![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe PM :)
Cytat:
![]() ![]() Zupełnie nie, choć wiem, że nie lubię takich montaży przeróżnych piosenek, niby niespodzianek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy to aby nie jest za wcześnie z tym wszystkim? Zapraszanie gości w sierpniu na wesele które będzie za 4 miesiące? ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego część gości mieszka 300 km od miejsca wesela, mają gospodarstwa, których nie mogą sobie zostawić z dnia na dzień od tak, muszą pomyśleć nad zastępstwami, oboje mamy pracę tutaj, więc tam rozdajemy zaproszenia jak tylko jesteśmy na miejscu, czyli raz w miesiącu. Nikomu przecież nie każę zapraszać w tym terminie, nie uważam go za jedynego słusznego stąd nie bardzo rozumiem Twojego posta ![]() Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-08-07 o 21:34 Powód: dopisek :) + zepsułam cytat |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdążysz wszystko zrobić na spokojnie, jeżeli na tą chwile wszystko pokolei będziecie realizować ![]() My np. wstrzymujemy się z kupnem obrączek do września, października bo i tak czeka się tylko miesiąc na odbiór, garnitur dla TŻ też poźniej kupujemy bo teraz nie ma sensu, budowa ciałą może się zmienić ![]() Jeszcze pozostał nam wybór alkoholi a tak pozatym na obecną chwile już wszystko mamy, suknia zakupiona, zaproszenia się drukują, sala jest, fotograf i kamerzysta też, w kościele wstępnie załatwione, chyba o niczym nie zapomniałam ![]() Na wszystko jest czas tylko trzeba mieć zaplanowane co pokolei i realizować ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- [QUOTE=sugarfreeee;4215833 8] Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
sugarfreeee nie chciałam Cię urazić, jeśli tak to odebrałaś to przepraszam. Sama już nie wiem za co się brać po prostu :/ Z jednej strony już bym chciała działać - kupować obrączki, zaproszenia itd, z drugiej TŻ cały czas mówi, że to za wcześnie, po co mają kilka miesięcy leżeć. I tak wychodzi, że potem mi się śni, że budzę się w dniu ślubu i mnie olśniewa, że nie umówiłam sobie fryzjera albo innym razem makijażystki
![]() ![]()
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
O! Ja też znalazłam sukienkę w długi weekend!
![]() ![]()
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Ja akurat mam
![]() Chcesz brać ślub w tym konkretnym kościele? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Hej, hej
![]() ![]() U nas będzie bezweselna impreza ![]() ![]() Jeszcze nie mam nic, ale spoko, przy braku wesela (zespół, sala w rozsądnej cenie, kamerzysta itd),zdążę wszystko ogarnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że dołączasz
![]() A mnie pan młody uciekł do Londynu! Pojechał z pracy skubaniec, a teraz mi oznajmia, ze raczej nie wróci w sobotę tylko zostanie jeszcze 1 tydzień...mam nadziję, że ten tydzień się już przedłużać nie będzie. Mieliśmy zacząć już załatwiać, a tu go nie ma.... znowu będę się stresować! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Pochwalcie się dziewczyny sukienkami?
Czy macie już coś do sukienek? ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Myślę, że październik to troche późno na ustalanie daty i godziny, bo jednak zaproszenia trzeba rozdać torszke wcześniej około 3 miesiące przed śłubem, chyba że już macie to ustalone a kwestię kursu i innych spraw to na spokojnie zdążycie załatwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
To ja się pochwalę
![]() Sukienka będzie miała ścięte to ochydne ramiączko, gorset będzie prosty. Gorset jest plisowany, ukośnie odcina biodra (lekko obiżony stan) i bardzo ładnie modeluje tułów. Jedynie to odcięcie gorsetu ma lekką srebrną aplikację, więc sukienka piękna w swej prostocie - nie ma praktycznie ozdób. Teraz się ciągle zastanawiam co ja mam założyć na nią....bo te misie pluszowe odpadają! A zakrywac ją płaszczem też niezbyt mam ochotę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do zapisów na dany termin, to myśmy się zaklepywali w grudniu zeszłego roku i tak naprawdę to był problem, bo to jest okres, kiedy księża chodzą po kolędzie, więc najpóźniej na którą mogliśmy się umówić to 13. Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-08-23 o 07:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
CoffeeMonster, piękna suknia!
