Żonki 2009 cz. XXXIV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 10:08   #91
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Wczoraj cały dzień robiłam poprawki po ekipie + 2,5-3h elektrykę na strychu. W sumie gdzieś do 2 w nocy. Dziś od 7 już na nogach. Wyniosłam wszystkie wory za śmieciami, zmyłam taras, wywaliłam wszystko co już zbędne z remontowanego salonu, a ekipy nadal nie ma. Odpocznę z 10 minut i faktycznie wezmę się za tarcie gładzi, ale jak zacznę, to oni będę dniówkę w plecy. Mieli skońcyzć w zeszłą sobotę, potem w poniedziałek, we wtorek - okazało się, ze coś nie doschło. Teraz teoria jest że dziś.

W sobotę wyjeżdżam na wesele po za Warszawę i szlak mnie trafia, że w domu bajzel zostanie. A do tego na razie nie mam jak dostać się do ciuchów, bo szafa pozaklejana
Gosia ale z Ciebie pracuś elektrykę ?
Przystopuj bo na weselu nie doczekasz do oczepin

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:23   #92
Gucia0987
Zakorzenienie

Wpadłam tylko powiedzieć cześć!

Mam młyn w pracy... mam nadzieje, że do jutra wszystko ogarnę!

Rossi co z urlopem? Gdzie jedziecie?
My podjęliśmy decyzję i w tym roku jeszcze jedziemy nad nasze polskie morze. Nie mamy wyjścia za bardzo. Chciałabym zaszaleć, ale jednak muszę brać pod uwagę jesień, tym bardziej, że sporo kasy pójdzie na moja skromną osobę, wiec będziemy "szaleć" ale u nas

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:27   #93
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2012-08-16 o 10:28
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:28   #94
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
już po kontroli wszystko na razie ok

Stary 2012-08-16, 10:29   #95
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-08-16, 10:30   #96
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia gdzie dokładnie jedziecie?? Super, ze kontrola przeszła pomyślnie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:36   #97
81gosia
Zadomowienie

Ekipa przyszła ja się zmywam z salonu, bo o ile szef jest miły, o tyle pracownika, którego zostawił nie bardzo lubię. Teraz niech sobie sam dalej trze ściany.

Cytat:
Treść usunięta
o to prawie jak my
jedziemy 3 września jak już tłumy wrócą do szkół i przedszkoli Ponieważ od 7 mamy być w Sobieszewie na weekend, to postanowiliśmy najpierw zrobić objazdówkę. Mamy odwiedzić rodzinkę w Wysokim Mazowieckim i pewnie zanocujemy w Supraślu z 1 lub 2 noce, żeby im nie zwalać się z małym dzieckiem. Potem powoli przez mazury do Gdańska. drugi tydzień urlopu chcemy spędzić w Łebie, ale jeszcze nic nie załatwiałam, bo na zadatek nie mam w tej chwili. Miejsc we wrześniu na pewno brakować nie będzie.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
chciałabym by u nas tak wszyscy segregowali wszystko
oj tez bym chciała, bo to co u nas to tylko pseudo segregacja, skoro do jednego worka leci papier plastik metal itp. do innego szkło, a reszta jako bio, ale znowu z klejącymi się foliami, których nie ma jak umyć. Swoją drogą zastanawiam się jaki procent tej "pseudo segregacji" ludzie myją przed wrzuceniem do kosza.

pamiętacie cole, fante w zwrotnych butelkach pet?

Cytat:
jakbys robiła to w dzień to bym napisała że pokój gładzisz, ale jak piszesz ciężka noc to nie wiem
no właśnie podobno gładzenie wieczorem przy lampie jest dokładniejsze

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Gosia z Ciebie to niezły Bob Budowniczy jest
no o 50% minęłam się z powołaniem :P bo w zasadzie na co dzień robię to samo tylko z za biurka

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Gosia ale z Ciebie pracuś elektrykę ?
Przystopuj bo na weselu nie doczekasz do oczepin
od elektryki mam męża ale na strychu za mało miejsca dla niego, więc mówił mi co i jak a ja robiłam.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 10:37   #98
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej, siedzę sobie w pracy...dziś i jutro jestem sama w biurze, więc mogę się trochę ponudzić.
Widzę, że wybieracie się nad morze...my jedziemy w przyszłym tygodniu na dłuższy weekend od 23 do 26.08 do Karwi. Teściowie jadą w tą sobotę na 2 tyg, a my do nich wpadniemy w odwiedziny

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:46   #99
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-08-16, 10:49   #100
martucha84
Zakorzenienie

witam mam młyn
byłam w katowicach w sądzie, potem w przedszkolu, w urzędzie pracy..
meksyk
Stary 2012-08-16, 10:50   #101
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja dyktuj Rosi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 10:58   #102
martucha84
Zakorzenienie

nadrobiłam was po łebkach i idę robić obiad, obiecuje że przysiądę później na dłużej

dziekuje za ciepłę słowa odnośnie projektu pokoju, mam nadzieję że bedzie ok

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Zaliczyliśmy wczoraj z Lilką całodniową wycieczkę do ZOO w Libercu Lila zachwycona. Najbardziej zainteresowana była dużymi kotami (pewnie dlatego że my mamy kota w domu) i kózkami w mini zoo gdzie dzieci mogą wchodzić i karmić zwierzątka. Na początku się bała nawet pogłaskać, a jak już chciała głaskać to ja się bałam bo podchodziła od tyłu do kozy tak samo na początku bała się karmić kózki a później to już nawet pustą rączkę wsadzała to pyska kotkom robiła cacy przez szybę i aż podskakiwała, biła brawo, widac było że się jej podoba Jak wracaliśmy to zajechalismy jeszcze do wujka mojego taty na wsi i tam się wylatała po ogrodzie. Zaliczyła dwie drzemki w ciągu dnia a i tak padła jak kawka i spała do 7,30
Szkoda tylko że przez najbliższe 1,5 miesiące nie będzie okazji by spędzić rodzinny dzień, bo tż wyjeżdża w poniedziałek na poligon aż do października Nie wiem jak my to przeżyjemy ;(

Nie chwaliłam się wcześniej ale od października wracam na studia magisterskie, zaocznie
super wycieczka..
1.5 mce? dasz rade bede dzielnie Cię wspierać
brawa za podjecie studiów!

Cytat:
fajne zestawienie będzie jasno i kolorowo
o tak!

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko powiedzieć cześć!

Mam młyn w pracy... mam nadzieje, że do jutra wszystko ogarnę!
dasz rade!!

Cytat:
Treść usunięta
ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Gosia
niezły pracuś jesteś
Stary 2012-08-16, 11:16   #103
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

Gosia
niezły pracuś jesteś
nie mylić z pracoholikiem bo ja to ogólnie to leniwy człowiek jestem

Nie ma któraś jakiegoś fotela jak na fotce, ale w wersji zdezelowanej do wyrzucenia, albo niedrogiego odsprzedania. Pierwotnie chciałam takie jak te z zielonym siedziskiem i kolorowym dołem, ale na allegro do renowacji po 170zł minimum + przesyłka po około 50zł.

Poszukuję też płyt winylowych małych i dużych - nie ważne co na nich jest i czy nadają się jeszcze do słuchania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotel 366.jpg (139,3 KB, 12 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2012-08-16 o 12:31
Stary 2012-08-16, 12:14   #104
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-08-16, 12:53   #105
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta wizja pokoju mi się podoba. Ten migdałowy z dekorala tak??
tak

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
da sie tzn teoretycznie wszyscy powinni segregowac bo w smietniku mamy 4 rozne kontenery (na 6 mieszkan), ale widze ze sami niemcy niekoniecznie segreguja... my poki co wrzucalismy wszystko do czarnego kontenera... ale wiem ze tak sie nie powinno... poki co nikt nas jeszcze o to nie upomnial, no ale jak tz byl tu sam to nie produkowal az tak duzo smieci bo jadal na miescie i wiecznie mial pusta lodowke.. a teraz ja gotuje codziennie wiec i smieci jest duuuuzo wiecej... tak na prawde to wlasnie sie zapoznaje co gdzie sie powinno wrzucac, bo ponoc tutaj na poczatku roku kazdy lokator dostaje ulotke co w ktore dni jest odbierane i jak segregowac smieci... ale mysmy czegos takiego nie dostali... do tej pory segregowalismy gazety, butelki plastikowe, bo tez sa za kaucja, butelki i sloiki szklane (to trzeba wywiezc do specjalnych kontenerow ulice dalej) ale nie wiedzielismy ze trzeba rozdzielac kolorami szkla... a reszta smieci jak leci... ale jak kiedys poszlam na lekcje edukacyjna pogrzebac w smieciach sasiadow to oni tez zbyt idealnie nie segreguja

