![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problem z kolezanka:(Wesele
Witam Was Dziewczyny
Pisze z nietypowym problemem. Dwa tygodnie temu bylam na weselu przyjaciolki. Raczej nie bylam w humorze zeby isc na to wesele z powodu ze moj maly kuzyn lezy w szpitalu umierajacy a tydzien wczesniej poklocilam sie z chlopakiem bo on stwerdzil ze na jej wesele nie ebdzie szedl bo on jej nie trawi. Ok poszlam psoiedzialam 5 godzin od 8 wieczorem do 1. Byam krotko poneiwaz na weekendy siedze z malutkim Patrykiem (moim kuzynem) w szpitalu, zeby jego rodzice mogli troche odetchnac (ktos musi byc caly zcas przy nim). Poszlam sama na to wesele i dalam przyjaciolce 50 euro w kopercie a bylam na nim raptem 5 godzin. Po weselu dostalam smsa od jej kuzynki ( z ktora zliczala koperty) ze wstydzialabym sie tyle dawac pieneidzy( i ze moglabym sobie odpuscic swoja rodzinke na 1 dzien i poswiecic go przyjaciolce i sie rozerwac. W smsie napisala mi ze stac mnie na wyjazdy do australii do rodzinki a nie stac mnie dac uczciwego prezentu. Jak ja zobaczylam tego smsa zamurowalo mnie! Sama nie wiem co myslec az sie rozplakalam czy ja naprawde zachowalam sie nie stosownie? W dodatku rpzez to wesele poklocilam sie z moim partnerem i dopiero dzis sie do mnie odezwal Prosze o jakas rade z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z kolezanka:(Wesele
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Podstawowa kwestia : powiadomilas przyjaciolke ze idziesz bez osoby towarzyszacej?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tak na 3 dni przed weselem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawde masz jakieś wątpliwości? Ta Twoja przyjaciółka od siedmiu boleści i jej kuzynka to szczyt buractwa. Masz trudną sytuację, umierającego kuzyna, a one każą Ci szaleć ![]() Uważam,że zachowalaś się dobrze. Nie olałaś jej. Byłaś na weselu. Kasę też uważam dałaś calkiem niezłą. A ona Cie rozlicza? Jakim prawem? Na dobrą sprawe mogłaś dać jej tylko kwiaty. To ona zapraszała gości po to,żeby jej sie wesele zwróciło? No nie mam słów poprostu ![]()
My road. My life. My dream. Edytowane przez lady17 Czas edycji: 2012-09-27 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na 3 dni przed weselem to i tak pewnie musiala zaplacic za pusty talerzyk.
Oczywiscie, zachowanie kuzynki bylo niestosowne, ale moim zdaniem Ty i Twoj chlopak tez nie byliscie wporzadku.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
To troche późno... pewnie nie mogła nic już zrobić w restauracji.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
przede wszystkim to ja niestety poinformowałabym przyjaciółkę, jakiego smsa dostałaś. Co to w ogóle ma być - kuzynka zliczająca kasę
![]() A to gości zaprasza się licząc na to, że kasa się zwróci? ![]() ojjj wybaczcie, nie miałam pojęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dodam ze ja 4 tygodnie rpzed weselem jej mowilam ze nie wiem czy przyjade bo wiesz jaka mam sytuacje a ze moj chlpak jje nie lubi kiedys ona jemu numer odwinela w kazdym razise sie poklocili o glupote szkoda gadac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Każdy daje tyle ile może dać... Po za tym porozmawiaj z koleżanka czy ona wie że jej kuzynka wysłała tobie takiego sms?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie, to informować o takich sprawach na 3 dni przed to za późno. powinnaś była zrobić to wcześniej.
fakt, faktem kuzynka koleżanki zachowała się jak ostatnie chamiszcze. nie miała prawa oceniać i krytykować kto ile dał. do koperty się daje tyle, na ile kogo stać. no chyba, że masz kasy jak lodu, to mogłaś więcej sypnąć groszem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hm... jestem studentka studia nie pozwalja mi na podjecie jakiejkolwiek pracy...
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- i nie mam kasy jak lodu a ze wyjedzam na wakacje to daltego ze mi placi za to ciotka ktora stac na fundowanie nam wyjazdow do siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak ktoś urządza wesele wypruwając sobie żyły (zastaw się a postaw się, pokaż sąsiadom jaka jesteś bogata) to jego sprawa i niech potem nie marudzi, że goście dali mniej kasy niż oczekiwał. Oczywiście, że prezenty są ustalonym zwyczajem i buractwem jest nie dać nic lub kompletne byle co, ale bez przesady, żeby komuś tak wyliczać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że jak na jedną osobę to prezent dałaś w porządku. My jak idziemy z TŻ na wesele to dajemy tak 400-500 zł. Więc 50 euro w Twoim przypadku wydaje mi się ok. Poza tym... Zaprosili Cię na wesele bo Cię lubią czy dlatego, że liczyli na kasę? Każdemu wysyłali smsa z podsumowanie ile dał i czy ich ta kwota zadowoliła? Brak mi słów do tych ludzi.
Twój chłopak... Hmm... Nie dziwię się, że nie lubi koleżanki jesli ona częściej ma takie zachowania jak z tym podliczaniem prezentów. Aczkolwiek mógł się przemóc i iść tam dla Ciebie. Przykro mi tez z powodu Twojego kuzyna w szpitalu. Pomodlę się za niego.
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36782641]A to gości zaprasza się licząc na to, że kasa się zwróci?
![]() ojjj wybaczcie, nie miałam pojęcia ![]() ![]() To do mnie? Jesli tak to chyba najwyzsza pora spotkac sie z rzeczywistoscia bo chyba nikt nie sadzi, ze kasa sie zwroci bo to jest nierealne. Chodzi o to, ze panna zarezerwowala miejsce, zaprosila z duzym wyprzedzeniem. I moim zdaniem szczyt buractwa to jest zrezygnowanie na 3 dni przed bez zadnego konkretnego powodu. Chlopak sobie uswiadomil tydzien przed weselem ze jej nie lubi? prosze Cie... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ale bym się wkurzyła :O Ja bym na Twoim miejscu pogadała z "przyjaciółką" i pewnie bym jej pocisnęła ( ale ja jestem wybuchowa w takich sytuacjach :P). Ty możesz na spokojnie jej powiedzieć, że nie życzysz sobie takich akcji ..
A zachowałaś się dobrze. W takiej sytuacji mogłaś w ogóle nie iść i nikt nie miałby prawa mieć o to pretensji. Głowa do góry, "przyjaciółką" się nie przejmuj. Hahh pomyślałam sobie, ale to głupi pomysł ![]() ![]() Edytowane przez Devojce Czas edycji: 2012-09-27 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A kilka dni przed imprezą może być ciężko znaleźć kogoś innego w zastępstwie, to chyba nietrudno zrozumieć? Cytat:
Można mieć dużo pieniędzy i jednocześnie mieć pilniejsze wydatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36783029]Ale moment. Facet focha walnął tydzień przed weselem. Teoretycznie tydzień przed to też za późno, podejrzewam, że dzieczyna starała się z nim jakoś dogadać i tyle. Kiedy niby miała powiedzieć przyjaciółce, że idzie sama? W jasnowidzeniu 3 miesiące wcześniej
![]() A kilka dni przed imprezą może być ciężko znaleźć kogoś innego w zastępstwie, to chyba nietrudno zrozumieć?[/QUOTE] Dobrze, to moze inaczej, facet sie zachowal jak burak ![]()
staram się być miłą dziewczyną ![]() nie obgryzam paznokci ![]() systematycznie pracuje nad angielskim ![]() najwyższy czas nauczyć się gotować ![]() 5/50 ![]() Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2012-09-27 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Tak, facet tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to jest jakaś kpina... Faceta pominę, bo np nie wyobrażam sobie, żeby mój mnie puścił i pozwolił samej wracać o pierwszej... Chociażby mnie odebrał :P Ale z tą kopertą, to jest jakiś szczyt bezczelności, jak w ogóle można mieć pretensje o ilość pieniędzy? Wieśniactwo, że aż oczy bolą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pusty talerzyk tylko po prostu musiała zapłacić za tę osobę towarzyszącą, nie wiem co to za moda na używanie zwrotu 'pusty talerzyk' 'płacić za talerzyk' 'żeby się zwróciło za talerzyk' ![]() ![]() No ale przechodząc do sedna: buractwo do kwadratu a wręcz potęgi entej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-09-27 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36783029]
Bo? Można mieć dużo pieniędzy i jednocześnie mieć pilniejsze wydatki.[/QUOTE] Szajajaba, to taki żart był. wiesz no, chłyt małketyngowy. a tak na poważnie, każdy daje tyle ile chce i w takiej kwocie, jaką uważa za słuszną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Nawet gdyby nie dała 50 euro, a 10 euro, to buractwem do potęgi entej jest wysłanie komuś takiego SMS-a. Jakby to była jej siostra, która jej by kupiła kubek na kawę, to by jej mogła co najwyżej powiedzieć w rozmowie w 4 oczy "słuchaj siostra, nie postarałaś się zbytnio, przykro mi". Ale obca osoba to jeden, poza tym dająca gotówkę - nie jest ich zakichanym interesem, czy była w stanie dać więcej, czy dała za dużo, czy za mało. To jest przedmiotem sprawy, a nie to, czy dała wystarczająco dużo. Jeżeli ktoś robi wesele na zasadzie "nachapię się", "ma się zwrócić" to burakiem był, jest i będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Facet zachował się słabo, fakt. Ale ta kuzynka to jest dla mnie kompletny szok i bezczelność ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Nie wiem znając życie to bym przyszła rzuciła jej garścią drobniaków w twarz i powiedziała że reszty nie trzeba. Bo dla mnie sytuacja jest totalnie żenująca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.