Rasizm na wizażu. I nic. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 22:18   #91
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Rasizm na wizażu. I nic.

rasizm «pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy»

Nie, nie zauważyłam rasizmu na wizażu

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 22:33   #92
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
O czym Ty w ogole wypisujesz ? Fakty to Ty ignorujesz wypisujac jakies bzdury o rzekomych nietolerancyjnych tendencjach Polakow

Naprawde, zeby o kraju, ktory praktycznie do wybuchu IIWS schronienie znajdowali zydzi z Rzeszy, w momencie gdy Stany, Wielka Brytania i cala reszta cywilizowanego swiata sie na nich wypiela, tak jak bylo przez lata z zydami jak i innymi nacjami, pisac o tendencjach do nietolerancji, to paranoja jakas

Np. teraz, pomimo, ze odsetek ludzi pochodzacych z Afryki to pewnie ulamek promila, jest w PL dwoch czarnych parlamentarzystow, to ten przejaw dzikiej nietolerancji i rasizmu?

Litosci, polecam zajrzenie do ksiazki z historii, szczegolnie w konteskie porownania tolerancji wszystkich innych

Nazywanie "kultura i pochodzeniem", tego, ze sie takie france wlocza, kradna, zebrza, to absurd. Jakos o dziwo nie slyszalem, zeby ktokolwiek mial cos przeciwko normalnie osiadlym, pracujacym Romom

Wg mnie wlasnie w tym - ze przyjezdzaja do wyzszego kregu kulturowego, nieasymiluja sie i jeszcze mniej lub bardziej otwarcie probuja zaprowadzic swoje porzadki.

Zacznijmy od tego, ze Arabia i Egipt to juz jest przepasc Arabia to wahabicki totalitaryzm, Egipt byl zdecydowanie bardziej "do przodu" pod wzgledem swobod.

Z tego wynika, ze jestes rasistka (tudziez ksenofobka), skoro nie lubisz kogos za pochodzenie rasowe/etniczne/narodowe ?
do pierwszego akapitu:
nie bede sie wdawac z toba w dyskusje bo to nie ma sensu, uwazasz sie za eksperta od wszystkiego (sportu, dietetyki, spraw milosnych, polityki, religii i socjologii) a ci ktorzy sa ekspertami we wszystkim, zazwyczaj sa w niczym

nie napisalam o tym ze Polacy to rasisci, napisalam o tendencjach do nietolerancji. Polacy nawet siebie nawzajem nie toleruja, a co dopiero innych.
Nawet w literaturze jest to przedstawione (chociazby Konopnicka i 'Mendel Gdanski' a dalo by sie wyciagnac mnostwo takich historii)

Polityczna poprawnosc i na sile uszczesliwianie ludzi tez uwazam za glupote. Robienie z mniejszosci prawa wiekszosci to jest przegiecie - ale wybitne, obrazliwe traktowanie drugiej osoby jest rasizmem w najgorszym tego slowa znaczeniu

Cytat:
Napisane przez asia8400 Pokaż wiadomość
problem sa bardziej takie osoby jak ty, to dzieki takim osobom we Francji jest np. zakaz publikowania narodowosci przestepcow itp. po prostu masz bledny tok rozumowania. masz fobie, i wszedzie widzisz rasizm. statystyki to nie rasizm, a fakty. tak sama tendencje kulturowe.

ja tez.

a to takie "odpadki" tylko ujada, cale szczescie Palikot nie ma wiecej niz 10%, czyli to mniejszosc. nie jest to obraz polskiego spoleczenstwa.

mozna miec swoje preferencje, opinie co do narodowosci, pochodzenia. to nie rasizm
asia - ja nie widze wszedzie rasizmu, widze u ciebie

preferencje to jedno, twoje posty to juz wogole bajka

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2012-05-10 o 22:35
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 22:57   #93
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
I zrozum, że statystki są tworzone w okreslony sposób, jak rowniez mogą byc interpretowane w rózny sposób.
Nie sa niepodważalne, ani nei można ich traktować jak prawd objawionej.
No ale - to jest slabe - krytykowanie statystyk na zasadzie "sa takie i owakie" o statystykach ogolnie, bez podania, co z danymi konkretnymi jest nie tak

