Może by tak jakiś Silveksik? ;)))) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 18:28   #91
nagaLy
Zakorzenienie

Dot.: Może by tak jakiś Silveksik? ;))))

Cytat:
Napisane przez skidblandir Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo widzę, że ogniwka są kilka razy - może umówmy się, że wpisujemy je na sztuki, a nie na gramy, co? Albo odwrotnie, obojętne mi, bele wszystkie ogniwka tak samo
Tych dużych nie ma sensu na gramy bo często bywa, że 1/3 albo 1/2 ogniwa się załapuje do okrągłości w gramie a odjęcie / dodanie mocno zmieni cenę [np ogniwa 8 i 10 mm]. Z kolei gdy pojawią się mikrusy, to dzielenie na sztuki będzie katorgą.
Ja bym zrobiła tak - ogniwa do 5 mm średnicy - na gramy. 5 mm i powyżej - na sztuki.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2012-03-14 o 18:29
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 10:50   #92
Ainom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Ktoś się orientuje czy dwuskładnikowy klej UHU 300 kg z TEGO linka - jest przeźroczysty?
A ja wyczytałam gdzieś kiedyś , że ten klej jest dobry do łączenia rzemienia z zakończeniem srebrnym. Czy ktoś mógłby potwierdzić tę informację? Bo głównie do takiego celu chcę go nabyć.

Dziękuję wszystkim za porady, gdzie kupić ten nieszczęsny drut.
Ainom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 18:41   #93
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Cytat:
Ja bym zrobiła tak - ogniwa do 5 mm średnicy - na gramy. 5 mm i powyżej - na sztuki.
Dla mnie luzik. Popoprawiam te, które są wpisane do tej pory - jak któraś brała, proszę poprawić sobie ilości.

skidblandir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 21:30   #94
viktorej
Wtajemniczenie

Dawno mnie tu nie było . A dziś zobaczyłam, że silvex jest organizowany. Nie mogę się oprzeć pokusie. To zamówienie spada mi jak z nieba! Czy mogę się dopisać?
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 00:09   #95
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

Wrociłam z wojazy i się dopisuję na prędce!

Moj wąteczek wizazowy

http://koralikowaweraph.blogspot.com/

Moja koralikowa strona

weraph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 05:06   #96
viktorej
Wtajemniczenie

Wpisałam się i ja .
Stary 2012-03-16, 09:37   #97
magdalenstwo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość
Miałyśmy coś wspólnie ustalić, ale skoro jesteście niechętne demokracji, to co powiecie na 23 marca? Będzie weekend, na ostateczne porządki i decyzje i po weekndzie by się zamówiło...

Czy wolicie wcześniej / później?

Abstrahuję już całkiem od tego, że ja ciągle nie mam czasu do własnej części zamówienia przysiąść, co za masakrrrra... nie wiem, na czym dni zlatują
Czy jak zamawiamy po weekendzie, czyli tak 26 marca, to bylaby szansa, zeby doszlo do naszych lapek przed Wielkanoca?
Bo ja bede akurat na Wielkanoc w Polandii i to by mi zalezalo, zebym ze soba z powrotem te moje "dobra" mogla zabrac..
A ze nie orientuje sie czy Silvex jest szybki czy wolny w realizowaniu zamowienia, wiec pytam
magdalenstwo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 09:44   #98
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenstwo Pokaż wiadomość
Czy jak zamawiamy po weekendzie, czyli tak 26 marca, to bylaby szansa, zeby doszlo do naszych lapek przed Wielkanoca?
Bo ja bede akurat na Wielkanoc w Polandii i to by mi zalezalo, zebym ze soba z powrotem te moje "dobra" mogla zabrac..
A ze nie orientuje sie czy Silvex jest szybki czy wolny w realizowaniu zamowienia, wiec pytam
Mała szansa. Najpierw trzeba ogarnąć tabelę i w tym czasie kilka dni poczekać na wpłaty. Gdy wpłaty dotrą - złożyć zamówienie i czekać kilka dni na jego realizację [z weekendami wychodzi do tygodnia]. Potem określić gdzie i jakie są braki, zgłosić to, czekać na dosłanie [bo dziwnym trafem zawsze jest czegoś "za mało", nigdy "za dużo" :P]. Potem podzielić. Dzielenie może potrwać kilka dni - przy dobrych wiatrach. Przy gorszych - z tydzień. Potem wysłać. Czyli trochę zabawy z tym jest. Przy Hopeowym zamówieniu, nie mając braków do dosłania - w sumie od złożenia zamówienia do momentu w którym dziewczyny miały swoje rzeczy w rękach - minęły jakieś 1,5 - 2 tygodnie. I to było właśnie "z wiatrem". Aleja wtedy absolutnie niczym innym się nie zajmowałam, tj dzieliłam od świtu do nocy. Nie wszyscy mają taką możliwość

