![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie ta, to następna!
I co z tego, że minęły 2 tygodnie? Miał czekać 2miesiące bo co, bo tak wypada? Co to za dziwne myślenie, skoro nie wyszło to nie wyszło, nie widze konieczności jakiegoś okresu żałobnego..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=eos50;37098142]
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Ależ nie unoś się tak. ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- [QUOTE=leniwca;37100769] Cytat:
![]() Zresztą nie to miałam na myśli. Chodziło mi raczej o to, że skoro charakter się intensywnie jeszcze kształtuje we wczesnej młodości, to młodzieńcze porywy serca mogą (ale oczywiście nie muszą) okazać się nietrafne i nietrwałe. Ktoś kto wydawał nam sie odpowiedni w wieku 19 lat, może już zupełnie do nas nie pasować w wieku 25 lat. Cytat:
Ależ ja się z Tobą zgadzam, że każda relacja międzyludzka, nawet taka, która okazała się zupełnym niewypałem, czegoś nas uczy i w pewien sposób wzbogaca albo zuboża wewnętrznie . Nigdzie nie radziłam , żeby zrezygnować z miłości czy z kontaktów damsko-męskich w wieku lat dwudziestu ani żeby podchodzić do nich z góry zakładając krótki okres ważności czy porażkę. Przestrzegałam jedynie przed zasklepieniem się w takim młodzieńczym związku, jego pochopną formalizacją i zamknięciem się na inne możliwości. Tylko tyle. Często się czyta na Wizażu o tak zwanych związkach przechodzonych, które zaczęły się we wczesnej młodości (a w pewnych ekstremalnych przypadkach nawet w dzieciństwie) a potem toczą się już tylko siłą inercji, choć parę nic już tak naprawdę nie łączy poza przyzwyczajeniem i dawnym sentymentem. Termin ważności związku dawno minął, ale przecież szkoda odrzucić te wszystkie wspólne lata i wystrychnąć na dudka szkolną sympatię, której obiecało się kiedyś w przypływie uczuć gruszki na wierzbie. ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2012-10-17 o 11:54 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Za jej sukcesem stoi jej własna ciężka praca i talent, ale stoi również wsparcie ukochanego mężczyzny. Wtedy najzwyczajniej w świecie kobiecie jest łatwiej, no i nie traci czasu na babskie rozkminy, bo faceta już ma. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Prawdziwa profesjonalistka potrafi oddzielić życie prywatne od zawodowego i w godzinach pracy oddaje się bez reszty swoim obowiązkom (tym bardziej jeśli praca jest jednocześnie jej prawdziwą pasją i życiowym powołaniem) . Na scenie nie ma czasu na babskie czy męskie rozkminy, tylko rola, w którą trzeba się wcielić. Nie neguję, że wsparcie bliskiej osoby jest ważne, ale twierdzenie, że za każdym sukcesem kobiety stoi jakiś facet, to grube nadużycie, jakkolwiek wpisuje się idealnie w Twój szowinistyczny światopogląd.
![]() |
![]() |
#95 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#97 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=eos50;37115872]
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Secundo: Twój przykład nie obala mojej tezy o nietrwałości zbyt wcześnie zawieranych związków, bo wyjątek tylko potwierdza regułę. EOT.
![]() |
![]() |
#98 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Przecież zgodziłem się z Tobą, że dziś to są faktycznie wyjątkowe wyjątki m.in. właśnie przez takie podejście jakie prezentujesz Ty, czy New woman in town. Kiedyś to było możliwe i występowało całkiem często. Dziś to obciach dla wyzwolonej kobiety. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Zauważyłam, że często na wizażu związki pod tytułem ''pierwsza miłość=ostatnia'' są bardzo chwalone, stawiane za jakiś wzór. I oczywiście standardowo przytoczenie przykładu, jak to było dawniej bla bla.
Powiem Wam szczerze, że ja się bardzo cieszę z takiego obrotu sprawy, że żadna moja 'miłość' z wieku nastu lat nie przetrwała i jednak te gimnazjum i liceum przebrnęłam w większości, jako 'singielka'. Jakoś dla mnie to nic specjalnego, że ktoś się w życiu pocałował tylko z jedną osobą i tak już pewnie zostanie do grobowej deski. Mimo, że już jestem prawie na półmetku studiów to jakoś nie żałuję tego czasu, kiedy co chwilę latałam na randki, chodziłam na imprezy, flirtowałam na maksa. Może ktoś będzie krytykował mój model życia, bo tak szczerze to posiadanie poważnego chłopaka było ostatnią z rzeczy o której myślałam w gimnazjum i nawet w liceum. Więc może mi ktoś wytłumaczy, na czym polega ten fenomen pierwszych miłości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
jestę wieszczę
|
O borze, ale pitolenie. Nie możecie zrozumieć, że każdy jest inny? Jednemu dobrze robi stabilizacja w wieku 20 lat, a inny będzie doskonałym artystą jedynie w samotności?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.