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
do pierwszego akapitu:
nie bede sie wdawac z toba w dyskusje bo to nie ma sensu, uwazasz sie za eksperta od wszystkiego (sportu, dietetyki, spraw milosnych, polityki, religii i socjologii) a ci ktorzy sa ekspertami we wszystkim, zazwyczaj sa w niczym
Skoro ja jestem taki ekspert od niczego, to jak cienkie musi byc Twoje zaplecze merytoryczne, skoro nawet nie podejmiesz rekawicy ? Wiesz, masz szanse obnazyc moja niewiedze, a tu taki klops

Cytat:
nie napisalam o tym ze Polacy to rasisci, napisalam o tendencjach do nietolerancji. Polacy nawet siebie nawzajem nie toleruja, a co dopiero innych.
To Ci tylko wylozylem, ze te rzekome tendecje to bujda na resorach.

Cytat:
Nawet w literaturze jest to przedstawione (chociazby Konopnicka i 'Mendel Gdanski' a dalo by sie wyciagnac mnostwo takich historii)
To smialo wyciagaj. Moze na poczatek jakies w niepodleglej Polsce, a nie pod zaborami, gdzie np. w rosyjskim zydow spotykaly rozmaite szykany, czy Ochrana na nich szczula.

Skoro Polacy maja takie tendencje, to jakim pomimo braku asymilacji ludnosc zydowska miala sie o niebo lepiej niz zdecydowanie bardziej zasymilowani zydzi w Niemczech, tudziez dlaczego Polacy z tymi tendencjami nie wydali po prostu 'swoich' zydow nazistom, jak Francuzi?
Skoro u Polakow sa takie inklinacje, to jakim cudem Wlk Brytania i Stany nie ruszyly paluszkiem przed wojna i w jej czasie, by zydow ratowac ?
Tyle sa warte te Twoje wywody o "tendencjach".

Cytat:
asia - ja nie widze wszedzie rasizmu, widze u ciebie

preferencje to jedno, twoje posty to juz wogole bajka
Przyganial kociol garnkowi, a to co sama piszesz to "bajka"

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-10, 23:09   #94
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale - to jest slabe - krytykowanie statystyk na zasadzie "sa takie i owakie" o statystykach ogolnie, bez podania, co z danymi konkretnymi jest nie tak

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Skoro ja jestem taki ekspert od niczego, to jak cienkie musi byc Twoje zaplecze merytoryczne, skoro nawet nie podejmiesz rekawicy ? Wiesz, masz szanse obnazyc moja niewiedze, a tu taki klops

To smialo wyciagaj. Moze na poczatek jakies w niepodleglej Polsce, a nie pod zaborami, gdzie np. w rosyjskim zydow spotykaly rozmaite szykany, czy Ochrana na nich szczula.

Skoro Polacy maja takie tendencje, to jakim pomimo braku asymilacji ludnosc zydowska miala sie o niebo lepiej niz zdecydowanie bardziej zasymilowani zydzi w Niemczech, tudziez dlaczego Polacy z tymi tendencjami nie wydali po prostu 'swoich' zydow nazistom, jak Francuzi?
Skoro u Polakow sa takie inklinacje, to jakim cudem Wlk Brytania i Stany nie ruszyly paluszkiem przed wojna i w jej czasie, by zydow ratowac ?

a co ma piernik do wiatraka? czemu by mialy? retorycznie, nie musisz odpowiadac

polemika z toba nie ma sensu, bo dyskusja schodzi zazwyczaj na boczne tory, robi sie monotonna, i watek czesto traci sens

poczytaj asie i jej wypowiedzi - polecam
Stary 2012-05-10, 23:46   #95
Narrhien
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam... jak powiem, że nie kręcą mnie czarnoskórzy mężczyźni, w związku z tym odrzucam takich jako partnera, to już dyskryminuję i jestem rasistką?

