|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
0 | 0% |
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
0 | 0% |
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
2 | 3,39% |
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
2 | 3,39% |
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
4 | 6,78% |
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
22 | 37,29% |
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
15 | 25,42% |
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
6 | 10,17% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
8 | 13,56% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Bleee ale wielki ten magnez :/
Ponawiam swoje pytanko: czy pediatra musi być z tej samej przychodni, co położna? Mam możliwość chodzić do szkoły rodzenia za darmo, jeśli się zadeklaruję tam z położną, ale to inna przychodnia niż ta, gdzie myślałam, że będę miała pediatrę... I nie wiem, co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32114943]Bleee ale wielki ten magnez :/
Ponawiam swoje pytanko: czy pediatra musi być z tej samej przychodni, co położna? Mam możliwość chodzić do szkoły rodzenia za darmo, jeśli się zadeklaruję tam z położną, ale to inna przychodnia niż ta, gdzie myślałam, że będę miała pediatrę... I nie wiem, co robić ![]() A, gdzieś mi się zapodziało w cytowaniu... Nie, nie musi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32114943]Bleee ale wielki ten magnez :/
Ponawiam swoje pytanko: czy pediatra musi być z tej samej przychodni, co położna? Mam możliwość chodzić do szkoły rodzenia za darmo, jeśli się zadeklaruję tam z położną, ale to inna przychodnia niż ta, gdzie myślałam, że będę miała pediatrę... I nie wiem, co robić ![]() Nie wiem szczerze mówiąc. Ja w ogóle muszę przychodnię sobie i dziecku znaleźć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aha i na wszelki wypadek spytałam, co z tym zaświadczeniem, czy faktycznie do porodu rodzinnego jest potrzebne zaświadczenie ze szkoły rodzenia, to położna powiedziała, że czytała niedawno, że wymaganie takiego zaświadczenia jest niezgodne z prawem, a lekarz powiedział, że może przy mnie być dowolna wybrana osoba. Ja mam jedną przychodnię blisko, nie za bardzo ją lubię (choć nie znam dziecięcej), ale w sumie rzadko korzystałam dotychczas z usług jakichkolwiek przychodni i mam nadzieję, że tak pozostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Poszłam jeszcze sprawdzić swój magnez
![]() ![]() Perse, wiesz jak to jest z przepisywaniem leków - lekarze często wypisują te firmy, z których przedstawicielami mają dobre układy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za to kiedyś wcześniej pochwalił moje witaminy, Pharmaton Matruelle, powiedział że to najlepszy wybór, ale tu podejrzewam, że co lekarz to opinia, ale mi po prostu odpowiadają (nie jest mi po nich niedobrze jak po Prenatalu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32116022]Spytałam gina, czy mam brać jakieś konkretne, to mi powiedział, że mam kupić najtańsze
![]() Za to kiedyś wcześniej pochwalił moje witaminy, Pharmaton Matruelle, powiedział że to najlepszy wybór, ale tu podejrzewam, że co lekarz to opinia, ale mi po prostu odpowiadają (nie jest mi po nich niedobrze jak po Prenatalu).[/QUOTE] no ja właśnie biorę ten Prenatal i ciekawe czy nadal wymiotuję po nich , hhmm a te co teraz bierzesz ile kosztują i ile jest sztuk w opakowaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
moja bratowa kąpała na stole - cały czas i drugie dziecko też - świetna sprawa bo wystarczająco wysoko i wszyskto można mieć koło wanienki ![]() u mnie też łazienka do tyłka więc muszę obmyślić plan gdzie by tutaj najlepiej było kąpiel zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
No niestety Pharmaton jest dosyć drogi, ale są i droższe preparaty. Ja znalazłam najtańszy - 65 zł za 60 tabletek. Ostatnio kupowałam za jakieś 70 zł 60 tabletek.