my mamy żółte worki, ktore za darmo rozdają w sklepie lub ratuszu i tam sie skladuje wszystkie odpady plastikowe, puszki, aluminium i ponoc to jest odbierane raz na jakis czas za darmo
niebieskie pojemniki na papier
brazowe na odpady bio
czarne na reszte smieci
to może jedz do ikeii i kup jakieś mniejsze
albo postaw luzem te kubły normalnie przy ścianie, moje tak stoją są zamykane więc nic temu nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Wpadłam się tylko zameldować w nowym wątku, bo jest jeszcze u mnie kumpela. Jest bosko, brzuch mnie już boli od śmiechu

Będę nadrabiać pojutrze
baw się kochana dobrze

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
B
----

Trochę dzisiaj popracowałm i spisałam maseee literatury do pracy mgr- jutro jadę pierwszy raz do bardziej oddalonej biblioteki- mam nadzieje, że to co wyczytałam na jej temat i na temat wypożyczania to nie żart, bo się nakręciłam i większość książek nowo wydanych a w pobliskich bibliotekach znaleźć coś nowego to cud i już miałam doła z tego powodu, bo wymagania na uczelni są, a książek w bibliotekach nie...

I mam pytanie do Was, a szczególnie do nauczycielek

- robiąc badania (do pracy mgr) w szkole, muszę pytać o zgodę dyrektora? czy muszą być też jakieś zgody pisemne?

- czy można badać dzieci z kl. 1-3 przez metodę ankiety? chodzi mi o 2 lub 3 klasę?
Jeżeli tak to czy musi być zgoda rodziców?

ja pisałam kartkę z tym o czym pisze plus cele i gdzie studiuje moja promotorka mi podbijała i dawałam to dyrektorowi, na drugim egzemplarzu on mi pisał wyrażam zgodę (to na licu bo na mgr robiłam w trakcie pracy z moim dziećmi więc żadnych zgód nie brałam)
ale na licu wchodziłam do placówki wiec ta kartka wystarczyła bo znałam i nauczycieli i dyre. rodzicom nie robiłam bo to tylko wywiady z uczniami.
ale wrazie wu zgodę dyrki miałam.
tu gdzie pracuje studentka przychodziła do dyry ona dawała jej zgode i szłą do nas i my też wyrażałyśmy zgode. rodzice nie.

Cytat:
no nie przy tym aż tak szczelnie nie była bym ubrana

nad moim piętrem jest strych - nieużytkowy, ale zawsze jak robimy jakąś elektrykę u nas, to ja tam muszę lądować. Jak rodzice pobudowali piętro, to cale oświetlenie zrobili jako kinkiety ścienne. Teraz jak remontujemy po kolei pomieszczenia, to dostosowujemy to do potrzeb. I wszystko było by ok, gdyby nie fakt, że to ja jako najmniejsza zawsze tam muszę włazić. W najwyższym punkcie jest może z 1,20m, więc prawie czołganie po belkach stropowych. I może nie było by tak źle (czarne pajęczyny da się przeżyć) gdyby nie fakt, iż między belkami leży przeszło 30letnia wełna mineralna szklana i jak się o nią trąci, to strasznie pyli. Byłam tam kilka razy bez maski. Nigdy więcej nie zamierzam wdychać tego bałaganu.
Wczoraj cały dzień robiłam poprawki po ekipie + 2,5-3h elektrykę na strychu. W sumie gdzieś do 2 w nocy. Dziś od 7 już na nogach. Wyniosłam wszystkie wory za śmieciami, zmyłam taras, wywaliłam wszystko co już zbędne z remontowanego salonu, a ekipy nadal nie ma. Odpocznę z 10 minut i faktycznie wezmę się za tarcie gładzi, ale jak zacznę, to oni będę dniówkę w plecy. Mieli skońcyzć w zeszłą sobotę, potem w poniedziałek, we wtorek - okazało się, ze coś nie doschło. Teraz teoria jest że dziś.