Sugarfreeee, ooo, fajnie ![]() Nam ksiądz powiedział, że "Teraz Kościół wychodzi do młodych i oni się dostosują do nas" ![]() Ja będę miała prawdopodobnie sukienkę taką http://allegro.pl/suknia-retro-chic-...472584524.html plus wielowarstwowa biała halka (a'la pin up), czerwone szpilki, czerwone różyczki. Też mam problem, co założyć na to, ale myślę, że skoro stylizacja "mało ślubna" ![]() Ja mam zaświadczenie o odbyciu nauk jeszcze z liceum, mój tż nie ma, więc w przyszłym tygodniu ma iść do proboszcza ustalić co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() też nie wyobrażam sobie takiego futrka dlatego szyje na swój wzór okrycie wierzchnie, żeby przy rozłożystym dole nie wyglądac za ciężko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co myślicie o tych okryciach? http://www.sklep.morie-stylee.pl/mer...yny-p-414.html http://www.sklep.morie-stylee.pl/mer...isa-p-402.html ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to będziemy miały super sukienki ![]() Troszke nie skumałam to masz taką jak na zdjęciu? A prawie odkupiłaś taką jak ja mam tylko co stanęło na przeszkodzie? ![]() Ile wyszło Cie za nową? Ja od początku chciałam kupić nową z myślą o odsprzedaniu i po zakupie nie pstrykałam żadnych fotek ani nic, żeby potem nie oglądać i nie wymyślać, bo jestem strasznie drobiazgowa i czepiam się szczegółów ze wszystkim ![]() W każdym salonie jakim byłam i ogólnie sukienki posiadają halki, przeważnie są to halki z połyskiem a ja nie nawidze materiałów które są śliskie, nabłyszczane i kazałam sobie zrobić halkę całkowicie matową, dlatego też chcę kurteczkę uszyć, bo w sklepach albo futrzane albo satynowe i aksamitne czego nie lubie więc widac jaka to jestem drobiazgowa hehe ![]() A co do okryć z tych co podałaś to etola bardziej mi się widzi ![]() Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-08-23 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
No własnie mierzyłam podobną kieckę do Twojej z ogłoszenia, ale stwierdziłam, że nie będę kupować od razu, tylko jeszcze się dla porównania przejdę po salonach w weekend i upewnię, że na 100 % taka. No i peche nie pech znalazłam moją wymarzoną
![]() ![]() Nawet nie miałam aparatu na tych przymiarkach, bo nie spodziwałam się, że coś kupię! Dzięki za opinie co do etoli, generalnie każdemu się podoba bardziej, więc chyba taki będzie wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to trafiła Ci się okazja cenowa naprawde, ja za moja nówkę dawałam duuuużo więcej ![]() U mnie halka jest już odrazu z suknią, teraz większość sukni tak ma w każdym salonie co byłam to taki standard czy to sukienka za 6 tys czy 3 tys to miały już wszyste halki w sukni, ja dodatkowo poproszę aby koło na dole wyciągnąć, żeby nie była tak bardzo szeroka na dole, babka w salonie mi radziła aby zostawić bo koło jest tylko po to na dole aby wygodnie się chodziło, tańczyło i kiecka wtedy nie plącze się pod nogami. Mam dylemat co do tego koła? U Ciebie będzie jakieś koło? Etola to dobry wybór, tylko ciekawe czy ciepło w niej będzie, bo w sumie całych rąk nie zakrywa, ale w taki dzień to nawet obeszłoby się bez okrycia, gorąco z emocji będzie ![]() Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-08-24 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie powiem Ci, że ja chciałam po prostu się rozejrzeć najpierw po takich mniejszych salonikach niefirmowych (we Wrocławiu jest jedna ulica, na ktorej tych saloników jest koło 10 i w większości nie trzeba się umawiać....a nawet jak pani nie ma czasu, to się idzie obok). Stwierdziłam, pójdę, poprzymierzam zobaczę w jakim kroju mi dobrze i poszukam czegoś fajnego na ogłoszeniach. A jeśli nic bym nie trafiła używanego to chciałam wypożyczyć. Planujemy z moim przyszłym mężem 4 tygodniową podróż na Kubę (lub Dominikanę) i dlatego im więcej zaoszczędzimy, tym więcej zostanie na wakacje
