![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wlosy - co ja wyczytalam :-)
zasady zdrowej kobiety
![]() " do kąpieli używamy balii, miednicy, konewki, wiadra, kubka do polewania. Najlepiej jest stanąć w balii i polewać ciało ciepłą wodą czerpaną kubkiem ze stojącego obok wiadra." " w czasie wieczornego mycia należy pamiętać o czyszczeniu zębów, najlepiej jest używć zmielonego proszku lub pasty" " Włosy należy myć co 10 dni, chyba, że lekarz zaleci inaczej" ![]()
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też! Kiedyś (jako dziecko) myłam co tydzień ale niestety teraz nie ma tak dobrze i myję co 2 dni ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Muszę myć włosy co dwa dni ,inaczej nie mogę się nikomu pokazać.Jako dziecko myłam włosy raz na tydzień i miałam problemy z ich rozczesaniem ,były tak ''suche''.Najbardziej rozbawił mnie tekst o sikaniu za stodołą.
![]() |
#96 |
BAN stały
|
Ostatnio czytałam w "Angorze" o kobiecie, która nie myła włosów przez pół roku. Podobno po tym czasie włosy wyglądały lepiej niż przy regularnym myciu, tyle że były strasznie sztywne.
No i ciężko było jej wytrzymać na początku, gdyż włosy śmierdziały, a gdy je czesała, szczotka była cała brudna. A teraz podobno jest pięknie i włosy nie śmierdzą... Hm. Może jakaś chętna do eksperymentu? Proszę o relację na bieżąco na wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
:d:d:d
Edytowane przez calkiem-spoko Czas edycji: 2007-01-18 o 16:27 Powód: post pod postem - istnieje opcja edycji/mulitycytowania więc z niej skorzystałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
omg
![]() ja nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Hm hm...chyba sama będę musiała się skusić na eksperyment
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
xxyy
|
przeczytalam caly watek i poplulam monitor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
xxyy
|
mam pytanie.. czy wtedy istnial seks oralny?
![]()
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Atram, a Ty myślisz, że teraz do orala to wszyscy tacy czyściutcy są?
Często tak bywa, że osądzamy innych według swoich kryteriów, czyli jak MY nie wyobrażamy sobie seksu z brudasem, to INNI też nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
no to czekamy na relacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale najwazniejsze jakie efekty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 |
BAN stały
|
motylek1007, po głębszym namyśle zrezygnowałam.
No dobra, przyznaję - wymiękłam ![]() Właśnie siedzę ze świeżo umytym owłosieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Jeju jakoś nie moge sobie wyobrazić tego braku higieny w dawnych czasach(średniowiecze etc.)
![]() ![]() Ja musze myć włosy codziennie!To moja fobia...po dwoch dniach wydają mi się nieświerze ![]() ale znam kobiete która myje włosy raz na ok.1-2miesiące, jest to osoba starsza, włosy jej nie śmierdzą, a wyglądaja zdrowo...tzn. ciągle wyglądają tak samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
xxyy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
![]()
* "wlosy myjemy co 7 do 14 dni"
* "pielegnowanie wlosow tlustych - ... Mycie wlosow co 7 dni jest w przypadku lojotoku wlasciwym odstepem czasu...Do mycia nie nalezy uzywac proszkow do prania, uszkadza on bowiem chemicznie wlosy" * "mycie na sucho - istnieja specjalne pudry, ktore sluza do mycia wlosow na sucho. Maja one wlasniwosci wchlaniania tluszczu i sluza do odtluszczania wlosow.....Natomiast w zadnym wypadku nie mozna stosowac do szybkiego mycia wlosow benzyny, gdyz jest to bardzo niebezpieczne" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei jak bylam kiedys u internisty to ona sie dziwila po co ja gole pachy. Jak chce, to niech sobie nie goli, ja tam w buszu nie mieszkam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
myje włosy co drugi dzien. kiedyś byłam choram i wlosy umylam dopiero jak doszlam do siebie i moglam sie doczolgac do lazienki, bylo to po tygodniu. ten tydzien chorobowy byl maskryczny, wlsoy okropne fuuuu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
hahaha , no usmiałam się nieźle.
No i wnioskuję, że kiedyś ludziom się żyło fajnie, nie ?;d hahahah ;P tak swojsko i naturalnie haha xD nie to, co teraz. ![]() haha <lol2> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
włosy się zawsze bardziej przetłuszczają kiedy się je częściej myje co z kolei prowadzi do jeszcze szybszego przetłuszczania ;D
jak się zacznie myć raz na tydzień to z początku będzie problem ale po 2 - 3 tygodnia to ustanie i włosy będą dłużej świeże niż przy myciu co dwa dni To, że lekarzom nie należy ślepo wierzyć to spoko... ale jak mowa o podstawowych rzeczach a nie wymyślnych choroboach to jednak można się wyzbyć paru fobii i uwierzyć. Gdyby to nie miało nic do rzeczy to by wszyscy nie odradzali mycia głowy codziennie... no ale ja moje myję co dwa dni bo mam przesuszone i muszę naodzywiać ;D
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, te wszystkie rady były kiedyś bardzo cenne. Dbałosc o higienę i sposób życia zmieniał się wraz z wiekami, choc dziś takie stare ksiązki już nas śmiesza lub szokują.
Ale daleko nie trzeba sięgac. Na niejednym forum czytałam o dziewczynach, które twierdziły, że używały Ace (tego wybielacza) do rozjaśniania włosów, a jedna stwierdziła nawet, że dobry jest płyn do wc z wybielaczem i ona taksobie czerń sprała. I to nie były wygłupy, tylko szczere wyznania!!! Moze ktoś powinien poprawic tamto wydanie książki o tym,że proszek się nie nadaje do mycia włosów..? Moja babcia bierze kąpiel i myje włosy jeden raz na 2 tygodnie i jak to określa' myje miejsca strategiczne w miednicy' codziennie. Jest czysta, bardzo zadbana i ma imponujące włosy. Jej wiek to 83 lata. Tylko bardzo dużo zmarszek, ale mówi, ze to po słoncu, bo ona filtrow nigdy nie używała a opalała się na czarno prawie. Do dziś sie z nia kłoce, ze ja musze myc włosy co 2-3 dni ![]() ![]() Jeszcze jedna rzecz. W Afryce kobiety, nie wiem w ktorym plemionie, układają sobie włosy używając do tego.. krowiego łajna ![]() ![]()
![]() |
#116 |
BAN stały
|
![]()
Co do mycia i pielegnacji wlosow...
Az miesem chce sie rzucić, wybaczcie Wizazanki, ale jak się myjecie, to... Omijacie plecy bo, `plecy myje co 2-3 dni, nie przetluszczaja sie` ?! Ja, jak się myje, to całe ciało w które wliczamy również skóre głowy oraz włosy ją porastające. Przerażają mnie opowieści o `babciach` myjacych głowe raz na tydzień czy dwa... Dramat higieniczny, nie wspominajac już o reszcie aspektów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
DOMator
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
hahahaha
![]()
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
DOMator
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;16233848]Mnie to akurat nie śmieszy, bo sama stałam w kolejkach za podpaskami.[/QUOTE]
30 czy 50 lat temu nie było to śmieszne, bo najpierw jednorazowych podpasek nie było, potem były reglamentowane, ale z dzisiejszej perspektywy jest to po prostu zabawne wspomnienie mamy czy babci ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.