![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za miłe słowa
![]() sas gratki, niunia nieźle podrosła ![]() linka ja też już czuję wypychanie,rozciąganie głównie ![]() aha i pytałam dziś czy to normalne że mały ma czasem nawet 5 razy dziennie czkawkę,powiedziała że super bo to najlepsze ćwiczenia dla płucek i prawdopodobnie będzie tak czkał po porodzie też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Haniu super, że już w domku jesteś - dbaj o Was, pij dużo i jedz w miarę możliwości
![]() Padam ze zmęczenia normalnie - zakupy udane i to najbardziej cieszy (dla każdego coś miłego). Dla niuni tylko te kocyki o których wspominałyście i pojemniki do powieszenia na łóżeczko a reszta rzeczy do firmy, domu i trochę drewnianych zabawek dla siostrzenicy na dzień dziecka. Dziś pierwszy raz wykorzystałam to, że jestem w ciąży a mianowicie poszliśmy do uprzywilejowanej kasy bo kolejki były nieziemskie a chcieliśmy zdążyć jeszcze w jedno miejsce. Oczywiście mama usłyszała jakieś komentarze starszych pań ale w nosie to mam - kasjerka na mój widok natychmiast się nami zajęła co mnie bardzo zdziwiło bo rzadko kiedy te przywileje funkcjonują w rzeczywistości. Spokojnej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie i ja..
jestem wykonczona brzuch mnie boli jak na @ ciagna mnie pachwiny i do tego mala sie tak wypycha ze az boli ![]() Gratki za udane wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Ciastek gratuluje pracy Snikrersowi
![]() ![]() Ooolllccciiiaaaniesamowicie się cieszę że Oskarek podgonił z wymiarami ![]() ![]() Karolinko gratuluje udanej wizyty!! Asiu mam nadzieje że niedługo wyjdziesz i cieszę się że z wami tylko lepiej ![]() Agusia, super wieści... dbaj o siebie i o maluszka!! Haniu dobrze że Cię dowodnili... musisz o Was dbać!! oby było tylko lepiej!! Wanillko moja córcia w 32tc też miała 2kg, a ja beztabletkowa,więc nie wszystko wina feno ![]() ![]() a co do walizek to u nas na srmówili żeby brać torby które mozna zwinac i schowac do szafki, bo tam pełno zarazków na podłogach i nie ma co ich do domu ciagnać. Podobno lekarze sieo to plują.... A ja nadrabiajac Was zrobilam pranie... takie dzieciaczkowe... troche prześcieradełek, reczniki no i dzisiejsze prezenty od babci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
depoison - ja do domu też jeżdżę rzadko, mam nadzieję, że teraz to się zmieni. Bardzo bym chciała, żeby moja babcia mogła się nacieszyć pierwszym prawnukiem, na którego tak bardzo nie może się doczekać
![]() ![]() Ja jestem straszny mol książkowy, zresztą tak samo jak moja mama i też już zaczęłyśmy kompletować małemu biblioteczkę, pierwszą pozycją są wiersze Jana Brzechwy ![]() ![]() hanjah/agunia82 - ja na razie też nie hartuję sutków, ale przeczytałam gdzieś, że dziewczyny tak robią i zastanawiam się czy ma to sens. Nie będę nic robić, poczekam może nie będzie, aż tak źle. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
hejo,
WITAM W NOWEJ CZEŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! miałam cięzką noc..... tz juz w pracy, ja wypiłam kawe. I bede zamulac cały dzien az do 17 ![]() jak Wam pisałam dzis jade po pake wielką wiekszosci nowych z metkami ciuszkow dla Niuni. Wiec po snaidanku zabieram sie za segregowanie tych co mam, bede przebierac ktore warto wyprac i uzywac (niektore dostałam takie ze mimo iz bez plam to nie za piekne są. Wiadomo nie wybrzydzam ale jesli bede miala tyle nowych których raczej moja Niunia nie znosi nawet to po co tamtymi glowe zawracac. Do tego moja druga kuzynka kupiła pake firmowych ciuszkow tez dla Niuni. Wiec znowu dojdą. Tyl ze tamte dojdą w lipcu jak zjedzie do Polski. i chyba smigne dzis do sklepu po proszek do prania i zaczne je prac. Ciepło juest to szybko na balkonie wyschną. Powiedzcie mi tylko czy plynu uzywanie? Chyba raczej nie????? o ile pamietam, nie chce mi sie szukac czy uzywałyscie czy nie ![]() ![]() najwyzej popakuje je w czysciutkie nwe worki , przeciez sie nie pobrudzą do porodu nie? (teraz niemam gdzie poskladac ich przez ten remont, no i chyba bedziemy kupowac tą wielgachną szafe to wtedy poskladam i poprasuje narazie bym wyprała. i UWAGA jestem szczesliwą posiadaczką fotelika ze stelazm ![]() ![]() ![]() ![]() Wec Wasze kciuki sie przydały, dzięki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Hania oby wszystkie dolegliwosci mineły!! ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-29 o 06:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Co do proszków to ja się nie znam, ale aktualnie mam Dzidziuś, ale tylko dlatego że był najtańszy z asortymentu w intermarche. Ja płynu używam, ale kupiłam lenora sensitive (białego)... pięknie pachnie i ewidentnie kojarzy mi się z bobaskami, bo znajome mamy właśnie go stosowały przy swoich dzieciach i żadna się nie sarżyła na uczulenie.. chociaż opinia jest taka, że nie powinno się stosować, bo dzieci nie lubią zapachów i że po co dodatkowa chemia itd. ja jedną pralkę wyprałam bez płynu i te ubranka jakieś nie takie... a te wyprane w płynie pachnące i mięciutkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Witam z zimną kawką Zaraz mykamy na plac zabaw bo już małą nosi ![]() Z gardłem nic lepiej ale chociaż kaszel troszke mniejszy ![]() Dzisiaj mam ginka , zobaczymy czy ten kaszel nic nie zadzialał na szyjkę. No i czy pchła sie przekręciła ![]() Po wizycie mykam jeszcze do pracy bo przy okazji zwolnienia musze poprawić coś w raporcie bo nie działa ![]() Cytat:
