![]() |
#91 |
jestę wieszczę
|
Dot.: Rasizm na wizażu. I nic.
rasizm «pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy»
Nie, nie zauważyłam rasizmu na wizażu ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie bede sie wdawac z toba w dyskusje bo to nie ma sensu, uwazasz sie za eksperta od wszystkiego (sportu, dietetyki, spraw milosnych, polityki, religii i socjologii) a ci ktorzy sa ekspertami we wszystkim, zazwyczaj sa w niczym nie napisalam o tym ze Polacy to rasisci, napisalam o tendencjach do nietolerancji. Polacy nawet siebie nawzajem nie toleruja, a co dopiero innych. Nawet w literaturze jest to przedstawione (chociazby Konopnicka i 'Mendel Gdanski' a dalo by sie wyciagnac mnostwo takich historii) Polityczna poprawnosc i na sile uszczesliwianie ludzi tez uwazam za glupote. Robienie z mniejszosci prawa wiekszosci to jest przegiecie - ale wybitne, obrazliwe traktowanie drugiej osoby jest rasizmem w najgorszym tego slowa znaczeniu Cytat:
preferencje to jedno, twoje posty to juz wogole bajka Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2012-05-10 o 22:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Skoro Polacy maja takie tendencje, to jakim pomimo braku asymilacji ludnosc zydowska miala sie o niebo lepiej niz zdecydowanie bardziej zasymilowani zydzi w Niemczech, tudziez dlaczego Polacy z tymi tendencjami nie wydali po prostu 'swoich' zydow nazistom, jak Francuzi? Skoro u Polakow sa takie inklinacje, to jakim cudem Wlk Brytania i Stany nie ruszyly paluszkiem przed wojna i w jej czasie, by zydow ratowac ![]() Tyle sa warte te Twoje wywody o "tendencjach". Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polemika z toba nie ma sensu, bo dyskusja schodzi zazwyczaj na boczne tory, robi sie monotonna, i watek czesto traci sens poczytaj asie i jej wypowiedzi - polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam... jak powiem, że nie kręcą mnie czarnoskórzy mężczyźni, w związku z tym odrzucam takich jako partnera, to już dyskryminuję i jestem rasistką?
![]() Tak mnie naszło wieczorową porą... ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
chyba mocno rozeszlas sie z tematem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przypominam sobie, byśkiedykolwiek przedstawiła te nieomylne statystyki. Cytat:
Nie pojawiły sie w tych tekstach o rasizmiekonkretne odnosniki do konkretnych statystyk.
![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym - zobacz sobie, jak inni sa tolernacyjni, bo z przykladu powyzej to wynika, ze Polacy okazali sie jednak nieco bardziej ![]() Cytat:
![]() Moze to i bardzo wygodne - nie probowanie nawet polemiki i z gory zarzucenie interlokutorowi, ze nie ma sensu dyskusja, ale intelektualnie leniwe i nieuczciwe ![]() Toz poczytalem jej i Twoje posty w temacie i wychodzi, ze akurat Ty w arbitra jej wypowiedzi sie nie powinnas bawic wg mnie ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ale w uczciwej pracy to jeszcze nie widziałam ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
I ta sama grupka broniących. Dyskusja jest powielona i na te same argumenty, nic odkrywczego nie wnosi ten wątek.
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorry za OT, musiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówimy tu o statystykach dotyczacych tego, że osoby z krajow Arabskich ( o ile dobrze pamietam) są ludźmi niżesz kategorii niż cała reszta. edit a konkretniej Cytat:
ani zadnej nauki ani statystyki na poparcie takich tekstównikt nie przedstawił. pewnie dlatego, ze nie ma.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-05-11 o 12:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
jestę wieszczę
|
Cieszcie się, że we Francji nie rządzi M. Le Pen. To byście mieli dopiero ładny przykład tolerancji francuskiej
![]() Ja jestem zdania, że jak ktoś do nas przyjeżdża, to owszem niech sobie praktykuje swoją religię, nosi chusty na pół twarzy i inne szmery bajery, ale MA OBOWIĄZEK stosować się do naszego prawa. Nie mam nic przeciwko ucywilizowanym muzułmanom czy Romom, ale jak przyjeżdżają hordy, które są sto lat za murzynami, integrować się nie chcą, pracować uczciwie nie chcą, jeszcze się burzą, bo prawo nie respektuje ich świętych zwyczajów, to sorry, u mnie jest weto. Nie chcę takich ludzi w moim kraju. To nie jest rasizm. Tak samo nie chcę w tym kraju Polaków, którzy są mordercami, gwałcicielami itp. Po prostu nie akceptuję pewnych zachowań, nie ras ludzkich.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ci przeszkadza zakryta twarz kobiety? ![]() Zawsze mnie to fascynowało.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę przyznać, że zgadzam się też z tym co pisze tutaj Wyrak ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-05-11 o 13:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to obce naszej kulturze gdzie niepokazywanie twarzy rodzi podejrzenia. I sprawia ze coraz wiecej kobiet bedzie takie nosic- juz teraz w niektorych dzielnicach w Brukseli mozna zostac zwyzywanym, albo beda ci grozic pobiciem... koleznaka miala nieszczescie mieszkac w dzielnicy gdzie jest duzo Turkow- takich ktorzy sie nie integruja, kobity zakryte... raz ja prawie gnoje pobili, zwyzywali od dziwek i wybili szyby w aucie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy obce równa się mające negatywny wpływ? Co do pogrubionego... Co ja pacze?! O czym Ty dziecko piszesz? Że niby nie-muzułmanki mają byc zmuszane do zakrywania twarzy? Dobre sobie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, to że ktoś sobie chodzi z zasłoniętą twarzą nie przeszkadzałoby mi, gdybym z automatu nie była przez wielbicieli tego zwyczaju osądzana jako dzi*ka, ponieważ nie stosuję się do prikazów ichniej "kultury". A tak wygląda (również w uproszczeniu) sposób myślenia fanów nikabu & burki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zmierzam do tego, że oczywiście nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora i patrzeć przez pryzmat jednej osoby ale trzeba też zdawać sobie sprawę z różnic, które są tak oczywiste, że głupotą byłoby ich ignorowanie. osobiście nie widzę w tym rasizmu tylko zdrowy rozsądek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
BAN stały
|
Mam takie samo podejście.
Oczywiście toleruję hijab b on nie ukrywa twarzy, ale nie podoba mi się kobieta (a może mężczyzna - zamiast Aishy kryłby się tam Ahmed? ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
luna nie chce mi sie produkowac. intelektualnie cie upokarzac itd. z tymi statystykami, to podawalam juz nie raz. wiesz to sa oficjalne dane i widac jak na dloni, ze emigranci z poza EU, ci z Afryki i Islamskiej czescji Azji maja wyraznie wieksze tendencje do zachowan patologicznych, szczegolnie wobec kobiet. zalecam raport na temat sytuacji kobiet na swiecie. to sa czynniki genetyczne i kulturowe. moim zdaniem Arabowie nigdy nie zrownaja sie intelektualnie z rdzennymi francuzami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat intelektualnie Arabowie stoją wysoko, w średniowieczu stali znacznie wyżej od jakże światłych w swej higienie Europejczyków. I to oni byli znakomitymi matematykami, astronomami i medykami, gdy na naszych terenach dziedziny te były w powijakach. Więc jak to intelektualnie? To, że zamykają się w gettach i mają religijnego fioła na punkcie robienia z kobiet untermenschów (o ile w ogóle - menschów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() you just made my day, dziękować ![]()
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-05-11 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
luna jestes slaba intelektualnie, nawet nie potrafisz rozroznic rasizmu od statystyki. jesli ktos napisze, Arabowie 10x czesciej lamia prawo niz rdzenni francuzi we Francji to nie jest rasizm, a czysta statystyka, ktora powinno sie brac pod uwage tworzac mechanizmy emigracji. tak samo jak dziewczyna odmowi randki Arabowi, bo to Arab, to jej swiete prawo do preferencji.
Arabowie stoja intelektualnie nisko, to chyba poprzez lata ewolucji sie uksztaltowalo. ten mniejszy potencjal intelektualny. to co oni dali cywilizacji, to naprawde nie wiele na tle europy, czy teraz Azji. tak samo jest z czarnymi w USA, cyganami. predyspozycje genetyczne, wychowanie (kultura), to sie naklada na siebie. we Francji mieli takie warunki, socjal, i co? nie dali rady, niestety za glupia to nacja, po za wyjatkami. tacy chinczycy nawet lekko zawyzaja inteligencje w Europie, i to sporo sprawka genow, maja zazwyczaj dosc niski poziom testosteronu (po sylwetkach nawet to widac), nie maja takiej obsesji seksualnej jak Arabowie, czy Czarni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
BAN stały
|
O kurde, prawie jakbym czytała o eugenice, Hitlerze i innych 'wujkach samo zło'. Tyle, że eugenika to pseudonauka pełna błędów i zmyślonych danych... chyba na nich się właśnie opierasz. 0O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To co piszesz o predyspozycjach genetycznych czy brakach intelektualnych: nie ma żadnego poparcia; w niczym zupełnie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.