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2012-03-16 o 09:46
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 19:02   #99
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Cytat:
Mała szansa.
Ja bym powiedziała - zerowa szansa

skidblandir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 19:57   #100
extrano
Raczkowanie

Dorobię w dolnej części tabeli wiersz faktura, powpisujcie proszę TAK/NIE to będe wiedziała jak się organizować czy rezerwować dni czy tygodnie na to refakturowanie

EDIT: nie zrobiłam bo jakby się wiersze rozjechały w tabeli? w części odblokowanej jest ich jakby więcej? Może to u mnie coś się wiesza, komputer mi dziś odmawia posłuszeństwa...

Wreszcie nowości - ZAPRASZAM

Edytowane przez extrano
Czas edycji: 2012-03-16 o 20:04
extrano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 06:50   #101
substytut
Zakorzenienie

Przeprawiłam ilość paczek końcówek rzemieni 3,5mm na 6 - mam nadzieje, ze nic nie napsulam
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 12:14   #102
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

A mnie pozmieniało ceny mjuków na fajniejsze, moze ktoś się skusi na paczuszkę czy dwie

Moj wąteczek wizazowy

Moja koralikowa strona

Stary 2012-03-18, 19:47   #103
E_W
Wtajemniczenie

Mam takie nieśmiałe pytanie Czy będziecie zamawiały bigle do kryształków rivoli?
I jeszcze jedno małe pytanko - czy te bigle http://www.silvexcraft.pl/sklep.php?...&lang=pl&w=pln i te http://www.silvexcraft.pl/sklep.php?...&lang=pl&w=pln mają rozcięte oczko do podwieszania?

Edytowane przez E_W
Czas edycji: 2012-03-18 o 20:48
E_W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 10:39   #104
magdalenstwo
Raczkowanie

Cytat:
Mała szansa. Najpierw trzeba ogarnąć tabelę i w tym czasie kilka dni poczekać na wpłaty. Gdy wpłaty dotrą - złożyć zamówienie i czekać kilka dni na jego realizację [z weekendami wychodzi do tygodnia]. Potem określić gdzie i jakie są braki, zgłosić to, czekać na dosłanie [bo dziwnym trafem zawsze jest czegoś "za mało", nigdy "za dużo" :P]. Potem podzielić. Dzielenie może potrwać kilka dni - przy dobrych wiatrach. Przy gorszych - z tydzień. Potem wysłać. Czyli trochę zabawy z tym jest. Przy Hopeowym zamówieniu, nie mając braków do dosłania - w sumie od złożenia zamówienia do momentu w którym dziewczyny miały swoje rzeczy w rękach - minęły jakieś 1,5 - 2 tygodnie. I to było właśnie "z wiatrem". Aleja wtedy absolutnie niczym innym się nie zajmowałam, tj dzieliłam od świtu do nocy. Nie wszyscy mają taką możliwość
Dzieki za odpowiedz! to w takim razie organizer, ktory jest spory sobie zamowie osobno, tak czy inaczej nie ma na niego znizek przy wiekszych ilosciach - i go sobie zabiore wracajac po Wielkanocy, a jak przyjdzie paczuszka z reszta skarbow to mi ja pozniej mama wysle i juz
magdalenstwo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 17:52   #105
E_W
Wtajemniczenie

Ponawiam moje pytania
Czy będziecie zamawiały bigle do kryształków rivoli?
I jeszcze jedno małe pytanko - czy te bigle http://www.silvexcraft.pl/sklep.php?...&lang=pl&w=p ln i te http://www.silvexcraft.pl/sklep.php?...&lang=pl&w=p ln mają rozcięte oczko do podwieszania?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 19:13   #106
Eilo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez E_W Pokaż wiadomość
Ponawiam moje pytania
Czy będziecie zamawiały bigle do kryształków rivoli?
I jeszcze jedno małe pytanko - czy te bigle http://www.silvexcraft.pl/sklep.php?...&lang=pl&w=p ln i te http://www.silvexcraft.pl/sklep.php?...&lang=pl&w=p ln mają rozcięte oczko do podwieszania?
Pierwsze zalinkowane bigle nie mają rozciętego oczka, drugie tak
Co do bigli pod rivioli to proponuję je wpisać do tabeli i poczekać na rozwój sytuacji
Stary 2012-03-19, 19:18   #107
E_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eilo Pokaż wiadomość
Pierwsze zalinkowane bigle nie mają rozciętego oczka, drugie tak
Co do bigli pod rivioli to proponuję je wpisać do tabeli i poczekać na rozwój sytuacji
Eilo baaardzo dziękuję Nigdy takich nie kupowałam, więc jestem jak dziecko we mgle
Stary 2012-03-19, 19:44   #108
Eilo
Rozeznanie

