![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: WAKACJe nad Bałtykiem
No więc decyzja zapadła: jadę do Mielna...
Obdzowniłam chyba 50 róznych kwater, pól campingowych, pokoi prywatnych itp... i oczywiście wszędzie słyszałam jedno: "lipiec cały zajęty". A ja musze jechać w lipcu, mój mężyczna nie będzie miał w sierpniu urlopu.. ![]() Jedynie w Mielnie znalazłam przyczepe campingową, kurcze jak na takie warunki to drogo bo 25zł/osoba, no ale cóż mam zrobić. W ciemno nie pojadę bo chyba nic ne znajdę poniżej 40 zł.... Mam nadzieje, że będzie fajnie i że nikt mi nie zdepcze mojego psiaka... PS. Dzieki za propozycje
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Dot.: wakacje nad Morzem Bałtyckim
Cytat:
Najlepiej Karwia a dokładnie Karwińskie błota! Jest mało ludzi na plaży i tanie noclegi! POlecam również Jarosławiec! Piękne miasteczko w którym idzie się zakochać ![]() Edytowane przez patula Czas edycji: 2006-05-02 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
![]()
Najlepszym miejscem gdzie można wyjechac we dwoje jest Ustronie Morskie! Małe miasteczko gdzie można dobrze zjeść, wypocząć a wieczorami pójść na dyskoteke! Bardzo polecam to miejsce! Duże miejscowości takie jak Trójmieście czy Miedzyzdroje nie są najlepsze na romantyczne wyjazdy! Jest tam ruch i dużo ludzi ! Jak ktośwoli małe miejscowości to polecam Jarosławiec , DZwiżyno i Jastrzębią Górę! POzdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, swietny watek!
Po bardzo ciezkim i trudnym roku, postanowilam pojechac z przyjaciolka na wakacje w tym roku nad polskie morze. Nie znamy za bardzo miejscowosci nadomorskich, ale chodzi nam glownie o zabawe - imprezy, ludzi.. (potrzebujemy naprawde odzyc.. ![]() Mozecie mi powiedziec czy mozna sobie stamtad dojechac (wiem, ze moge sprawdzic na mapie, ale chodzi mi o to, czy sa jakies polaczenia na przyklad autobusami podmiejskimi, bo nie mamy samochodu). Chetnie jeszcze poczytam wypowiedzi na temat tych dwoch miejscowosci od innych wizazanek ![]() Polecacie moze jakies konkretne zakwaterowanie?? ![]() Wszlkie wzkazowki mile widziane ![]() Myslalam, tez o Ustce, ale jednak potrzebuje Sopotu i Leby, dlatego, ze niegdy nie widzialam slynnego sopockiego molo ( az wstyd sie przyznac..) a w Lebie koniecznie musze te wydmy (nie uwierzycie, czytalam o nich nawet ostatnio we francuskiej gazecie! ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2006-08-18 o 21:55 Powód: post pod postem, prosze korzystac z edycji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: gdzie nad morze??
Cytat:
![]() ![]() Napalilam sie na te wydmy przez Ciebie! Powiedz mi jeszcze, gdzie mieszkalas?? ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Łeba!!!!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Obstaje przy sopocie i Lebie.. Dziewczyny, a macie jakies namiary na kwatery?? Ta stronka, ktora byla podana sie nie otwiera... Cytat:
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2006-08-18 o 21:56 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam Władysławowo
![]() to ośrodek przygotować olimpijskich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie nad morze??
Kto się w tym roku wybrał/wybiera nad morze?