Można też kupić 30 tabletek za jakieś 35-40 zł. A najlepiej, jakbyś dostała jakąś próbkę. Ja właśnie dostałam (ale od pierwszego gina, tego z NFZ), było tam 4 czy 6 sztuk i nic mi po nich nie było, więc się na nie zdecydowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ktoras z Was jadla tiramisu w ciazy? Ja wczoraj skusilam sie na dwie lyzeczki ale bez surowych jajek jedynie bylo czuc lekko alkohol a dzisiaj mam mega wyrzuty sumienia jak bym conajmniej litre wodki wypila ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgodnie z najnowszym rozporządzeniem badanie robi się po podaniu 75 g glukozy. Dziwne, że lekarze nadal trwają gdzieś w przeszłości... Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32114943]Bleee ale wielki ten magnez :/ Ponawiam swoje pytanko: czy pediatra musi być z tej samej przychodni, co położna? Mam możliwość chodzić do szkoły rodzenia za darmo, jeśli się zadeklaruję tam z położną, ale to inna przychodnia niż ta, gdzie myślałam, że będę miała pediatrę... I nie wiem, co robić ![]() Nie musi być. Nie ma rejonizacji. Możesz sobie dowolnie wybrać lekarzy i przychodnie. ![]() Cytat:
A jajka ubiję w kąpieli wodnej, to ryzyko odpada ![]() Alkoholu w tym co zjadłaś tyle co nic, więc nie miej wyrzutów. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Pisałyście niedawno o wiaderkach do kąpieli - moja szwagierka miała i była bardzo zadowolona. Dziecko było spokojne, nie płakało - czysty relaks. Złapać można dobrze, wszystko da się umyć. Ja bym go nie kupowała bo cena jednak za wysoka w porównaniu do zwykłej wanienki ale dostaliśmy ją właśnie no to wypróbuję.
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie ta moja znajoma robila w goracej wodzie jakos a bedziesz dodawac alkohol? Dzieki ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- PatkaM84 - widze ze mamy takie samo imie wybrane dla naszych synkow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alkohol zastąpię aromatem ![]() ![]() Byliśmy na zajęciach w szkole rodzenia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32117198]Pomyśl, jaką ilość alkoholu dodaje się do całego tiramisu (no raczej nie jest to butelka
![]() ![]() ![]() Masz racje spanikowalam i od razu zaczelam sobie nie wiadomo co wyobrazac maz mowil zebym wyluzowala ze napewno nic sie nie stanie a ja dalej swoje. Tak tak ciasto bylo domowej roboty ![]() Dziekuje jeszcze raz , bardzo mnie uspokoilyscie ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Czekamy na info ze szkoly rodzenia ![]() Zrobilam dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem .. ktoras ma smaka? ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ostatnio zrobiłyście mi smaka na koktajl truskawkowy i co??? I piję go właśnie
![]() Zaraz będę szukała w internecie informacji na temat kosmetyków dla dzieci. Rozumiem, że to czego potrzebuję to: Płyn do kąpieli, coś do smarowania dziecka po kąpieli???, cos do smarowania pupy??? i cos do smarowania twarzy??? Zasypka jest potrzebna??? O rany, ja nic nie wiem. Poczytam opinie o kosmetykach, a Wy pomóżcie mi ogarnąć to co jest potrzebne ![]() Czytam ulotkę z Musteli i tu jest tak. Olejek lub żel do mycia głowy i ciała, chusteczki oczyszczające, krem przeciw odparzeniom, krem nawilżający do twarzy i mleczko do twarzy. Tak myślę czy nie lepiej używać Oilatum soft. Myję sie tym dziecko, a później nie trzeba juz zadnych balsamów. Dla mnie cena nie ma znaczenia, chcę po prostu żeby dzidzia ładnie rosła. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-02-06 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
a ja dzis bylam na wizycie i moja corcia wazy juz 950 gram