Tak mnie naszło wieczorową porą...

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 00:03   #96
Bakteryika
Wtajemniczenie

chyba mocno rozeszlas sie z tematem
Stary 2012-05-11, 00:24   #97
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
a ja widze wręcz inna rzecz.

ilekroc na Wizażu powstanie watek w jakikolwiek sposób związany z "arabami" to nagle wyłania się ta sama grupka Wizażanek negujaca typ związków polsko-muzułmańskich to sa cały czas te same osoby

nie wiem, czy maja one płacone za złe wypowiadanie sie o tej nacji??
Wiesz, dla mnie to akurat nie jest dziwne. Dużo kobiet już nacięło się na tego typu związkach bądź miało jest w swojej rodzinie / otoczeniu relacje z "arabami". Często wyglądały one tak, że aż chce się przestrzec inne, zapatrzone osoby. Przynajmniej ja tak mam, choć akurat na Wizażu w tego typu wątkach się nie wypowiadałam.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 07:03   #98
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
statystyki sa tworzone w prosty logiczny sposob, i z nich sie wyciaga wnioski. tego nie bylo, dlatego nie nastapila korekta masowej emigracji np. we Francji. sa niepodwazalne, obrazuja tendecje grup, nacji itd.
Przestań wyskakiwać z ta logiką non stop, bo akurat nie ma tu wiele do rzeczy.
Nie przypominam sobie, byśkiedykolwiek przedstawiła te nieomylne statystyki.

Cytat:

O Wyraku, bardzo istosna sprawe poruszyłeś. Nie mozna przecież skrytykowac czegoś, czego nie malub nie jest dla nas dostępne.
Nie pojawiły sie w tych tekstach o rasizmiekonkretne odnosniki do konkretnych statystyk.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 07:26   #99
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
a co ma piernik do wiatraka? czemu by mialy? retorycznie, nie musisz odpowiadac
Jesli po ustawach norymberskich i nocy krysztalowej itd. dla Ciebie jest dziwne, czemu ktokolwiek cokolwiek by mial to nie mam pytan. Jak rozumiem, np. Rwanda czy Sudan to dla Ciebie tez sytuacje, czemu np. ktokolwiek mialby przyjac stamtad uchodzcow ?

Poza tym - zobacz sobie, jak inni sa tolernacyjni, bo z przykladu powyzej to wynika, ze Polacy okazali sie jednak nieco bardziej

Cytat:
polemika z toba nie ma sensu, bo dyskusja schodzi zazwyczaj na boczne tory, robi sie monotonna, i watek czesto traci sens
Postawilas teze i nawet nie probujesz jej bronic, tylko wyjezdzasz mi osobiscie, rozmywajac temat, o co mnie sama oskarzasz.
Moze to i bardzo wygodne - nie probowanie nawet polemiki i z gory zarzucenie interlokutorowi, ze nie ma sensu dyskusja, ale intelektualnie leniwe i nieuczciwe

Cytat:
poczytaj asie i jej wypowiedzi - polecam
Toz poczytalem jej i Twoje posty w temacie i wychodzi, ze akurat Ty w arbitra jej wypowiedzi sie nie powinnas bawic wg mnie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 07:51   #100
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Nasz narod ma niestety niechlubna historie tendencji do nietolerancji (Zydzi, Cyganie) i tylko powielamy wzorce przedstawione nam przez naszych przodkow i zakorzenione od dziejow (co jest az dziwne biorac pod uwage nasza historie)
Co do drugiego. Zakładając, że Ci żebrzący to Cyganie (tak się mówi potocznie, więc na to się powołuje)- no jak mam mieć dobre zdanie jak ciągle widzę, udających choroby/małe dzieci wysyłane do żebrania/ kobiety z małymi dziećmi czy nawet lalkami.
Ale w uczciwej pracy to jeszcze nie widziałam