W sobotę wyjeżdżam na wesele po za Warszawę i szlak mnie trafia, że w domu bajzel zostanie. A do tego na razie nie mam jak dostać się do ciuchów, bo szafa pozaklejana

przepraszam - wyżaliłam się, wracam do roboty :P
jesteś jakimś elektykiem z zawodu?
Stary 2012-08-16, 13:33   #106
Gucia0987
Zakorzenienie

Ok, nieco przeczytałam

Przede wszystkim przepraszam, że Wam zepsułam zabawę we wtorek Ja strzelałam najpierw w Scio (bo o niej była mowa), później w Klionka aż w końcu dotarło do mnie oczywiste

Ktosik baw się dobrze!

Marta nie mogę się już doczekać efektu końcowego u Patryka! Ja mam słabą orientacje przestrzenną, ale każdy element z osobna mi się podoba więc całość na pewno będzie czad! Kolorem migdałowym mnie zabiłaś... wiedziałam, że mam męską cechę w ocenianiu kolorów, ale myślałam, że mi się poprawiło, bo wiem jaki to brzoskwiniowy... no i zabiłaś mnie! nie mam pojęcia co to migdałowy

Rossi doczytałam. Mam nadzieje, że znajdziecie jakieś fajne miejsce! wiesz... cho ze mną!

Magda no a gdzie my możemy jechać

Samba bawcie się dobrze!

Bzyczko świetny dzień, ale szkoda, że TŻ wyjeżdża. Tulę Cię mocno!

AgatkaL udanego wypoczynku.

idę tyrać dalej

Stary 2012-08-16, 13:40   #107
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
jesteś jakimś elektrykiem z zawodu?
nie!
tylko architektem
Stary 2012-08-16, 13:49   #108
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

Marta nie mogę się już doczekać efektu końcowego u Patryka! Ja mam słabą orientacje przestrzenną, ale każdy element z osobna mi się podoba więc całość na pewno będzie czad! Kolorem migdałowym mnie zabiłaś... wiedziałam, że mam męską cechę w ocenianiu kolorów, ale myślałam, że mi się poprawiło, bo wiem jaki to brzoskwiniowy... no i zabiłaś mnie! nie mam pojęcia co to migdałowy
http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa...,r:9,s:0,i:100
Stary 2012-08-16, 13:51   #109
Gucia0987
Zakorzenienie

aaa dziękuję!

Fajny, ciepły kolor! Podoba mi się!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 14:04   #110
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana co do zgody to każdy promotor ma swoje wytyczne dotyczące pisania prac, nie mieliście takich informacji na seminarce?
zgodę wypada mieć, "na gębę" bym nikomu nie ufała zwłaszcza, że środowisko szkolno-przedszkolne, a zwłaszcza rodzice potrafią płatać figle
ja pisałam prośbę w stylu, że zwracam się z prośbą o wyrażenie zgody na przeprowadzenie badań w klasie takiej i takiej, to dołączyłam do pracy, a ksero miał mój promotor
nauczycielkom klas w których przeprowadzałam badania dałam pisemną informację dotyczącą tematu badań, w jakim celu je przeprowadzam, był podpis promotora i mój
zanim zaczęłam badania, akurat było zebranie na którym nauczycielka poinformowała rodziców o badaniach

metoda ankiety dla dzieci klas 1-3 nie widzę tego, niektóre w klasie 3 jeszcze dobrze czytać nie potrafią
wszystko zależy czego chcesz się dowiedzieć, jakie dane mają Ci przynieść badania
Miałam pisać, że jesteś jedną osobą, która pisała zgodę (a którą o to pytałam rzecz jasna), ale widzę, że Marta podobnie

Daj spokój już pisałam jak wyglądają u nas konsultacje tego typu konsultacje i nic się nie zmieniło

Wydaje mi się że pytałam promotorkę o te zgody, ale pewna nie jestem i chyba.... odpowiedziała, że nie potrzebna, bo ankieta anonimowa, ale głowy sobie nie dam uciąć

Może w przypadku innych badań zgody są potrzebne

Cytat:
Madzia edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna. W razie w otworzę Klub Malucha

Cytat:
ja nie jestem nauczycielką a odpiszę
o zgodę szłam do dyrektorki, dała mi ustną, zaprowadziła do pokoju nauczycielskiego, pow nauczycielom i poprostu poszłam do nich na lekcje rozdałam ankiety i wypełnili, zgody rodziców nie potrzebowałam bo przecież są anonimowe
dziękuję sliweńko

z tego co kojarzę to właśnie CHYBA zgody nie potrzeba bo ankieta anonimowa... może przy innych metodach potrzebne są zgody w sumie może tak być...

Cytat:
ja pisałam kartkę z tym o czym pisze plus cele i gdzie studiuje moja promotorka mi podbijała i dawałam to dyrektorowi, na drugim egzemplarzu on mi pisał wyrażam zgodę (to na licu bo na mgr robiłam w trakcie pracy z moim dziećmi więc żadnych zgód nie brałam)
ale na licu wchodziłam do placówki wiec ta kartka wystarczyła bo znałam i nauczycieli i dyre. rodzicom nie robiłam bo to tylko wywiady z uczniami.
ale wrazie wu zgodę dyrki miałam.
tu gdzie pracuje studentka przychodziła do dyry ona dawała jej zgode i szłą do nas i my też wyrażałyśmy zgode. rodzice nie.
W sumie to samo co do Ani

Gosia Ty bobie choc ja ostatnio w podobnym stroju chadzałam, a nawet w masce bardziej zakrytej, bo taka jak Twoja podobno tylko oczyszcza z grubsza a ja robilam opryski na chwasty

Rosi, Gucia odpoczywajcie!

Dziewczyny! Ile dzisiaj wypożyczałam książek 25 sztuk mam co przeglądać ale się cieszę!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:05   #111
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-08-16, 14:12   #112
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
lubię poniedziałek, które okazują się czwartkiem! (wczoraj cały dzień mówiłam, że jest niedziela )

to co, do zobaczenia??

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Ana ale dużo książek wypożyczyłaś! U nas maks 3 ksiązki można było wziąć.

Stary 2012-08-16, 14:12   #113
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 14:20   #114
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
lubię poniedziałek, które okazują się czwartkiem! (wczoraj cały dzień mówiłam, że jest niedziela )

to co, do zobaczenia??

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Ana ale dużo książek wypożyczyłaś! U nas maks 3 ksiązki można było wziąć.
U nas 4, a nauczyciele 6 a znalazłam bibliotekę - cudną - gdzie można 10 i jestem z tego powodu bardzoooo zadowolona
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:33   #115
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukuję też płyt winylowych małych i dużych - nie ważne co na nich jest i czy nadają się jeszcze do słuchania.
moja mama ma tego dużo, jak nie zapomnę to się zapytam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:40   #116
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dyktuj Rosi

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:23   #117
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
moja mama ma tego dużo, jak nie zapomnę to się zapytam
było by super
Stary 2012-08-16, 16:31   #118
iwka28
Wtajemniczenie

Samba - miłego urlopiku!!!
Jak wrzucasz na swój kompostownik to bez worków, ale jak do zbiorczego pojemnika to już w worku, inaczej ubabrasza pojemnik i będzie śmierdziało aż miło. Na kopostowni to rozdrabniają, wrzucają do kontenera albo bioreaktora, co tam mają a potem i tak idzie na przesiew, więc folia się wyłapie.

Co do wrzucania do jednego worka szkła, metalu itp. to odpady zarówno z worków jak i z kontenerów ulicznych trafiają na linię segregacyjną, inaczej się nie da bo ludzie wrzucają tak takie cuda, że czasami może z 30-50 % się do czegoś nadaje (reszta to zwykłe śmieci, zużyte pampersy, cegły, popiół ze spalania w piecach w zimie to norma i co Wam jeszcze przyjdzie do głowy). To że jest nieumyte, to w sumie nie jest wielki problem, bo stłuczka szklana czy pocięte wióry plastikowe i tak są myte.

Cytat:
ja tylko tak na szybko

zagadka
foto 1: do czego przygotowuje się w takim stroju?
foto 2: gdzie spędziłam przeszło 2,5h?

Jutro Wam napiszę, bo przede mną dziś jeszcze pracowita noc.

wiem wiem w tym stroju wyglądam debilnie ale bez niego skończyło by się strasznym cierpieniem na pewno na wiele dni.
Gosia - myślę, że określenie Bob Budowniczy pasuje jak ulał
Wzięłabym ten fotel ze środka, jakby tylko nie był różowy. A patrzyłaś na targach rupieci albo w komisach? Aukcje komornicze?

Cytat:
Dzień dobry!

Zaliczyliśmy wczoraj z Lilką całodniową wycieczkę do ZOO w Libercu Lila zachwycona. Najbardziej zainteresowana była dużymi kotami (pewnie dlatego że my mamy kota w domu) i kózkami w mini zoo gdzie dzieci mogą wchodzić i karmić zwierzątka. Na początku się bała nawet pogłaskać, a jak już chciała głaskać to ja się bałam bo podchodziła od tyłu do kozy tak samo na początku bała się karmić kózki a później to już nawet pustą rączkę wsadzała to pyska kotkom robiła cacy przez szybę i aż podskakiwała, biła brawo, widac było że się jej podoba Jak wracaliśmy to zajechalismy jeszcze do wujka mojego taty na wsi i tam się wylatała po ogrodzie. Zaliczyła dwie drzemki w ciągu dnia a i tak padła jak kawka i spała do 7,30
Szkoda tylko że przez najbliższe 1,5 miesiące nie będzie okazji by spędzić rodzinny dzień, bo tż wyjeżdża w poniedziałek na poligon aż do października Nie wiem jak my to przeżyjemy ;(

Nie chwaliłam się wcześniej ale od października wracam na studia magisterskie, zaocznie
Bzyczka - dacie radę I fajnie, że na studia wracasz!

Laski - mam dłuuuuuuuuuuuuuuugi weekend, do poniedziałku włącznie!:jup i:

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Z tej radości nie wiem co robić

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:56   #119
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Pisz gdzie i kiedy mam się stawić

Cytat:
Miałam pisać, że jesteś jedną osobą, która pisała zgodę (a którą o to pytałam rzecz jasna), ale widzę, że Marta podobnie

Daj spokój już pisałam jak wyglądają u nas konsultacje tego typu konsultacje i nic się nie zmieniło

Wydaje mi się że pytałam promotorkę o te zgody, ale pewna nie jestem i chyba.... odpowiedziała, że nie potrzebna, bo ankieta anonimowa, ale głowy sobie nie dam uciąć
(...)
Dziewczyny! Ile dzisiaj wypożyczałam książek 25 sztuk mam co przeglądać ale się cieszę!
Ana to trzeba jej suszyć głowę, od tego jest na uczelni i jest promotorem żeby Ci pomóc, nie umiesz być natrętna?

U nas by nie przeszło nie mieć zgody na badania, nie kumam wchodzisz z ulicy do klasy i rozdajesz dzieciom ankiety?
wiesz ja wyznaję zasadę, że w razie "w" to co na papierze, tego nikt mi nie podważy

gdzie taka biblioteka co się tylu książek naraz pozbywa?
Stary 2012-08-16, 17:12   #120
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
I mam pytanie do Was, a szczególnie do nauczycielek

- robiąc badania (do pracy mgr) w szkole, muszę pytać o zgodę dyrektora? czy muszą być też jakieś zgody pisemne?

- czy można badać dzieci z kl. 1-3 przez metodę ankiety? chodzi mi o 2 lub 3 klasę?
Jeżeli tak to czy musi być zgoda rodziców?

Drekcja szkoły musi wiedziec o badaniach prowadzonych w placówce, także trzeba sie udac do dyrektora i poprosić, zazwyczaj ustna prośba starcza, czasem chcą pisemną, albo świstek z uczelni, od promotora pracy, że to nie ściema tylko poważne badania Jesli chodzi o anonimowe badania to nie trzeba pytać rodziców.

Cytat:
Super Gratuluje decyzji
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości