![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z kolezanka:(Wesele
Cytat:
![]() Ostatnio się zastanawiałam, czy jak puszczę w obieg plotę, że W MOICH OKOLICACH nie daje się mniej niż 1000zł do koperty, to czy ludzie zaczną tyle nosić ![]() A jeśli mowa o kopercie - w moich okolicach ludzie gadają, że średnio się daje po 400-500 zł, chyba, że to bliska rodzina, to wtedy więcej. Ja mojej koleżance dałam 200 a mojemu bratu rodzonemu 400 bo za cholerę nie było mnie stać w tamtej chwili na więcej. A wiem, że obie pary wolaly kasę od prezentu, bo po prostu bezczelnie o to spytałam. To co, miałam wg niektórych wypowiadających się tu nie iść, bo w mojej okolicy daje się więcej???
17-07-2012 ![]() ![]() ![]() 15-11-2014 ![]() ![]() ![]() ![]() "Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza" Albert Einstein ![]() Edytowane przez Kojaniskatsi Czas edycji: 2012-09-28 o 06:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
sie bedziesz certolić; napisz jej że na żadnym weselu na jakim byłaś nie było tak h** jedzenia i w dodatku porcyjki malutkie .jak przyszłaś do domu to się rzuciłaś do lodówki,i tę czeską wódkę też sobie mogli darować .bo im i na oczy i na mózg rzuciło
oj ubogi ten talerzyk ubogi;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Swoją drogą zauważyłam, że twoja psiapsiółeczka i jej kuzynka mają przekonanie, że jak człowiek pracuje za granicą to forsę zrywa z drzew
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Pewnie umawiały się na panieński to numer musiała mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Doczytalam, ze jednak PM nie musiala placic za os towarzyszaca i,ze facet autorki nie chcial isc na wesele bo wiedzial jaka jest pazerna. Autorko szkoda,ze nie napisalas tego od razu - to calkowicie zmienia postac rzeczy. Dziewczyny ja sobie nie wyobrazam jak przy kims mozna liczyc pieniadze z wesela. Sama mialam kilka osob ktore byly w ciezkiej sytacji finansowej i nic nam nie daly i w zyciu bym tego nei powiedziala komuz kto je zna, zeby wlasnie robic im przykrosci czy ich zawstydzac. Ta panna mloda i kuzynka sa po prostu tragiczne Edytowane przez roxyroxy Czas edycji: 2012-09-28 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
a może by tak uważniej czytać wypowiedzi Autorki...?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odchodząc trochę od głównego problemu,nie lubię jak ludzie na zaproszeniach dają wierszyki z prośbą o kasę zamiast prezentów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Nie dałam mojemu bratu nic na wesele. Miałam wtedy 15 lat. Jak myślicie, rodzina może mnie oficjalnie wydziedziczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja również nie rozumiem tych wierszyków,kurcze albo kogoś stac na wesele albo nie.Takie wierszyki odczytuje jako probe zwrócenia sie kosztów wesela i jest to według mnie lekko irytujace. Dlatego w tej chwili wesela zaczynają się niestety kojarzyc z ogromnymi wydatkami i zamiast radości sprawiaja wielu ludziom mase problemów(bo no niestac ich na danie 500 zł w kopercie,no a przecież wierszyk jest ![]() Kiedyś na wesela szło się po to aby się pobawic,potańczyć i cieszyć szcześciem młodych.W tej chwili to często tylko kłopot ...
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
o, a ja bym to odczytała neutralnie, bo pieniądze po takim wydatku się nowożeńcom przydadzą.
Cytat:
![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-09-28 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Mam świadomość, że pieniądze się przydadzą, dlatego zawsze daję "kopertę" zamiast prezentu. I wydaje mi się, że większość ludzi teraz daje pieniądze, dlatego pisanie takich wierszyków uważam za zbędne. To takie proszenie się o kasę...
Edytowane przez velara Czas edycji: 2012-09-28 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak polowa przynosi kwiaty ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie zazwyczaj i tak daje się kopertę, w ogóle wydaje mi się, że od jakiegoś czasu tak się przyjęło ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Ja akurat uważam, że to dobry pomysł. Kupią co potrzebują, i nie będą się później zastanawiać co zrobić z 3 frytkownicami czy 5 żelazkami. Bo niestety, ale rodzina nie potrafi się dogadać i powielają się prezenty, które w takiej liczbie tylko zawadzają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
ok dzownilam do niej ona powiedziala tak: ze faktycznie zliczala z nia koperty i ona komentowala jej ze za malo dalam jak na nia ona jej powiedziala zeby sobie dalka spokoj bo inni nie dali nawetpol z tego a ona nie liczyla na koszty zwrotu wesela ,a ta sie uparla wyslac esa do mnie ta rozmowa sie zkaonczyla troche nerwowo;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem twoja koleżanka chce się wybielić w twoich oczach. gdyby naprawdę nie chciała by kuzynka wysłała ci tego smsa to by jej nie pozwoliła na to. albo odrazu zadzwonila do ciebie by wyjasnić sprawę a nie czekała aż ty pierwsza się odezwiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
dokładnie. gdyby ktoś chciał przy mnie takiego smsa wysłać to bym wyszarpała za kudły gdyby się inaczej nie dało do rozumu przemówić i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
PM zachowała się tragicznie,teraz głupio się tłumaczy że nic nie wiedziała,pewnie miała nadzieję że jeszcze coś doniesiesz.Co do wierszyków to nie podoba mi się proszenie o kasę,jednak rozumiem niektóre PM ,niestety są ludzie którzy uważają że skoro nie stać ich by dać w kopertę 400 zł to kupują prezent,a potem ten prezent ląduje na strychu,w piwnicy albo jeszcze gdzieś indziej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem po co ludzie teraz robią wesela? Chyba tylko po to, bo maja nadzieje, że im się to zwróci z nawiązką? A i tak pewnie rodzice opłacają całe te przedstawienie.
Niedługo to na wesela będzie chodzić tylko "elyta" bo resztę nie stać. Edytowane przez truskawk_a Czas edycji: 2012-09-28 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
Robią po to by mieć wspomnienia, robią po to by cała rodzina i przjaciele byli razem w tym dniu,nam rodzice pomagają finansowo zrobic wesele
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
O, temat dla mnie bardzo aktualny.
![]() 1) Kuzynka zachowała się tragicznie... nawet nie wiem, jak to skomentować... 2) Nie rozumiem, dlaczego Panna Młoda nie zliczała tych kopert z mężem tylko z kuzynką? ![]() 3) W ogóle się nie dziwię, ze zmyłaś się wcześniej i jestem godna podziwu, że wytrzymałaś 5 godzin. Lekko Ci pewnie nie było - kuzyn w szpitalu, TŻ nie było obok Ciebie... masakra. A ta jeszcze z pretensjami... ![]() 4) Twój prezent wcale nie był mały. ![]() Mój eks - na szczęście!!! - jakiś tydzień przed rozstaniem gadał ze mną o weselu. ![]() ![]() ![]() ![]() Po tych dwóch sytuacjach, a także po lekturze tego wątku, wiem, że jestem niegdysiejsza. ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-09-28 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Ta Twoja ,,przyjaciółka" jak dla mnie nie jest żadną przyjaciółką tylko znajomą. Przyjaciele na pewno nie oczekują wielkiej kasy, zapraszają na wesele w celach przyjacielsko-towarzyskich, potrafią zrozumieć inne okoliczności. Zachowała sie strasznie. No chyba, ze kuzynka wysłała sms-a bez jej zgody, bo tak też mogło się zdarzyć aczkolwiek prawdopodobnie sms był podszyty narzekaniem Twojej ,,przyjaciółki" na małą ilość kasy. Dlatego tak czy siak, nie warto od razu naskakiwać na dziewczynę, aczkolwiek zapamiętać zaistniałą sytuację.
Edit: Kuzynka to wścibska osoba, która wtrąca sie w nie swoje sprawy. Jednak tak naprawde nie wiadomo jak to było. Przyjaciółka nie powie Ci prosto w twarz ,,tak, narzekałam, że dostałam za mało kasy i chociaż kazałam kuzynce dać sobie z tym spokój to jednak nie byłam zadowolona." I moim zdaniem ona również zawiniła. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2012-09-29 o 00:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=dziad kalwaryjski;36785259]
Cytat:
jej mam nadzieje ze jak ja bede brala slub, to mojej kuzynce czy innej swiadkowej nie przyjdzie do glowy taki pomysl, wogole jestem za niepodpisywaniem kopert i tyle!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.