![]() a i moj suwaczek zle cos pokazuje bo jestem w 26 tyg.wg usg |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Najdelikatniejsze kosmetyki ma chyba Bubchen, nie znam nikogo, kto by miał na nie uczulenie. Jak kupisz pierwszy zestaw startowy, a dziecku nic nie będzie, potem możesz eksperymentować ![]() ![]() ![]() Ale ja ze względu na możliwość uczulenia zaczynałam właśnie od Bubchen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ale się rozgadałyście. Przegapiłam zmianę wątku i dopiero teraz znalazłam. Mam do nadrobienia 4 trony
![]() Ja bym to wiaderko kupiła mówiąc szczerze, ale popytam jeszcze swojej nowej położnej. Z resztą Mąż już zapowiedział, że takie rzeczy kupujemy w kwietniu. Teraz nie mamy co szaleć, bo popłynęliśmy na kasie przy wynajmie mieszkania i jego urządzeniu. Ale mnie pociesza, że szybko się odbijemy i nie mam co panikować. Dalej nie mogę jeść papryki, bo zawartość żołądka trafia do oceanu ![]() ![]() Tiramisu raz bym zjadła takie kupne, bo mnie częstowali, ale po wzięciu kawałka spanikowałam, że tam alkohol i w ogóle i zjadł go Mąż. Za to na początku ciąży jadłam kupne sushi, gdzie w składzie nie było ani grama surowej ryby, tylko wędzony łosoś i jakieś warzywa. Potem to i to sushi nie trzymało i nie trzyma mi się żołądka, więc nie opłaca mi się nawet na nie patrzeć. Ale tak samo mam z chipsami i nadmiarem ciastek... chyba Młoda dba o sylwetkę mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32116022]Spytałam gina, czy mam brać jakieś konkretne, to mi powiedział, że mam kupić najtańsze
![]() Ups, to nie trafiłam... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Czyli po kąpieli nie smarujemy juz dziecka jakimś balsamem??? Poczytam tez o tym bubchen. A o Musteli słyszałaś coś???
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Suwaczek pokazuje Ci 25 tygodni i 2 dni, czyli trwa dwudziesty szósty tydzień... Termin wg usg może odbiegać 1-2 tygodnie od terminu z OM, jest to zupełnie normalne i nie decyduje o dacie porodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że smarujemy balsamem po kąpieli ![]() ![]() ![]() Ja z musteli miałam filtr - moim zdaniem beznadziejny i teraz mam sztyft na zimno - może być, jest ok ale żadna rewelacja. Z kosmetyków dla kobiet w ciąży byłam bardzo niezadowolona, więc generalnie od musteli trzymam się z daleka ![]() Oczywiście nakładając filtr fizyczny na dziecko ono ma być białe! na tym właśnie polega ochrona, jeżeli nałożysz tak malutko, że tej bieli nie będzie widać, to nic z tego nie będzie. Oczywiście mimo filtrów maluch i tak może przebywać wyłącznie w cieniu i pod parasolką! Ja bardzo polecam patent z pieluszką tetrową - jak jest bardzo słonecznie to można dziecko świetnie ochronić wieszając na budce pieluszkę tetrową ![]() Bubchen to bardzo delikatne kosmetyki oparte na olejkach, ekologiczne, z bardzo krótkim jak na kosmetyki terminem ważności, bez różnych "dodatków i ulepszaczy" ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-06 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A propos kosmetyków - znacie taką firmę, jak Skarb Matki? Dostałam dzisiaj ulotkę i ładnie wyglądają te kosmetyki, aczkolwiek nic o nich nie wiem. Pewnie kupię jakieś sprawdzone, tylko pytam o te ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
http://www.joemonster.org/filmy/4174...rrrrrrrrrrrrr_
a tu tak na miły początek,dla rozluźnienia naszych ciężarnych nerwów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie ta seria jest bardzo niekompletna i ciężko ją dostać! Ja interesowałam się takim sztyftem malinowym do smarowania buźki dziecka na mróz, ale nigdzie, po prostu nigdzie nie można kupić - no nie do dostania! Dlatego kupiłam Mustelę, bo mały coś ostatnio grymasił na krem, więc chciałam dla bajeru malinowy sztyft
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.