Zwykle nie proszę o pomoc, ale tym razem...wiem, że jest mnóstwo takich stron i zapewniam, że potrafię korzystać z google ![]() Nigdy nie byłam nad morzem, nie zależy mi na zatłumionych kurortach. Widzę, że polecane są najczęściej Karwia, Dzwinówek, natomiast-Sopot, Ustka-odpadają. Czy ja w ogóle coś jeszcze znajdę?-To jest pytanie... ![]()
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jade do Wladyslawowa...niestety ta miejscowosc zazwyczaj jest pelna ludu :d Wiec nawet nie podaje Ci linkow bo z pewnoscia kompletnie Cie to nie interesuje. Co do znalezienia kwatery to bedzie trudno chyba...bo ja ezerwowalam kilka miesiecy temu i na 10 pensjonatow znalazlam moze 4 lub 3, w ktorych byly wolne terminy. Kolezanka zamawiala jakies kilka tygodni temu i rowniez bylo ciezko, wprawdzie znalazla, ale kwota jaka musi zaplacic nie jest zadowalajaca. - oczywiscie mowa o Wladyslawowie. Karwia http://www.idara.pl/karwia/index.php http://www.lezak.pl/karwia/noclegi.php3 - z tej strony korzystalam szukajac kwarety we Wladyslawowie. Dziwnówek http://www.kwateryprywatne.net.pl/05nav.html http://gulliver.com.pl/woj/zp/d/dziwnowek_iof2.html
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Także gorąco polecam Łebę!! jestem tam co roku od jakiś 10lat i zawsze wracam wypoczęta,z energią na cały rok i z niezapomnianymi wspomnieniami.Łeba jak dla mnie to cudowne i magiczne miejsce(a byłam także w innych nadmorskich miejscowościach).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przecież są też zalety np. te piękne nadmorskie "widoki" ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o dojazd do Łeby -to jadąc pociągiem należy najpierw dojechać do Lęborka-a stąd albo pociągiem albo busem można dojechać(to ok. 32km)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Polecam Gdańsk oczywiście
![]() Z Gdańska na Hel dojechać można tramwajem wodnym-super sprawa za niewielkie pieniądze-jakieś kilkanaście zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Sylwio ale ci zazdroszcze,bardzo bym chciała mieszkać nad morzem,i w lecie i zima jest super,na polskim wybrzezu odnalazłam szczęscie
![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Władysławowo jest najlepsze
![]()
![]() |
#107 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
A ja znam (prawie) cale wybrzeze od Swinoujscia po Hel na pamiec
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
mieszkam w trómiescie wiec zdecydowanie polcam Gdynie Sopot i Gdansk jest slicznie zalanczam troche fotek ma tych Gdynia
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Tu Gdansk
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze Sopot
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
A ja polecam Uske
![]() Natomiast od znajomych slyszalam, ze w Lebie tez jest fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam Międzyzdroje. Moim zdaniem urocza miejscowość, najpiękniejsza nad naszym morzem. Spokój, cisza, jednak nie polecam jechać w trakcie festiwalu.
http://www.miedzyzdroje.pl/menu/16.dhtml Nie polecam ofert GROMADY... o zgrozo. Pojechałam kiedyś na waleta, nie mając zapewnionego noclegu, weszłam między innymi do nich zobaczyć pokoje... katastrofa. Jak odnajdę namiary do pensjonatu, w którym bywałam, dopiszę. Coś mi świta, że był to pensjonat pana Stanisława Buryło, czy jakoś tak, był na przeciwko hotelu Rybak. EDIT: dołanczam namiary Prywatne Kwatery Stefan Buryło ul: 1000-lecia PP 27 72-500 Miedzyzdroje tel 091 328 05 76 http://wczasomat.pl/miedzyzdroje.html
"Szukaj małej różnicy, która uczyni wielką różnicę w Twoim życiu" Edytowane przez Sanderek Czas edycji: 2006-07-07 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Gdzie nad morze..
Planuję wypad w sierpniu nad polskie morze...ale nie wiem gdzie jechac...doradzcie w których nadmorskich miejscowościach jest najfajniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie nad morze..
Ja lubie jezdzic do Rewala. Mam sentyment do tego miejsca ;D Miłe wspomnienia
![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Polecam Władysławowo
![]() Mam miłe wspomnienia ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
to zalezy czy chcesz odpoczac w spokoju czy poimprezowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dla mnie krynica morska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Mnie podoba się w Międzyzdrojach
![]()
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Polecam skorzystac z wyszukiwarki
![]()
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() typowo turystyczne miejsce, super, anprawde warto. mozna isc do oceanarium, do gabinetu figur woskowych, poplynac statkiem na zachod slonca [i nie tylko]. wszedzie pelno ludzi, pelno straganow, budek z lodami i jedzeniem z grilla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.