|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaż co rano? jak jest u was, drogie Wizażanki :)?
W liceum dbałam bardzo, codziennie rano korektor, puder, cienie, tusz, błyszczyk
Ot tak, dla zasady, czasem w szkole zbierałam ochrzany za zbyt mocny makijaż Potem coraz mniej, aż teraz zdarza mi się nie malować prawie wcale, ewentualnie tusz i puder... Nie mówię o jakichś wieczornych wyjściach oczywiście
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ja maluję sie prawie codziennie - chyba ze nigdzie nie wychodzę lub tylko na zakupy - wtedy nie.
Makijażowe minimum to dla mnie: podkład, tusz do rzęs i brwi uczesane żelem Ale przeważnie jest tego więcej: puder w kamieniu, róż i cienie, pomadkaKocham makijaż Latem makijaż jest lżejszy, wiadomo, ale głownie jeśli chodzi o podkład: wystarczy krem tonujący. Oprócz tego wytuszowane rzęsy obowiązkowo. I róż - uwielbiam. |
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę większości z Was, że nie musicie używać podkładu i możecie wyjść z domu bez makijażu. Niestety moja problemowa cera z przebarwieniami i wciąż nowymi wypryskami mi na to nie pozwala. Mój makijaż składa się tylk z podkładu, czasami również korektora i tuszu. Chciałabym obejśc się bez make upu
Nie lubię się malować
|
|
#94 |
|
Zakorzeniona
|
Straszne... Jak widzę na plaży dziewczyny ze spływającym od słońca makijażem, to moim zdaniem wygląda to okropnie.
Mnie makijaż zajmuje dosłownie 3 minuty. Maluję rzęsy, biorę się pudrem i mogę wychodzić, więc akurat czasu mi na niego nie brakuje. |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czlowiek ze wszystkiego glupiutkiego wyrasta.. Zreszta maluje sie dla siebie ,czy singiel ,czy nie ![]() Ja rowniez, gdziekolwiek bym nie byla. Nie mowie o ciezkiej artylerii typu baza, podklad, puder, p.brazujacy, korektor... Tylko nieco eyelinera i maskary. |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mam przy sobie kredkę i eyeliner
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Robię makijaż zazwyczaj jak wychodzę z domu, odpuszczam sobie oczywiście kiedy to jakieś wyjście do sklepu czy na spacer.
Zawsze kiedy wychodzę używam tuszu do rzęs, bez niego wyglądam jakoś niewyraźnie. Zazwyczaj nakładam też cień, ale nie cuduję. Niedoskonałości zakrywam korektorem, czasem dodaję też podkład, ale kiedy wyglądam ok też bez niego odpuszczam. Na usta raczej pomadka ochronna. Kreskę rysuję tylko raz na jakiś czas, jak mam więcej czasu i mi się chce.
|
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Kredka czy eliner na plaze? Nieeee ..
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-02-13 o 23:31 |
||
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Maluję się prawie zawsze , oprócz wyjścia z psem i "skoczenia" do sklepu.
Zazwyczaj używam tylko podkładu ,tuszu i pomadki, na większe wyjścia dochodzą cienie i eyeliner
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Maluje sie codziennie,mam przebarwienia,wiec poprostu lepiej sie czuje z chocby delikatna warstwa podkladu i pudru. Oczy maluje delikatnie,ale musze wytuszowac rzesy bo gdy tego nie zrobie wygladam niewyraznie.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli wychodzę z domu gdzieś na miasto albo na uczelnię to jak najbardziej się maluje ze względu na moje problemy z cerą- wiecznie jakieś drobne krostki, przebarwienia od starych wyprysków... ale na szczeście daje się to łatwo zakryć. A co do maskowania się przed chłopakiem- akurat mamy na tyle liberalnych rodziców+ spora odległość od siebie, że jak spotykamy się w weekendy to nocujemy u siebie i chcąc nie chcąc muszę wieczorem ten makijaż zmyć co szczerze mówiąc jest dla mnie dyskomfortem, mimo tego, że TŻ akceptuje mnie w każdej wersji
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
makijaz tylko wtedy jak gdzies wychodze i wiem, ze bedzie mnie widac
![]() Czyli nie maluje sie w zimie, wieczorami gdy ide na spacer. Ciemno, wiec jest ok Ale do pracy, do znajomych, na zakupy - zawsze delikatny makijaz. Podkład, tusz do rzęs, i cos na usta. Czasami dodaje sobie róz i cienie. Jesli jestem w domu, daje skórze odpocząc, ale zawsze jakos sobie delikatnie maluje oczy, Jakis beżyk na oczkach i delikatnie tusz. TŻ nie narzeka, wiec nie jest zle. |
|
|
|
|
#103 |
|
CABIN CREW
|
na codzień czyli wyjścia typu uczelnia/ wyjście do miasta po zakupy itp- korektor pod oczy, beżowy cień, czasami kreska czarną kredką, tusz do rzęs, podkreślenie brwi (kredka lub korektor delii), jakaś pomadka lub błyszczyk - to w sumie taka wersja zimowa, latem cienie zmieniam na jakieś kolorowe
wieczorne wyjścia do knajpy, imprezy- podkład, korektor pod oczy, puder, brązer/rozświetlacz, cienie do oczu, eyeliner, tusz , kredka do brwi, szminka jak spędzam cały dzień w domu bądź tylko wychodze na spacer z psem czy do osiedlowego sklepiku- nie maluje się
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli gdzieś wychodzę to mam na sobie makijaż (wyjątek podwórko). Lubie się malować zwłaszcza oczy i usta, ale chętnie odpuściłabym sobie podkłady i korektory gdyby moja cera mi na to pozwoliła
.
