnie wyrzeźbić ciało ![]() Jak myślicie czy takie coś wgl. ma sens?? |
|
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja Cię jednak bede zachęcać to spróbowania Jest trening na początkujących, łatwy i przyjemny. Spróbuj, może akurat poradzisz sobie i wytrwasz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

słodyczy w ogóle nie jem już od dwóch tygodni i staram się jeść zdrowiej niż wcześniej oraz ograniczyć dzienne kalorie do 1200-1300. A co polecacie co ma dużo błonnika?
tylko brzuch to specyficzne miejsce i w jego przypadku dieta też odgrywa rolę, dlatego mówiłam, że dobrze jest zwrócić uwagę na pewne sprawy 

64; 63; 62; 61; 60
To zdecydowanie za mało. Podaj wzrost i wagę, napiszę Ci ile kcal powinnaś mieć dziennie.

,
to prawie dwa razy więcej niż teraz..