HaniuWspółczuje przejsć. Życze szybkiego powrotu do zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Obudził mnie telefon do TŻ ![]() Nie wiem na którą jechać do gina, czy na 12 i siedzieć dodatkowe 1,5 godziny czy ryzykować i być na czas, ale wtedy może mnie nie przyjąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Witam przy kawce. Wczoraj zdążyłam napisać jeden post i przez pioruny zerwało mi neta
![]() Trzymam kciuki za Hanię. Olcia Maluszek cudny. Ja znowu czekam na robotników, którzy znowu się spóźniają. Humor mam żaden, spałam 3h bo nogi mnie nawalały i teraz nic nie jest lepiej. Co do wagi to Młody w 27 tc miał 1,5 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Ex TŻ reaktywowała fotobloga, więc mam zajęcie ![]() Dowiedziałam się, że ona codziennie podczytuje mojego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
![]() Wczoraj byłam u ginki i wygląda to tak, że na szczęście u mnie wszystko w porządku, krążek ładnie trzyma szyjkę i ogólnie nie było zarzutów. Potem miałam usg, niunia ważyła 1820g (29tc i 4 dni) i podobno to jest w normie, ale powiedziała, że dzidzia jest bardzo chudziutka ale duża, szczególnie nóżki stąd ta waga. Od ostatniej wizyty już przekręciła się główką w dół, a w czasie usg miała nóżki na główce jakiś czas ![]() Ja przytyłam tylko niecałe 0,5kg, a dzidzia od ostatniej wizyty 1kg. Za 2 tyg mamy znów dzidzię ważyć czy coś przybrała. Ginka jest przerażona moją dietą i tym że ciągle musze elminować coś nowego. Dzisiaj miała się kontaktować z dietetyczką ze szpitala żeby mi ułozyć jakiś jadłospis z tym co mogę jeszcze jeść. A jak mała za mało przytyje przez te 2 tyg to mi grozi szpital i dożywianie tylko ciekawa jestem czym oni mnie chcą dożywiać jak oni podają na śniadanie/kolacje kromke z masłem ![]() No i napiszę wam, że mnie przebieg ciąży zaskoczył w 100%, bo obawiałam się że strasznie przytyję i będę wyglądać jak słoń (wkońcu tak wygladają u mnie w rodzinie wszystkie ciotki od ciąży), a ja tutaj mam problem żeby cokolwiek przybrać na wadze, już mi wszystkie boczki poznikaly a tryb życia mam raczej leżący. Edytowane przez Malwina_a Czas edycji: 2012-05-29 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny znacie jaką stronkę, na której mogę sprawdzić jaki fotelik najlepiej pasuje do auta? Chodzi mi dokładnie o najstabilniejsze mocowanie? Wózek kupiłam używany Quinny fashion XL i do tego modelu pasują foteliki Maxi Cosi ale nie wiem czy dobrze umocujemy fotelik w aucie. Zresztą ja się w ogóle na tym nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze, że ginka zainteresowała się Twoją dietą, bo jak tak dalej pójdzie to nic nie będziesz mogła jeść... Oby tam coś mądrego wymyśliła razem z dietetyczką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Witam się moje kochane
![]() ![]() Prince ja kupiłam Lovelę i tylko do kolorów ale dokopię do białego bo jednak mam duuużo białych rzeczy, a płyn Biały Jeleń - jest bezzapachowy, bez płynu jakoś sobie nie wyobrażam prania.. dziś prasowanie ![]() ![]() zmykam Was nadrobić doczytałam tylko o przejściach Hani, współczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Spać mi się chce a tu zaraz trzeba się do gina zbierać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części
![]() Cytat:
![]() Hanjah dbaj o siebie, oby wszystko się unormowało ![]() nasza malutka coraz więcej się rusza i tak śmiesznie mi brzuch faluje ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
juz jedną wielką szuflade ciuszkow przebrałam. I mam duzą reklamowke mocno ubitych ciuszkow ktore nie bede w ogole prała i wątpie ze bede uzywała. Zastanawiam sie tylko czy przetrzymac je i pozniej oddac tej osobie od ktorej dostałam(wydaje mi sie ze wiekszosc jest od niej a jak nie to najwyzej cos bedzie miala dodatkowo) czy od razu jej oddac?
Ja stwierdzam ze tyle ciuszkow mam ze spokojnie by mi te wystarczyły, a jesli ejszcze dzis przywioze big pake to juz w ogole ![]() ide teraz segregowac szafke pewnie druga reklamowka odejdzie ![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj przeglądałam ciuszki i zostawiłam tylko rozmiar 56. 62 schowałam do kartonu i wrzuciłam na szafę, później będę je wyciągać. Teraz to chociaż luz jest w szufladach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kathrinaaaaa nie sądzę żeby rozmiar tetry miał jakiekolwiek znaczenia ale ja z tych co zamierzają pampki używać więc może się nie znam ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-29 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Boże a u nas znowu gorąco... normalnie nie długo się wykończę...
Dzisiaj zaczynamy 37 tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.