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
mi sprawia przyjemnośc malowanie się na co dzień. lubię dobrze wyglądac, nie używam fluidu od roku czasu, jedynie puder w kamieniu matujący, tusz, róż i podkreślenie brwi-zajmuje mi to z 10 min, nie mam problemów z pokazaniem się bez makijażu.
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Hmm jak poszłam do liceum to zaczęłam się codziennie malować. Teraz do szkoły już w ogóle się nie maluję. Jedynie jak spotykam się z chłopakiem robię delikatny makijaż, a na imprezy troszkę mocniejszy
|
|
|
|
|
#107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam znowu gładką i jednolitą twarz. Krostka wyskoczy raz na pół roku,ale niestety jestem skazana 365 dni w roku na filtr UV,czasem mnie wkurza,bo taki krem się nie wchłania całkowicie i muszę na niego codziennie nakładać jeszcze skrobię ziemniaczaną,wkurzające trochę ale cóż..
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Przed każdym "wyjściem do ludzi" robię delikatny makijaż
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, codziennie (najczęsciej ciemny, mocny, chyba, że mam wyjątkowo mało czasu, to coś jasniejszego), w weekend też jeśli gdzieś wychodzę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-02-14 o 18:38 |
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Nie maluję się codziennie.
Robię makijaż na spotkania z TŻ, ale nie zawsze. Musi to być make-up no make-up, ponieważ mój partner nie lubi makijażu.
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem z frakcji malującej się codziennie. Lubię to po prostu bardzo
Moja córeczka Edytowane przez Laura_Palmer Czas edycji: 2012-02-15 o 08:46 |
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja maluje sie codziennie, przed kazdym wyjsciem do ludzi. Nawet jesli ide do pobliskiego sklepu, na plaze czy uprawiac jakis sport. Makijaz jest u mnie nieodlacznym elementem zycia
Niestety, ale mam problemowa cere i wstydzilabym sie pokazac bez kamuflazu![]() Uzywam fluidu, korektora, czasem pudru w kamieniu a od czasu gdy nie nosze okularow doszedl tusz do rzes i lekki fioletowy cien do powiek, ewentualnie kredka do oczu. Czasem blyszczyk.
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się maluję tylko jak wychodzę na uczelnię (chociaz i tak nie zawsze) albo do znajomych, ale nie są to super makijaze, tylko podklad, puder, czasem brązer, tusz i kredka na dolną powiekę. W domu, jesli moja cera akurat jest w znosnym stanie to nie maluję się wcale. Gdy jest w tragicznym a czesto niestety tak jest, to zarzucam podklad na twarz.
Ogolnie podobają mi się delikatne makijaze maskujące drobne niedoskonałosci i podkreslające urodę, ale nie znoszę mocnych makijazy, spod ktorych ledwo widac czlowieka
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Nie
![]() Przy TŻ chce się czuć ładna, więc robię make-up (Głównie chodzi mi o wyrównanie kolorytu skóry i zakrycie cieni pod oczami. Chciałabym nie musieć tego robić.). Na co dzień się nie maluję, ponieważ szkoda mi skóry i jestem zbyt leniwa: Wolę pospać te 15 minut dłużej
Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2012-02-15 o 11:56 |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2012-02-15 o 12:09 |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Ja się nie maluję codziennie, szkoda sobie niszczyć cerę tymi wszystkimi mazidłami...na większe wyjścia typu: impreza, randka, praca to wiadomo makijaż musi być , podkład, tusz do rzęs i te sprawy ale jak idę na spacer na zakupy czy nie wiem na piwko z koleżanką to robię sobie tylko oczyska zadzieram kiecę i lęcę
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet tusz czy eyeliner to tak samo . Plaża czy basen , sauna nie wyobrażam sobie po prostu make upu . No ale co kto lubi
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
ja maluję się codziennie. głównie ze względu na pracę, muszę wyglądać normalnie
bez makijażu jestem nijaka, blada (mam rude włosy), więc muszę cokolwiek 'zarysować' na twarzy ale jeśli tylko mam okazję, to rezygnuję z makijażu, chcę, żeby skóra trochę odpoczęła. na pewno w makijażu nie wybrałabym się na plażę, basen, fitness itp. nigdy też nie położyłabym się umalowana spać, choćbym byłam niewiadomo jak nieprzytomna, muszę go zmyć.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Ot tak, dla zasady, czasem w szkole zbierałam ochrzany za zbyt mocny makijaż
Potem coraz mniej, aż teraz zdarza mi się nie malować prawie wcale, ewentualnie tusz i puder... Nie mówię o jakichś wieczornych wyjściach oczywiście

Nie lubię się malować

.