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 08:59   #101
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
ilekroc na Wizażu powstanie watek w jakikolwiek sposób związany z "arabami" to nagle wyłania się ta sama grupka Wizażanek negujaca typ związków polsko-muzułmańskich to sa cały czas te same osoby
I ta sama grupka broniących. Dyskusja jest powielona i na te same argumenty, nic odkrywczego nie wnosi ten wątek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 09:17   #102
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
I ta sama grupka broniących. Dyskusja jest powielona i na te same argumenty, nic odkrywczego nie wnosi ten wątek.
Zgadzam się z tym
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 12:12   #103
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Nie przypominam sobie, byśkiedykolwiek przedstawiła te nieomylne statystyki.

Nie pojawiły sie w tych tekstach o rasizmiekonkretne odnosniki do konkretnych statystyk.
Niedługo statystyki na Wizażu (i nie tylko) potrzebne będą, by poprzeć tezę, jakoby słońce wschodziło co rano

Sorry za OT, musiałam
Stary 2012-05-11, 12:15   #104
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Niedługo statystyki na Wizażu (i nie tylko) potrzebne będą, by poprzeć tezę, jakoby słońce wschodziło co rano

Sorry za OT, musiałam
MOże i tak.
Mówimy tu o statystykach dotyczacych tego, że osoby z krajow Arabskich ( o ile dobrze pamietam) są ludźmi niżesz kategorii niż cała reszta.

edit a konkretniej
Cytat:
chodzi mi o nacje. arab, tak jak Słowianin. uwazam ze to jedna z najgorszych i najmniej kreatywnych grup spolecznych. w zasadzie niereformowalna. za mna jest nauka i statystyka, a za wami pusta gadka, i oskarżenia o rasizm. jak nie kazdy Słowianin jest np. katolikiem, tak nie kazdy arab wyznaje Islam. ale generalnie wiele sie od siebie nie roznia. nic tam w tej Afryce, czy Azji te nacje sensownego nie robia. w EU glownie pasozytuja.

ani zadnej nauki ani statystyki na poparcie takich tekstównikt nie przedstawił. pewnie dlatego, ze nie ma.
blogowo:
aktywnie

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2012-05-11 o 12:19
Stary 2012-05-11, 12:58   #105
201706190936
Konto usunięte

Cytat:

Jak zwykle miażdżąco
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 13:28   #106
Bananalama
jestę wieszczę

Cieszcie się, że we Francji nie rządzi M. Le Pen. To byście mieli dopiero ładny przykład tolerancji francuskiej .
Ja jestem zdania, że jak ktoś do nas przyjeżdża, to owszem niech sobie praktykuje swoją religię, nosi chusty na pół twarzy i inne szmery bajery, ale MA OBOWIĄZEK stosować się do naszego prawa. Nie mam nic przeciwko ucywilizowanym muzułmanom czy Romom, ale jak przyjeżdżają hordy, które są sto lat za murzynami, integrować się nie chcą, pracować uczciwie nie chcą, jeszcze się burzą, bo prawo nie respektuje ich świętych zwyczajów, to sorry, u mnie jest weto. Nie chcę takich ludzi w moim kraju. To nie jest rasizm. Tak samo nie chcę w tym kraju Polaków, którzy są mordercami, gwałcicielami itp. Po prostu nie akceptuję pewnych zachowań, nie ras ludzkich.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 13:39   #107
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Cieszcie się, że we Francji nie rządzi M. Le Pen. To byście mieli dopiero ładny przykład tolerancji francuskiej .
Ja jestem zdania, że jak ktoś do nas przyjeżdża, to owszem niech sobie praktykuje swoją religię, nosi chusty na pół twarzy i inne szmery bajery, ale MA OBOWIĄZEK stosować się do naszego prawa. Nie mam nic przeciwko ucywilizowanym muzułmanom czy Romom, ale jak przyjeżdżają hordy, które są sto lat za murzynami, integrować się nie chcą, pracować uczciwie nie chcą, jeszcze się burzą, bo prawo nie respektuje ich świętych zwyczajów, to sorry, u mnie jest weto. Nie chcę takich ludzi w moim kraju. To nie jest rasizm. Tak samo nie chcę w tym kraju Polaków, którzy są mordercami, gwałcicielami itp. Po prostu nie akceptuję pewnych zachowań, nie ras ludzkich.
ja nie chce zeby babeczki chodzily zakryte. nie i tyle. sa w Polsce niech szanuja nasze zwyczaje- u nas nie zaslania sie twarzy, nie nosi chust w pracy itd.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 13:40   #108
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ja nie chce zeby babeczki chodzily zakryte. nie i tyle. sa w Polsce niech szanuja nasze zwyczaje- u nas nie zaslania sie twarzy, nie nosi chust w pracy itd.