Za nie ma co
Jeśli chodzi o TE, to są one mniejsze, drobniejsze i ogólnie takie delikatniejsze od najbardziej klasycznych angielskich, opatrzonych na stronie silvexa symbolem BA 1. Jedna moja znajoma narzekała, że są dla niej trochę za małe, ale taka sytuacja zdarzyła mi się tylko raz.
Co do tych z pierwszego linka, to nie wypowiem się, też pierwszy raz je zamawiam
Stary 2012-03-19, 23:05   #109
E_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eilo Pokaż wiadomość
Za nie ma co
Jeśli chodzi o TE, to są one mniejsze, drobniejsze i ogólnie takie delikatniejsze od najbardziej klasycznych angielskich, opatrzonych na stronie silvexa symbolem BA 1. Jedna moja znajoma narzekała, że są dla niej trochę za małe, ale taka sytuacja zdarzyła mi się tylko raz.
Co do tych z pierwszego linka, to nie wypowiem się, też pierwszy raz je zamawiam
Dziękuję raz jeszcze Z pierwszych już zrezygnowałam i wobec powyższego na drugie też się nie skuszę, bo ja osobiście nie lubię takich małych (uciskających) bigli.
Stary 2012-03-20, 08:08   #110
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

A ja tych bigli nie lubię. Moja pierwsza przygoda z nimi była bardzo bolesna, ale o tyle o ile ja się mogę do nich przyzwyczaić, to niestety kilka osób dla których wykonałam kolczyki z tymi biglami było niezadowolonych Od tamtej pory nie kupuję i nie używam tych bigli bo szkoda mi nerwów, czy klientka akurat będzie miała odpowiednie ucho i wprawę, czy nie. Choć bigle są ładne i tańsze niż klasyczne :P
Stary 2012-03-20, 09:08   #111
mirellaj
Wtajemniczenie

Ja też jestem chętna na jakieś sreberka ale za nic w świecie nie potrafię ogarnąć tabelki Czy znajdzie się dobra duszyczka , która mi pomoże ! Proszę
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...erencje&page=8

I jeszcze tu

http://mirellaj.blogspot.com

mirellaj
mirellaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 09:33   #112
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

No ale w czym problem?
Wybierasz sobie jakąś wolną kolumnę (a konkretnie dwie sąsiednie) na przykład "osoba 30" wpisujesz tam swój nick.
W kolumnie A masz nazwę produktu, w kolumnie C link do niego. W D cenę za sztukę (lub za parę albo za gram).
W pierwszej z Twoich dwóch kolumn wpisujesz w odpowiednim wierszu ilość sztuk danego produktu, które chcesz kupić, a w drugiej kolumnie cena SAMA się przelicza. Podane ceny to ceny brutto. Na dole wszystko się sumuje.

Jeśli chcesz sama coś dodać do tabelki to w odpowiednim miejscu (srebro, swary, perły...) wpisujesz do tabelki:
A - nazwę produktu (i do kulek, ogniwek itd też wielkość)
B - kolor (zwłaszcza do pereł i swarów, ale też jak coś jest pozłacane albo rodowane)
C - wklejasz link
D - cena za sztukę (parę/gram) - cena ma być brutto - na stronie silvex podaje cenę netto czyli musisz pomnożyć przez 1,23.
E - NIE RUSZASZ (tu wyświetla się ile sztuk jeszcze zostało - jeśli pokazuje się zero - to w kolumnie z liczbą paczek (G) dodaj jedną czy dwie, czy ile potrzebujesz )
F - wpisujesz ile jest sztuk produktu w paczce
G - wpisujesz ilość zamawianych paczek

UWAGA - cena zależy od ilości zamawianych paczek.

A jeśli nie wiesz jak obliczyć ilość w paczce to dzielisz gramaturę paczki przez wagę jednej sztuki i masz

Edit: I jeszcze jedno, ceny na stronie silvexu pokazują się tylko zalogowanym użytkownikom

Edytowane przez loquacee
Czas edycji: 2012-03-20 o 09:37
loquacee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 11:45   #113
viktorej
Wtajemniczenie

Mozecie mi powiedziec, czy moge wziac swary wing i tylko dodac ilosc? Cos nie moge dojsc, jak to jest z paczkami. Z tego, co zrozumialam, to mozna na sztuki.

Czy ktos uzywal silvexowego Magic-Glos? Jest on wydajny? I czy to bardzo jest skomplikowane?