![]() ![]() Co do okrycia to ja myślałam kupić sobie jakiś fajny płaszczyk kolorowy (dobrać pod kolor butów i bukietu (najprawdopodobniej czerwień) i dać komuś na przechowanie " na wszelki wypadek". Także w kościele byłabym w samej etoli (emocje, wiadomo gorąco) a pod kościołem już zarzucę płaszczyk, żeby rozmawiać z gośćmi ![]() Ta moja jest tak uszyta, że nie ma ani halki, ani koła a jest pięknie rozłożysta, jeszcze zobaczę przy przymiarce, bo pani powiedziała, że można troche zmiejszyć tą rozłożystość sukienki (może jakies koło jest wszyte??? ) ale to będe musiala ocenić, bo teraz ją mierzyłam i miała zamek, a będzie sznurowanie robione i wiadomo, że sznurowane troche lepiej się dopasowują do sylwetki. Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-08-25 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W mojej było sznurowanie a ja chce odwrotnie zamek, bo mi się sznurowania nie podobają, wiem że zamek jest mniej wygodny ale będe miała ja dopasowywaną 4 dni przed ślubem to raczej już nie schudnę ani nie przytyję ![]() Może wymyślę żeby sznurowanie było pod spodem zamka, żeby coś pokombinować w razie czego, moja suknia już będzie w październiku/listopadzie na magazynie na mnie czekać to pojadę ją przymierzyć i wymyśle jeszcze jakieś modyfikacje ![]() Zresztą muszę jechać i tak, żeby uszyli mi okrycie wierzchnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak Wam się podoba takie zestawienie? Dodaję, że płaszczyk jest wersją "hardcore" jak będzie naprawdę ziiiiimno! Ale prawdopodobnie posłuży przy sesji zdjęciowej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Myśle, że fajny zestaw, tylko czy płaszczyk nie zasłoni zbytni sukni?Nawet na sesji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie umysliłam tak, że podjadę w płąszczyku, a przed samym wejściem do kościoła zdejmę (założe etolkę futrzaną) na ceremonię, świadkowa odda go mamie. Także będę mieć zdjęcia bez. A już pod kościołem założę jakby ktoś podjechał i się uparł na życzenia. Znaleźliśmy fajną restaurację ze starymi bibelotami (Retro się nazywa) i tam też porobimy pare zdjęć i będzie kiecke widać. A przy sesji to chce mieć i takie i takie. I w płaszczu i bez. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dałaś mi do myślenia, to okrycie, które sobie wymyśliłam chciałam bez zbędnego ocieplenia hm... musze nad tym pomyśleć. Mam nadzieje, że z emocji nie zmarzne ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW aktualnie zbieram szczękę z podłogi, bo ze względu na to, że bierzemy ślub w okołoświątecznym okresie zaczęłam dopytywać o ciasta, bo potem możemy obudzić się z ręką w nocniku. Zapytałam, ile kosztuje wykonanie tortu - powiedzieli mi kwotę, uwaga 800zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, że z emocji można nie czuć zimna...ja zamierzma zdjąć płaszcz w kościele, ale wiadomo nie każdy jest dobrze ogrzewany. Lepiej się przygotować na i taką ewentualność. A co do płaszcza zakrywającego sukienkę, wczoraj oglądałam zdjęcia zimowe i dziewczyna miała niebieski płaszczyk, wyglądało to cudnie !!! Postaram się odnaleźć i wrzucę Wam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Odp: Grudniowe PM :)
Koniecznie wrzucić zdjęcia, uwielbiam oglądać te zimowe z sesji. Dziewczyny swoja droga to fajna porą mamy śluby
![]() Myslicie całkiem ściągnąć okrycie w kościele? W sumie to też nie chciałabym mieć okrycia i być na gołych ramionach ale boje się że zmarzne i kościół nie będzie wystarczająco ogrzany. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Grudniowe PM :)
Cytat:
![]() ![]() A pochwalę się, że mam już: - buty upatrzone (jutro idę kupić ![]() - kolczyki które poprzednio wklejałam - płaszcz czerwony - bieliznę - sweterek została: - etola - jakieś rękawiczki (może takie wełniane? może babcie poprosze to mi udzierga na szydełku do łokcia :P) - opaska - rajtki Ja nie wyobrażam sobie w gołych ramionach w grudniu. Oj nie... Macie już fotografa? Ja właśnie szukam i już się poumawiałam na spotkania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.