A co Ci przeszkadza zakryta twarz kobiety?
Zawsze mnie to fascynowało.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 13:50   #109
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, także z tolerancją trzeba uważać bo można też przegiąć w druga stronę ...

Muszę przyznać, że zgadzam się też z tym co pisze tutaj Wyrak
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-05-11 o 13:52
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 13:51   #110
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
przeszkadza mi jak nie widze twarzy ludzi na ulicy. przeraza mnie to.
Jest to obce naszej kulturze gdzie niepokazywanie twarzy rodzi podejrzenia. I sprawia ze coraz wiecej kobiet bedzie takie nosic- juz teraz w niektorych dzielnicach w Brukseli mozna zostac zwyzywanym, albo beda ci grozic pobiciem... koleznaka miala nieszczescie mieszkac w dzielnicy gdzie jest duzo Turkow- takich ktorzy sie nie integruja, kobity zakryte... raz ja prawie gnoje pobili, zwyzywali od dziwek i wybili szyby w aucie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 13:56   #111
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
przeszkadza mi jak nie widze twarzy ludzi na ulicy. przeraza mnie to.
Jest to obce naszej kulturze gdzie niepokazywanie twarzy rodzi podejrzenia. I sprawia ze coraz wiecej kobiet bedzie takie nosic- juz teraz w niektorych dzielnicach w Brukseli mozna zostac zwyzywanym, albo beda ci grozic pobiciem... koleznaka miala nieszczescie mieszkac w dzielnicy gdzie jest duzo Turkow- takich ktorzy sie nie integruja, kobity zakryte... raz ja prawie gnoje pobili, zwyzywali od dziwek i wybili szyby w aucie.

Czy obce równa się mające negatywny wpływ?

Co do pogrubionego... Co ja pacze?!
O czym Ty dziecko piszesz? Że niby nie-muzułmanki mają byc zmuszane do zakrywania twarzy? Dobre sobie
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 14:20   #112
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Pytanie wprawdzie nie do mnie ale i ja należę do osób, którym przeszkadza, i to bardzo. Oj bardzo. Powód jest prosty. Islam jest dość ekspansywną i mocno nietolerancyjną religią, której wyznawcy najchętniej narzuciliby ją całemu światu. Czyli między innymi i mnie. Nie mam ochoty w pewnym momencie być zmuszona do paradowania po ulicy w worku i skazana na bycie podwładną męża. To duże uproszczenie oczywiście, ale do tego się sprowadza.