Edytowane przez viktorej
Czas edycji: 2012-03-20 o 11:47

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 12:07   #114
madziexx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weraph Pokaż wiadomość
A mnie pozmieniało ceny mjuków na fajniejsze, moze ktoś się skusi na paczuszkę czy dwie
Weraph, ja bardzo chętnie, ale muszę zasiąść do tabelki, żeby się z nią oswoić
Stary 2012-03-21, 08:44   #115
mirellaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loquacee Pokaż wiadomość
No ale w czym problem?
Wybierasz sobie jakąś wolną kolumnę (a konkretnie dwie sąsiednie) na przykład "osoba 30" wpisujesz tam swój nick.
W kolumnie A masz nazwę produktu, w kolumnie C link do niego. W D cenę za sztukę (lub za parę albo za gram).
W pierwszej z Twoich dwóch kolumn wpisujesz w odpowiednim wierszu ilość sztuk danego produktu, które chcesz kupić, a w drugiej kolumnie cena SAMA się przelicza. Podane ceny to ceny brutto. Na dole wszystko się sumuje.

Jeśli chcesz sama coś dodać do tabelki to w odpowiednim miejscu (srebro, swary, perły...) wpisujesz do tabelki:
A - nazwę produktu (i do kulek, ogniwek itd też wielkość)
B - kolor (zwłaszcza do pereł i swarów, ale też jak coś jest pozłacane albo rodowane)
C - wklejasz link
D - cena za sztukę (parę/gram) - cena ma być brutto - na stronie silvex podaje cenę netto czyli musisz pomnożyć przez 1,23.
E - NIE RUSZASZ (tu wyświetla się ile sztuk jeszcze zostało - jeśli pokazuje się zero - to w kolumnie z liczbą paczek (G) dodaj jedną czy dwie, czy ile potrzebujesz )
F - wpisujesz ile jest sztuk produktu w paczce
G - wpisujesz ilość zamawianych paczek

UWAGA - cena zależy od ilości zamawianych paczek.

A jeśli nie wiesz jak obliczyć ilość w paczce to dzielisz gramaturę paczki przez wagę jednej sztuki i masz

Edit: I jeszcze jedno, ceny na stronie silvexu pokazują się tylko zalogowanym użytkownikom
Dziękuję bardzo , lecę czynić próby wpisu do tabelki

Niestety nie potrafię ...

Wpisałam nick i ogniwka a jeszcze potrzebuję bigle(2paczki) o , takie :http://silvexcraft.eu/pl/13248-bo-2-29519.html . Jeśli możesz to bardzo proszę o dopisanie mi ich i podsumowanie tego wszystkiego . Ciemna masa jestem , nie potrafię i już !!!

I jeszcze tu

mirellaj

Edytowane przez mirellaj
Czas edycji: 2012-03-21 o 10:06 Powód: uzupełnienie wiadomości
Stary 2012-03-22, 17:32   #116
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Dziewczyny, jako organizator tak tajny, że aż w wątku niewidoczny melduję się tu na chwilę, żeby Wam powiedzieć, że w tabelce znalazł się terminarzyk (w osobnej karcie) - zajrzyjcie sobie na razie tam, jeśli ktoś ciekaw, a więcej napiszę tu bardziej tego. Później no
marisella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 22:51   #117
E_W
Wtajemniczenie

Dobre Kobiety ze szczególnym uwzględnieniem plecionkarek drobnicowych Ile opakowań miyuki TILA trzeba na bransoletkę 6-rzędową bez dodatków - jak ta od EXTRANO?

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 00:36   #118
April_May
Przyczajenie

Marisello, dziękuję, dopisałam się do tabeli
Zmieniłam cenę bigli BA5 i BA18, bo dziś były lepsze ceny niż widoczne w tabeli. Mam nadzieję, że nic nie zepsułam
April_May jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 17:44   #119
weraph
Rozeznanie

GG do weraph

Dzisiaj ostatni dzien wybieractwa a tutaj tak cicho?

Teraz przyznam się, że grzebię w Miyukowej częsci (pomijając Tila) i nawet jak zerujecie stan to zaraz dokładam paczki - miejsca niewyzerowane po zamknięciu wybierania ogarnę i wywalę niewybrane paczki, moze czasem kosztem gorszej ceny, ale po prostu chciałabym by zostawiono to mnie

Moj wąteczek wizazowy

Moja koralikowa strona

Stary 2012-03-26, 20:08   #120
mirellaj
Wtajemniczenie

Przepraszam , jeśli namieszałam ale wycofałam swój nick i wpisane w tabelkę ogniwka a ponieważ nie potrafiłam dopisać bigli ( nie potrafiłam i już , buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. .) to pomyślałam , że nie będę zawracała głowy samymi ogniwkami bo z nich samych nie bardzo kolczyki bym zrobiła . Przepraszam za zamieszanie Może gdzieś indziej uda mi się dokonać zakupów

I jeszcze tu

mirellaj
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości