![]() |
#91 | |
Miss Pudernica
|
Dot.: Odejść? Walczyć? Jest o co? Patowa sytuacja. Kłopoty w raju...
Cytat:
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrazenie, ze facet sam Cie skubie, wiec mysli, ze Ty myslisz takimi samymi kategoriami. Wkurzyłabym sie po tekscie o laimentach w obliczu takich faktów, ile wniosłas do tego zwiazku. Cos widac jest nie tak w tym związku, mimo, ze Ty tego nie widzisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Marszałkini II RP
|
Dziewczyny, dajcie już spokój. Idę o zakład, że to nieprawda wszystko, bo w taką głupotę nie wierzę.
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- A potem ja się zastanawiam skąd ja takich kretynów znajduję, ale jak czytam wizaż to już rozumiem.[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoi rodzice przekazali na cudze mieszkanie 190 tyś zł bez żadnej umowy, potwierdzenia tego? Facet odprowadził podatek od darowizny? Jak się pewnego pięknego dnia twoim facetem zainteresuje Urząd Skarbowy, to utonie w długach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Oj tak, tylko wszystko totalnie po cichu.
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Troll....Trolololo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
nie znam się za bardzo na prawie, ale sytuacja nie wygląda najlepiej. powinnaś znaleźć naprawdę dobrego radcę finansowego i dobrego radcę prawnego, żeby powiedzieli Ci, co możesz zrobić, żeby odzyskać chociaż część pieniędzy (bo wszystkiego nie odzyskasz, nawet się nie czaruj). postaraj się zrobić tak, żebyś uzyskała pełne prawo do mieszkania i pierwsze co zrobisz jak Ci się uda - wykop stamtąd swojego faceta, najlepiej w samych gaciach.
na marginesie - jamestown, udzielasz dobrych rad, fajnie. ale mnie zdziwiło Twoje naskoczenie na autorkę. nie była całkiem w porządku, ale Ty w równie nieprzyjemny sposób domagałaś się przeprosin i szacunku, zwłaszcza że ja kojarzę Ciebie z wątków jako bardzo czepialską i niezbyt miłą wizażankę. jeśli wymaga się od kogoś bycia uprzejmym, samemu trzeba takim być. tyle z mojej strony, powodzenia w rozwiązaniu problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Niekoniecznie.
Bezmyslni ludzie bioracy kredyty ponad stan, ktorych nigdy nie beda w stanie splacic tez sie zdarzaja. Przewaznie maja takie podejscie jak prezentowane powyzej: wszyscy glupi a komornik najbardziej ![]() ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-05-17 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
bez kitu - ale nie kumam, jak można mówić o swoim partnerze 'żeby delikwent mi nie zwiał z kraju'
![]() poza tym, nie dziwię się, że nikt nie mógł zrozumieć o co chodzi z tym wkładem, skoro było powiedziane,ze połowę wkładu dali rodzice, drugą połowę drudzy rodzice, a reszta - kredyt. skoro reszta to kredyt, to znaczy że rodzice nie dali po połowie, tylko mniej. tak, czy inaczej przynajmniej jest jasność, że chodzi o 190 tys. najbardziej dziwi mnie to, że nie wiesz, jaką podpiszesz umowę u notariusza. zazwyczaj projekt aktu sporządza się przed podpisaniem, gdy wszyscy już go zaaprobują.liczysz na to, że zostaniesz współwłaścicielem, ale nim nie zostaniesz, bo na hipotece siedzi bank i do momentu spłaty kredytu, chłopak nie może sprzedać tego mieszkania, bo ono jest zabezpieczeniem kredytu. nie będzie też mógł darować żadnej części mieszkania. jedyne, co zostaje, to spisać umowę pożyczki i to wszystko. on potwierdza, że pożyczył 190 tys. i tyle. a swoją drogą, to jakoś naprawdę nie chce mi się wierzyć w taką sytuację. o chłopaku piszesz delikwent, rodzice dają ot tak sobie 190 tys., pożyczają na samochód, nie masz żadnego zabezpieczenia, więc kasę po prostu utopiłaś. ta umowa pożyczki to w sumie na plaster, bo jest inflacja i nawet jeżeli odda Ci 190 tys. za 5 lat, to będą one warte dużo mniej niż dzisiaj. ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34178921]Masz sporo racji. Sytuacjia moim zdaniem bardzo trudna. Darowizna odpada bo podatek trzeba placic. Zreszta gdzie tu darowizna jesli wiekszosc kasy byla jej ("Daruje Ci czesc mieszkania, ktore kupilismy w wiekszosci za Twoje pieniadze" ![]() Najrozsadniej zrobic chyba zapis w akcie, ze tyle i tyle pieniedzy wlozonych w to mieszkanie pochodzilo od autorki. btw: nie wiem czy ktos zauwazyl, ale oni razem jeszcze samochod maja. Ciekawe czy z autem tak jak z chalupa jest.[/QUOTE] moim zdaniem jedyne wyjście, to podpisać umowę pożyczki na 190 tys. może owekslować to dodatkowo? o ile on się zgodzi. ![]() tutaj w ogóle nie wejdzie w grę przepisanie części nieruchomości, bo jest bank, który swojego łupu przecież nie odda. właściwie to pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem, żeby dać tyle kasy i się nie zabezpieczyć na mieszkaniu. moim zdaniem to więcej niż oczywiste, że ono powinno być wspólne. ciekawe w sumie, czemu tak wyszło, że nie zostało kupione na ich oboje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W tym wypadku po pierwszym poscie zrobilo mi sie autorki szczerze szkoda. Pozniej buractwo wyszlo i uznalam, ze moje wspolczucie jest absolutnie zbednej tutaj. Podejscia jakie prezentuje autorka nie lubie. Chcialam jej pomoc to sie dowiedzialam, ze nie znam sie na prawie i liczyc nie umiem. Czesto pomagam komus na Wizazu (co akurat musze jednak ograniczyc). Czasami ktos sie wpakuje w gowniana sytuacja z powodu wlasnej glupoty, ale po prostu widac, ze to dobry czlowiek, ktory po prostu znalazl sie w bardzo zlej sytuacji. Wielokrotnie takim osobom zdarzalo mi sie pomoc. W przypadku chamstwa, jakie mialo miejsce tutaj pomoc okazala sie zbedna. Jak juz napisalam "trafil swoj na swego" i sytuacja autorki widac inna byc nie mogla. EOT ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-05-17 o 18:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34185692]Od pozyczki tez podatek trzeba placic
![]() lepiej zapłacić podatek, niż mieć nici, nie? w sumie gdyby byli małżeństwem z intercyzą, to może te umowy są zwolnione z podatku?tak czy inaczej, albo ten wątek to jedna wielka ściema, albo ten koleś jest totalnym palantem, a cały związek jakimś mocnym nieporozumieniem. ![]() mój mąż delikwent.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
jak zdecydujesz sie wyjsc jednak za tego "delikwenta" to zadbaj o intercyzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34185692]Moze i masz racje. Moze i jestem czepialska? To mi akurat nie przeszkadza a nawet pomaga. A czym jestem niezbyt mila? Lubie sarkazm i sardoniczny humor, nie mam "cmokasnej" natury. Mam raczej chlodna nature w stosunku do obcych. Do tego marudze jak stary dziadek na lawce w parku: nic mnie tak nie wpienia jak nasz system emerytalny
![]() W tym wypadku po pierwszym poscie zrobilo mi sie autorki szczerze szkoda. Pozniej buractwo wyszlo i uznalam, ze moje wspolczucie jest absolutnie zbednej tutaj. Podejscia jakie prezentuje autorka nie lubie. Chcialam jej pomoc to sie dowiedzialam, ze nie znam sie na prawie i liczyc nie umiem. Czesto pomagam komus na Wizazu (co akurat musze jednak ograniczyc). Czasami ktos sie wpakuje w gowniana sytuacja z powodu wlasnej glupoty, ale po prostu widac, ze to dobry czlowiek, ktory po prostu znalazl sie w bardzo zlej sytuacji. Wielokrotnie takim osobom zdarzalo mi sie pomoc. W przypadku chamstwa, jakie mialo miejsce tutaj pomoc okazala sie zbedna. Jak juz napisalam "trafil swoj na swego" i sytuacja autorki widac inna byc nie mogla.[/QUOTE] przepraszam z off topa. jamestown z całym szacunkiem do Ciebie, ale ja nie wiem kim jesteś i co robisz, ani jakie studia kończyłaś. nie wiem skąd czerpiesz swoją wiedzę. nie wiem też skąd autorka czerpie swoją. wydaje mi się jednak, że póki co, jest to dyskusja na poziomie "słowo przeciwko słowu". mój prawnik też "wiedział" jak wygrać, ale przegrał. do czegoś stworzono OIRP. nikt nie jest nieomylny. nie zauważyłam, żeby autorka nie uszanowała Twojego zdania - po prostu uważa, że wie lepiej. ma do tego prawo. ostatecznie, to ona ponosi konsekwencje, więc bez sensu są te przepychanki słowne moim zdaniem. wyniesie z Waszych rad i tak tylko to co chce.
![]() |
![]() |
#107 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ze szklanej kuli tez wroze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
3 lata sponsorowałaś faceta, jeszcze dłużej go ubierałaś, bo misiaczek taki biedny, pokrzywdzony przez rodziców, bo bratu kupili samochód, a jemu nie chcieli
![]() Aleś ty naiwna dziewczyno. I zaślepiona mocno, bo nie wiem, w jakim ty raju byłaś te 5lat. Bakałaś codziennie? ![]()
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
Jezu, mam szczękopad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Ale chyba najbardziej rozbawiło mnie to:
Cytat:
![]() Łatwo mówić: 'nie będę wyliczała misiaczkowi ponad 200tysięcy, które na niego wydałam', kiedy to na dodatek kasa od rodziców... Serio przymykałaś oko, jak twój facet ciągnie od twoich rodziców kolejne tysiące ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziwi mnie czasami, że inteligentne (?), zaradne, fajne kobity biorą sobie za facetów kompletnych buraków, bo z opisu niestety wynika, że ten pan to jest kompletny burak. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() Ja mam trochę takie wrażenie, że autorka - pewnie zupełnie nieświadomie - chce sobie "kupić" miłość - może miała gdzieś w najbliższym otoczeniu wzorzec pt. troska, uczucie = prezenty, pieniądze, kupowanie, dawanie w sensie materialnym. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-05-18 o 06:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym chciała zasięgnąć profesjonalnej pomocy - poszłabym do psychologa i radcy prawnego. Nie macie czasem potrzeby wyrzucenia z siebie czegoś w sieć, anonimowo? Odpiszę wam za jakiś czas jak sprawa się potoczy. Edytowane przez Lana_Del_Rey Czas edycji: 2012-05-18 o 07:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Cojapaczę
![]() Poziom abstrakcji Twojego zachowania autorko jest tak ogromny, że łoooooooooooooo ja pie.rdolę. A żyjcie sobie w tym kosmosie, jak Wam tak dobrze, tylko uprzedzam, że zejście na ziemię będzie wyjątkowo bolesne.
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34185129]Niekoniecznie.
Bezmyslni ludzie bioracy kredyty ponad stan, ktorych nigdy nie beda w stanie splacic tez sie zdarzaja. .[/QUOTE] Na pewno, ale tu to wszystko razem się nie klei. Moim zdaniem. No cóż, mogę mieć rację lub nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Autorka się wpakowała w totalny kanał.
Przeczytałam jej przemądrzałe wypowiedzi skierowane do jamestown ![]() Najbardziej mnie dziwi jak jej rodzice mogli tak ogromną sumę pieniędzy wyłożyć na narzeczonego córki pasożyta - a sorry, nie narzeczonego, bo on nie chce raczej o ślubie słyszeć ![]() Niektorzy o takich pieniądzach nigdy w życiu nie słyszeli, a oni ot tak sobie sponsoruja mieszkanko i samochód temu panu - myślałam, że w pierwszej kolejności to rodzice swojej własnej córce coś kupują. Już wyobrażam sobie jak moi kupiliby mieszkanko jakiemuś mojemu absztyfikantowi ![]() Nawet nie wiem jak kochającego by udawał (bo jak widać udawał) to nigdy nie należy robić takich głupot. Ludzie się rozstają po 20, 30 latach bo jedno drugiemu świństwo zrobiło, a co mówić tutaj, jak staż jest w gruncie rzeczy jednak nieduży ![]() Pewnie autorka mnie zaraz zaatakuje. Ale uważam że niektórym to się w wiadomym miejscu poprzewracało i za dobrze mieli w życiu i wszystko pod nos podsunięte. Zamiast podziękować za rady, to jeszcze wyśmiewa wypowiedzi innych i uważa że wie lepiej ![]() Może życie takie osoby nauczy.
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Mi też się to nie mieści w głowie. Nie wiem jak bardzo trzeba być zaślepionym, żeby pójść na takie układy. I to wszyscy są dorosłymi ludźmi, poczynając od autorki po jej rodziców. Moi rodzice nigdy takich pieniędzy nie mieli, pewnie już nigdy mieć nie będą. Na ślub, spłatę mieszkania musiałam sobie sama uzbierać. Nie dostałam ani grosza. Jeszce powiedzieli, że mogłam więcej kasy uzbierać i lepiej się postarać. Przyjechali w przeddzień ślubu - wszystkie przygotowania sami robiliśmy z narzeczonym. Ale to nie temat tego wątku.
Z postów autorki wyłania się osoba niestety do granic możliwości rozpieszczona, rozwydrzona - to bardzo łagodne sformułowanie. Widać też bardzo bogata jak rodzice jej chłopaka, kasy im za młodu pewnie nie brakowało i wszystko przychodziło zbyt łatwo niestety. Mieszkanko? - nie ma problemu - rodzice sponsorzy; auto? - jasne - sponsorzy ci sami. Jest coś do czego doszli razem? wspólnie? To rozpieszczenie wyszło też przy okazji jak jamestown zwróciła uwagę i jasno precyzyjnie określiła sytuację autorki. Zaatakowała - bo pewnie nie przyzwyczajona, żeby ktoś jej porad udzielał, coś dyktował albo czegoś wymagał co gorsza. Może rodzice za bardzo Cię przyzwyczaili, że masz to, co chcesz. Nieważne jakim kosztem, głównie ich zresztą. Jak Wam - tobie i chłopakowi - nie było wstyd przyjmować tego wszystkiego? Pewnie z myślenia - należy mi się. Takie też myślenie prezentuje Twój Tż. Wątpię, aby jego zachowanie zmieniło się kiedykolwiek. Autorko, wiele kwaśnych słów tu już padło na Twój temat. I nie mam zamiaru Cię obrażać. Spójrz na wszystko obiektywnie - coś w tych słowach jest i możesz je obrócić na swoją korzyść rozumiejąc swoje błędy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.