Nie, to że ktoś sobie chodzi z zasłoniętą twarzą nie przeszkadzałoby mi, gdybym z automatu nie była przez wielbicieli tego zwyczaju osądzana jako dzi*ka, ponieważ nie stosuję się do prikazów ichniej "kultury". A tak wygląda (również w uproszczeniu) sposób myślenia fanów nikabu & burki.
Stary 2012-05-11, 14:32   #113
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Zacznijmy od tego, ze Arabia i Egipt to juz jest przepasc Arabia to wahabicki totalitaryzm, Egipt byl zdecydowanie bardziej "do przodu" pod wzgledem swobod.
no jasne, że Arabia to państwo całkowicie islamskie o zapędach totalitarnych pod względem religii i porównując do Egiptu to przepaść. Ale nie da się ukryć, że muzułmaninowi (muzułamanowi?) pochodzącemu z Egiptu i tak będzie daleko (jeżeli chodzi o stosunek do kobiet i religii) do zachowania muzułamanina urodzonego i wychowanego w Stanach czy nawet w Polsce (tu oczywiście ważną rolę odgrywa także środowisko w którym się obraca). A jakby nie było najczęściej dziewczyny zakochują w Turkach czy Egipcjaninach- tworzą w swojej głowie jakiś nierealny obraz tego związku, nie mając pojęcia o podstawowych zasadach religii, a potem kończą ze złamanym sercem (w najlepszym wypadku). I tu nie chodzi o to, że chłopak jest zły tylko wychowany w całkowicie innej kulturze i religii a do niektórych kobiet nie trafiają argumenty, że tego zmienić się nie da, nawet jak starają się ze wszystkich sił. I słyszy się potem te straszne historie jacy ci Arabowie są źli.

Zmierzam do tego, że oczywiście nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora i patrzeć przez pryzmat jednej osoby ale trzeba też zdawać sobie sprawę z różnic, które są tak oczywiste, że głupotą byłoby ich ignorowanie. osobiście nie widzę w tym rasizmu tylko zdrowy rozsądek
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 14:40   #114
mmm3m
BAN stały

Mam takie samo podejście.
Oczywiście toleruję hijab b on nie ukrywa twarzy, ale nie podoba mi się kobieta (a może mężczyzna - zamiast Aishy kryłby się tam Ahmed? ) zakryta od głów do stóp. W przypadku jakiejś zbrodni ni jak można rozpoznać sprawcę, albo zdjęcie w dokumencie - taka zakryta w dowodzie by widniała?
Cytat:
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 15:16   #115
asia8400
Raczkowanie

luna nie chce mi sie produkowac. intelektualnie cie upokarzac itd. z tymi statystykami, to podawalam juz nie raz. wiesz to sa oficjalne dane i widac jak na dloni, ze emigranci z poza EU, ci z Afryki i Islamskiej czescji Azji maja wyraznie wieksze tendencje do zachowan patologicznych, szczegolnie wobec kobiet. zalecam raport na temat sytuacji kobiet na swiecie. to sa czynniki genetyczne i kulturowe. moim zdaniem Arabowie nigdy nie zrownaja sie intelektualnie z rdzennymi francuzami.
asia8400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 15:23   #116
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
luna nie chce mi sie produkowac. intelektualnie cie upokarzac itd. z tymi statystykami, to podawalam juz nie raz. wiesz to sa oficjalne dane i widac jak na dloni, ze emigranci z poza EU, ci z Afryki i Islamskiej czescji Azji maja wyraznie wieksze tendencje do zachowan patologicznych, szczegolnie wobec kobiet. zalecam raport na temat sytuacji kobiet na swiecie. to sa czynniki genetyczne i kulturowe. moim zdaniem Arabowie nigdy nie zrownaja sie intelektualnie z rdzennymi francuzami.
Jakim cudem genetyczne? W jaki sposób kolor skóry czy kształt oczu miałby decydować o skłonności do przemocy i tłuczenia dziecka flaszką? Czynniki kulturowe jak najbardziej, ale geny? Litości.

Akurat intelektualnie Arabowie stoją wysoko, w średniowieczu stali znacznie wyżej od jakże światłych w swej higienie Europejczyków. I to oni byli znakomitymi matematykami, astronomami i medykami, gdy na naszych terenach dziedziny te były w powijakach. Więc jak to intelektualnie? To, że zamykają się w gettach i mają religijnego fioła na punkcie robienia z kobiet untermenschów (o ile w ogóle - menschów) nie sprawia, że ich IQ maleje do 10.
Stary 2012-05-11, 15:27   #117
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie upokarzać intelektualnie?
you just made my day, dziękować
blogowo:
aktywnie

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2012-05-11 o 15:28

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 15:51   #118
asia8400
Raczkowanie

luna jestes slaba intelektualnie, nawet nie potrafisz rozroznic rasizmu od statystyki. jesli ktos napisze, Arabowie 10x czesciej lamia prawo niz rdzenni francuzi we Francji to nie jest rasizm, a czysta statystyka, ktora powinno sie brac pod uwage tworzac mechanizmy emigracji. tak samo jak dziewczyna odmowi randki Arabowi, bo to Arab, to jej swiete prawo do preferencji.

Arabowie stoja intelektualnie nisko, to chyba poprzez lata ewolucji sie uksztaltowalo. ten mniejszy potencjal intelektualny. to co oni dali cywilizacji, to naprawde nie wiele na tle europy, czy teraz Azji. tak samo jest z czarnymi w USA, cyganami. predyspozycje genetyczne, wychowanie (kultura), to sie naklada na siebie. we Francji mieli takie warunki, socjal, i co? nie dali rady, niestety za glupia to nacja, po za wyjatkami. tacy chinczycy nawet lekko zawyzaja inteligencje w Europie, i to sporo sprawka genow, maja zazwyczaj dosc niski poziom testosteronu (po sylwetkach nawet to widac), nie maja takiej obsesji seksualnej jak Arabowie, czy Czarni.
asia8400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 16:00   #119
mmm3m
BAN stały

O kurde, prawie jakbym czytała o eugenice, Hitlerze i innych 'wujkach samo zło'. Tyle, że eugenika to pseudonauka pełna błędów i zmyślonych danych... chyba na nich się właśnie opierasz. 0O
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 16:08   #120
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
luna jestes slaba intelektualnie, nawet nie potrafisz rozroznic rasizmu od statystyki. jesli ktos napisze, Arabowie 10x czesciej lamia prawo niz rdzenni francuzi we Francji to nie jest rasizm, a czysta statystyka, ktora powinno sie brac pod uwage tworzac mechanizmy emigracji. tak samo jak dziewczyna odmowi randki Arabowi, bo to Arab, to jej swiete prawo do preferencji.

Arabowie stoja intelektualnie nisko, to chyba poprzez lata ewolucji sie uksztaltowalo. ten mniejszy potencjal intelektualny. to co oni dali cywilizacji, to naprawde nie wiele na tle europy, czy teraz Azji. tak samo jest z czarnymi w USA, cyganami. predyspozycje genetyczne, wychowanie (kultura), to sie naklada na siebie. we Francji mieli takie warunki, socjal, i co? nie dali rady, niestety za glupia to nacja, po za wyjatkami. tacy chinczycy nawet lekko zawyzaja inteligencje w Europie, i to sporo sprawka genow, maja zazwyczaj dosc niski poziom testosteronu (po sylwetkach nawet to widac), nie maja takiej obsesji seksualnej jak Arabowie, czy Czarni.
Kiedyś juz wspominałam: z Lombroso tobie po drodze.bardzo często statystykim.in te dotyczace przestepczości mają podłoże rasistowskiei w związku z tym pewne kwestie trzeba brać pod uwagę, dokonując ich interpretacji.

To co piszesz o predyspozycjach genetycznych czy brakach intelektualnych: nie ma żadnego poparcia; w niczym zupełnie.
blogowo:
aktywnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości